Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojej bokserce jakieś 2,3 dni temu na skórze wyskoczyły takie bąble jak po oparzeniu pokrzywą. jest ich troche na nogach i plecach. w lecie miała coś podobnego i weterynarz mówił że to alergia na kwitnącą trawe czy coś takiego dokładnie nie pamiętam. Bo u nas niedaleko są takie pola z wysoką trawą i ona zawsze się w nich tarzała.dostałam maść i wszystko przeszło a teraz znowu. tym razem nie wiem od czego i co to może wogóle być, czy ktoś się spodkał z czymś podobnym u swojego psa?

Posted

MOja Sara to alergiczka...trawy, białko....czasami uczulenie pojawia sie nie wiadomo skad, juz nie raz mielismy taki przypadek...radziłabym odrazu pojsc do weta...

Posted

Już chyba wiem od czego ma to uczulenie, dowiedziałam się że najadła sie cukierków, a na domiar złego chyba znowu wróciło zapalenie ucha. Jutro jade do weta, ale to ucho wygląda inaczej niż do tej pory, zawsze jak przechodziła zapalenie ucha to miała w środku czerwono- brunatną maź a teraz to ucho jest troche spuchnięte i taki żółtawy osad?ciekawe co to może być??

Posted

no i znowy przechodzi zapalenie ucha :( ,dostalismy krople i zobaczymy co będzie.A te bąble na skóre to uczulenie i kazała patrzeć po jakim jedzeniu jej wyskakują, i tyle. A na uszku ma taką bulkę, i wet mówił że tu musiało się coś wbić i zrobiło się zapalenie to jest takie twarde ale jak się przyciśnie to nic z tego nie leci, wet mówił że popatrzy na to sobie dokładniej jak wyleczy ucho. mam tylko nadzieje że to nic poważnego.

Posted

moja sunia tez miala takie krostki.Z czasem za rada hodowców zaczelam podawac jej coraz mniej mięsa,tylko tka minimalna ilosc i nie weim czy to przeszlo od tego,czy od tego ze moglo to byc spowodowane zmianami hormonalnymi przed pierwsza cieczka,ale w kazdym razie samo przeszło.
A juz nie powiem,ze pan treser stwierdzil ze to nużyca <wow> i ze mogla sie zarazic od matki ,taa,jasne,a wtedy pies 6-miesieczny zyje sobie normalnie z nieleczona nużycą achhh i nie chudnie,ma normalny apetyt itd.
Na szczescie wiem co to nuzyca i nie bylo to na pewno to.

Posted

a moja maja też ma takie bąble :(
i już sama nie wiem na co ma alergię. wet powiedział że ma mieć dietę. teraz przez tydzień ( żeby "zakończyć" laktację ) jest na diecie wegetariańskiej, a wręcz daję jej sam ryż z marchewką... a bąbli coraz więcej :( i drapie się po uszkach...
już nawet nie śpi z nami w łóżku.
a może jest uczulona na ryż? ale czy to możliwe?
maja jest znajdą i jest u mnie od 2 tygodni, nie wiem co było wcześniej. prawdopodobnie miała problemy, ale nie takie duże.
w czwartek będę u weta, dowiem się może więcej...