Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Daria_13 napisał(a):
I może warto byłoby zabrać Cudaka na akcję adopcyjną w Bytomiu dn. 30,05,09r? może znalazł by domek...

a czy dałabys rade go tam zabrać??

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwona213 napisał(a):
Dt u marzeny to nasz awaryjny tymczas. Osoba która psa znalazła zachowuje się jakby pies trafił do ds a nie do dt. Trzeba opłacić szczepienia i odrobaczenie, karmę kupuje Krystyna (a karme miała zapewnić osoba która psa znalazła). Marzena dała ogłoszenie do wyborczej, jednak zapomniała napisac nr telefonu, tak więc nie ma co się spodziewać odzewu (z pośpiechu zapomniała). Trzeba pilnie szukać mu domu, ponieważ siedzi 8 godzin w kagańcu (pogryzł marzenie już 2 kurtki i stanik). A jeśli trzeba będzie odwiezc go do schroniska to niech to zrobi amalena !!!

rozmawialm dzisiaj z Marzena, z gazety do niej dzownili czy jakos tak i bedzie podany jej nr tel. w ogloszeniu.Kiedys proponowalam na watku, ze kupie karme dla psa, ale ktos mi odipsal , ze karma jest kupiona. Co do szczepien, faktycznie nikt nic nie pisal, ze domek zostal sam z tym problemem, na watku nie ma takich informacji, w takim razie ja sie czesciowo dorzuce do tych szczepien bo nie wiem ile to kosztowalo, zapytam Marzeny. No lekkie przegiecie, ze dziewczyna sama zostala, bo faktycznie to bardzo dobry i odpowiedzilany dt , szkoda go stracic, oj szkoda..

Co do tego domku z Bytomia do ktorego dzwonilam wczoraj i uslyszalam to co uslyszalam, to nie uwierzycie!!! Ta pani wczoraj do mnie dzwonila 7 razy, niestety zostawilam komorke w pracy ..
W kazdym razie myslalm , ze dzowni do mnie, zeby mi powiedziec do sluchu bo jej wczoraj na gg nawtykalam. Dzisiaj rano ponownie zadzownila
i stwierdzila, ze to nie ona mowila, to dziwne..
Ile w koncu tej jej chlop ma zon, bo mowil do mnie , ze oddaje tel. zonie.
Stwierdzila, ze z nim porozmawia bo to nie ona mowila "ch.. z tym jamnikem". Wiec jej powiedzialam , ze warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna i podpisanie umowy poadopcyjnej, a ona na to przystala. No nic jakos jej nie wierze... Co wy myslicie o tym domku, czy jest sens go sprawdzac woglole???????

Posted

super że z gazetą jednak wypali. Krystyna też dała do gazety (nie wiem jakiej) ze zdjęciem, zrobiła to jeszcze przed wyjazdem.

Co do szczepien. Marzena narazie dała mu tabletke na odrobaczenie, trzeba powtórzyć za 2 tyg. Dopiero szczepienie. W każdym bądź razie trzeba jej oddać kase. Troche załuje ze tak wyszło, mam jednak nadzieje ze nasz tymczas (mój i Krystyny) u Marzeny będzie nadal aktualny, jednak mamy nauczke że już nigdy nie weźniemy psiaka od kogoś, tym bardziej z dogo. Po tym jak jamnik trafił do Marzeny, ja znalazłam psa (juz w nowym domu na szczęście) jednak zostałam na lodzie i psiak był u mnie, mimo iz na początku myślałam że będe miała rozwód z tego powodu. Dlatego jestem taka wściekła, ja swoje znajdy opłacam, więc liczyłam na to że ta osoba czuje się za psa odpowiedzialna, a teraz spłyneła odpowiedzialność na mnie i Krystyne. Nie pozwolimy żeby Marzena miała jamnika na głowie i martw się sama!!!

ok, nieważne, trzeba mu znalezc dom. Co do tej babki, dziwna sprawa, ale też raczej nie ufałabym tej osobie.

dzieki że chociaż Ty tu jesteś ;)

ja jamniora dam jeszcze do Nowin, ale mam kolejke i najcześniej może lecieć za 3 tyg (jak nikt nie wykupi ostatniej strony i ogłoszenia polecą w każdym tygodniu)

co z tą akcją adopcyjna w Bytomiu, czy jest ktoś kto mógłby zabrać tam jamniora??

Posted

Akcja w Bytomiu odwołana przez organizatora ze względu na warunki atmosferyczne - cały festyn ma szansę odbyć się w innym terminie.

Posted

kmonika napisał(a):
napisalam do dogomaniaczki z Bytomia, sprawdzic domek nie zaszkodzi, zobaczymy co mi pani powie w kwestii wyjasnienia tej calej sytuacji

Tylko, że to chyba nie dom tej Pani trzeba sprawdzać, bo ona mi powiedziała przez telefon (nota bene dzwoniła do mnie w tamta niedziele), że ona chce psa ale nie dla siebie.

Posted

DG32 napisał(a):
Tylko, że to chyba nie dom tej Pani trzeba sprawdzać, bo ona mi powiedziała przez telefon (nota bene dzwoniła do mnie w tamta niedziele), że ona chce psa ale nie dla siebie.

pierwsze slysze

Posted

Jezuu Cudak ma super dom!!! tylko teraz tak: trzeba psiaka w tym tyg. wykastrować, pani sama przyjedzie po psa i podpiszemy z nią umowę adopcyjną a potem zrobimy wizytę poadopcyjną. Potrzebne pewnie będą pieniążki na kastrację... pani w ogóle nie przeszkadza to, że Cudak niszczy w domu, kiedy zostaje sam

Posted

Daria_13 napisał(a):
Jezuu Cudak ma super dom!!! tylko teraz tak: trzeba psiaka w tym tyg. wykastrować, pani sama przyjedzie po psa i podpiszemy z nią umowę adopcyjną a potem zrobimy wizytę poadopcyjną. Potrzebne pewnie będą pieniążki na kastrację... pani w ogóle nie przeszkadza to, że Cudak niszczy w domu, kiedy zostaje sam

Super!!!! A pytałaś panią czy może by się dołożyła troszkę do kastracji?

Posted

Nie nie pytałam. Kastracji będzie załatwiona po kosztach dopłacimy poniżej 100zł. Aha pieska zawieziemy osobiście i przy okazji zobaczymy warunki w jakich piesek będzie mieszkał

Posted

Więc kto z was dorzuci się do kastracji Cudaka??? to naprawdę nie wiele, a przynajmniej psiaka ominie schronisko. Jak coś proszę pieniążki przesyłać na konto kmoniki

Posted

Daria_13 napisał(a):
Nie nie pytałam. Kastracji będzie załatwiona po kosztach dopłacimy poniżej 100zł. Aha pieska zawieziemy osobiście i przy okazji zobaczymy warunki w jakich piesek będzie mieszkał

Dla mnie brzmi to super :loveu::loveu::loveu:

Posted

bardzo prosimy o pare groszy dla Cudka. Ma szanse , ze pojedzie do nowego domku, w tym tygodniu moze bedzie siedzial na kolankach u swojej nowej pani,dzieli go tak niewiele, to tylko ok. 170 zł..

Posted

będzie cięzko... poopłacam "swoje psiaki" i zobacze jak z kasą... chociaz w przyszły wtorek jade do warszawy z psami na swój koszt, więc u mnie licho z kasą. Czy jest już jakakolwiek suma, czy nie ma ani grosza?