Lu_Gosiak Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 czyli u Paja byłoby to 350zł...cena ok jak na dużego psa i super, ze bez kojca :) musimy się sprężyć i zbierac szybko brakuje 300zł deklaracji Quote
Brysio Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 prosze o pomoc w rozsyłaniu info, sama nie dam rady:( a tyle brakuje:( Quote
Isiak Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Melduję sie na wątku na zaproszenie cioteczki Brysio. Niestety, nie wspomogę deklaracją - mam już dwie stałe i jedną adopcję wirtualną :roll: Chyba, że jakiś bazarek... To taki piękny, dostojny pies, i tak strasznie los się z nim obszedł :shake: Nie zasłużył na to biedak. Quote
Brysio Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Isiak dziękuję, każda pomoc się przyda ;) a tu krótsza wersja tekstu do rozsyłania:) Błagamy o pomoc, sytuacja jest tragiczna [FONT=Comic Sans MS]Krótka historia Barego: psiak w chwili obecnej ma 8 lat był [/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]porzucony, bezdomny, nikomu niepotrzebny. Zmarźnięty, wygłodzony i zaniedbany, został przywieziony do rudzkiego schroniska. Tam spędził 4 lata, dał się poznać jako łagodny psiak ,którego wszyscy lubili.Wtedy właśnie ten piękny pies, został dostrzeżony przez Panią , która postanowiła zaopiekować się nim do końca jego dni. [SIZE=3]Kobieta zapewniała telefonicznie, że Bary jest grzecznym, kochanym i bezproblemowym psem. Po kilku tygodniach dostaliśmy wiadomość że Bary przebywa w schronisku w Tychach, tylko dlaczego ? Pomimo powiadomienia Pani gdzie przebywa pies nad którym podjęła się opieki nie wyraziła chęci odebrania psa ze schroniska. Pies przeżył traumę, bardzo cierpiał, po dłuższym czasie jednak przywykł. I znów uśmiechnęło się do niego szczęście. Zamieszkał w domu z ogrodem. Uśmiech losu trwał pół roku, Bary został ponownie oddany. Powód - przeprowadzka!! [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Sytuacja jest tragiczna, delikatnie mówiąc! Ten pies przeżywa piekło niesamowite cierpiąc psychicznie. Cały się trzęsie. [SIZE=3]Pies boi się, a kiedy już przekona się do człowieka, wtula się i błaga o zabranie... No płakać się po prostu chce! Musimy coś zrobić! Będzie ciężko, bo pies duży i starszy, ale musimy... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Bardzo prosimy o jakąkolwiek pomoc dla naszego Barego[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]zbieramy na hotelik[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]www.dogomania.pl/threads/136197-Jego-wycie-wciska-się-w-uszy-i-rozdziera-serce-Bary-ZNOWU-SZUKA-DOMU[/FONT] opis historii Barego na 1 stronie wątku. [/FONT] Quote
fiorsteinbock Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Dostalam zaproszenie, dziekuje! Chwilowo musze uciekac na watek dobrocinskich psow z pseudoschronu, ale wroce i postaram sie pomoc! Quote
anita_happy Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 15 zł / mc masz szanse na mile towarzystwo... p.s. przypomniec jak zaczniece zbierac na PW pliz..... masz grono przyjaciólek Bary - masz szanse na dom..ja link do Ciebie dostałam 2 x wiec...pakuj walizeczke chłopcze i zmykaj...juz dosc cie sponiewierano! Quote
danka4u1 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Dziękuję za zaproszenie do Barusia. Zapisuję wątek i spokojnie przejrzę. Postaram się wspomóc jakoś biedaka. Porozsyłam też jego wątek wśród moich znajomych. Im nas jest więcej, tym większa szansa na spokojną starośc dla psiaka. Dziewczyny, myślę, że warto by wziąć pod uwagę propozycję Teresy. Oborniki są rzeczywiście chyba z gumy, ale najważniejsze, że wszystkie nasze psiaki, ktore tam znalazły dom, są jak w psim raju. Baruś zaslużył sobie na to, swym nieszczęśliwym życiem, cierpiąc przez nieodpowiedzialność ludzką, by nigdy juz nie wracać do schronu. Poczęstuję się banerkiem. Niech wędruje ze mną po Dogo i opowiada o psie, który tak tęskni za czlowiekiem i o ludziach- tak malo ludzkich.. Quote
Lu_Gosiak Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 dziekujemy bardzo wszystkim:) czyli mamy juz: bico - 10zł brysio - 10zł izabela1234 - 15zł bartek - 20zł - niewiem czy miesiecznie anita_happy - 15zł RAZEM - 70zl jednorazowo: bico - 100zł Lu_Gosiak - 50zł izabela1234 - 50zł brysio- bazarek - 50zł RAZEM - 250zł Akurat w przypadku Barego nie wiem czy nie byłby lepszy taki domowy tymczasik, gdzie będzie miał na wyłącznośc praktycznie towarzystwo człowieka, On musi na nowo poczuc sie pewnie i zaufac..a u Paji Bary byłby jedynym psiakiem na DT ...tylko to trzeba dzialac na juz, zeby sie nie zapelnilo Quote
danka4u1 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Lu_Gosiak'] ...tylko to trzeba dzialac na juz, zeby sie nie zapelnilo[/QUOTE] Tak właśnie myślę, pieniążki muszą się znaleźć, a miejsce może potem być nieaktualne. Lepiej zarezerwować, chętny zawsze się znajdzie. Tyle tej psiej nędzy niestety.. Quote
TERESA BORCZ Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 propozycja PAJI jest bardzo dobra. transport do WROCŁAWIA zdobędziemy bezpłatny, jesli będzie określony termin to może i dalej. zapytajcie czy można psa juz dać niech czeka biedaczek w spokoju na deklaracje, tych napewno nie braknie. Hotelik w OBORNIKACH jest super, ale dla obolałego BARIEGO takie domowe warunki bardziej wskazane. rozsyłamy dalej watek od rana i rezerwujcie to miejsce. JAKBY CO TO W PIĄTEK MOŻE BYĆ TRANSPORT. Quote
Blood Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 jestem biedak ludzka nieodpowiedzialnosc;( trzymam kciuki!! Quote
Lu_Gosiak Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']propozycja PAJI jest bardzo dobra. transport do WROCŁAWIA zdobędziemy bezpłatny, jesli będzie określony termin to może i dalej. zapytajcie czy można psa juz dać niech czeka biedaczek w spokoju na deklaracje, tych napewno nie braknie. Hotelik w OBORNIKACH jest super, ale dla obolałego BARIEGO takie domowe warunki bardziej wskazane. rozsyłamy dalej watek od rana i rezerwujcie to miejsce. JAKBY CO TO W PIĄTEK MOŻE BYĆ TRANSPORT. noo to byłoby po prostu wspaniale......:loveu::loveu::loveu: dalej brakuje 280zł deklaracji...Kto jeszcze pomoze???? Bary zasługuje w koncu na normalne zycie Quote
danka4u1 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']propozycja PAJI jest bardzo dobra. transport do WROCŁAWIA zdobędziemy bezpłatny, jesli będzie określony termin to może i dalej. zapytajcie czy można psa juz dać niech czeka biedaczek w spokoju na deklaracje, tych napewno nie braknie. Hotelik w OBORNIKACH jest super, ale dla obolałego BARIEGO takie domowe warunki bardziej wskazane. rozsyłamy dalej watek od rana i rezerwujcie to miejsce. JAKBY CO TO W PIĄTEK MOŻE BYĆ TRANSPORT.[/QUOTE] Dzięki Tereso za szybka i jak zwykle konkretną decyzję. Dziewczyny, co Wy na to ? Wy jesteście z Barim na codzień, najlepiej znacie jego i sytuację. Nie może dłużej cierpieć opuszczony staruszek. Quote
Lu_Gosiak Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='danka4u1']Dzięki Tereso za szybka i jak zwykle konkretną decyzję. Dziewczyny, co Wy na to ? Wy jesteście z Barim na codzień, najlepiej znacie jego i sytuację. Nie może dłużej cierpieć opuszczony staruszek.[/QUOTE] noo wlasnie, nie ma dziewczyn co Go znaja...chyba juz spia...musimy czekac na ich decyzje do jutra moze jeszcze uda sie do rana nazbierac jakies deklaracje:cool3::cool3::modla::modla::modla: Quote
Panca Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 zapisuje watek , poczytam juz nie dzis - Brysio dzieki za zaproszenie! Quote
gonia66 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='danka4u1']Dziękuję za zaproszenie do Barusia. Zapisuję wątek i spokojnie przejrzę. Postaram się wspomóc jakoś biedaka. Porozsyłam też jego wątek wśród moich znajomych. Im nas jest więcej, tym większa szansa na spokojną starośc dla psiaka. Dziewczyny, myślę, że warto by wziąć pod uwagę propozycję Teresy. Oborniki są rzeczywiście chyba z gumy, ale najważniejsze, że wszystkie nasze psiaki, ktore tam znalazły dom, są jak w psim raju. Baruś zaslużył sobie na to, swym nieszczęśliwym życiem, cierpiąc przez nieodpowiedzialność ludzką, by nigdy juz nie wracać do schronu. Poczęstuję się banerkiem. Niech wędruje ze mną po Dogo i opowiada o psie, który tak tęskni za czlowiekiem i o ludziach- tak malo ludzkich..[/QUOTE]Jak danusia obiecala, tak zrobila:) Jestem więc i ja...pomoc finansowo nie dam rady..ale bedę wspierala obecnoscią:) Byloby codownie gdyby mogl jechac w piatek...tym bardziej ze transport, jak pisala Tereska darmowy:)..a skoro są deklaarcje jednorazowe, tak sobie głosno mysle, że na pierwszy miesiac juz bylaby potrzebna kwota i miesiac do szukania deklaracji...ale Barus juz by nie musiac zyc w tym czasie w takim stresie... Quote
danka4u1 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Dziewczyny opiekujące sie Barym OBUDZĄ SIĘ !!! Anioł- Teresa ma propozycję wyjazdu psiaka już w piątek. Cioteczki zbiegają się nocną porą - mam nadzieję, że zaglądają do pustawych na pewno portmonetek- ale do rana daleko.. wszystko możliwe... gonia ma rację. Z deklaracji jednorazowych + stałe można by opłacić pierwszy miesiąc. Niech psiak nie żyje dalej w stresie. Quote
kaja555 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 w sprawie wyjazdu najlepiej zadzwońcie do Grażyny, ona robiła Baremu ostatnio zdjecia i najczęsciej bywa w schronisku: Grażynka Tel. 601- 294- 064 Quote
gonia66 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='kaja555']280zł brakuje, to trochę dużo[/QUOTE] no fakt..ale na pierwszy miesiac ma...a to śliczny psiak...powinien znaleźć domek..za to jak bedzie siedzial dlużej w schronie, moze sie załamac totalnie(to jego trzęsienie mnie przeraza)..i ppotem wiadomo jakie mogą byc skutki... Quote
Brysio Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 ja bym wolała nie ryzykowac Brakuje 280 zł stałych deklaracji!! Kto zapłaci jesli się nie uzbiera? ja w czerwcu kończe staż bede bez grosza. Nie możemy tak szybko podejmowac decyzji. Co bedzie z Barym? jesli nie zaplacimy za hotel. Nie możemy go kolejny raz narażac. Wysyłam wiadomosci od 2 dni. A mamy tylko 70 zł. To jest moje zdanie. Quote
gonia66 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Brysio']ja bym wolała nie ryzykowac Brakuje 280 zł stałych deklaracji!! Kto zapłaci jesli się nie uzbiera? ja w czerwcu kończe staż bede bez grosza. Nie możemy tak szybko podejmowac decyzji. Co bedzie z Barym? jesli nie zaplacimy za hotel. Nie możemy go kolejny raz narażac. Wysyłam wiadomosci od 2 dni. A mamy tylko 70 zł. To jest moje zdanie.[/QUOTE]No ok..ja rozumiem...napisalam tylko, co myslę, bo szkoda mi go bardzo..ale nie mam nic do gadania..nawet finansowo pomoc nie mogę:( Wiem, ze to spore ryzyko...zaryzykowalam do tej pory tak 2 razy ( z dwoma psiuniami)..i poki co, udaje się:):) Ale nie ma reguly, wiem o tym...ale tez wiem, ze nie zdarzylo sie chyba na dogo, aby z powodu braku finansow pies z hoteliku wrocil do schornu...moze tak bylo, ale ja do tej pory nie czytalam takiej historii...trzymam kciuki bez względu na decyzje:) Quote
Brysio Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Poprostu boje się, ze zostane z tym sama. Ja tez nie moge podjąc takiej decyzji, jest nas tu pare osób prowadzacych watek i musimy to uzgodnic wspólnie ;) Bardzo prosimy o 5 , 10 zł deklaracji Quote
Recommended Posts