Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety Jacek osobiscie nie moze podjechac do Dina , zbyt zawalony robota i sie nie wyrwie chocby nie wiem jak sie staral:shake:
Ale nie tracmy nadzieji, dzisiaj bede rozmawiac z osoba ktora byc moze bedzie mogla podjechac i psa ocenic:p

Posted

[FONT=&quot]dostałam wiadomość z domu, że Dino właśnie jedzie do Gorzowa...[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Mama kilka razy wcześniej rozmawiała z panem, przedstawiła mu niejednokrotnie sytuację z Dinem - dziś także, gdy przyjechał osobiście... [/FONT]
[FONT=&quot]Dino najpierw się do pana przymilał i z nim witał, potem się na pana rzucił - oczywiście był w kagańcu, więc nic się nie stało - pan stwierdził, że to pewnie dlatego, że podniósł rękę... powiedział potem do Dinka, że się go nie boi i zabrał go ze sobą (po spisaniu umowy)…[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]na ile udało się Mamie ocenić pan jest spokojny, ale zna się na psach - podczas wizyty udzielił kilku trafnych uwag odnośnie psinki - widać, że miał niejednokrotnie doczynienia z psami - obiecał także dać znać za jakiś czas, jak Dino się sprawuje…[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]wydaje się, że miejsce gdzie Dino jedzie będzie dla niego dobre, biorąc pod uwagę jego dość trudny charakter..[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]mimo wszystko nie było nam się z nim łatwo rozstać [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]myślę, że to była jedyna szansa dla Dinka...[/FONT]

Posted

palula napisał(a):
[FONT=&quot]dostałam wiadomość z domu, że Dino właśnie jedzie do Gorzowa...[/FONT]

[FONT=&quot]Mama kilka razy wcześniej rozmawiała z panem, przedstawiła mu niejednokrotnie sytuację z Dinem - dziś także, gdy przyjechał osobiście... [/FONT]
[FONT=&quot]Dino najpierw się do pana przymilał i z nim witał, potem się na pana rzucił - oczywiście był w kagańcu, więc nic się nie stało - pan stwierdził, że to pewnie dlatego, że podniósł rękę... powiedział potem do Dinka, że się go nie boi i zabrał go ze sobą (po spisaniu umowy)…[/FONT]

[FONT=&quot]na ile udało się Mamie ocenić pan jest spokojny, ale zna się na psach - podczas wizyty udzielił kilku trafnych uwag odnośnie psinki - widać, że miał niejednokrotnie doczynienia z psami - obiecał także dać znać za jakiś czas, jak Dino się sprawuje…[/FONT]

[FONT=&quot]wydaje się, że miejsce gdzie Dino jedzie będzie dla niego dobre, biorąc pod uwagę jego dość trudny charakter..[/FONT]

[FONT=&quot]mimo wszystko nie było nam się z nim łatwo rozstać [/FONT]

[FONT=&quot]myślę, że to była jedyna szansa dla Dinka...[/FONT]

No to teraz trzymamy mocno kciuki żeby Pan się nie rozmyślił, żeby owocnie pracował nad Dinem.

Palula, a może jakiś inny piesek do przygarnięcia? :cool3:

Posted

Mnie też to ciekawi bo nagle pan psa zabiera ,a nie piszecie nic jak było z rozmowa przedadopcyjną i jakie pies będzie miał warunki.Naprawdę to piękny pies i lepiej by było by tym razem mu się udało bo w innym wypadku.......:placz:

Posted

Szkoda, że nie doszło do wizyty przedadopcyjnej i sprawdzenia miejsca, w którym Dino będzie mieszkał. Pan najwyraźniej olał tą kwestię, mimo, że był o taką wizytę pytany przez właścicielkę psa (mamę paluli). Jak dla mnie nie wygląda to dobrze... Może jestem przewrażliwiona, ale w wypadku takiego psa dmuchałabym na zimne. Poza tym ja wolałabym sprawdzić, gdzie jedzie pies, do którego się przywiązałam i którego polubiłam... Ale ok. Ja to ja.
Nic to. Już po ptokach...
Mam tylko nadzieję, że Dino dobrze trafił. Że pan sobie z nim poradzi, że nie będzie żadnej tragedii i że pies nie posłuży do niecnych celów.
Wiem, może przesadzam, ale w końcu różne rzeczy się dzieją na tym świecie, o czym my-dogomaniacy, wiemy dość dobrze.

Dino, powodzenia! Bądź grzeczny!

Posted

Podzielam obawy maciaszek, co wiecej bardzo nie podoba mi sie podejście tego człowieka. Jak uczy mnie doświadczenie coś takiego kończy się pogryzieniem i zwrotem ze względu na cokolwiek byleby się nie przyznać że pies nie dał się stłamsić... pozostaje czekać na wpis na moim wątku - "w mieście x mamy w schronisku takiego kaukaza...". Może jestem zbyt wielkim pesymistą. Proszę więc o to żeby moje krakanie pozostało tylko krakaniem a dla Dina był to ten szczęśliwy trzeci raz :-)

Posted

Mam numer, mam gg, ale chyba nie widzę potrzeby kontaktowania się... Skoro po naszych wpisach palula zamilkła, skoro państwo nie wzięli sobie do serca naszych, skądinąd słusznych i powodowanych doświadczeniem rad dotyczących wydania psa, sprawdzenia domu, to chyba świadczy samo o sobie. Nic już nie zdziałam...
Jak ktoś chce to mogę podać namiary.

• 3 weeks later...
Posted

Myślę, że o Dino się już nic nie dowiemy.

Szkoda, bo dobrze byłoby wiedzieć, że jest w dobrym domu lub, że już nie jest w tym domu. Przecież gotowi bylibyśmy jeszcze raz pomóc gdyby mu się znowu nie powiodło.

A swoją drogą - uważałabym za naturalne powiadomić o dalszych losach Dino na jego wątku skoro Paluli i jej rodzinie tak zależało na jego dobrym, nowym domu.

Ta cisza mówi niestety, że chodziło o to żeby go oddać i koniec.

Myślę też, że to "przekazanie" Dina odbyło się bez podpisywania dokumentów, bo i po co.

Posted

A skąd - pan zresztą zastrzegł mi, że się może odezwie a może nie, bo on nic nie musi.

Ale jedno mnie zastanawia - ja adoptowałam ok. 10 letnią kotkę z kociej fundacji w Toruniu (zresztą dziewczyny mi ją osobiście przywiozły - podejrzewam, że chciały chociaż mnie osobiście poznać i zobaczyć w jakich warunkach kociczka będzie przebywać) - podpisałam umowę.

I w tej umowie jest jak byk napisane: "Kotka nie zostanie sprzedana ani oddana w inne ręce - przygarniam ją z potrzeby serca i jeżeli cokolwiek w moim życiu ulegnie zmianom, które uniemożliwiają opiekę nad nią, zobowiązuję się do powiadomienia o tym osoby oddającej i zwrotu Kotki do Fundacji".

Czyż to nie jest dość dobra klauzula w umowie, żeby organizacja, która ją oddaje - mogła odzyskać zwierzaka w razie rezygnacji właściciela (a nie na niewiadomą poniewierkę i tak bezdomnego stworzenia) ?

Na marginesie kociczkę mam z dogo (ma też tu swój wątek).

Posted

No i jeszcze jedno o tej mojej umowie - jest tam też napisane : "W razie naruszenia warunków umowy, Fundacja ma prawo odebrać kotkę".

No tak - ale jakżesz odebrać Dina jeśli nie wiemy, gdzie on jest. Bo nawet nie wiemy czy mu jest dobrze czy źle (miejmy nadzieję, że jest dobrze).

Sęk w tym, że nie wiadomo jak wyglądała ta umowa sporządzona między schroniskiem a mamą Paluli.

Maciaszek - odezwij się do mnie na PW, bo to przecież nie rozmowa na forum.

Posted

[quote name='Zosia4']A skąd - pan zresztą zastrzegł mi, że się może odezwie a może nie, bo on nic nie musi.

Ale jedno mnie zastanawia - ja adoptowałam ok. 10 letnią kotkę z kociej fundacji w Toruniu (zresztą dziewczyny mi ją osobiście przywiozły - podejrzewam, że chciały chociaż mnie osobiście poznać i zobaczyć w jakich warunkach kociczka będzie przebywać) - podpisałam umowę.

I w tej umowie jest jak byk napisane: "Kotka nie zostanie sprzedana ani oddana w inne ręce - przygarniam ją z potrzeby serca i jeżeli cokolwiek w moim życiu ulegnie zmianom, które uniemożliwiają opiekę nad nią, zobowiązuję się do powiadomienia o tym osoby oddającej i zwrotu Kotki do Fundacji".

Czyż to nie jest dość dobra klauzula w umowie, żeby organizacja, która ją oddaje - mogła odzyskać zwierzaka w razie rezygnacji właściciela (a nie na niewiadomą poniewierkę i tak bezdomnego stworzenia) ?

Na marginesie kociczkę mam z dogo (ma też tu swój wątek).

No to pięknie :angryy: trzeba było zastrzec taką klauzulę w umowie, teraz już klapa :mad:

Posted

Zosia4 napisał(a):
Lara - nie pomstuj.
Tak jak napisałam - nie wiemy jak brzmiała umowa kiedy był wyadoptowywany ze schronu.

Ale ja nie pomstuję. Chodzi mi tylko o psa, że teraz już nici. I tyle.

Posted

Wiemy jak wyglądała umowa zawarta między schronem a właścicielami Dina. To znaczy ja wiem ;). To bardzo krótka umowa, na którą składa się kilka punktów. Wszyscy adoptujący podpisują taką samą. Nie jest to żadna tajemnica, więc wklejam:

No to pięknie :angryy: trzeba było zastrzec taką klauzulę w umowie, teraz już klapa :mad:
_Laro, nie można było dodać takiego podpunktu, bo to nie "nasza" umowa.