Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, mam 8-letniego psa, mieszańca cocker spaniela. Zauważyłam, że od tygodnia nie chce jeść suchej karmy. Myślałam, że to może być problem z zębami, ale bez problemu je twarde smaczki i w zasadzie wszystko, oprócz suchej karmy. Zachowuje się całkowicie normalnie.                                                                                                                                                                               

Wczoraj postanowiłam ją trochę 'przetrzymać', ale mimo to nie zjadła suchej karmy. Dzisiaj dodałam do niej trochę wody, ale też nie chciała jej jeść. Dopiero później zjadła trochę tej karmy, ale z ręki.

Czy to możliwe, że sucha karma po prostu przestała jej smakować? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Posted
Dnia 3.01.2025 o 12:05, kapiibara11 napisał:

ucha karma po prostu przestała jej smakować?

Pewnie,że możliwe.Niekoniecznie "sucha karma",tylko ta konkretna.

A jakiej marki ta karma?

Może powoli zmień na inną.Spróbowałabym też namaczania chrupków,wiele psów wtedy chętniej je.Zalewasz porcję karmy (jednorazową) ciepłą wodą na kilka godzin i serwujesz spanielce.Spróbuj.

• 2 months later...
Posted
Dnia 11.03.2025 o 13:12, annnnaa91 napisał:

wymieszać ją suchą karmę z mokrą

Nie wolno tego robić,to poważny błąd dietetyczny.