karusiap Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Tina jedzie wlasnie do swojego wlasnego wspanialego domku:multi::multi: Pani miala dobke z Olsztyna,wziela ja jako chyba 10 letnia sunie w nienajlepszym stanie.Niestety zmarla. Ma dom z ogrodem i MUSI polubic jamnika:loveu::loveu: Pani jest z N.Sacza:) Quote
karusiap Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Rano mialam tel,ze jamnik jest w postaci calej a nie szaszlyka:)Tinka go nie goni:) jedyne co to panna musi przestac zalatwiac sie w domu....ale Pani wie,ze ona cale zycie przy budzie spedzila i potrzebuje troche czasu Quote
dzodzo Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 super nowiny:multi: wreszcie wszyscy kupujący na moim bazarku wpłacili kase, takze jutro podsumuje kwotę i przeleje grosik na dobki Quote
dzodzo Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 z braku czasu dopiero teraz, mam z bazarku ciuchowego 230 zł ktore jak w tytule bazarku zbieralam na dobermany z Krakowa, pytanko komu przekazac-Karusi? i moja prośba (tylko nie pogniewajcie sie !!!!)ale chciałabym zeby te pieniadze poszly na potrzeby dobermanow a nie innych psow pod Wasza opieką, tylko wiem jaki na tą chwilę sa potzreby i u ktorego?kastracja, jakies szczepinia czy badania? Quote
karusiap Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Asiu bazarek byl na dobermany wiec to oczywiste,ze nikt nie wykorzysta pieniedzy na inne psy. Komu przekazac to juz Twoja decyzja. W tym momencie z krakowskich dobermanow jest Daren-schron, Larson-schron , Korek- w 'swoim' domu szukajac nowego oraz Tolek-w hotelu.Tolka utrzymujemy zbierajac pieniadze jak na reszte nasze (moje i Jagienki) psy. Jest zaszczepiony,zabezpieczony na kleszcze,regularnie dostaje Arthroflex lub Caniviton. Dzis za pare chwil zostanie wykastrowany. Quote
dzodzo Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ok to pojdą na Twoje konto i dalej juz zagospodaruj je-a daloby sie wykastrowac Larsona?bo on jest najbardziej zagrozony debilami-rozpłodowcami Quote
karusiap Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 dzodzo napisał(a):ok to pojdą na Twoje konto i dalej juz zagospodaruj je-a daloby sie wykastrowac Larsona?bo on jest najbardziej zagrozony debilami-rozpłodowcami Mialam juz pare takich telefonow o niego. Larson zapewne juz ciachniety.Raczej kastruja teraz co sie da w schronie. Asia tylko,ze ja nie mam mozliwosci dysponowac tymi pieniedzmi na dobermany,ktore nadal sa w schronie. Quote
Jagienka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 karusiap napisał(a):Larson adoptowany ze schroniska. Hmmm a wiadomo coś więcej? Wykastrowany poszedł? Wtedy przynajmniej pseudohodowcy by odpadli... :/ Quote
karusiap Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Podobno poszedl do dobrego domu majacego doswiadczenie z dobkami. Quote
Izabelka123 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 oj ale bidulki:placz:że nie mam warunków na drugiego psa:shake: bo napewno Dianusia miałaby jakiegos kompana,trzymam kciuki za znalezienie dobrych i odpowiedzialnych domków Quote
agamika Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Sed 2 letni, zalekniony sytuacją nowy "nabytek " schroniskowy juz po kastracji wbrew pozorom NIE JEST czarny, ma kolor ciemnej czekolady ;) Quote
wilczyca Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 a piękna Bona z X-1 - zapomniałyście o niej, chyba że ją przeoczyłam Quote
karusiap Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 wilczyco Swieta racja,Bonuska kochana.... bylam pewna,ze jest. Mam zdj na pewno tylko musze kogos o wstawienie pognebic i wogole nie moge edytowac pierwszych postow;/ Quote
agamika Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 a Boncia nie jest juz na stronie nadzieji ? wydaje mi sie ze jej zdj wysyłałysmy z Karoliną , al;e moze mi sie juz wszystko mieszac :/ Quote
karusiap Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Dzwonil do mnie o Seda Pan, ktory teraz jest we Wroclawiu,ale docelowo mieszka z mama w Niemczech.Zmarl im 9 letni dobek. Ja nie wiem czy jest np mozliwosc,zeby jakas Niemiecka organizacja sprawdzila dom i pies pojechal.Poradzilam,zeby jutro zadzwonil porozmawiac z p.kierownikiem... Quote
Asior Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 karusiap.. to dla dobermanow też jest kontrola przed adopcyjna???? Quote
karusiap Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Oczywiscie,ze tak. ZWLASZCZA dla dobermanow;) a tak serio to tak,wiem ze i Tolek mial i na Bone trzeba sie zapisywac...zreszta chyba nikt nie pozwoli zabrac pa do niemiec bez kontroli.....mam nadzieje.... Quote
dzodzo Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 wszytskie krakowskie dobki sa na nowej stronce nadziei, sama wstawialam;) Bona: http://nadzieja-dobermana.pl/psiak/6 Max: http://nadzieja-dobermana.pl/psiak/16 Darren: http://nadzieja-dobermana.pl/psiak/19 Sed: http://nadzieja-dobermana.pl/psiak/356 Quote
agamika Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Bona coraz gorzej znosi schronisko, wyraźnie widac ze samotnośc coraz bardziej daje jej się we znaki . Niknie w oczach , w lecie był z niej kawał psa a teraz ... wychudła, posmutniała bardzo . W ostatnią niedz zawiozłam jej kubrak , troszke pospacerowałyśmy i musiałam SIŁĄ ja zaciągać do kojca ;( ... nienawidzę tego. Bona widząc człowieka po drugiej stronie krat , szczeka zeby zwrócic na siebie uwagę i staje przy wyjściu od kojca zawsze mając nadzieje ze wyjdzie .. Na razie jednak niestety zwróciła uwagę tylko jakiegos jednego podejrzanego typa , który zreszta został spławiony ze schroniska . zdjecia Bony w kubraku mam , ale na laptopie u Amigi <wstydniś> Quote
agamika Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 jedna z moich psic bardzo dzielnie znosiła woielokrotne przymiarki kubraka dla Bony i dla Darena ;) http://lh4.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/SzkKiCEmD6I/AAAAAAAAAdU/qFOH6DiBONU/DSCN5658_640_.JPG a to juz Boncia w pełnej krasie nie wiem czy tu dobrze widac jak ona smutno patrzy ... Quote
agamika Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 a to sa z ostatniej niedzieli zdjęcia .. nie oddaja do konca sterczących ostatnio kostek Bony . Jej BARDZO potrzebny jest dom :( Quote
Recommended Posts