Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tina jedzie wlasnie do swojego wlasnego wspanialego domku:multi::multi:
Pani miala dobke z Olsztyna,wziela ja jako chyba 10 letnia sunie w nienajlepszym stanie.Niestety zmarla.
Ma dom z ogrodem i MUSI polubic jamnika:loveu::loveu:

Pani jest z N.Sacza:)

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rano mialam tel,ze jamnik jest w postaci calej a nie szaszlyka:)Tinka go nie goni:)
jedyne co to panna musi przestac zalatwiac sie w domu....ale Pani wie,ze ona cale zycie przy budzie spedzila i potrzebuje troche czasu

Posted

z braku czasu dopiero teraz, mam z bazarku ciuchowego 230 zł ktore jak w tytule bazarku zbieralam na dobermany z Krakowa, pytanko komu przekazac-Karusi?

i moja prośba (tylko nie pogniewajcie sie !!!!)ale chciałabym zeby te pieniadze poszly na potrzeby dobermanow a nie innych psow pod Wasza opieką, tylko wiem jaki na tą chwilę sa potzreby i u ktorego?kastracja, jakies szczepinia czy badania?

Posted

Asiu bazarek byl na dobermany wiec to oczywiste,ze nikt nie wykorzysta pieniedzy na inne psy.
Komu przekazac to juz Twoja decyzja.
W tym momencie z krakowskich dobermanow jest Daren-schron, Larson-schron , Korek- w 'swoim' domu szukajac nowego oraz Tolek-w hotelu.Tolka utrzymujemy zbierajac pieniadze jak na reszte nasze (moje i Jagienki) psy.
Jest zaszczepiony,zabezpieczony na kleszcze,regularnie dostaje Arthroflex lub Caniviton. Dzis za pare chwil zostanie wykastrowany.

Posted

dzodzo napisał(a):
ok to pojdą na Twoje konto i dalej juz zagospodaruj je-a daloby sie wykastrowac Larsona?bo on jest najbardziej zagrozony debilami-rozpłodowcami

Mialam juz pare takich telefonow o niego.
Larson zapewne juz ciachniety.Raczej kastruja teraz co sie da w schronie.

Asia tylko,ze ja nie mam mozliwosci dysponowac tymi pieniedzmi na dobermany,ktore nadal sa w schronie.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Dzwonil do mnie o Seda Pan, ktory teraz jest we Wroclawiu,ale docelowo mieszka z mama w Niemczech.Zmarl im 9 letni dobek.
Ja nie wiem czy jest np mozliwosc,zeby jakas Niemiecka organizacja sprawdzila dom i pies pojechal.Poradzilam,zeby jutro zadzwonil porozmawiac z p.kierownikiem...

Posted

Oczywiscie,ze tak.
ZWLASZCZA dla dobermanow;)
a tak serio to tak,wiem ze i Tolek mial i na Bone trzeba sie zapisywac...zreszta chyba nikt nie pozwoli zabrac pa do niemiec bez kontroli.....mam nadzieje....

• 4 weeks later...
Posted

Bona coraz gorzej znosi schronisko, wyraźnie widac ze samotnośc coraz bardziej daje jej się we znaki . Niknie w oczach , w lecie był z niej kawał psa a teraz ... wychudła, posmutniała bardzo . W ostatnią niedz zawiozłam jej kubrak , troszke pospacerowałyśmy i musiałam SIŁĄ ja zaciągać do kojca ;( ... nienawidzę tego.

Bona widząc człowieka po drugiej stronie krat , szczeka zeby zwrócic na siebie uwagę i staje przy wyjściu od kojca zawsze mając nadzieje ze wyjdzie .. Na razie jednak niestety zwróciła uwagę tylko jakiegos jednego podejrzanego typa , który zreszta został spławiony ze schroniska .

zdjecia Bony w kubraku mam , ale na laptopie u Amigi <wstydniś>