Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na początek chciałabym napisać, że nie wiem jak często będę pisać na wątku, ponieważ mam duże problemy z dogo, cięzko mi przeglądać wątki nawet jak jestem niezalogowana (strona otwiera mi się ok. 10 min), a zalogowanie wręcz graniczy z cudem. dlatego jeśli ktoś miałby jakieś pytania to proszę pisać na pw i podawać normalnego maila, bo odpowiedz przez dogo może mi zająć wieki. A teraz o Mambie. Jest bardzo grzeczna. Dała się wykąpać bez problemu, płukałam, szorowałam, obracałam z boku na bok, nie było absolutnie żadnych cyrków z zębami, zresztą w ogóle nie ma. Jest jeszcze bardzo niesmiała i zagubiona, nie merda na razie, po domu chodzi z podkulonym ogonem. Na spacerach natomiast nabiera już pewności siebie, bo z każdym kolejnym ogon systematycznie podnosi się wyżej i wyżej:p nie chce za bardzo suchej karmy, ale ryż z psią saszetką bardzo smakował. nie uznaje swojego posłania, najbardziej przypadł jej do gustu fotel. przez pierwsze godziny była tak wystraszona i zdezorientowana, że spała na siedząco, nie chciała się położyć. Na nieszczęście do całego wczorajszego strsu doszła burza nad poznaniem - Mamba się boi. Poza tym jest niesamowicie grzeczna, niekonfliktowa. Wczoraj był mały problem ze zrobieniem siku, też pewnie ze stresu, ale ostatecznie (zlazłyśmy chyba 5 km:p) kucnęła- to był sukces. Dzisiaj rano bez problemu - od razu po wyjściu siku i wieeelkie kooopsko. Tak więc pomalutku, ale idzie już cały czas ku dobremu. Mamba jest pod stałą opieką psychologa i będzie rozkwitać:razz: Ja niestety dzisiaj do pracy, mam nadzieję że będzie dobrze. Dziękuję wszystkim za miłe słowa:)

Posted

Śpieszę z relacją foto Mambusi .
Wybaczcie proszę ,że dopiero dzisiaj,ale niestety doba to niekiedy zbyt mało by pomóc wszystkim potrzebującym :shake:

Mambusia zachowała się cudownie :loveu: :loveu: :loveu:
Prawdziwy z niej cukiereczek .
Powitała Leylę i jej męża jakby wiedziała ,co ich przyjazd oznacza.
Jej zachowanie było jednoznaczne .Natychmiast wyczuła , że to wspaniali,cudowni i wrażliwi ludzie.
W prezencie dostała piękną czerwoną obróżkę w białe kosteczki ,którą dała sobie bezproblemowo założyć.
Spacerowała wokół schroniska szczęśliwa i dumna .Pycholek jej już stał się o wiele radośniejszy.
W samochodzie oczywiście natychmiast było przekupstwo :evil_lol: Mamba wyczuła,gdzie są ukryte ciasteczka .Łasuch z niej niesamowity.

Bo1982 ,proszę wybacz moje zbyt natarczywe,urażające Cię pytania ,ale były one powodowane troską o Mambę. Dziś wiem ,że te długie lata jej pobytu w schronisku będą jej wynagrodzone.
Ona czekała na Ciebie,na ten wymarzony ,najwspanialszy ,najcieplejszy domek :loveu: O takim domku marzę dla wszystkich moich psich nieszczęść Dziękuję

Leyla :loveu: dzięki Twojej stanowczości wczorajszy dzień stał się dla Mamby tym najważniejszym :calus: Dziękuję

Posted

Bo1982 wysłałam Ci wiadomość na pw i maila.

Myślę ,że wątek można już przenieść do szczczęśliwie zakończonych adopcji.

Mambusia okazała się być sprytniejszą niż Leyla ;)
Natychmiast wytropiła miejsce ukrycia ciasteczek :evil_lol:

Posted

Przeczytałam sobie i oglądnęłam całą relację z akcji pomocy dla Mambusi, super Dziewczyny, że się udało:
:sweetCyb::bigcool::Cool!::cunao::multi::sweetCyb::cunao::multi:.

Posted

[quote name='agata51']:multi::multi::multi:

Leyla, wielkie dzięki!

No coś Ty ,agata !nie zawstydzaj mnie:oops: zawieźć psa do jego domu, to sama przyjemnosć:loveu:

Posted

[quote name='agata51'](...)Leyla, wielkie dzięki!
Poza oczywistością ogromnych podziękowań dla Bo :loveu:, absolutnie nie mniejsze należą się i Tobie, Leylo :loveu:.

:Rose::Rose::Rose:

Dzięki Wam Dziewczyny Mamba wtula się już w swoich ludzi!!!

Posted

szajbus napisał(a):
Będa wieści z nowego domu Mamby?

Będą,będą. Bo ma problemy z zalogowaniem się ,ale jak wyśle na maila to powstawiamy;)

Dostałam newsy:razz: Mamba zaczęła merdać ogonkiem:cool3: chciała się już wyperfumować w smrodkach:cool3: śpi na fotelu....takie tam, czyli nuda normalne życie :evil_lol:

Posted

No przecie dama musi być wyperfumowana nie? A, że nam sie ten zapaszek nie podoba, to trudno. Wszystko to rzecz gustu.:evil_lol::evil_lol:
A tak na poważnie to właśnie o taka nudę nam chodziło. Jest bezpieczna i ma w końcu ten wymarzony domek.:loveu::loveu:

Posted

Bo jest taką dobrą wrażliwą kobietką...:loveu: Mamba naprawdę ma szczęście. Bo mi wygląda na osobę ,która nie lubi rozstawać się ze swoim psem,tylko wtedy kiedy musi..One się już w sobie zabujały:eviltong:

Posted

szajbus napisał(a):
Będa wieści z nowego domu Mamby?

Anuś, Ty się nie martw o Mambę.
Ja podobnie jak Leyla otrzymuję od Bo na bieżąco wieści o Mambusi.
Tak jak napisała Leyla ,Bo jest bardzo wrażliwą,cudowną osobą :loveu:
Sunia trafiła do najwspanialszego domku jaki moglibyśmy sobie tylko wymarzyć.
Jeśli Bo uda się zalogować na dogo , opowie wszystkim o Mambie.
Uchylę rombka tajemnicy :oops: są plany co do zmiany imienia ,ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadadła.

Posted

Mamba ma się bardzo dobrze. Już jest coraz bardziej wesoła, merda ogonkiem, zwłaszcza jak mamy iść na spacer albo przchodzę z pracy. Apetyt dopisuje, a za jogurt dałaby się pokroić i posolić. Wczoraj na spacerze ewidentnie miała ochotę kota pogonić:cool3: Wczoraj też po raz pierwszy wydobyła z siebie dźwięk, najpierw obszczekała faceta, który śmiał zadzwonić do naszych drzwi, a potem zostawiona na chwilę pod sklepem darła się wniebogłosy z oburzenia, bestia jedna:evil_lol: Rany bardzo ładnie się goją, już nawet śpi czasami na tym wygolonym boczku. No i chyba jednak zostanie Mambą, miała być Fetką, ale jakoś nie mogę się przyzwyczaić:lol:

Posted

Fetka ,bardzo fajne imię dla małej :multi: Nie martw się Bo ,Mamba do niego szybciutko sie przyzwyczai . Czekamy jaką decyzję podejmiesz.
Gdy opowiadam jak zachowuje się Mamba u Ciebie ,ludzie którzy ją bliżej znali nie mogą wyjść z podziwu, jak odpowiedni dom i miłość człowieka zmieniają reakcję psa na otoczenie.
Cudownie ,że Mamba trafiła do Ciebie. Stres spowodowany pobytem w schronisku powodował ,że sunia nie potrafiła sobie w żaden sposób z nim poradzić.
Potrzebny był jej spokój i miłość.
Długo czekała ...... i doczekała się :loveu: