Basia i Barni Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 To Goja Oddał ją pan . Pewnie była bita i to konkretnie ,gdy wychodzi na spacer ciagle pilnuje bym nie szła za nią -pewnie obawia sie ,że dostanie po grzbiecie :mad: W schronisku jest na łańcuchu ponieważ skacze przez plot . Jest bardzo nieufna , gdy odpinam ją z łańcucha kuli się i obawia ,że coś jej zrobie, przejście z schroniska na zewnątrz to dla niej niezwykle trudne zadanie, boi sie nawet najmniejszych odglosów, szczeknięcia psa itd Gdy juz jest na zawnątrz czuje sie pewniej ,ale ciagle pilnuje jakby spodziewala się kiedy ja uderzę , wyprowadzam ją na rozciagliwej smyczy do 5 metórw . Potrzebuje czasu ,by zaufać ,gdy widzi ,że nic jej nie robię czuje sie pewniej ,ale stara się unikac sytuacji kiedy jestem za nią -woli chodzić przy nodze . nie zabardzo lubi głaskania po grzbiecie , nie gryzie ,ale widać ,że jest to dla niej dyskomfortowa sytyacja. Do wody nie wchodzi , siada obok i liże po uchu oraz twarzy :cool3: pozwala sie przytulić i pogłaskać po głowie. poza schroniskiem to nie ten sam pies , biega wyglupia sie z innymi psami . Zaczyna zataczać kółka gdy spacerujemy wokól mnie - to poczatek fobii psa łancuchowego . Ona potrzebuje domu -dobrego domu . mam tylko zdjęcie z Dinerem ,bo jestem gościnnie na komputerze . jutro wieczorem wkleję nowe fotki Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Brudna jest jak cholera ,to szare może byc białe :loveu: Quote
jusstyna85 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Piękna jest i....brudna... Basia może poćwiczysz kąpanie?:) Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 jusstyna85 napisał(a):Piękna jest i....brudna... Basia może poćwiczysz kąpanie?:) że tak zacytuje stare komunistyczne czasy , "pomożecie?" :diabloti: Quote
beka Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Śliczna sunieczka :) Już sobie wyobrażam jak bedzie wyglądał jak ja ktoś wykąpie... Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Ja to mogę wymyć tylko ona nie lubi wody ,jak bylam z nia nad jeziorem potrzebowała 20 minut zachęcania ,żeby chociaz łapy zamoczyła ,a upał byl straszny , no i nie lubi dotykania na grzbiecie ,ale można ją umyć Quote
Dorothy Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 tez bym nie lubila dotykania po grzbiecie jakby mnie po nim lali kijem :angryy: to jest ta sunia co lazi po siatce jak kot? trzeba sprawdzic, a czy w ogole ma tendencje do uciekania? Rozumiem ze Ty ja na smyczy mialas oczywiscie... Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Dorothy napisał(a):tez bym nie lubila dotykania po grzbiecie jakby mnie po nim lali kijem :angryy: to jest ta sunia co lazi po siatce jak kot? trzeba sprawdzic, a czy w ogole ma tendencje do uciekania? Rozumiem ze Ty ja na smyczy mialas oczywiscie... ze mna yła pare razy na spacerze , już cieszy sie na mój widok , choć początki były trudne ,bo uciekala za budę , ale teraz chodzi ładnie, idąc przez schronisku boi sie troche poza schroniskiem to calkiem normalny pies , ładnie chodzi na smyczy nie szarpie , tylko zatacza od czasu do czasu kółka wokół mnie- przez ten łańcuch Quote
Asta17 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Zaznaczam wątek. :) Później powklejam nowe fotki. Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Asta17 napisał(a):Zaznaczam wątek. :) Później powklejam nowe fotki. koniecznie kochana koniecznie ,bo goja sie marnuje ,a Basia sie szykuje na spacer z nią w najbliższym czasie , no i musze sie pianki zapytac ile ma lat :evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 noo i kto byłby tak mily i zrobił mi banerek ,bo jednego labka z podpisu mogę usunąć Quote
Dorothy Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 banerka nie umiem ja bym wykąpała damę ale mam za daleko. Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Dorothy napisał(a):banerka nie umiem ja bym wykąpała damę ale mam za daleko. skoro tak moge ci ja podwieść ,ale nie obiecuje ,że ja wezmę z powrotem :evil_lol::evil_lol: więc kiedy mam brac urlop :evil_lol: Quote
Dorothy Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 wezmiesz czy nie wezmiesz, ona plot przelizie i pobiegnie co z taka zrobic? umarlabym jakbym musiala miec psa na lancuchu. Moze ona lepiej do mieszkania? Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 asta dzienks , Goja się już przedstawiła w pełnej kraksie :loveu: Quote
Basia i Barni Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Dorothy napisał(a):wezmiesz czy nie wezmiesz, ona plot przelizie i pobiegnie co z taka zrobic? umarlabym jakbym musiala miec psa na lancuchu. Moze ona lepiej do mieszkania? ja bym chyba sie pochlastała , jak widzę psa na łancuchu na tych wiochach to serce się kraje , hmmmm co by tu wymyślić :roll: na mieszkanie pewnie ma małe szanse ,ale allegro zrobimy A Dorotko jak wysokie masz płoty :megagrin::megagrin: Quote
Dorothy Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 mam dosc rachityczna siateczke niespecjalnie wysoka, taka normalna. Nie wiem, 160cm? najgorsze ze nie mam podmurówki, i co sprytniejsze sztuki wylazywuja dolem.:angryy: Quote
Justyna_wolontariat Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Nie wiadomo czy sunia była bita moze od szczeniaka nie było dobrze socjalizowana oddał ja facet sunie miał tydzień przybłąkała się na jego działke chciał ja zostawić ale co przychodził to jej nie było bo uciekała nie musiał jej daleko szukac bo nie oddalała się zbytnio ale działkowicze absolutnie nie pozwalają na bieganie tak dużego psa luzem po całych działkach próbował nawet zamykać ja w altance to rozbiła szybę Poprosił nas o pomoc bo psa na łańcuchu nie chce mieć No cóż mógł postawić kojec...... ale oddał ja do nas Suczka pierwszego dnia tak sie szerpała ze wydostała się z obroży i wyskoczyła przez płot płot powyżej 160 cm widac że ona kocha biegać uwielbia piłki ale jest początkowo nie ufna teraz cieszy sie wesoło macha ogonem jak do niej idę Najlepszy dla niej jest dom z ogrodem gdzie byłaby wypuszczana z domu jeżeli by sie zaaklimatyzowała w mieszkaniu lub kojca na ogród pod obecnością właścicieli no i spacery Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Dorothy napisał(a):mam dosc rachityczna siateczke niespecjalnie wysoka, taka normalna. Nie wiem, 160cm? najgorsze ze nie mam podmurówki, i co sprytniejsze sztuki wylazywuja dolem.:angryy: hmmm trzeba znaleźć teraz jakiegos przystojnego murarza :knuje: Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Justyna_wolontariat napisał(a):Nie wiadomo czy sunia była bita moze od szczeniaka nie było dobrze socjalizowana oddał ja facet sunie miał tydzień przybłąkała się na jego działke chciał ja zostawić ale co przychodził to jej nie było bo uciekała nie musiał jej daleko szukac bo nie oddalała się zbytnio ale działkowicze absolutnie nie pozwalają na bieganie tak dużego psa luzem po całych działkach próbował nawet zamykać ja w altance to rozbiła szybę Poprosił nas o pomoc bo psa na łańcuchu nie chce mieć No cóż mógł postawić kojec...... ale oddał ja do nas Suczka pierwszego dnia tak sie szerpała ze wydostała się z obroży i wyskoczyła przez płot płot powyżej 160 cm widac że ona kocha biegać uwielbia piłki ale jest początkowo nie ufna teraz cieszy sie wesoło macha ogonem jak do niej idę Najlepszy dla niej jest dom z ogrodem gdzie byłaby wypuszczana z domu jeżeli by sie zaaklimatyzowała w mieszkaniu lub kojca na ogród pod obecnością właścicieli no i spacery 1,60 przeskoczyła :-o no to niezły zając z niej :roll: i co tu z taką zrobić ,albo kojec ze spacerami ,albo mieszkanie Quote
pati_zabrze Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Qrcze jakoś nie mam weny ostatnio do banerków... :roll: ale mam nadzieje, że się spodobają... ;) 250 x 100 150 x 100 100 x 100 Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 sonikowa napisał(a):Ma już wątek piękna! Będę zaglądać.. dziekujemy i czekamy choc na kilka ogłoszen Quote
Recommended Posts