maciaszek Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Byłam dziś w katowickim schronisku robić zdjęcia nowoprzybyłym psiakom. Było ich zaledwie 4. A wśród nich Dino. Dino został kupiony, przez starsze małżeństwo, jako szczeniak, na targu (ach, jak my kochamy takie miejsca :angryy:). Miał z niego wyrosnąć owczarek niemiecki. Wyrósł puchaty cielak :evil_lol:. Myślę, że to mix leonbergera. A może kaukaza? Hmmm.... Do schroniska przyprowadził go wnuk państwa. Zapadła decyzja o oddaniu go, ponieważ państwo nie dają sobie z nim rady. Starali się, ale to jednak trochę za duży pies dla nich... Ostatni czas spędził przy budzie, w ogrodzie. Ma 8 miesięcy. Jest zaszczepiony (na wściekliznę i wirusówki) oraz odrobaczony. Łagodny. Do ludzi nastawiony pozytywnie. Głaskałam go bez problemu, sam się tego domagał podbijając moją rękę nad swój łeb. Bez problemu włożyłam mu też rękę do paszczy :diabloti:. Podgryzał mnie jak szczeniak i lizał. Psy w sąsiednich boksach kompletnie olewa. Jak poza boksem i jak z kotami nie wiem. Garść informacji od wnuczki właścicieli: "potrafi chodzic na smyczy, to od samego poczatku robił jakby sie z tym urodzil:smile: ta rasa raczej powinna byc chowana sama, ale na poczatku przez miesiac jak byl malutki mieszkal u mnie z lili i dzekim i bawil sie ale jak juz podrosł i byl u babci to byl sam. sam w domu jak najbardziej ale nie byl jescze sam wiec nie wiem. ciezko mi powiedziec." [SIZE=2]29.04.09. Dino pojechał do swojego nowego domu :multi:. 09.06.09. Sytuacja jest bardzo poważna. Dino od jakiegoś czasu rzucał się na właściciela, ale przynajmniej tolerował właścicielkę i córkę właścicieli. Myśleliśmy, że po prostu nie chce pana dopuścić do stada i stąd ta niechęć. Tym bardziej, że panią zaakceptował od razu i bezwzględnie uznał jej wyższość nad sobą. Do dzisiaj.... Dziś rzucił się na panią. Pogryzł ją po nogach i rękach, do krwi. Zrozumiałe jest, że nie może już zostać w tym domu. Musi znaleźć nowe lokum. Tylko jakie? Przecież nie można go dać do nowego domu, żeby jeszcze kogoś nie daj boże zagryzł... To co? Uśpić? http://www.dogomania.pl/forum/12421167-post159.html Od początku problemów państwo próbowali je rozwiązywać. Nie pomogło szkolenie, karmienie z ręki, rady dane przez hodowczynię kaukazów. Co robić????? 22.06.09. Dino pojechał do kolejnego nowego domu. Trzymamy kciuki, żeby to był dom ostatni! Quote
malawaszka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 a to nie jest po prostu kaukaz? tylko z uszami całymi? prześliczny:loveu: Quote
maciaszek Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Założyłam mu też wątek na molosach. Quote
JOMA Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Prześliczny dzidziusiowato kluskowaty słonik, potwierdzam słowa maciaszka. Co do rasy - no cóż malawaszko może to po prostu leonberger z przewagą leona :evil_lol: Typowy rasowy bezrodowodowo-targowy:mad: Quote
maciaszek Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 malawaszka napisał(a):a to nie jest po prostu kaukaz? tylko z uszami całymi?No właśnie sama nie wiem... Przeglądam teraz fotki kaukazów i leonbergerów i pasuje tu i tu ;). Quote
malawaszka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 mordzia leonkowa a kolor kaukazowy :lol: co by nie było to cudny! Quote
Alicja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 ale Misiek :loveu:... a ja nie mam nikogo kogo z czystym sumieniem mogłabym polecić :shake: Quote
maciaszek Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Ogłoszenia porobione, wici rozpuszczone... Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 To jest na 100% on .Co pisałam ci na pw :angryy: miał byc z niego owczarek facet z targu wciskał im kit :angryy: Oddali ,bo podobno nie radza sobie z nim i ona powiedziała mi ,że ugryzł ją w rękę i to poważnie i nie tylko ją Quote
maciaszek Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Basia i Barni napisał(a):ona powiedziała mi ,że ugryzł ją w rękę i to poważnie i nie tylko jąW to akurat ciężko mi uwierzyć... I to bardzo ciężko.... Quote
maciaszek Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Basia_i_Barni, a mogłabyś się dowiedzieć: - jaki jest jego stosunek do dzieci - jaki jest jego stosunek do kotów - czy potrafi mieszkać w domu? zostawać sam? - czy potrafi chodzić na smyczy? - jaki jest jego stosunek do innych psów? Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='maciaszek']Basia_i_Barni, a mogłabyś się dowiedzieć: - jaki jest jego stosunek do dzieci - jaki jest jego stosunek do kotów - czy potrafi mieszkać w domu? zostawać sam? - czy potrafi chodzić na smyczy? - jaki jest jego stosunek do innych psów? nie ma problemu :cool3: Quote
malawaszka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Basia i Barni napisał(a): miał byc z niego owczarek facet z targu wciskał im kit :angryy: no i jest owczarek - kaukaski :cool3: Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 malawaszka napisał(a):no i jest owczarek - kaukaski :cool3: niemiecki czy kaukazki co to za różnica :roll::evil_lol: byle kasiorka w rece pseudo wpadła ,każdy kit jest dobry Quote
kuba123 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 wy się nie znacie:evil_lol: ani on niemiecki ani kaukaski to jest czystej krwi OWCZAREK TARGOWY Quote
Paola06 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ale fajny ,mamluśkowato-kluskowaty Gigancik:) Przy takiej drużynie ciotek napewno znajdzie dobry domek. Będę się też rozglądać rzecz oczywista:) Quote
maciaszek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Umówiłam się ze schroniskiem, że jak przyjdzie do nich ktoś, kto będzie sprawiał ekstra wrażenie, to jednak nie wydadzą Dino, tylko wezmą namiary na tego kogoś i zrobimy wizytę przedadopcyjną :). Ciaptak czeka na dom... Quote
maciaszek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 2 lata na to pracowałam... I nie tylko ja. Ale nie zawsze się udaje, żeby było tak fajnie. Quote
maciaszek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Czekamy na wieści uzupełniające o psiaku i na domek jakowyś... Quote
Basia i Barni Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 dostałam odpowiedz od tej dziewczyny potrafi chodzic na smyczy to od samego poczatku robił jakby sie z tym urodzil:) ta rasa raczej powinna byc chowana sama, ale na poczatku przez miesiac jak byl malutki mieszkal u mnie z lili i dzekim i bawil sie ale jak juz podrosł i byl u babci to byl sam. raczej nie powinien byc z innymi psami ale jest jeszcze na tyle mlody ze mozna go jescze przyzwyczaić, co do dzieci to lepiej by bylo zeby nie bylo dzieci. zbyt duze ryzyko. sam w domu jak najbardziej ale nie byl jescze sam wiec nie wiem. ciezko mi powiedziec. najlepiej jakby ktos mial ogródek i reke do psow. Quote
maciaszek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Dzięki za info :). Zaczynam odnosić wrażenie, że ci ludzie się go trochę bali.... Quote
Recommended Posts