Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o Mambę ,to najprawdopodobniej w sobotę mogę jechać.
A to dziurawe maleństwo ..:shake: Może zróbmy mu odzielny wątek? Może megii go na hotelik przyjmie?? Może uda nam się zebrac deklaracje... ogłoszenia i do domku. Inaczej kto go zauważy?:-(

Posted

Leyla napisał(a):
Jeśli chodzi o Mambę ,to najprawdopodobniej w sobotę mogę jechać.
A to dziurawe maleństwo ..:shake: Może zróbmy mu odzielny wątek? Może megii go na hotelik przyjmie?? Może uda nam się zebrac deklaracje... ogłoszenia i do domku. Inaczej kto go zauważy?:-(

Nie wiem jak wygląda sprawa sterylizacji Mamby,niestety dopiero od niedawna podano kontakt na mnie w sprawie pomocy dla chętnych do jej adopcji .
Wcześniej Mambą zajmowała się inna osoba ,ona mogłaby więcej powiedzieć na temat jej przeszłości.
Dowiadywałam się w schronisku ,że w tym momencie zabieg nie może być dokonany ponieważ zbyt krótki jest okres od zakończenia podawania jej antybiotyku.

Posted

majqa napisał(a):
Anovpi, tej bidzie założ osobny wątek. Jak tu, na wątku Mamby będą wstawiane info o niej, sprawa zginie między postami.

Z nadzieją w sercu czekam na pozytywną odpowiedź Ola la .
Piesek jest wielkości Mamby,być może państwa również zauroczy.
Ola la prosiła by zaproponować inną potrzebującą biedę więc wstawiłam pierwsze nieszczęście które mi przyszło na myśl ...........

Posted

anovip1 napisał(a):
Z nadzieją w sercu czekam na pozytywną odpowiedź Ola la (...)

OK. Wobec tego czekamy. Przepraszam za przestawienie literek w nicku (pośpiech). :oops:

Posted

Trzymajmy kciuki za Mambę. Miejmy że nowa pani jest świadoma że Mamba to psiak po przejściach i jest świadoma iż należy z nią popracować .
Biedactwo przeżyło już powrót do schroniska po nieudanej jednodniowej adopcji, więc miejmy nadzieję że tym razem będzie wszystko w porządku.
Bo1982 jak mówiła jest już przekonana że Mamba to dla niej pies nr 1. Miała już psy schroniskowe i jest przygotowana ,że po krótkim czy dłuższym okresie aklimatyzacji pies stanie się tym najwspanialszym.

Z Leylą obgadałyśmy za i przeciw Mamby więc miejmy nadzieję ,że mała w końcu opuści ostatecznie schronisko i jej smutne oczka może w końcu się rozweselą.

Posted

[quote name='anovip1']a co do tego maleńkiego pieska już nie mam pomysłu by jak najszybciej mu pomóc :-( :-( :-(

biedny maluszek aŻ serce siĘ kroi

Posted

anovip1 napisał(a):
Trzymajmy kciuki za Mambę. Miejmy że nowa pani jest świadoma że Mamba to psiak po przejściach i jest świadoma iż należy z nią popracować .
Biedactwo przeżyło już powrót do schroniska po nieudanej jednodniowej adopcji, więc miejmy nadzieję że tym razem będzie wszystko w porządku.
Bo1982 jak mówiła jest już przekonana że Mamba to dla niej pies nr 1. Miała już psy schroniskowe i jest przygotowana ,że po krótkim czy dłuższym okresie aklimatyzacji pies stanie się tym najwspanialszym.

Z Leylą obgadałyśmy za i przeciw Mamby więc miejmy nadzieję ,że mała w końcu opuści ostatecznie schronisko i jej smutne oczka może w końcu się rozweselą.

Trzymam kciuki ze wszystkich sił :thumbs::thumbs::thumbs: żebu to bł ten własciwy jeden jedyny kochany człowiek i jego domek dla Mambuni ona już za dużo wycierpiała.:placz::placz::placz:

Posted

Leyla napisał(a):
Właśnie wychodzę z domu i jadę po Mambiszonka:p Dziś już będzie w swoim wymażonym domku przy swojej Pańci;)

O matko,trzymam kciuki mocno zacisniete......powodzenia.

Posted

Ja tez kciukulce zaciskam i na relacje czekam ;)

a co do domku dla pogryzionego piesia to jutro bede sie z potencjalnym domkiem kontaktowac....czy wezma jego czy Amide czy jeszcze inna bide..

Posted

Ola la napisał(a):
(...) a co do domku dla pogryzionego piesia to jutro bede sie z potencjalnym domkiem kontaktowac....(...)..

Jeśli się nie uda, Anovip załóż mu, proszę osobny wątek.

Posted

Właśnie wróciłam. Sunia i jej nowa Pańcia są wspaniałe. Zupełnie tak jakby były sobie przeznaczone. Przyjechaliśmy ciut wcześniej przed Bo i pospacerowaliśmy po trawce , Mamba już była zadowolona i zachowywała się tak jakby wiedziała,że na kogoś ważnego czekamy. Potem spotkanie pod blokiem...weszliśmy do klatki, Mamba przodem oczywiście;) do mieszkania też się wepchała;) Zwiedzała wszystkie kąty, po czym obadała posłanko i po naszym wyjściu zajęła miejsce na kanapie:loveu: Była też kąpiel, ale o tym to już Bo napisze:p I nikogo ani razu ząbkiem nie postraszyła.

Ps. całą drogę siedziała na kolankach:p

Posted

Leyla napisał(a):
(...) Mamba już była zadowolona i zachowywała się tak jakby wiedziała,że na kogoś ważnego czekamy. (...)

Dokładnie tak musiało być! Bo jest jej przepustką ku normalności i szczęściu, a tego ostatniego życzę i Bo i suni!!! :loveu: