Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewatonieja zdaje sobie sprawe ze to nie jest doskonaly moment na adopcje. że ze względu na czas ta adopcja moze byc dla mamby bardziej stresujaca niz powinna, ale przynajmniej bedzie bezpieczna. tez mialam watpliwosci. gdyby nie sytuacja ktora sie zdarzyla w schronisku pewnie jeszcze bym sie wstrzymala. jesli jest jakies inne rozwiazanie ktore bedzie lepsze dla suni to ja na pewno nie bede sie na sile upierac...

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo1982 napisał(a):
ewatonieja zdaje sobie sprawe ze to nie jest doskonaly moment na adopcje. że ze względu na czas ta adopcja moze byc dla mamby bardziej stresujaca niz powinna, ale przynajmniej bedzie bezpieczna. tez mialam watpliwosci. gdyby nie sytuacja ktora sie zdarzyla w schronisku pewnie jeszcze bym sie wstrzymala. jesli jest jakies inne rozwiazanie ktore bedzie lepsze dla suni to ja na pewno nie bede sie na sile upierac...

Ty Mambie chcesz dać dom i miłość ,czyli wszystko to ,o czym ona marzy . Nikt się o nią nie bije:shake:

Posted

dostalam zaproszenie na watek, dobrze ze zajrzałam na koniec:multi::multi:
wspaniele, że jest szansa na dom stały to dla tego psiaka wybawienie;
to zdjęcie nie pozwala zapomnieć o tej suńce.....

prosze nie dopuśćmy by znowu Ja to spotkało, nie ma na co czekać, mam nadzieje, że uda sie zabrać Mambe już w ten wekend przynajmniej bedzie bezpieczna bo to teraz najważniejsze, może troche wiecej czasu posiedzi sama, ale przynajmniej nie bedzie życ w stresie, że znowu Ja spotka jakieś nieszczeście

Posted

Przecież ludzie adoptują psy przez cały rok, nie tylko podczas urlopu. A w sierpniu sytuacja się nie zmieni - Bo nadal będzie pracowała 8 godzin dziennie. Sunia ma złoty charakter, nie jest szczeniaczkiem, wytrzyma.

Cioteczki, taki domek może się długo nie trafić. I co? Znowu płatny hotelik? Wiadomo, jak trudno uzbierać kasę. Większość z nas już nie wyrabia. Mnie stać najwyżej na jednorazowy zastrzyk finansowy. Jestem pewna, że więcej cioteczek pomoże Bo. A leczenie psa z takimi ranami nie musi być wcale takie drogie. Wiem coś o tym - wzięłam pogryzionego psa ze schroniska. Ze sterylką i tak trzeba będzie się wstrzymać, aż suczka dojdzie do siebie. Dziewczyny, naprawdę nie ma na co czekać! Mamba może już w niedzielę być w swoim domku!

Posted

Rozmawiałam telefonicznie z BO i została nam tylko kwestia terminu. Najlepiej byłoby w sobotę,więc będę się starała....Wtedy dziewczyny będą miały dla siebie całą niedzielę;)

Posted

O rany, co za super wieści :loveu::loveu::loveu: kamień z serca, ciotki nie ma się co zastanawiać, wiadome jest, że ten pies nie może dłużej siedzieć w schronie!! dla niej to wybawienie! Leyla, zabieraj ją jak najszybciej :loveu::multi:

Posted

Boze jak super! dzwonili dzisiaj do mnie super panstwo tez chcieli Mambe:P ale juz widze za pozno:evil_lol:.No ma dziewczyna dobra passe teraz.Zaproponuje im inna bide.Moze macie jakas bide w wielkiej potrzebie?jesli nie to mam na oku jedna niewidzialna dla swiata czarnulke:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/smutna-amida-zwyczajna-sunia-niewidzialna-dla-swiata-sunia-142164/#post12636062

Bo bedziesz miala cudowna towarzyszke zycia!gratuluje:multi:

Posted

agata51 napisał(a):
(...) powinnyśmy czekać na decyzję łódzkich cioteczek. (...)

Na pewno tak. Myślę, że Anovip będzie miała moment by tu zajrzeć.

Posted

[quote name='Ola la']Boze jak super! dzwonili dzisiaj do mnie super panstwo tez chcieli Mambe:P ale juz widze za pozno:evil_lol:.No ma dziewczyna dobra passe teraz.Zaproponuje im inna bide.Moze macie jakas bide w wielkiej potrzebie?jesli nie to mam na oku jedna niewidzialna dla swiata czarnulke:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/smutna-amida-zwyczajna-sunia-niewidzialna-dla-swiata-sunia-142164/#post12636062

Bo bedziesz miala cudowna towarzyszke zycia!gratuluje:multi:

Podaję ci watek maluchów do adopcji

http://www.dogomania.pl/forum/f28/poszukajmy-domkow-dla-malych-pieskow-ktore-bardzo-ich-potrzebuja-135519/

Czajaka, malutka zaledwie roczna sunia,którą za wszelką cenę chce się zbliżyć do człowieka.

Tramp to piesek, który przez 45 minut w Łodzi wstrzymał ruch tramwajowy.
miasta, gazeta, łódź

Posted

[quote name='Ola la']Boze jak super! dzwonili dzisiaj do mnie super panstwo tez chcieli Mambe:P ale juz widze za pozno:evil_lol:.No ma dziewczyna dobra passe teraz. Zaproponuje im inna bide. Moze macie jakas bide w wielkiej potrzebie?

:-( :-( :-( niestety :placz: :placz: :placz:

OLA la tylko popatrz na tą maleńką biedę :placz: :placz: :placz:

Ten mały piesek jak widać jest w OGROMNEJ POTRZEBIE
Myślę ,że każdy się ze mną zgodzi.
Proszę, zaproponuj państwu tego nieszczęśnika .Być może im się spodoba i będą chcieli mu pomóc. Byłoby cudownie :loveu:
Jak długo on da sobie radę ,czy uda mu się przeżyć ....? :-( :-( :-(
Jest fajniutkim, łagodnym, zdominowanym przez współtowarzyszy niedoli pieskiem .
Domek dla niego jest potrzebny na cito !!!!!!
Może macie jakiś pomysł jak mu pomóc ?

Posted

[quote name='anovip1']

:-( :-( :-( niestety :placz: :placz: :placz:

OLA la tylko popatrz na tą maleńką biedę :placz: :placz: :placz:

Ten mały piesek jak widać jest w OGROMNEJ POTRZEBIE
Myślę ,że każdy się ze mną zgodzi.
Proszę, zaproponuj państwu tego nieszczęśnika .Być może im się spodoba i będą chcieli mu pomóc. Byłoby cudownie :loveu:
Jak długo on da sobie radę ,czy uda mu się przeżyć ....? :-( :-( :-(
Jest fajniutkim, łagodnym, zdominowanym przez współtowarzyszy niedoli pieskiem .
Domek dla niego jest potrzebny na cito !!!!!!
Może macie jakiś pomysł jak mu pomóc ?

o rany:( a gdzie ten piesek przebywa? gdzie mozna znalezc jakies info o nim? :(

masakra...

Posted

[quote name='rita60']Chyba juz sie pogubilam:roll:czy sa juz jakies konkretne decyzje ?

Co do Mamby - jestem w kontakcie telefonicznym z Leylą ,natomiast do Bo1982 wysłałam pw z pytaniem jak mogę jej pomóc i jakie informacje ją interesują.
Czekam na odpowiedź.

Posted

Ola la napisał(a):
o rany:( a gdzie ten piesek przebywa? gdzie mozna znalezc jakies info o nim? :(

masakra...

Piesek przebywa w schronisku. Rany już są opatrzone ,do momentu ich wygojenia przebywa w schroniskowym szpitaliku.
Wiem ,że ta bieda jest bardzo łagodna.Był spokojniutki nawet w momencie opatrywania ran.
Niestety dla niego powrót na boksy ogólne będzie tragedią .W tym momencie jest pod kontrolą lekarzy i nie grozi mu niebezpieczeństwo.
Szybka adopcja jest dla niego szansa na przeżycie.
Byłoby super gdyby wpadł w oko państwu, o których pisałaś.

Posted

anovip1 napisał(a):
Piesek przebywa w schronisku. Rany już są opatrzone ,do momentu ich wygojenia przebywa w schroniskowym szpitaliku.
Wiem ,że ta bieda jest bardzo łagodna.Był spokojniutki nawet w momencie opatrywania ran.
Niestety dla niego powrót na boksy ogólne będzie tragedią .W tym momencie jest pod kontrolą lekarzy i nie grozi mu niebezpieczeństwo.
Szybka adopcja jest dla niego szansa na przeżycie.
Byłoby super gdyby wpadł w oko państwu, o których pisałaś.

Jasne zaraz go im podesle....straszny boroczek....
DOmek naprawde super.Szkoda ze takowych jak na lekarstwo a psich bid od groma....:shake:

aaa w jakim jest wieku?

Posted

Ola la napisał(a):
Jasne zaraz go im podesle....straszny boroczek....
DOmek naprawde super.Szkoda ze takowych jak na lekarstwo a psich bid od groma....:shake:

aaa w jakim jest wieku?

Nie powiem Ci dziś dokładnie,umówmy się na jutro lub sobotę.
Mam wrażenie,że jest młodszy od Mamby.
Będąc w schronisku ,sprawdzę . Odpowiem natychmiast .

Posted

anovip1 napisał(a):
Nie powiem Ci dziś dokładnie,umówmy się na jutro lub sobotę.
Mam wrażenie,że jest młodszy od Mamby.
Będąc w schronisku ,sprawdzę . Odpowiem natychmiast .

A ta straszna bida ma wątek? :placz::placz::placz: