Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja sunia ma problemy z nadwagą, waży około 14-15 kg. Jednak żeber za bardzo nie można wyczuć. Sunia jada jak na razie ariona adult z jagnięciną i mokre animondę. Ma rozkładane posiłki na 2 razy w ciągu dnia. Pół puszki rano i garstkę suchego po wieczornym spacerze. Staram się z nią spacerować jak najczęściej . Chodzimy do parku na 2-3 h 4 razy w tygodniu, i od niedawna spacerek po osiedlu 1 h. Czy to tak na prawdę mało ? Co mogę zrobić, żeby ona schudła? Sunia ma niecałe 3 lata.
Pomocy !
Pozdrawiam.

Posted

może zamiast 2-3h do parku to 1h , a jeszcze godzinkę przeznaczyć na bieganie obok roweru :cool3:
jeśli dajesz to nie dawaj jej "resztek z obiadu itp." to strasznie tuczy psa
aha i jedzenie dawaj jej przed spacerem (tylko odczekaj z godzinkę, aż żołądek sobie "odpocznie" ;)

Posted

Ja miałam problem z nadwagą u psa, i naprawde nie trzeba za wiele w diecie zmieniać ;) moj poprostu dostaje mniej niz dostawał trochę, i ruszamy sie o wiele więcej, moj akurat to zaprzegowiec, jest w regularnym treningu bo startujemy w zawodach, ale jest tyle psich sportów które można uprawiać, na prawde warto, a rower z psem to w ogole genialna sprawa! My uwielbiamy, najpierw spokojniej zeby psiak sie przyzwyczał, i ze wzrostem kondyzji wydłużać trasy :) na początek wystarczą nawet 3 km, albo mniej :)
Można też zmienić karmę z Adult na Light jesli są probemy z wagą a cięzko wam cos zmienić z ruchem i spacerami... ;)