Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam kundelka, 7 letnią suczkę. Od pewnego czasu zachowuje się dziwnie. Na spacerach wchodzi we wszystkie możliwe krzaki, w domu nie może znaleźć sobie miejsca, wchodzi pod łóżko, próbuje się wcisnąć między ścianę a łóżko, wchodzi na fotel i wije sobie gniazdo, układa koc, wchodzi pod kołdrę. Jak wychodzę z domu, śpi w korytarzu na butach, lub na moich ciuchach. W nocy chodzi w tą i spowrotem, piszczy. Jak leży koło mnie, to dosłownie wchodzi na mnie, musi mnie dotykać a czasem leży połową ciała na mnie. Jest nadpobudliwa, szczeka jak tylko usłyszy hałas (mieszkam w bloku) 

Te zmiany zauważyłam po moim powrocie z 4-dniowego urlopu, była w domu, pod opieką dzieci . Wcześniej też była do mnie bardzo przywiązana, często też wyjeżdżam, ale nigdy się tak nie działo jak teraz. 

Nie jest wysterylizowana, regularnie szczepiona, odrobaczona parę tygodni temu. 

Posted
Dnia 12.06.2024 o 17:06, Ewcia84 napisał:

Nie jest wysterylizowana,

Idz konieczie do weta,trzeba jej zrobić chocby podstawowe badania,poza tym sprawdzić,czy to nie jest ropomacicze,czy też ciąża urojona.

Z całą pewnością jest chora - resztę musi ustalić wet.

Posted
Dnia 13.06.2024 o 12:32, bou napisał:

Idz konieczie do weta,trzeba jej zrobić chocby podstawowe badania,poza tym sprawdzić,czy to nie jest ropomacicze,czy też ciąża urojona.

Z całą pewnością jest chora - resztę musi ustalić wet.

Dziękuję za pomoc 😊