Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas to było tak, że też chcieliśmy sami robić. Wyszło nam, że robiony od podstaw wózek w najtańszej wersji koszty będą w granicach 650-750 zł. Gdybyśmy kupili gotową ramę (około 400-550 zł) to koszt byłby ciut większy. Gotowe wózki są w cenie ok. 1350-1500. Ja znam osobę która robi wózki od 750 do 900 zł, od niej kupiliśmy i jak na razie jesteśmy zadowoleni. Zaszczędzilismy trochę czasu, a koszt był taki jak przy własnej robocie.

Posted

ja moj wozek kupilam za 600 zl - gotowy, caly. polecam za rozejrzeniem sie za sprzetem - gotowym lub czesciami - na zawodach lub podzwonienie do kilku maszerow. tak na p[ewno bedzi etaniej niz kupienie nowego sprzetu.

Posted

moj kupilam pojedynczy, robil go z tego co wiem Wojtek Kozik, pozneij sprzedal komus i kolega mi powiedzial ze jest, powiedzial ze za taka cene jest sens brac [ja sie nie znalam wogole i sie zdalam na jego rade] - tak go kupilam.

wolalam kupic sprzet uzywany - moze sie ktos ze mna nie zgadzac - ale jest sprawdzony, co sie mialo polamac to sie polamalo i sie pospawalo, i teraz jest ok. przy robieniu wozka samu jest taki poroblem, ze robi sie to pierwszy raz i zazwyczaj cos sie nie uda, wozek ma jakies wady. przy kolejnym sie je poprawia, jeszcze nastepny juz jest calkiem, calkiem a ktorys z kolei juz idealny. dlatego polecam kupowanie wozkow od ludzi ktorzy zrobili wiecej niz 1 albo robienie samemu.

warto czasem tez porozgladac sie na zawodach - czesto tam mozna wylapac jakas okazje albo podzwonic to maszerow, popytac. :))