Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No Ty nie wkładasz, ale inni wkładaja kase, która będziesz na psa zbierac. A mozna by te kase włozyc w inne psy, które predzej znajdą dom.
Ja bym sie bała wyadoptowac takie psa, bo to jest praca na lata. a nie na tak, hop siup- bedzie szkoleniowiec i sprawe załatwi. A potem znajdziesz mu dom, z doswiasdczonym przewodnikiem, który bedzie umiał te prace kontynuowac? na prawde myslisz, ze taki dom sie znajdzie i ktos z pełna swiadomościa weźmie takiego psa i bedzie z nim pracował, trenował weight pulling i inne bajery dla bullowatych? błagam...
i tak domów jest mało (tym bardziej dla bullowatych), a wiekszosc to zwyczajni ludzie, którzy chca uratowac jakas bide i i tak czesto te bidy wracaja do schronisk z duzo bardziej blahych powodów jak np szczekanie w mieszkaniu, sikanie po meblach itp.
ja bym sie po prostu bała wyadoptowac takiego psa, bała bym sie o bezpieczenstwo jego przyszłych włascicieli.
A to, ze znajdzie sie odpowiedzialna osoba o twardym charakterze, opanowana, doswiadczona w pracy z psami, ktora jeszcze do tego bawi się w psi sport... bajki to nie rzeczywistosc.

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz oczywiście pies nie nadaje się do adopcji, ale czekam na opinię jamora, on zna się na rzeczy. Zobaczymy, ja go nie przekreślam tylko dlatego ze miał głupiego właściciela:( zobaczymy...

Posted

Piechcia, znajdzie sie chocby najlepszy szkoleniowiec, ktory zagwarantuje, ze nie zajda warunki, kiedy ten pies pogryzie naprawde, obojetnie kogo, zwierze czy czlowieka?
I co wtedy, tez z takim spokojem bedziesz pisala o "glupim" wlascicielu - ktory nawiasem mowiac powinien psa uspic po pierwszym ataku na czlowieka.

Posted

ojeju ty troche wyolbrzymiasz tą jego agresję. Nie znasz psa a w słowach nie da się tak dokładnie opisać jaki stopień agresji to jest. On był bity, kuli się na widok podniesionej ręki i kija od szczotki, a potem znowu wpada w atak niepohamowanej radości, którą tak wyraża a nie inaczej. Ktos musi nauczyć go radzić sobie z emocjami. Koniec tematu, zobaczymy jak to sie potoczy

• 2 months later...
Posted

Witam.
Czy może ktoś będzie tak miły i poleci dobrego behawiorystę z Łodzi.. Będę bardzo wdzięczna. Proszę napisać , jeśli to oczywiście możliwe ile kosztuje wizyta..
Bardzo dziękuję:)

Guest Jacol123
Posted

k_ofeina napisał(a):
Witam.
Czy może ktoś będzie tak miły i poleci dobrego behawiorystę z Łodzi.. Będę bardzo wdzięczna. Proszę napisać , jeśli to oczywiście możliwe ile kosztuje wizyta..
Bardzo dziękuję:)

Myślę ,że po tym wszystkim co napisano na temat behawiorystów nikt sie nie odważy nikogo polecać.