Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno panowie z gospodarki komunalnej sporo się napracowali, by złapać dwa szczeniaki biegające po lesie. Wreszcie wylądowały w małym gminnym kojcu. Po pieska - samczyka przyjechała rodzina rolnika, mam nadzieję, ze dobrzy ludzie. Suczki nikt na wsi nie chce, a sterylizacja to słowo mało znane 😞 

W kojcu gminnym nie miała szansy na adopcję, a jedyne zdjęcia, jakie udało nam się zrobić z Karoliną, to siedzący piesek przy budzie, albo w budzie. Uciekała na nasz widok, ale ogonkiem machała.

W poniedziałek 9 września wzięliśmy Nelkę do naszego kojca celem poznania, uzupełnienia szczepień, zrobienia zdjęć i intensywnego ogłaszania.

Ma około 4 miesięcy, waży 9 kg, ma śliczne umaszczenie belga, ale małe gabaryty 🙂

Początkowo trochę dzikus, po kilku dniach radosny, normalny szczeniak. Uczymy się chodzenia na smyczy, przychodzenia na wołanie. Nieoceniona jest pomoc Bezi! Ma cierpliwość do małolatki, czasem tylko warknie, a ta doskonale wie, kiedy ma odpuścić zabawę. Śmiesznie mała małpuje Bezię - jak ta weźmie patyk, Nelka też, jak Bezia pije wodę w sadzie z podstawki dla jeży, Nelka też 🙂

Apetyt ma taki sobie, nie rzuca się na jedzenie, smaczki też nie są atrakcją. Ale miskę opróżnia, tylko nie tak łakomie, jak poprzednio Orion, czy jeszcze poprzednio Rudziol. 

• Like 1
Posted

Wydałam na Nelkę:

50 zł drugie szczepienie,

wyróżnienie dwóch ogłoszeń (miałam zniżkę na OLX): 13,86 zł i 3,86 zł

A może jakaś dobra duszka kupi kilka puszek karmy dla Neli?.... takich 400 g

Posted
Dnia 16.09.2024 o 08:57, Nesiowata napisał:

Jakie?

Nesiu, może Rocco, Dolina Noteci, Pan Mięsko, czy jakie tam uważasz. Suchą mam, wszak przy Orionie kupiłam 12 kg Fitminu. Tradycyjnie gotuję mięso z ryżem/makaronem, więc biedy Nelka nie ma 🙂

Dziękuje Limonce 80 za wpłatę 50 zł! Będzie na wyróżnianie ogłoszeń!

Posted
Dnia 16.09.2024 o 15:29, malagos napisał:

Nesiu, może Rocco, Dolina Noteci, Pan Mięsko, czy jakie tam uważasz. Suchą mam, wszak przy Orionie kupiłam 12 kg Fitminu. Tradycyjnie gotuję mięso z ryżem/makaronem, więc biedy Nelka nie ma🙂

Nr telefonu potrzebują dla kuriera.

Posted
Dnia 17.09.2024 o 17:01, malagos napisał:

Już podaję: 692 781 745 (jest w ww ogłoszeniach na olx 🙂 )

Nie pomyślałam o tym. Ale Agat mnie poratowała wcześniej, dostawa pojutrze.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 17.09.2024 o 17:19, Nesiowata napisał:

Nie pomyślałam o tym. Ale Agat mnie poratowała wcześniej, dostawa pojutrze.

Nesiowata, jesteś the best!

Posted

Wiecie, że Nelka to mądre stworzenie. Jest u nas tydzień, nauczyła się chodzenia na smyczy, wraca na wołanie, siada gdy przypinam smycz, bawi się rzuconym jabłkiem. Bawi się z Bezią, ale gdy ta się zmęczy i warknie, zaraz odpuszcza. Nie zaczepia już Igusi, która jej się po prostu boi (jak każdego tymczasowicza, ona jest taka niedotykalska).

Komu, komu taką ślicznotkę?

• Like 1
Posted
Dnia 18.09.2024 o 09:10, Nesiowata napisał:

Dostawa będzie już dziś. DPD.

Jest!! Dziękuję bardzo, starczy nam na długi czas 🙂 15 puszek półkilogramowych!

Mam drugie zapytanie na olx o Nelkę (tamto było: czy dowiozę psa do Piły? Jak odpisałam, że czekamy u nas na panią, odpisała: ależ to 330 km! Tak jakby od nas to była inna odległość...). Dziś podobne, o dowiezienie w pół drogi do Częstochowy. Niestety, nigdy nie wożę psiaków i nie będę wozić.

jedzenie.jpg

• Upvote 1
Posted

💓 Przecudna  Z calego serca moc pozdrowień                                                                                           wszystkim Malgosiowym łapeczkom

• Like 1
Posted
Dnia 20.09.2024 o 22:25, Mazowszanka13 napisał:

Magiczny kocyk musi zadziałać 😊

Czy ona nie jest z tego samego źródła co Luki ?

Magia kocyka działa!

Jest rodzina zainteresowana Nelką, z Milanówka. Dziadek w domu, sprawny starszy pan, rodzice i 3 dzieci w wieku szkolnym. Owczarek alzacki odszedł po 16 latach. 

• Like 2