Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZNALAZŁEM DOM!!! Dziękuję!

Jestem Karol. Mam trzy lata i jestem mopsem J
Mieszkałem w domu z ogrodem, miałem wspaniałą rodzinę. Myślałem, że mnie kochają i traktują jak członka rodziny. Niestety, myliłem się. Moi Państwo wyjechali, daleko. Zostawili mnie u kolegi i powiedzieli, że wrócą. Niedługo. Tygodnie mijały a ich nie było. I nadszedł ten straszny dzień. Zadzwonili i powiedzieli, [SIZE=4]że już mnie nie chcą! Stałem się psią euro sierotą. :-(:placz:

Mieszkałem z 3ma innymi psami i jednym kotem (w stosunku do kotów jestem obojętny, do innych psów w ogóle nie agresywny). Nie zwracano na mnie uwagi, tak jak kiedyś. Byłem jednym z czterech i wcale mi się to nie podobało. Dlatego, żeby zwrócić na siebie uwagę sikałem czasami albo obgryzałem meble. Ale jak w domu byłem tylko ja stawałem się psem idealnym. (jednak ostatnio poznałem mopsiczkę i byłem rozanielony!)

Potrafię się załatwiać na dworze, jestem bardzo grzeczny. Nie lubię tylko towarzystwa zbyt wielu zwierząt bo to ja mam być najważniejszy. Teraz mieszkam z takim dużym psem i wcale nie jestem złośliwy. Nie odstępuje swojej nowej, tymczasowej Pani na krok. Okazuję jej swoją miłość poprzez ciągłe lizanie jej po twarzy i rękach. Chodzę bez smyczy, bo bardzo się pilnuje, łażę za nią wszędzie! Do sypialni, toalety ;). Jestem bardzo bardzo grzeczny.

Jak na mopsa przystało ciągle „charczę”. Uwielbiam spać w łóżku i chrapię. Mojego szczekania nie słychać, moja nowa Pani śmieje się ze mnie jak szczekam J
Szukam domu TYLKO w Warszawie lub bliskich okolicach, najlepiej z ogrodem (tam się wychowałem i to najbardziej mi odpowiada, ale to nie warunek). Nie chciałbym żeby w domu było zbyt wiele zwierząt, bo znowu będę zazdrosny i oczywiście to okażę. :cool3:

Jestem małym, biednym kanapowym przyjacielem, który ma nadzieję, że ten list czytają moi jedyni, najwspanialsi na świecie! Tacy, którzy mnie już nigdy nie zostawią i będą kochać. A ja odwdzięczę się tym samym.:loveu:

Przed adopcją pies zostanie wykastrowany!
Warunki adopcji: wizyta przed i poadocyjna, umowa adopcyjna.
Zastrzegam sobie prawo wyboru NAJLEPSZEGO domu dla psiaka.

Posted

Jest wpatrzony w człowieka, który go otacza czułością i miłościa (czyli we mnie ;).
Dostaje dziennie sporą dawke tego na co zasluguje! i odwdziecza sie mega pilnowaniem (na spacerach chodzi bez smyczy bo nie odstepuje czlowieka dalej niz 3 metry).

Znajdzmy cudakowi cudowny domek!

Posted

Karol znalazł wspaniały dom w Łęczycy.
Ma koleżankę MOPSICZKĘ (tylko jedną i tak zostanie). Trafił do wspaniałej dzieczyny, która zna się na moposach i ja o tym wiem :cool3:

Mimo wielu zgłoszeń nie trudno było wybrać dom dla psa o tak specyficznej rasie. Dzowniło wiele osób, część z nich "paliła" się na samym początku. Znowu pomogły wspaniałe osoby, dla których wielkie dzięki no o i kobieca intuicja :P

Karol był (wciąż jest) bardzo specyficznym psem. Tak bardzo kochał, że pokochałam i ja ... łzy, smutek to towarzyszyło mi przy rozstaniu z nim. Ale wiem, że będzie mu tam dobrze. Wiem , że trafił w najlepsze ręce, a ja zabieram się za pomoc kolejnemu psiakowi! ;)
Fotki z nowego domu wkleję później, muszę ochłonąć...

• 1 month later...