Agilegata Posted January 23, 2025 Posted January 23, 2025 Witam chcialabym się zapytać jak właściele dużych i ciężkich psów np.Bernardynów wyprowadzają je na spacer i jak sobie radzą z transportowaniem ich np.do weterynarza? Quote
Agilegata Posted January 23, 2025 Author Posted January 23, 2025 Przepraszam napisałam w złym wątku. Quote
bou Posted January 23, 2025 Posted January 23, 2025 Moja 70 kg.bernardynka miała obrożę dla...cieląt i specjalne szelki,nie wiem,miały jakąs nazwę,nie pamiętam.Ale w każdym zoologu Ci powiedzą jakie szelki dla benka.Jako "nastolatka miała 2 smycze,jedna od tej obroży,druga od szelek.Potem juz była dobrze wychowaną dziewczyną i szelki wystarczały.A,no i własnie - te szelki miały taki specjalny,dodatkowy pasek,żeby ją za jego pomocą przypiąc w samochodzie do klamry od pasów.To jest konieczne,bo duży pies jak spadnie z siedzenia,to łatwo o zlamanie łap/y. Już trzy lata Jej nie ma..a ta uprząż i obroża leżą w szafce w przdpokoju..:( to było coś takiego: https://lalazoo.erli.pl/produkt/mocne-szelki-dla-duzego-psa-montana-guard-dla-owczarka-premium-czarne-xl,187475468?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21058165655&gclid=Cj0KCQiA7se8BhCAARIsAKnF3rwaGF5cBXk1ld-uvcEUzd7OehwI7nSaPHD7cwDgg4__K6XSSpmuHIgaAra5EALw_wcB&gad_source=1 1 Quote
Recommended Posts