Brysio Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 wspaniale!!! lepszy domek nie mogł się trafic;) Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 cudowne wieści -przez przypadek los dał mu szansę :loveu: Quote
kaa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Bary został przywieziony przez Straż Miejską pod koniec maja do Tyskiego schroniska.Błąkał się po mieście. Właścicielka nie jest zainteresowana odebraniem psa z tamtejszego schroniska. Kierowniczka z Rudzkiego schroniska ,kontaktowała się ze schroniskiem a Tychach. Obie kierowniczki ustaliły że Bary zostanie w Tychach. Właścicielka na pewno go już nie odbierze. :shake: Trzeba mu odnowić ogłoszenia i podać kontakt na osobę z Tych. Quote
grazyna9915 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Jeżeli chodzi o ogłoszenia Barego to można podawać namiary na mnie. Dane w podpisie. Bary automatycznie zostanie ogłoszony na adopcji.org, psy i my, oczywiście będzie na stronie tyskiego schroniska i na ogólnym profilu schroniska na Naszej Klasie. Jest jeda prośba, na dogo zaglądam bardzo rzadko, ponieważ teraz skupiam się na prowadzeniu stronki schroniska i profilu na NK. Jeżeli potrzebne by były jakieś inne informację to proszę o sms-a. Quote
grazyna9915 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Mi nie należą się żadne podziękowania. Psiak jest teraz tyszaninem i jeżeli tylko będziecie go ogłaszać to ja Wam teraz powinnam podziękować. Najważniejsze by ten starszy psiak znalazł teraz DOM! Quote
kaa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Spisałam historię Barego, może się przydać do ogłoszeń ;), Grażynko może Tobie się też do czegoś przyda, tylko wybaczcie że wyszła mi długa. :oops: ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los..." Piękny, majestatyczny 8 letni Bary,jest dużym postawnym psem, wyglądem przypomina króla dżungli. Lecz to nie uchroniło go ,od złego losu- porzuconego, bezdomnego, nikomu niepotrzebnego zwierzęcia. Zmarźnięty, wygłodzony, chudy i zaniedbany, został przywieziony do Rudzkiego schroniska, gdy doszedł do siebie, unikał kontaktu z ludźmi, jaką krzywdę mu wyrządzono - nikt nie wie. Zamieszkał w budzie ,z dala od odwiedzających, z czasem pokochał pracowników i witał ich radośnie,lecz stronił od osób których nie znał. Bary w schronisku spędził 4 lata, dał się poznać jako łagodny psiak ,którego wszyscy lubili. Pewnego dnia Baruś się rozchorował po zjedzeniu kości. Po leczeniu wszystko wróciło do normy, ale kości musiały zostać wykluczone z jego menu. Psiak musiał zostać na diecie, dlatego trafił na łańcuch. Wtedy właśnie ten piękny pies, został dostrzeżony przez Panią , która postanowiła dać mu dom i zaopiekować się nim do końca jego dni. Wszyscy którzy go znali, cieszyli się jego szczęściem, po tylu latach,wreszcie mu się udało , a on zasłużył na lepszy los niż schronisko. Bary zamieszkał u swojej Pani w Tychach. Kobieta zapewniała telefonicznie, że Bary jest grzecznym, kochanym i bez problemowym psem. Po kilku tygodniach dostaliśmy wiadomość że Bary przebywa w schronisku w Tychach, tylko dlaczego ? Właścicielka okazała się osobą nieodpowiedzialną, wypuszczała psa samego na dwór, do schroniska dowiozła psa Straż Miejska. Pomimo powiadomienia Pani gdzie przebywa pies nad którym podjęła się opieki nie wyraziła chęci odebrania psa ze schroniska. Dlaczego los jest tak okrutny dla Barego? Dlaczego ten pies ,skazany jest na ciągłą poniewierkę i tułaczkę? To ludzie zgotowali mu taki los i ludzie mogą to zmienić i pokochać Barego ! Wystarczy że nie pozostaniemy obojętni, wobec ogromu krzywd wyrządzonych naszym ,, braciom mniejszym" i otworzymy swe serca, bo ich serca są zawsze dla nas otwarte. ! Quote
Brysio Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 O wspaniale, jest tekst więc teraz tylko brakuje ogloszeń Bary tak mi przykro:-(:-(:-( Ale przeciez ta kobieta podpisala umowę adopcyjną gdzie zobowiazała się spełnic pewne wymogi, czy to do niczego nie zobowiazuje? Nie mozna wyciagnąc zadnych konsekwencji? Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Brysio napisał(a):O wspaniale, jest tekst więc teraz tylko brakuje ogloszeń Bary tak mi przykro:-(:-(:-( Ale przeciez ta kobieta podpisala umowę adopcyjną gdzie zobowiazała się spełnic pewne wymogi, czy to do niczego nie zobowiazuje? Nie mozna wyciagnąc zadnych konsekwencji? No właśnie... pewnie można by ją podać do sądu... Quote
iwona213 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 ja się tylko zastanawiam czy niebyłoby lepiej dla Barego żeby jednak wrócił do Rudy do schroniska, tylko z tego powodu że przebywał tam 4 lata i zna pracowników i wolontariuszy, a w Tychach znów wszyscy obcy :-( Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 iwona213 napisał(a):ja się tylko zastanawiam czy niebyłoby lepiej dla Barego żeby jednak wrócił do Rudy do schroniska, tylko z tego powodu że przebywał tam 4 lata i zna pracowników i wolontariuszy, a w Tychach znów wszyscy obcy :-( :( a ile jest już w Tychach? może tam też się już przyzwyczaił? Czy jego była właścicielka trafiła na czarną listę? :angryy: Quote
iwona213 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 __Lara napisał(a)::( a ile jest już w Tychach? może tam też się już przyzwyczaił? Czy jego była właścicielka trafiła na czarną listę? :angryy: w Tychach jest jakieś 2-3 tygodnie :-( Quote
kaa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 iwona213 napisał(a):ja się tylko zastanawiam czy niebyłoby lepiej dla Barego żeby jednak wrócił do Rudy do schroniska, tylko z tego powodu że przebywał tam 4 lata i zna pracowników i wolontariuszy, a w Tychach znów wszyscy obcy :-( Iwonko w pierwszym odruchu serca pomyślałam to samo,ale potem stwierdziłam że jestem egoistką :oops: . W Tychach bardzo Barego polubili, oni mają o ponad 200 psów mniej niż my i Bari tam ma swój wybieg a u nas co siedział na łańcuchu:roll: , ludzie którzy go adoptują też przecież na początku będą obcy, on jest bardzo sympatycznym psiakiem i w Tychach na pewno będzie miał swoje grono wielbicieli. ;) Quote
kaa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 __Lara napisał(a)::( a ile jest już w Tychach? może tam też się już przyzwyczaił? Czy jego była właścicielka trafiła na czarną listę? :angryy: Ja nie mam namiarów na tą panią, żeby ją tam umieścić :roll:. Quote
Pianka Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Już ją dałam na czarne, ale mnie ciagle zastanawia dlaczego:shake: Była z niego taka zadowolona, Justyna&zwierzaki tez twierdziła, że pani jest super:shake: jesli to ma w czymś pomóc pani mówiła, że zachowuje czystość, nie niszczy, zostaje sam w domu, podporządkowuje sie wszystkiemu. Quote
kaa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 To początek kilka ogłoszeń , na razie tylko kilka ale ciąg dalszy nastąpi na razie obowiązki wzywają ;) . Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia Ogłoszenia Najpewniej.pl - ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los..." - Wielorasowe ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los... - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Adopcje Ps�w ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko Ogłoszenia - Adopcje - ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los..." - 4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki ,, Cz�owieku ,tylko Ty mo�esz odmieni� jego los...* , Katowice - �l�sk, Spo�eczno��, zwierzaki, �l�sk ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los..." - Tychy - Zwierzęta ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los..." - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Katowice Quote
kaa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 przerwa była krótka he,he :evil_lol: Ogłoszenia Kupię Sprzedam Dzia� og�osze� serwisu BONO POLSKA. Og�oszenia, kupi�, sprzedam, oddam, zaopiekuj� si� ,, Cz�owieku ,tylko Ty mo�esz odmieni� jego los..." / Mieszaniec / Tychy - og�oszenia na psy.elk.pl ,, Cz�owieku ,tylko Ty mo�esz odmieni� jego los...". Og�oszenia - Zwierz�ta, Psy. Tychy ,, Człowieku ,tylko Ty możesz odmienić jego los..." Psy Szczeniaki Kundelki Katowice Śląskie - Petsy ,, Człowieku ,Tylko Ty Możesz Odmienić Jego Los...&Quot; - szczegóły ogłoszenia Og�oszenia: Gie�da Og�osze� :: drobne og�oszenia: motoryzacja :: darmowe og�oszenia: praca Cz�owieku tylko Ty mo�esz odmieni� jego los Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj ,, Cz�owieku ,tylko Ty mo�esz odmieni� jego los..." Później spiszę wszystkie strony na których jest ogłoszony to się wrzuci do pierwszego postu , na ojej i przygarnijzwierzaka czeka na akceptację. ;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 [quote name='Pianka']........................ Pani jest nim zachwycona, nie niszczy nic, nie brudzi, jest grzeczny. Zostaje sam ładnie w domu, a jak pani wraca to sie cieszy jakby 100lat jej nie widział:evil_lol: Burzy się nie boi, chyba czuje ze jest bezpieczny już. Jedzonko ładnie je. Do jej dziecka jest super. Pani mówi, że Bary ma specjalne prawa u niej, dzisiaj spał całą noc razem z nią w łóżku:loveu: i właściwie cały czas na kanapie leży:evil_lol::multi: [quote name='Pianka']Już ją dałam na czarne, ale mnie ciagle zastanawia dlaczego:shake: Była z niego taka zadowolona, Justyna&zwierzaki tez twierdziła, że pani jest super:shake: jesli to ma w czymś pomóc pani mówiła, że zachowuje czystość, nie niszczy, zostaje sam w domu, podporządkowuje sie wszystkiemu. Najwyraźniej za wcześnie się ucieszyliśmy......... Pianko - dobrze że ta Pani już jest na czarnych kwiatkach. Nie staram się nawet zrozumieć ,jak można tak perfidnie i nieodpowiedzialnie potraktować istotę ,która zaufała człowiekowi :shake::angryy: Barusiu przykro mi piesku ,a przecież byłeś taki grzeczny :-(:-( Quote
Brysio Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 Kaa jestes niesamowita!!! kurcze ja jeszcze teraz ucze sie na egzamin;/ i w przerwach zagladam na dogo ale tak do 16 powinnam skonczyc wec porobie ogloszenia OBIECUJE!!! Quote
kaa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Brysiu Ty pouzupełniaj te których jeszcze nie ma ;) i wrzuć wszystkie te strony do pierwszego postu. Zrobiłam na : -kupie psa -ale gratka -kokosy -ojej -najpewniej -przygarnij zwierzaka -adopcje psów.org -4 łapy -pajęczyna -olx -pineska -bono polska -psy.elk - petsy -tu sprzedaj - hiperogłoszenia -ogłoszenia24 polska -giełda ogłoszeń -kup sprzedaj - gunntre . Quote
Brysio Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 ok znalazłam jeszcze pare stronek;) www.morusek.pl/ogloszenie/2785/podglad/ www.e-zwierzak.pl/ www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=74511 www.rozglos.net/ogloszenie-84619.html www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3239262&cid=170 www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/czlowieku_tylko_ty_mozesz_odmienic_jego_los_25853.html www.spacerek.net/ www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/cPath/27_80/iID/1721 www.eoferty.com.pl/id128775.html Quote
Basia i Barni Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Bary to ma pecha ,ale dobrze,że jest już bezpieczny Quote
Brysio Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Kurzce jeszcze allegro , hmm zobacze jak wyglada stan mojego konta, nie wiem czy takie wspolne allegro dla chlopcow cos daje? Quote
Basia i Barni Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 nie moge przestac o tym biedaku myśleć ,oby odmienił się jego los :roll: Quote
Recommended Posts