Jump to content
Dogomania

Jasia zamieszkała w Warszawie, Joko w Iwinach pod Wrocławiem:)Jasia i Joko z podzamojskiej wsi to kolejne suczki, które czekają na odmianę życia.

Recommended Posts

Posted

Dziś byłam z suńkami na zdjęciu szwów. Po feriach, czyli za 1,5 tygodnia będę się umawiać na diagnostykę łapek/kręgosłupa Joko (RTG) - to w innej lecznicy. Wetki z mojej lecznicy radziły mi, żeby nagrać też jakieś filmiki jak się Joko porusza. Nie wiem czy się uda, ale spróbuję. Nie wiem czy pisałam już o tym, ale sunia ma też problem żeby wydusić koopkę, schodzi jej z tym dłużej i często robi tą koopkę na raty. Tak jakby na tym całym tyłem miała mniejszą władzę.

Zdjęcia postaram się zrobić dziś/jutro. 

Posted
Dnia 21.02.2025 o 12:53, Murka napisał:

Dziś byłam z suńkami na zdjęciu szwów. Po feriach, czyli za 1,5 tygodnia będę się umawiać na diagnostykę łapek/kręgosłupa Joko (RTG) - to w innej lecznicy. Wetki z mojej lecznicy radziły mi, żeby nagrać też jakieś filmiki jak się Joko porusza. Nie wiem czy się uda, ale spróbuję. Nie wiem czy pisałam już o tym, ale sunia ma też problem żeby wydusić koopkę, schodzi jej z tym dłużej i często robi tą koopkę na raty. Tak jakby na tym całym tyłem miała mniejszą władzę.

Zdjęcia postaram się zrobić dziś/jutro. 

Dziękuję Murka;  przed nami sporo niewiadomych...

Martwię się o Joko:(

Posted

Tzn. sunia jest sprawna, tylko bardziej mi chodzi o to, żeby wiedzieć co mówić ewentualnym chętnym domkom. Może wskazana będzie jakaś rehabilitacja albo suplementy. A może to jakaś wada wrodzona i taka sunia po prostu jest i już.

Ogólnie obie sunie są prześwietne i robią furorę wszędzie gdzie się z nimi pokażę. Już nawet w lecznicy jakaś Pani co straciła pieska przyglądała się czule Jasi, ale chyba póki co za wcześnie na kolejnego pieska.

Jasia się bardzo ożywiła, ale do Joko nadal jej daleko :)

• Like 1
Posted

Jasia i Joko otrzymały pomoc, za którą bardzo dziękujemy kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

200 zł - Figunia (10.02.)

100 zł - DS Stefci (20.02.)

100 zł - Iwona z Sosnowca (21.02.)

Posted
Dnia 21.02.2025 o 18:10, Murka napisał:

Tzn. sunia jest sprawna, tylko bardziej mi chodzi o to, żeby wiedzieć co mówić ewentualnym chętnym domkom. Może wskazana będzie jakaś rehabilitacja albo suplementy. A może to jakaś wada wrodzona i taka sunia po prostu jest i już.

Ogólnie obie sunie są prześwietne i robią furorę wszędzie gdzie się z nimi pokażę. Już nawet w lecznicy jakaś Pani co straciła pieska przyglądała się czule Jasi, ale chyba póki co za wcześnie na kolejnego pieska.

Jasia się bardzo ożywiła, ale do Joko nadal jej daleko 🙂

Dziękuję, na pewno lepiej mi po tym wpisie:)

Niedługo przyjedzie mamcia suczek, może to po niej Joko ma temperament;)

Posted

Piękne zdjęcia, bardzo dziękuję Murko, już dodałam do swoich ogłoszeń.

Wczoraj byłam u tej psiej rodzinki, woziliśmy karmę.

Mamcia Jasi, Joko i Duni jeszcze nie wie, że już niedługo odmieni się jej życie.

IMG_20250223_122259.jpg

• Like 1
Posted

Opłacona faktura weterynaryjna: 1120 zł + (szczepienie Letycji 50 zł)

Joko i Jasia: Nexgard Combo XL (jeszcze zostało, więc będzie dla kolejnych suniek), 10 tabletek Quanifen (odrobaczenie), 2 x szczepienie (wirusy + wścieklizna), 2 x czip, 2 x sterylka, 2 x kołnierze dla suniek

doc_FAKTURA_4_01_2025.pdf

Posted

W niedzielę Poker podjedzie na wizytę PA dla Joko, więc bardzo prosimy o kciuki.

Rodzina mieszka w domu z ogrodem,  z 2 dzieci (9 i 12 lat);  są też 2 koty (3 i 12 lat) po przejściach, adoptowane z fundacji Pręgowane i Skrzydlate.

Poker - dziękuję kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132.gif

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 28.02.2025 o 12:03, Tola napisał:

W niedzielę Poker podjedzie na wizytę PA dla Joko, więc bardzo prosimy o kciuki.

Rodzina mieszka w domu z ogrodem,  z 2 dzieci (9 i 12 lat);  są też 2 koty (3 i 12 lat) po przejściach, adoptowane z fundacji Pręgowane i Skrzydlate.

W niedzielę trzymamy kciuki.

Posted
Dnia 28.02.2025 o 12:03, Tola napisał:

Kciuki zaciśnięte✊✊