nordic blue Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Serbia Odżaci CACIB 18/04/2009 sędzia: Mjareum Eivind /Norwegia psy klasa pośrednia: SNOW KING klasa otwarta: SNOVY GROVES GIORGIO ARMANI klasa champion: PACK CREEK BEAR HYDRARGIUM CAC, CACIB, BOB, BOG suczki klasa młodzieży: ELLY MAY OF SIBERIAN LADY klasa pośrednia: POWER PUFF OF SIBERIAN LADY CAC, CACIB klasa otwarta: SNOWY GROVES HONEYMOON klasa champion: NORDIC BLUE BRILLIANT SHOOTING STAR EX.1CAC SNOWY GROVES HASTA LA VISTA niestety Viva zbyt pozno dojechała na wystawę, wchodziły suczki z klasy mlodzieży jak Viva wysiadła z samochodu po meczącej i długiej drodze z Krakowa:( okolo 1000 km. napiła sie wody i prosto na ring. Norweski sedzia zachwycał sie nią do Kuby, tłumaczył Kubie że nie może dac jej CACIB, dokladnie sie nie dogadali, Kuba wywnioskował ze za spoznienie na wystawę:( z tego co wiem nie była na porownaniu o cacib. Quote
Nitor-Nivalis Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='nordic blue']Serbia Odżaci CACIB 18/04/2009 sędzia: Mjareum Eivind /Norwegia psy klasa pośrednia: SNOW KING klasa otwarta: SNOVY GROVES GIORGIO ARMANI klasa champion: PACK CREEK BEAR HYDRARGIUM CAC, CACIB, BOB, BOG suczki klasa młodzieży: ELLY MAY OF SIBERIAN LADY klasa pośrednia: POWER PUFF OF SIBERIAN LADY CAC, CACIB klasa otwarta: SNOWY GROVES HONEYMOON klasa champion: NORDIC BLUE BRILLIANT SHOOTING STAR EX.1CAC SNOWY GROVES HASTA LA VISTA niestety Viva zbyt pozno dojechała na wystawę, wchodziły suczki z klasy mlodzieży jak Viva wysiadła z samochodu po meczącej i długiej drodze z Krakowa:( okolo 1000 km. napiła sie wody i prosto na ring. Norweski sedzia zachwycał sie nią do Kuby, tłumaczył Kubie że nie może dac jej CACIB, dokladnie sie nie dogadali, Kuba wywnioskował ze za spoznienie na wystawę:( z tego co wiem nie była na porownaniu o cacib. Agnieszko nie wiem co się zdarzyło na ringu ale ja dostałam inne wyniki które na prośbe Gabora ze Snowy Groves wstawiam, w klasie championów CAC dostała jego suczka Serbia Odżaci CACIB 18/04/2009 sędzia: Mjareum Eivind /Norwegia psy klasa pośrednia: SNOW KING CAC klasa otwarta: SNOVY GROVES GIORGIO ARMANI - CAC, R.CACIB klasa champion: PACK CREEK BEAR HYDRARGIUM - CAC, CACIB, BOB, BOG suczki klasa młodzieży: ELLY MAY OF SIBERIAN LADY - YOUNG WINNER klasa pośrednia: POWER PUFF OF SIBERIAN LADY - CAC, R. CACIB klasa otwarta: SNOWY GROVES HONEYMOON - CAC, CACIB, BOS klasa champion: SNOWY GROVES HASTA LA VISTA - CAC NORDIC BLUE BRILLIANT SHOOTING STAR Quote
nordic blue Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Ewciu ja juz sama zgupiałam, ja wyniki Vivy odpisałam z karty oceny, jest CAC zaznaczony, jest pieczatka z CAC i podpis sedziego:( Przed chwila dostałam emaila od Antala z prosba o poprawienie wynikow na forum. On twierdzi ze jego suczka dostała CAC. Wyglada na to ze są dwie zwyciezynie. Napisałam list do niego i przesłałam mu skan mojej katy oceny z prosbą o skan oceny jego suczki. Oczywiście sprawa zostanie wyjaśniona. Jest mi bardzo przykro:-(, ze tak sie stało, byc moze zaszła pomyłka ze strony sedziego przez spoznienie sie Vivy na wystawe. Quote
NigdyNigdy Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Zdarza się. Najwyraźniej sekretarz zawalił, bo sędzia zwykle ufa obsłudze na tyle, że podpisuje papiery, które mu są podsuwane- trudno żeby sprawdzał każdy numer osobiście ;) Szkoda tylko, że trudno będzie odtworzyć faktyczne wyniki.... A swoją drogą, ciekawe, co serbski Związek z tym fantem zrobi, bo w sumie, gdybyście się z Antalem nie zgadali, to żylibyście w świadomości, że macie po CAC. Skoro jest w karcie oceny to ja bym chyba użyła tego, jako argument do championatu :razz: Quote
Nitor-Nivalis Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 nordic blue napisał(a):Ewciu ja juz sama zgupiałam, ja wyniki Vivy odpisałam z karty oceny, jest CAC zaznaczony, jest pieczatka z CAC i podpis sedziego:( Przed chwila dostałam emaila od Antala z prosba o poprawienie wynikow na forum. On twierdzi ze jego suczka dostała CAC. Wyglada na to ze są dwie zwyciezynie. Napisałam list do niego i przesłałam mu skan mojej katy oceny z prosbą o skan oceny jego suczki. Oczywiście sprawa zostanie wyjaśniona. Jest mi bardzo przykro:-(, ze tak sie stało, byc moze zaszła pomyłka ze strony sedziego przez spoznienie sie Vivy na wystawe. Z informacji które dostałam ja i Agnieszka juz pewnie też. Kuba był na wystawie zanim rozpoczęło się sędziowanie, na ring jednak nie wszedł o czasie, oceniony byl poza konkurencją (przed porownaniami, po tym jak skonczyla sie klasa championów suk). W klasie championów CAC dostała suczka Gabora, ponieważ na porównanie o CACIB poproszone zostały POWER PUFF OF SIBERIAN LADY, SNOWY GROVES HONEYMOON, SNOWY GROVES HASTA LA VISTA. Gaborowi jest przykro z zaistniałej sytuacji, chciał tylko poprawności wyników. Quote
nordic blue Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 rozmawiałam z Gaborem, napisał ze z jego strony nie ma problemu i ze to jego suczka ma CAC. Ja mu wierze ze dostała ( choc skanu karty oceny mi nie przesłał) Kuba twierdzi ze sie spożnił, ze nawet w biegu dawał Vivie sie napić wody, zostal poproszony na ring, sedzia mu cos tłumaczył, nie zrozumieli się, Kuba był przekonany Ze Viva dostała CAC, ze była sama w klasie, a tamta sunia jest nieobecna. Jednak nie zostal poproszony do porównania o CACIB. Był zaskoczony bardzo ! Z naszej strony tez nie ma problemu pojedziemy jeszcze poraz trzeci do Serbii ( żaden problem byc może nawet w maju) Viva ma juz CAC i CACIB i Zwycięstwo Serbii na koncie z 2008 roku :)))))) Niechce tylko aby ktos sobie myślał że z palca wyssałam tego CACa z Odżaci. Mam karte oceny z numerem katalogowym, nazwą psa, właścicielem , jest CAC zaznaczony, jest pieczątka z CAC z sekretariatu i podpis sedziego. Jak ktos sobie życzy mogę przesłać na emaila:) Jak bylo niewiem , bo mnie tam nie bylo, zapewne nigdy sie nie dowiem całej prawdy, każdy ma inna wersje. Myślę jednak ze nie warto tego tematu wiecej roztrząsać, wszystko wyjasnione, Gabora suczka ma CAC, jednak w tej sytuacji powinien przesłac mi skan. Ja mu wierze i nie nalegam. Jednak Gabor niepotrzebnie sie "pieklił" napisał do mnie o korekte na forum, po czym odrazu napisał do Ewy i zrobil zamieszanie. Czy warto się wysługiwać rękoma innych. Rownie dobrze mogł napisac na forum po angielsku, bo widze ze z polskim sobie świetnie poradził, czytając mojego posta ze stawką z Odzaci. Przepraszam wszystkich za zamieszanie, zupełnie nie potrzebne, a championat Serbii zdobędziemy uczciwie:) Quote
Nitor-Nivalis Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Agnieszko mam nadzieję że Championat Serbii skończycie wkrótce, tego Wam życzymy. Gabor nie pieklił się, jedyne co chciał to wyjaśnić sprawę i wpisać właściwe wyniki. To normalne że zgłosił się z tym również do mnie bo znamy się już ładnych pare lat, dlatego poprosił mnie o poprawienie wyników. Myślę że każdy na jego miejscu zrobił by to samo, bo poprostu łatwiej napisać do znajomych z danego kraju i poprosić o pomoc w wyjaśnieniu. Z tego co wiem Gabor przesłał Ci kartę oceny, przesłał ją również mnie, i jeśli ktos reflektuje to myślę że bez problemów może się do niego zgłosić. Kuba był przekonany Ze Viva dostała CAC, ze była sama w klasie, a tamta sunia jest nieobecna. Jednak nie zostal poproszony do porównania o CACIB. Był zaskoczony bardzo ! Nie wnikam czemu Kuba się spóźnił i gdzie był.. to wie tylko on, szkoda że tak się stało bo to nie była wycieczka do wsi obok a długa wyprawa, ale fakt jest jaki jest. Kuba na wystawie nie był po raz pierwszy i myślę że nie trudno się zorientować jakie suczki były a jakie nie, bo w Serbii jak i w całej Europie o porównanie o CACIB wchodza tylko zwycięzcy danych klas, dlatego nie trudno było się zorientowac że suczka z klasy championów była obecna widząc ja na porównaniu. Przykro że tak się stało, mam nadzieję że następnym razem to sobie odbijecie. Quote
nordic blue Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Tak, przesłał mi teraz Gabor skan karty oceny, wszystko jasne. Sam był zdziwiony żę są dwie identyczne karty :evil_lol: Nie wiem jak bylo, jeszcze się z Kubą nie widziałam po Serbii,tyle co troche rozmawialismy telefonicznie, koleżanka z zaprzyjaźnionej hodowli whipetów odwiozła mi Vivę do domu i wręczyła karte oceny.Ona równiez o niczym nie wiedziała, o całej sytuacji:shake: Nic sie nie stalo, napewno to sobie odbijemy, a championat ukończymy;) Byłam bardzo zaskoczona po pierwszym emailu Gabora do mnie, oczywiście napewno bym ta sprawę wyjaśniła, lecz nie dał mi czasu, a przecież znamy sie juz 8 lat z Gaborem;) Quote
Recommended Posts