Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f937/caloroczny-platny-dt-w-minsku-mazowieckim-dla-lagodnego-psa-133590/

tylko nie wiem czy tu w końcu warunki domowe, czy kojec....

Gdybym mój dobek pojechał tak jak pojechał to sama bym tego staruszka wzięła do siebie do domu , ale niestety:placz:
Po poznaniu dobrze tej rasy nie wyobrażam sobie tego staruszka w schronie-z praktycznie zerowymi szansami na adopcję. Młodyk dobków nikt nie chce...
Błagajcie może dziewczyny z Nadziei Dobermana aby w Niemczech na gwałt domu szukały!!!

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Nie wyobrażam sobie oddania 10 letniego psa z domu - do schronu...już chyba bardziej humanitarne byłoby uśpienie.

Aniu, a znasz jakieś domowe DT dla dobka? :-( Nie mozemy go skreslic od razu, na pewno jest szansa...

Nati ja nie moge juz na to patrzyc :-(, moge mu zrobic ogloszenia tylko zrobie jeszcze 4 psom od wiosny i bence z zamościa. Dobrze? także w środę jakoś biorę się do pracy ;)

Posted

Nadzieja Dobermana, (tylko stronka jest niezaktualizowana) wie o Budrysie ale nie liczcie na cud:(

10 letni doberman nie jest łakomym kąskiem dla naszych rodaków,prawie wszytskie nasze dobkowe staruszki znalałzy domy ale w niemczech, z tego co wiem tu nie ma zgody opiekunów na wyjazd psa do Dobermann-Nothilfe

nadzieja zawsze jest ale łatwo nie będzie

Posted

dzodzo napisał(a):
Nadzieja Dobermana, (tylko stronka jest niezaktualizowana) wie o Budrysie ale nie liczcie na cud:(

10 letni doberman nie jest łakomym kąskiem dla naszych rodaków,prawie wszytskie nasze dobkowe staruszki znalałzy domy ale w niemczech, z tego co wiem tu nie ma zgody opiekunów na wyjazd psa do Dobermann-Nothilfe

nadzieja zawsze jest ale łatwo nie będzie

Nie rozumiem czemu. Wg mnie to jest duza szansa dla budrysa... czekam na nati moze ona juz go oglasza, a nie chce dubla zrobic.

Posted

Ja niestety nie ufam niemieckim adopcjom. Za dużo sie naoglądałam...może sie mylę,może nie mam racji. Ale widziałam juz nie jeden film na którym psy były faszerowane aspiryną,dopaminą,codeiną i innymi świństwami. Wydzierana sierść (kremy), wypalone oczy (krople),psy bite i kopane...i to te nasze polskie burki ze schronisk...

Nie ufam i nie wierzę. Niestety. Wspomniałam o eutanazji...pani nie chce o tym słyszeć. O schronisku tez nie...za tydzień wyjeżdża do sanatorium. Nie wiem co będzie z psem...

Posted

NatiiMar napisał(a):
Ja niestety nie ufam niemieckim adopcjom. Za dużo sie naoglądałam...może sie mylę,może nie mam racji. Ale widziałam juz nie jeden film na którym psy były faszerowane aspiryną,dopaminą,codeiną i innymi świństwami. Wydzierana sierść (kremy), wypalone oczy (krople),psy bite i kopane...i to te nasze polskie burki ze schronisk...

Nie ufam i nie wierzę. Niestety. Wspomniałam o eutanazji...pani nie chce o tym słyszeć. O schronisku tez nie...za tydzień wyjeżdża do sanatorium. Nie wiem co będzie z psem...

Nati, czy są fundusze na płatny DT? Użytkowniczka mortikia oferuje DT, ale płatne, jak pisała ma doświadczenie z różnorodnymi psami. Nie wiem tylko czy przyjęła by pod swój dach dobka, aha i czy Budrys ma szczepienia?

Posted

Tak.Budrys ma wszystkie szczepienia i (uwaga) JEST ZGODA NA ADOPCJE ZAGRANICZNĄ.

SPRAWA SIĘ KOMPLIKUJE!!! Pani stan zdrowia gwałtownie sie pogorszył. W przyszłym tygodniu wyjeżdża do sanatorium. MAMY CZAS DO PIĄTKU!!!!!

Potem pies prawdopodobnie zostanie uspiony.... HELP!

Posted

NatiiMar napisał(a):
Tak.Budrys ma wszystkie szczepienia i (uwaga) JEST ZGODA NA ADOPCJE ZAGRANICZNĄ.

SPRAWA SIĘ KOMPLIKUJE!!! Pani stan zdrowia gwałtownie sie pogorszył. W przyszłym tygodniu wyjeżdża do sanatorium. MAMY CZAS DO PIĄTKU!!!!!

Potem pies prawdopodobnie zostanie uspiony.... HELP!

Dobra będzie priorytetowo. Nati zrobie tu wyjątek. (beczelnie chwilowo odrzuce reste ogloszen) biore sie za Budryska. napisalam do mortikii z zapytaniem o DT i czy domowy czy nie. Miałam jeszcze chętnego innego. W takim razie trzeba tez alterntywnie szukać fundacji zagranicznej

Posted

AdaK napisał(a):
Dobra będzie priorytetowo. Nati zrobie tu wyjątek. (beczelnie chwilowo odrzuce reste ogloszen) biore sie za Budryska. napisalam do mortikii z zapytaniem o DT i czy domowy czy nie. Miałam jeszcze chętnego innego. W takim razie trzeba tez alterntywnie szukać fundacji zagranicznej

Ada,wielkie dzięki. Budrys ma w sobie tyle energii i radości...nie może zostać uśpiony. Taka wola życia...:(

Posted

AdaK napisał(a):
Nati wybacz ale zmykam ogloszenia beda jutro. Jakby co to pisz pod gg 8854421 tylko z zaznaczeniem ze chodzi o Budryska.

Dzięki Ada,to naprawdę ogromna pomoc...już zdazyłam się do tego łobuza przywiazać...nie chcę,żeby został uśpiony:(
Tak dużo w nim energii...

Posted

Budrys jest czysty i grzeczny. Na smyczy zdarzy mu się pociągnąć,ale jest do opanowania.
Jest bardzo duży. Mogę to zobrazować tak: mam 174 cm wzrostu i stojąc prosto mogę swobodnie połozyć pełną dłoń na grzbiecie psa. Więc jest duży,nawet bardzo...

Posted

ok, czyli można go posłac do Dobermann nothilfe?

NatiMar, mozna miec rozne zdanie na temat adopcji zagranicznych ale jesli masz watpliowsci co do tej fundacji, zobacz na mielceckim watku-ile zwyczajnych ,starszych kundelkow zabrali i jakie porzesylają zdjęcia z nowych domow

Posted

Dokładnie-ta fundacja jest godna zaufania!!

Tylko i tak co za 4 dni.....czy ten dt się odezwał?
Ewentualnie może jakiś hotel-teraz dość ciepło to w kojcu wytrzyma ale niech to bedzie miejsce gdzie psiakiem będą się zajmowali....dogomaniackie hotele zawalone-zostają chyba tylko normalne...problem jak z cenami.
Trzeba by sie zdecydowac bo idzie majowy weekend i za chwile nigdzie się go nie wsadzi.