Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 pati_zabrze dziekujemy kochana :multi: Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 ja już tez wstawiłam -piekna suńcia , więc szukamy dla niej domu z ogrodem ? Quote
sonikowa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Basia i Barni napisał(a): szukamy dla niej domu z ogrodem ? Hm, ze względu na jej skocznośc i skłonnośc do ucieczek ja bym wskazała raczej na blok lub dom z ogrodem, ale do mieszkania w domu.. Inaczej to łańcuch, albo zaginięcie (jak biedna Sara, to już prawie 3 tygodnie..). Myślę, że ona nie będzie zawsze uciekać, to kwestia czasu, ale na pewno nie byłoby dobrze, żeby trafiła do budy, bo wteyd to na bank będzie kombinować jak tu uciec. Słyszałam o azjatach mieszkających w blokach, sama znam kilka niufów i to naprawdę nie jest dla psa nieszczęscie. Lepsze trzy fajne spacery dziennie i balkonik do chłodzenia się, niż buda i cały świat ograniczony do ogrodu. Tak myślę, ale wy ją znacie bezpośrednio. Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 ja bym szukała domu w bloku , bo musiałaby byc uwiązana na smyczy i raczej jej nie w głowie ucieczki , dom z ogrodem to raczej dla niej pokusa ,by kombinować jakby tu uciec , ale tak duży pies do domu to będzie wyzwanie Ale będziemy szukać , tylko chce potwierdzenia do jakiego domu szukac osób pracujących w schronisku Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Dorothy napisał(a):no i kto Cie wypierze brudasku :-( mam byc jutro ,ale tylko na spacerek więcej nie dam rady a i tego nie moge obiecać ,bo mam psy do wyprowadzenia a auta ni ma :angryy::mad: Quote
Basia i Barni Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 chciałam brac goję ,ale już była na spacerze :loveu: i była czesana ciociu dorothy :razz: jak mnie zobaczyła skakała jak zając :evil_lol: Quote
Dorothy Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Basia i Barni napisał(a):chciałam brac goję ,ale już była na spacerze :loveu: i była czesana ciociu dorothy :razz: jak mnie zobaczyła skakała jak zając :evil_lol: czesana czesana, wielkie halo, a co z kąpielą a'la Kleopatra? ;-) Quote
Basia i Barni Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Dorothy napisał(a):czesana czesana, wielkie halo, a co z kąpielą a'la Kleopatra? ;-) co do kąpieli to sie załatwi ,ale Goja kąpie sie tylko w wodzie mineralnej "Jan" bądź w szampanie i namydlić ją trzeba szamponem miodowym :diabloti: w najblizszym czasie pójdzie do przetrzepania futra :evil_lol: Quote
ANETTTA Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 czy ta sunia to jest jedyna benkowa sunia w schronisku ...czy ona ma alegro ..próbuje dojsc czy to ta sama sunia ale to chyba nie ta sama sunia BERNARDYN! PIĘKNY! MŁODY! CZEKA NA DOM (626822988) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Basia i Barni Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 ANETTTA napisał(a):czy ta sunia to jest jedyna benkowa sunia w schronisku ...czy ona ma alegro ..próbuje dojsc czy to ta sama sunia nie ma allegra , szykuję się za ogłoszenia, Allegro mile widziane w ogłoszeniu jednak nalezy napisać ,że skacze przez płoty , więc jakies mieszkanie ,albo dom,ale do czasu ,aż się przyzwyczai ,bo skacze. Jezeli będzie dobrze traktowana pewnie nigdzie nie ucieknie :evil_lol: Quote
Dorothy Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Basia i Barni napisał(a):co do kąpieli to sie załatwi ,ale Goja kąpie sie tylko w wodzie mineralnej "Jan" bądź w szampanie i namydlić ją trzeba szamponem miodowym :diabloti: w najblizszym czasie pójdzie do przetrzepania futra :evil_lol:\ taaaa, jakby Wam troche tej mineralki zostalo i szamponu miodowego to dzwon predko, przyjade moze sie zalapie na taka kleopatrowa kapiel, w domu tego nie mam,woda ze studni i mydelko fa:p a szampana wolalabym zuzytkowac wewnetrznie:evil_lol: Quote
Agata69 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Dorothy napisał(a):\ taaaa, jakby Wam troche tej mineralki zostalo i szamponu miodowego to dzwon predko, przyjade moze sie zalapie na taka kleopatrowa kapiel, w domu tego nie mam,woda ze studni i mydelko fa:p a szampana wolalabym zuzytkowac wewnetrznie:evil_lol: Sie ciesz , bo ostatnio u mnie "Biały Jelen" jesli w ogóle wiesz co to jest. Fa to luksus. Quote
ANETTTA Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 wrzuciłam ja na bernardyny w potrzebie pamietajcie ze jest tu taki watek Quote
Dorothy Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Agata69 napisał(a):Sie ciesz , bo ostatnio u mnie "Biały Jelen" jesli w ogóle wiesz co to jest. Fa to luksus. jakżeż miałabym nie wiedzieć, skoro niedawno w "Białym jeleniu" przez dwa miesiące kąpałam połamaną rękę w celach rehabilitacyjnych :cool3: ależ była czyściutka...jakas odmienna od reszty mnie kolorystycznie :diabloti: a kontuzjowane końskie nogi to juz standard, miska woda szare mydło... Fa dostałam na zajączka :evil_lol: Quote
ANETTTA Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 dziewczyny cytuje z watku ponizej zamieszczonego dziewczyne z allegro juz robiłam plakacik gotowy do wysyłki zgapiłam z allegro troke a tej goi trzeba przygotowac czy zgadzacie sie na wysyłke do warszawy ..jakas to szansa dla nich Napisał Madallena Dziewczyny! Ponieważ ogranizuje evnet dla zwierząt, gdzie możliwa będzie adopcja psiaków chcę Was o coś prosić. Benków jest dużo dużo...za dużo. A domów mało. Wiele ludzi nie wie o tym, jakie psiaki czekają w schronskach w Polsce. Na evencie będzie taki sektor adopcyjny dla psiaków, które nie mogły przyjechać. Dlatego mam do Was prośbę: Potzebuję wydrukowanych juz zdjęć benków (format a4, może być większy) i opis psiaka (też a4) wraz z kontaktem do osoby odpowiedzailnej za psa i mogą być takie karteczki co to się je odrywa (np. bernardyn Barry tel. 0 0000000). Zrobie specjalny sektor dla Benków (jak będę miała dużo zgłoszeń). Prośba jednak do Was. Niech każda weźmie Benka, wydrukuje co trzeba i wyśle do mnie na adres, który podam na pw. Pieniędzy mamy na serio mało, a jak każdy weźmie coś na siebie koszta będą minimalne. Ten event to ogromna szansa dla psiaków! Jest ok? zbiorczy watek bernardynów http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyny-do-adopcji-sytuacja-jest-tragiczna-ponad-60-benkow-szuka-domow-133903/index30.html Quote
Pianka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='ANETTTA']czy ta sunia to jest jedyna benkowa sunia w schronisku ...czy ona ma alegro ..próbuje dojsc czy to ta sama sunia ale to chyba nie ta sama sunia BERNARDYN! PIĘKNY! MŁODY! CZEKA NA DOM (62682298:cool: - Aukcje internetowe Allegro __________________ a ta sunia z allegro tez jest u WAS w schronisku moze sprawdź maila:roll: juz rano odpisywałam ci na twoje pytanie:razz: Goja prosze zabierz mnie Quote
Basia i Barni Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 ANETTTA pianka chyba juz odpowiedziała na twoje pytanie :cool3: Dorothy jeżeli chodzi o kąpiele, to wyrzuciłam wanne na rzecz prysznica co by nie przeginać z wodą - oszczędność moje panie :evil_lol: a nie moczyć doopy godzinami w szampanie. a swoją drogą dobry biały" jeleń" ,by sie przydał , podobno takie to czyszczą najlepiej i najdokładniej :evil_lol::evil_lol::cool3::razz: Quote
Dorothy Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Basia i Barni napisał(a): a nie moczyć doopy godzinami w szampanie. Boziu coz za marnotrawstwo szampana :crazyeye: Quote
Basia i Barni Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Dorothy napisał(a):Boziu coz za marnotrawstwo szampana :crazyeye: najpierw się kąpiemy a później pijemy :diabloti: nic sie nie marnuje . lata oszczędzania :evil_lol: Quote
Paola06 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Super że sloneczko i dla niej zaświecilo:) W drodze wymiany,ale co tam:) Quote
__Lara Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Psinka dzisiaj jedzie do domku w Bytomiu, sprawdzony. Jedzie zamiast Miśka z katowickiego schroniska. Quote
Basia i Barni Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 __Lara napisał(a):Psinka dzisiaj jedzie do domku w Bytomiu, sprawdzony. Jedzie zamiast Miśka z katowickiego schroniska. noooo nie żartuj , goja jedzie do domku ????? Quote
__Lara Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Basia i Barni napisał(a):noooo nie żartuj , goja jedzie do domku ????? Tak tak tak :) do domku miał jechać Misiek z katowickiego schronu, ale nie wypaliło, bo psiaka schron tylko do wczoraj zarezerwował, a dzisiaj już wydał...innym ludziom. Także Ola la podjęła decyzję, że weźmie zamiast niego Goję. Domek sprawdzony, super, psiak ma mieć zapewnione szkolenie, mieszka Pani z córką, mają sędziwą suczkę - 18 letnią i kotka. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Quote
__Lara Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Pianka napisał(a):Nie pojechała. Zamiast niej pojechał Laki. A czemu? i czy Laki ma tu wątek? Quote
Recommended Posts