Madallena Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 ZNALAZŁEM DOM!!! Dziękuję! Jestem Karol. Mam trzy lata i jestem mopsem J Mieszkałem w domu z ogrodem, miałem wspaniałą rodzinę. Myślałem, że mnie kochają i traktują jak członka rodziny. Niestety, myliłem się. Moi Państwo wyjechali, daleko. Zostawili mnie u kolegi i powiedzieli, że wrócą. Niedługo. Tygodnie mijały a ich nie było. I nadszedł ten straszny dzień. Zadzwonili i powiedzieli, [SIZE=4]że już mnie nie chcą! Stałem się psią euro sierotą. :-(:placz: Mieszkałem z 3ma innymi psami i jednym kotem (w stosunku do kotów jestem obojętny, do innych psów w ogóle nie agresywny). Nie zwracano na mnie uwagi, tak jak kiedyś. Byłem jednym z czterech i wcale mi się to nie podobało. Dlatego, żeby zwrócić na siebie uwagę sikałem czasami albo obgryzałem meble. Ale jak w domu byłem tylko ja stawałem się psem idealnym. (jednak ostatnio poznałem mopsiczkę i byłem rozanielony!) Potrafię się załatwiać na dworze, jestem bardzo grzeczny. Nie lubię tylko towarzystwa zbyt wielu zwierząt bo to ja mam być najważniejszy. Teraz mieszkam z takim dużym psem i wcale nie jestem złośliwy. Nie odstępuje swojej nowej, tymczasowej Pani na krok. Okazuję jej swoją miłość poprzez ciągłe lizanie jej po twarzy i rękach. Chodzę bez smyczy, bo bardzo się pilnuje, łażę za nią wszędzie! Do sypialni, toalety ;). Jestem bardzo bardzo grzeczny. Jak na mopsa przystało ciągle „charczę”. Uwielbiam spać w łóżku i chrapię. Mojego szczekania nie słychać, moja nowa Pani śmieje się ze mnie jak szczekam J Szukam domu TYLKO w Warszawie lub bliskich okolicach, najlepiej z ogrodem (tam się wychowałem i to najbardziej mi odpowiada, ale to nie warunek). Nie chciałbym żeby w domu było zbyt wiele zwierząt, bo znowu będę zazdrosny i oczywiście to okażę. :cool3: Jestem małym, biednym kanapowym przyjacielem, który ma nadzieję, że ten list czytają moi jedyni, najwspanialsi na świecie! Tacy, którzy mnie już nigdy nie zostawią i będą kochać. A ja odwdzięczę się tym samym.:loveu: Przed adopcją pies zostanie wykastrowany! Warunki adopcji: wizyta przed i poadocyjna, umowa adopcyjna. Zastrzegam sobie prawo wyboru NAJLEPSZEGO domu dla psiaka. Quote
Madallena Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Jest wpatrzony w człowieka, który go otacza czułością i miłościa (czyli we mnie ;). Dostaje dziennie sporą dawke tego na co zasluguje! i odwdziecza sie mega pilnowaniem (na spacerach chodzi bez smyczy bo nie odstepuje czlowieka dalej niz 3 metry). Znajdzmy cudakowi cudowny domek! Quote
mortikia Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Przepiękny mopsik :loveu: Na pewno nie będzie problemu ze znalezieniem domku :multi: Quote
mortikia Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Jeśli chcecie mogę zrobić allegro ;) Dajcie tylko znać co napisać ;) Myślę, że warto dodać "piesek wykastrowany" Quote
mortikia Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Czy jest tu ktoś, kto zna psy znajdujące się na stronie Strona o bezdomych zwierzakach... ? Chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy dot. paru psów. Czy szukają domów tymczasowych? Jest osoba z Warszawy, która może wziąć na dt któregoś z tych maluchów: Quote
Madallena Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Karol znalazł wspaniały dom w Łęczycy. Ma koleżankę MOPSICZKĘ (tylko jedną i tak zostanie). Trafił do wspaniałej dzieczyny, która zna się na moposach i ja o tym wiem :cool3: Mimo wielu zgłoszeń nie trudno było wybrać dom dla psa o tak specyficznej rasie. Dzowniło wiele osób, część z nich "paliła" się na samym początku. Znowu pomogły wspaniałe osoby, dla których wielkie dzięki no o i kobieca intuicja :P Karol był (wciąż jest) bardzo specyficznym psem. Tak bardzo kochał, że pokochałam i ja ... łzy, smutek to towarzyszyło mi przy rozstaniu z nim. Ale wiem, że będzie mu tam dobrze. Wiem , że trafił w najlepsze ręce, a ja zabieram się za pomoc kolejnemu psiakowi! ;) Fotki z nowego domu wkleję później, muszę ochłonąć... Quote
sleepingbyday Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 szybka akcja! :multi: marzy mi sie taki dobry dom dla maksika... myslałam, ze chwile potrwa i wyląduje w ds. patrzcie, jak to sie róznie układa. Quote
Madallena Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 i kolejne fotki zdrajcy Karola, który jest slepo wpatrzony w swoja nową Panią a mnie juz prawie nie pamięta: skopiowane z mopsiego forum: usmiechy karolka Obrazek Obrazek i moje zarloczki z kosteczkami i ciasteczkami Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Quote
Recommended Posts