Nutusia Posted October 27, 2024 Posted October 27, 2024 GINGER – młody psiak, który zaliczył życiowy falstart. Najprawdopodobniej urodził się w schronisku lub trafił tam jako szczeniaczek. Został adoptowany i tu powinna się zacząć szczęśliwa historia. Niestety… po 2 latach jego pan zginął tragicznie, a Gigi wrócił do schroniska, co – jako pies niezwykle wrażliwy – przypłacił załamaniem. Moi sąsiedzi i ja, którzy znaliśmy Gingera od szczeniaka i którym jego los nie był obojętny, postanowiliśmy zabrać go ze schroniska, dać dom tymczasowy i poszukać mu nowego domu. Szybko się jednak okazało, że przykre przeżycia odcisnęły na Gigim piętno na tyle głębokie, że kolejna zmiana domu byłaby zbyt ryzykowna i dla niego i dla potencjalnych nowych opiekunów. Mimo że sąsiedzi mieli już swoje 3 przygarnięte psy, postanowili, że Gigi zostanie z nimi, a ja się zobowiązałam, że będę ich wspierać w opiece nad Rudzielcem. I tu znów powinna się zacząć szczęśliwa historia… I po raz kolejny los chciał inaczej. Kilka dni temu doszło do tragicznego wypadku, w wyniku którego Gi złamał łapę – złamanie z przemieszczeniem kości promieniowej i łokciowej przedniej łapy. Konieczna jest bardzo skomplikowana operacja, zespolenie kości za pomocą specjalnej płytki. Operacja i leczenie są niestety bardzo kosztowne i przerastają nasze możliwości. Potrzebujemy ok. 6 tysięcy złotych. Po wielu latach nieobecności, wracam na Dogomanię, by prosić o wsparcie dla naszego Rudzielca. Bo jak wiadomo - w grupie siła, a takiej właśnie siły potrzebuje Gi, by tym razem wreszcie zaczęła się pisać ta szczęśliwa psia historia – do trzech razy sztuka! Na dniach wystawię bazarek dla Gingera. Operacja już jutro - trzymajcie proszę kciuki!!! 2 Quote
Nutusia Posted October 27, 2024 Author Posted October 27, 2024 Post rozliczeniowy: 1.041,25 zł Nesiowata - 25 zł - wpłata na konto - dziękujemy pięknie! Z bazarku Nadziejki - 60 zł - wielkie dzięki! Z barku Nadziejki - 68 zł - serdecznie dziękujemy z bazarku Nadziejki - 53 zł z bazarku Keciu 141 zl z bazarku Kejciu 5 zl z bazarku Nadziejki - 67,50 z bazarku Nutusi "Dla domu..." - 555,50 z bazarku Nutusi "Biżutki..." - 30,00 z bazarku Nutusi "Akcesoria psio-kocie" - 36,75 Quote
Nadziejka Posted October 28, 2024 Posted October 28, 2024 Sercem całem wszelka modlitwa za rudusia i za Państwa Quote
Nadziejka Posted October 28, 2024 Posted October 28, 2024 Sercem Gingerowi Na Pomoc Oraz Na Spłatę Długu Kiki i Lunki 14.11 zapraszam na kramik 1 Quote
Kejciu Posted October 28, 2024 Posted October 28, 2024 Oczywiście zapisuję wątek i trzymam mocno kciuki bo właśnie odbywa się operacja Gingusia Quote
Poker Posted October 28, 2024 Posted October 28, 2024 W swoich nieszczęściach Gi ma dużo szczęścia. Oby łapcia dobrze się zrosła i chłopak mógł śmigać. Quote
Nutusia Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 Dnia 28.10.2024 o 15:05, Poker napisał: W swoich nieszczęściach Gi ma dużo szczęścia. Oby łapcia dobrze się zrosła i chłopak mógł śmigać. Dnia 30.10.2024 o 17:02, Nesiowata napisał: Jak chłopak po operacji? Dziewczyny kochane, dzięki że jesteście! Gi miewa się dużo lepiej. Operacja poszła zgodnie z planem, kość została zespolona za pomocą płytki i 7 śrub (brrr...), no i oczywiście naszego nieocenionego doktora! Wszystko goi się jak na psie Gigi już obciąża łapkę. Na spacerach chodzi na wszystkich 4 nogach, w domu jeszcze skacze na 3 jak wróbelek Ćwirek Chodzimy na coraz dłuższe spacery, oczywiście na smyczy, bo to dla niego najlepsza rehabilitacja. Kondycja rośnie z dnia na dzień, spacery się wydłużają. Smyczowe ograniczenie ruchu niestety aż do końca stycznia, ale damy radę. W najbliższy piątek zdjęcie szwów i opatrunku, więc będzie jeszcze wygodniej chodzić :) Poniżej foto zacerowanej łapki i rekonwalescenta na jego... domowym szpitalnym łożu 1 1 Quote
Nutusia Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 Dnia 28.10.2024 o 21:54, Nesiowata napisał: A konto do wpłaty można prosić? Wysłałam prywatną wiadomość - bardzo dziękuję za pomoc! :) Quote
Nutusia Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 Proszę, jaki ze mnie dzielny spacerowicz! 2 Quote
Nutusia Posted November 7, 2024 Author Posted November 7, 2024 Baaaardzo, bardzo dziękujemy za uwzględnienie naszego Gi w bazarkach Quote
Nutusia Posted November 7, 2024 Author Posted November 7, 2024 Wstawiam informacyjnie zdjęcie RTG po naprawieniu łapki przez naszego Super Doktora Quote
Nutusia Posted November 11, 2024 Author Posted November 11, 2024 Uprzejmie donoszę, że Gi już po zdjęciu szwów. Wszystko się ładnie goiło, ale niestety gagatek się dobrał do opatrunku i dalej łapa w areszcie bandaża musi tkwić No i w główce się musi przestawić, że łapa już zdrowa i można na niej stawać nie tylko jak się pies... zapomni Pozdrawiamy wszystkich, którzy trzymają za nas kciuki i dobrze życzą 1 Quote
Nadziejka Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 poproszę o num konta kramik zakończony Quote
Nutusia Posted November 15, 2024 Author Posted November 15, 2024 Dnia 15.11.2024 o 12:40, Nadziejka napisał: poproszę o num konta kramik zakończony Nadziejko, pięknie DZIĘKUJEMY za pomoc dla Gi. Wysłałam nr konta na priv Quote
Nutusia Posted November 15, 2024 Author Posted November 15, 2024 Tak się łapka prezentuje na dzień dzisiejszy. Jeszcze zakładamy opatrunek, bo Pan Pies jest mocno niepokorny Ale jak jest ekipa do pilnowania, łapa się wietrzy A poniżej ujęcia z życia rekonwalescenta - biedy nie ma 2 Quote
Nadziejka Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Wysłałam do opiekunki Gingusia 60 zl z kramku Quote
Nadziejka Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 zapraszam dobreduszki na kram nowy maluszki Quote
Nutusia Posted November 17, 2024 Author Posted November 17, 2024 Serdecznie zapraszam na kolejny bazarek, z którego dochód będzie w 50% przeznaczony dla Gi, a w 50% na spłatę długu dwóch suczek: Quote
Recommended Posts