Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leyla napisał(a):
szukam jej domu na stałę jutro ok 14 będę miała odpowiedzź bo dziewczyna z rodziną musi pogadać. Do tego chłopaka też dzwonię..

Jestes wielka,trzymam kciuki........

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Darek i Magda(hotelik megii1) Mają jednak większe serca niż myślałam :crazyeye:Moge jechac po nią do Łodzi we środę:multi: znajdą dla niej kawałek nieba ... Kupie jej małą budę i prosze Was o jakies wsparcie finansowe. Mam preparat na robaki i kleszcze ,ale za hotelik to poproszę o wsparcie:modla: odpowedź w sprawie stałego domku jutro ok 14, ale trzeba mieć plan "B" bo to maleństwo jest takie nieszczęśliwe.

Posted

Anovip, czy będziesz w stanie pomóc w przepilotowaniu Leyli do i przez schron? (Przyatakowałam Cię i tu na wątku i na gg, czuj się osaczona ;).)
Leyla prosiła mnie o taką pomoc, a ja w tym tyg. jestem out i ścigam się z dniem. Czekam na info od Ciebie. Gdyby coś było nie halo dzwoń proszę.

Posted

Leyla tylko mam wielką prośbę - jak tylko będziesz miała sunię od razu daj jej środki na odrobaczenie i jak się da przejdz się jeszcze z nią na spacer przed przyjazdem do mnie - wiesz o co chodzi;) ja ją i tak na jeden dzień odizoluje od reszty żeby nie było problemów z robakami:placz:

Posted

megii1 napisał(a):
Leyla tylko mam wielką prośbę - jak tylko będziesz miała sunię od razu daj jej środki na odrobaczenie i jak się da przejdz się jeszcze z nią na spacer przed przyjazdem do mnie - wiesz o co chodzi;) ja ją i tak na jeden dzień odizoluje od reszty żeby nie było problemów z robakami:placz:

Wiem przecież:loveu: zrobię wszystko jak trzeba, znalazłam też to na kleszcze co P dr. miała w czerwonej tubeczce. Wszystko będzie dobrze ,nie martw się :p Dzięki:loveu:

Posted

Cudownie że cioteczkom los Mambusi leży na sercu i tak szybciutko zdecydowano się by jej pomóc. Lejli oczywiście w schronisku pomogę.
Jak wszystko będzie dograne ,dogadamy się co do dnia wizyty w Łodzi.
Niestety do 19 lipca w schronisku jest inwentaryzacja i musimy się wstrzymać .Popytam ,czy da się coś wcześniej zrobić , choć watpię.
Ponadto pamiętajmy,że Mamba z adopcji już wróciła i wszelkie kroki muszą być przemyślane.
Nie można suni narażać na stres ,a ponowny powrót do schroniska jest nierealny. Dla mnie jest jednoznaczne,że w związku z tym kwestia DT ,hotelu i finansów z tym związanych powinna być rozwiązana już przed adopcją psa ze schroniska.
Przyznaję ,że nie znam się na tym dobrze ,ale w tym momencie Mamba jest na antybiotyku ,więc kwestia odrobaczeń itp. chyba odpada.

Posted

anovip1 napisał(a):
(...) Lejli oczywiście w schronisku pomogę.
(...) kwestia DT ,hotelu i finansów z tym związanych powinna być rozwiązana już przed adopcją psa ze schroniska. (...).

Dziękuję Iwuś. Co do finansów, uwaga jak najbardziej słuszna.

Posted

Do kiedy Mamba ma antybiotyk??to ważne bo tam gdzie pojedzie musi być odrobaczona. Pierwsza opcja to hotelik, a tam mowy nie ma ,żeby pies wszedł z robalami (cała reszta się zarazi ,bo mają kontakt na wybiegu)Druga to dom stały ,ale to byśmy zdążyli...

Posted

Leyla napisał(a):
. Pierwsza opcja to hotelik, a tam mowy nie ma ,żeby pies wszedł z robalami (cała reszta się zarazi ,bo mają kontakt na wybiegu)Druga to dom stały ,ale to byśmy zdążyli...

aha.Kurcze czyli to jeszcze nic pewnego ,ze Mamba bedzie wyciagana ze schronu?chybaze jest hotelik zwarty i gotowy na przyjecie mambuni?
ooooo jest szans:lol: ja to do tylu troszke z informacjami mambowymi :oops:

Posted

ewatonieja napisał(a):
czy inwentaryzacja nie jest do 16 lipca ?

No pewnie ,że jest do 16 lipca :lol:

Majqa dziękuję za kontakt do Leyli .
Wstępnie obgadałyśmy temat Mambusi ;)
Do czasu adopcji musimy parę kwestii rozwiązać ,w tym sprawa sterylizacji Mamby . Nie mam pojęcia, czy zabieg dokonany.
Gdy będę w schronisku spróbuję ustalić parę szczegółów.

Posted

Ola la napisał(a):
aha.Kurcze czyli to jeszcze nic pewnego ,ze Mamba bedzie wyciagana ze schronu?chybaze jest hotelik zwarty i gotowy na przyjecie mambuni?
ooooo jest szans:lol: ja to do tylu troszke z informacjami mambowymi :oops:

Dom jest niepewny ,ale hotelik zarezerwowany;) Mamy więc trochę czasu na deklaracje...Cena za hotel nie jest duża ,więc istnieje realna szansa na Mamby szczęście...Proszę więc wszystkich ,komu Mamba zapadła w serce o pomoc finansową i w ogłoszeniach (choć mam nadzieję ,że dom nie odmówi)

Posted

Leyla napisał(a):
Dom jest niepewny ,ale hotelik zarezerwowany;) Mamy więc trochę czasu na deklaracje...Cena za hotel nie jest duża ,więc istnieje realna szansa na Mamby szczęście...Proszę więc wszystkich ,komu Mamba zapadła w serce o pomoc finansową i w ogłoszeniach (choć mam nadzieję ,że dom nie odmówi)

ufff kamien z serca Leyla ;)
to nawet nie tylko szansa na szczescie ale chyba w ogole na przezycie:placz: jakos jej w schronisku dalej nie widze :-(
ja deklaruje 20 zl miesiecznie na hotelik mambusiowy. no i ogloszen troszku porobie.

Posted

Ola la napisał(a):
ufff kamien z serca Leyla ;)
to nawet nie tylko szansa na szczescie ale chyba w ogole na przezycie:placz: jakos jej w schronisku dalej nie widze :-(
ja deklaruje 20 zl miesiecznie na hotelik mambusiowy. no i ogloszen troszku porobie.

Wielkie dzięki,czyli bierzemy się za robotę:multi: Kochane cioteczki napewno nam się uda i Mamba będzie niedługo szczęśliwa:loveu: