kanna Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 sama skóra i kości..... tak po krótce można opisać chłopaka .. na oko psiak ma rok może półtora.... wysoki na łapach, pięknie zbudowany i bardzo wychudzony :-( umaszczenie wręcz nieprawdopodobne :loveu: cały dereszowaty a tylko sam łepek umaszczony jak u beagla....:crazyeye: cudo ! charakter typowo wyżłowaty:cool3: taki " plasterek " nic tylko przytulać i biegać... zamknięty w ciasnym boksie po prostu nikł w oczach :shake: nie było rady... trzeba było wyciągnąć tę chudą szkapę z Olkusza :shake: sprawa była o tyle pilna, że pies w olkuszu był tylko na przechowaniu...miał pojechać do innego schroniska ( prawdopodobnie BB ) a stamtąd to już byśmy go nie wyciągnęli :shake:... jak to zwykle na Dogo zdażył się mały cud i psiak zdobył serce sponsora :loveu: ,który zapłacił z góry za cały miesiąc jego pobytu w hoteliku pod Krakowem..ale co dalej ? szukamy dla naszego chłopaka domu stałego bądz tymczasowego... psiak potrzebuje fajnych ludzi, którzy zapewnią mu " przytulanko i bieganko " psiak jest dużej urody... gdyby ktoś mógł go również zasponsorować choć w niewielkim zakresie... wszak potrzebny mu będzie i wet( kastracja) i opłata na następny miesiąc.. BARDZO PROSIMY Quote
IKA & SONIA Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Fotki dotarły, wieczorkiem Allegro będzie gotowe! Quote
kanna Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 IKA & SONIA napisał(a):Fotki dotarły, wieczorkiem Allegro będzie gotowe! okrutne buziaki :evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Allegro Sprintera: Młody POINTER - sama skóra i kości - szuka domu (616506054) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kanna Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 hanek dzięki za kolejne zdjęcia..:loveu: Quote
agamika Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 dzis został wybiegany prze majke w hotelu , miał po żadny długi spacer :) troche go tez obfociła , to bedzie miał na łonie natury kika fot :) ale na razie z twego co widze tylko dwie zrzuciła a serwer Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Przystojniaku kto sie w tobie zakocha :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Cos mi sie wydaje ze mysliwi maja swoja gazetke, a moze strone, warto by bylo tam tez szukac dla niego nowego DS. Quote
Ati Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Trzeba juz zbierac deklaracje finansowe na przyszly miesiac, bo okolo 18 maja trzeba oplacic kolejny miesiac, gdyby pies nie poszedl jeszcze do adopcji. Ja deklaruje 100,- Dzieki za wsparcie finansowe tych co sie wydatkuja na paliwo, telefony, podstawowe leki. Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ślicznotek z niego!!! Super Agamika, że możecie zaglądać do chłopaka i wyprowadzać na spacery :loveu: Quote
kanna Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 [quote name='agamika']dzis został wybiegany prze majke w hotelu , miał po żadny długi spacer :) troche go tez obfociła , to bedzie miał na łonie natury kika fot :) ale na razie z twego co widze tylko dwie zrzuciła a serwer :kiss_2: stukrotne dzięki :Dog_run: a czy w trakcie spaceru można by się przyjrzeć bliżej jaki Thor ma stosunek do innych psów...czy wykazuje jakąkolwiek agresję ? Quote
kanna Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 można psa na miejscu zważyć ? mam obiecane środki dla chłopaka na odrobaczenie ... Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Kanna pan Tomek powiedzial ze chlopaka odrobaczy, mozna by tylko spytac czy juz to zrobil :roll: Quote
kanna Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 jutro zadzwonię i sprawdzę ...myślałam ,że to moje zmartwienie ...dzięki .. Quote
MajeczQa Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Pozwolę sobie dodać jeszcze kilka fot przystojniaka ze wczoraj :) To jest coś wspaniałego ten pies :loveu: Wkońcu miałam okazję się wybiegać z jakimś psem, bo ostatnio większość pada pod krzakiem i ledwie zipie. Jak trzeba będzie kogoś do wybiegania psa to się chętnie podejmę :) Polataliśmy se po łąkach, w błoto sie wplasnęliśmy oczywiście, bo na teren podmokły żeśmy wlecieli, zjechaliśmy sobie z górki na żwirze, ale pasowało nam to bieganie bardzo. Dobralismy się dobrze z tym bieganiem. Pies jest super, tylko diobeł silny , ale potrafi załapać że ma przyhamować jak się mu to dobitnie powie. Zaskoczona byłam jak zaczął robić stójki i tak na mnie patrzeć jakbym mu miała jakieś polecenie wydać. Może on miał coś kiedyś z polowaniem współnego?? Chyba że tak ma we krwi. A czy ktoś wie co on ma na łapie?? Takie blizny jakby się w coś złapał. Tak z ciekawości pytam bo mnie to zaintrygowało. Coś jest o tym wiadomo co to?? Jaki on jest wspaniały :loveu: Quote
MajeczQa Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Aha, a czy nie wydaje się wam że on jest do gończego gaskońskiego podobny niż do pointera?? tak z pyska mi się skojarzył od razu z nim, bo on ma taką jakby bulwkę na nosku. Tylko uszu dla niego zabrakło :evil_lol: Quote
kanna Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 MajeczQa napisał(a):Aha, a czy nie wydaje się wam że on jest do gończego gaskońskiego podobny niż do pointera?? tak z pyska mi się skojarzył od razu z nim, bo on ma taką jakby bulwkę na nosku. Tylko uszu dla niego zabrakło :evil_lol: jemu to najbardziej tłuszczyku na dupsku brakuje...:razz: Quote
Ada-jeje Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Nie potrafie odpowiedziec co pies ma na lapie z czego powstal ten uraz, w schronisku takich rzeczy nie wiedza, dla nich tylko kasa sie liczy za wylapana sztuke :angryy: Nie jestem tez dobra w rozpoznawaniu typu rasy :shake: i zgodze sie ze to pies nie w typie rasy Pointer. Quote
MajeczQa Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 kanna napisał(a):jemu to najbardziej tłuszczyku na dupsku brakuje...:razz: A tam. Po co mu na dupsku tłuszczyk?? On poprostu chce zachować sportową sylwetkę.:lol: Quote
kanna Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 MajeczQa napisał(a):A tam. Po co mu na dupsku tłuszczyk?? On poprostu chce zachować sportową sylwetkę.:lol: o :evil_lol: to ja juz wiem jaki typ preferujesz :evil_lol: Quote
kanna Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 [quote name='MajeczQa']Pozwolę sobie dodać jeszcze kilka fot przystojniaka ze wczoraj :) To jest coś wspaniałego ten pies :loveu: Wkońcu miałam okazję się wybiegać z jakimś psem, bo ostatnio większość pada pod krzakiem i ledwie zipie. Jak trzeba będzie kogoś do wybiegania psa to się chętnie podejmę :) Polataliśmy se po łąkach, w błoto sie wplasnęliśmy oczywiście, bo na teren podmokły żeśmy wlecieli, zjechaliśmy sobie z górki na żwirze, ale pasowało nam to bieganie bardzo. Dobralismy się dobrze z tym bieganiem. Pies jest super, tylko diobeł silny , ale potrafi załapać że ma przyhamować jak się mu to dobitnie powie. Zaskoczona byłam jak zaczął robić stójki i tak na mnie patrzeć jakbym mu miała jakieś polecenie wydać. Może on miał coś kiedyś z polowaniem współnego?? Chyba że tak ma we krwi. A czy ktoś wie co on ma na łapie?? Takie blizny jakby się w coś złapał. Tak z ciekawości pytam bo mnie to zaintrygowało. Coś jest o tym wiadomo co to?? Jaki on jest wspaniały :loveu: A ja na forum zaprzęgowyn dostałam pytanie , czy można by było sprawdzić chłopaka przy rowerze ... są pasjonaci , którzy lubią takie extremalne sporty....:evil_lol: Majeczqo ogromne dzięki za opis chłopaka i za zdjęcia... wszystko co piszesz przelewamy na SO... cenne info :loveu: Quote
Recommended Posts