Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam:multi:jestem po spotkaniu z nowymi wlascicielami:-)Pani jest moja imienniczka do tego ma tyle lat co ja;-)przyszli wlasciciele Budryska sa barrrrrdzo mili Pani juz od dawna zastanawiala sie na dobermanem nawet szukala ale kazdego ktorego chciala okazalo sie ze juz nie ma do tego chclopak Moniki ma juz doswiadczenie z dobermanami poniewaz Jego rodzice maja 2 :multi:.bylismy na 3 godz spacerku z Budryskiem:-)kontaktowalam sie juz wczoraj z wlascicielka Budrysa dzis Pani do mnie zadzwonila i sie cieszy z tego ze Budrysek ma nowy dom:multi:a i najprawdopodobniej jutro zostanie sprawdzony NOWY DOMEK i jesli wszystko bedzie ok to Budrysek w czwartek jedzie do Katowic :multi::multi::multi:

Posted

halo ^^ tutaj nowa wlascicielka Budrysa, wlasnie wrocilam z pierwszego spaceru z nim, narazie Budrys chodzi po calym mieszkaniu i wszystko obwachuje a my chodzimy za nim krok w krok :)

Posted

Cześć i witaj na forum :loveu:. Czy będzie szansa na zdjątka z nowego domku? Widzę, ze Budrysek się spodobał :loveu::loveu::loveu:

Proszę uprzejmie o modyfikację tytułu tego szczęśliwie skończonego wątku ;););)

Posted

opera napisał(a):
halo ^^ tutaj nowa wlascicielka Budrysa, wlasnie wrocilam z pierwszego spaceru z nim, narazie Budrys chodzi po calym mieszkaniu i wszystko obwachuje a my chodzimy za nim krok w krok :)

witamy na forum:multi:
jak 1 noc Budryska?

Posted

Witaj opera!

Cieszę się,że Budrysek ma swój domek.

Kilka słów przestrogi. Otóż Budrys tylko z pozoru chodzi grzecznie na smyczy. Ma porywy i wtedy potrafi naprawde mocno pociągnąć. Zazwyczaj jak zobaczy krzaczek,tóry musi obsikać. Także radzę mocno trzymać:)

Budrysek ma to do siebie ,że często popiskuje,ale nie należy się tym przejmować. Jest niecierpliwy i kiedy na spacerze przystaniecie na przejściu dla pieszych,czy pogadać z kimś,to liczcie się z piskaniem:)

Prócz tego trzeba uważac na koty,aczkolwiek ja z tym problemów nie miałam. Zna komency:daj łapę,równaj,siad,czekaj i pokaż brzuszek (wtedy kładzie się na pleckach i zasłania łapkami oczy).

Ogólnie powinien być grzeczny,ale pewnie będzie piszczał. Aha,uwielbia drapanie za uchem. Mruży wtedy oczka i wygląda słodko:)

Życzę powodzenia!

Posted

Pierwsza noc (co mnie zdziwilo) byla bardzo spokojna, poszlismy wszyscy spac ok 23 :eviltong: (my do wyra a Budrys do wlasnego kojca), dzisiaj obudzilam sie o 5.40, Budrys jeszcze wtedy spal, obudzil sie dopiero jak zbieralam sie do wyjscia o 6.00 a potem ok 6.30 zaczal popiskiwac wiec moj brat z nim wyszedl, potem jak wrocilam o 11.30 z pracy to zjedlismy obiad (Budrys spal wiec ominelo nas żebranie :eviltong:) potem poszlismy na spacer na 1,5 godziny ale na spacerku niestety spostrzeglam ze Budrys ma biegunke... do weterynarza idziemy dopiero w przyszlym tygodniu jak bede miala w ktorys dzien na 16.00 a do tej pory moge tylko zgadywac co mu jest (dostal tylko swoja karme i dalam mu maly kawaleczek chlebka z filecikiem rybnym bo żebral jak szykowalam :eviltong:
Fotki beda juz niedlugo, tylko musze kilka fajnych pstryknac ;)

Posted

normalny psi szampon w zupełności wystraczy;)
zaczekajcie jednak z tym kąpaniem jakis czas- niech sie do was przyzwyczai ...znam sytuacje kiedy to własnie zbyt wczesna kapiel doprowadziło do tego,ze pies podczas próby ładowania go do wanny wyleciał z zebami do ludzi, bo było zbyt wczesnie., potem ich panika i zwrot :shake:

Posted

jego kupa wyglada dokladnie jak papka dla niemowlat, z przeglodzeniem to juz nie bardzo bo juz dostal :/ ale pojde do apteki po ten srodek :) aha i pytanko do dobermanicy: poprzednia wlascicielka mowi ze byla taka miarka do karmy, chodzi mi tylko o to, ile mniejwiecej karmy sie w niej miescilo? tylko jesli mozesz to nie podawaj w gramach czy kilogramach tylko np. ok 3 szklanki ^^ ;P z gory dzieki

aaaa i jeszcze jedno, niedlugo bedziemy chcieli go okompciac :P jak myslicie, zwykly szampon dla psow bedzie dobry czy lepiej kupic jakis dla alergikow albo dla dobkow (o ile taki istnieje)

Posted

aaa sory ale nie zauwazylam ze wczesniej juz napisalam o kompieli :/, oczywiscie nie bedzie to odrazu i chcemy jeszcze zaczekac ale pytam juz na zapas :P

Posted

Tak jak mówi Aniak,z kąpiela poczekaj.

Budrys był kąpany bardzo rzadko,więc nie jest do tego przyzwyczajony. Wiem,że jest troszkę brudnawy,ale musicie to przetrwać:) Daj mu przynajmniej miesiąc,dacie radę;)

Co do biegunki,to rzeczywiście może byc stres. Jedzenie raczej nie,bo jego alergia objawia się na skórze,nie z przewodu pokarmowego. Chyba,że dorwał cos na spacerze,bo i tak bywa.

Co do jedzonko to dostawał do dwóch miarek dziennie z tego co pamiętam,ale dobermanica powinna być lepiej poinformowana w tym temacie.

Pozdrawiam.