Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na szybko wystawiłam nowe:
http://allegro.onet.pl/scoobi-pit-bull-do-adopcji-i1226158500.html
tekst znalazłam gdzies w necie ale myslę ze jest nieaktualny i dość niejasno sformułowany . myślę że nie ma co wracać do przeszłości scoobiego. gdy znajdzie się zainteresowana osoba, wtedy wszystko jej powiecie. prosze o nowy, krótszy tekst, w którym będą tez info o szkoleniu :)

odświeżcie tez watek togo, bo jego allegro tez zniknęło i nie mam w archiwum. wstawcie w ostatni post nowy tekst i zdjęcia togo(na wątku togo), to szybko zrobię allegro.

czasem tak jest, że aukcja mi się kończy i nie dostaję powiadomienia, wtedy nie odświeżam, już kilka razy tak się zdarzyło więc dobrze by było, gdyby ktos co jakis czas kontrolował, czy psiaki mają allegro w moich aukcjach. ja sama nie jestem w stanie o wszystkich pamiętać, bo za dużo ich mam.

Posted

Agata wcześniej Scoobi miał taki tekst, jak będziesz pisała jeszcze raz tekst o Scoobim to możesz coś wykorzystać z tego.

Jego życie przewróciło się do góry łapami kiedy z kochającego domu, nagle znalazł się w schronisku…

4 letni Scooby, który w ciągu swojego krótkiego życia wiele przeszedł, przez lata u boku swojego pana, nagle znalazł się w schronisku... Wychował się w fajnej rodzinie, dorósł, zmężniał, a jego Pan był dla Scoobiego wszystkim... To on z nim wychodził na spacery, to on go karmił, to on go rozpieszczał... Jednak coś musiało się zdarzyć… Scoobi "podpisał swój akt" skazania na schronisko...
Czarnuszek w schronisku nie mógł się odnaleźć... Nie do takiego życia był przyzwyczajony. Brakowało mu kanapy i spacerów, przewodnika, obrońcy i przyjaciela…

Scoobi był już raz adoptowany, jednak wrócił. Właściciel tłumaczył, iż warczał , aż w końcu się na niego rzucił. Te ciągłe migracje, dodatkowo zdezorientowały biednego psa. Był nieufny wobec ludzi. Siedział biedny w kącie. Nie mógł pogodzić się z tym, że jest w zamknięciu, bez znajomych twarzy, zapachów, miał nadzieję, że po niego ktoś wróci, że ciepłe ręce pogłaszczą obolałą od smutku głowę…

Teraz to inny pies! Ślepo zakochany w człowieku, cały czas prosi o choćby najmniejsze zainteresowanie ze strony człowieka, o głaskanie, przytulanie, mizianie... Na spacerach odżywa, chce skakać, biegać. To idealny pies dla osób aktywnych. Będzie wspaniałym towarzyszem do codziennych intensywnych biegów, albo przejażdżek na rowerze. Scooby może mieszkać zarówno w bloku jak i w domku z ogródkiem. Jednak lepsze byłoby zdecydowanie to drugie. Scooby potrzebuje kochającego właściciela. Nie bardzo nadaje się jako towarzysz dla dzieci. Toleruje inne psy. Jest wysterylizowany. Bardzo mądry, szybko się uczy i załapuje w mig to czego się od niej oczekuje! Jednak powinno się mieć na uwadze jego przeszłość, dlatego Scoobi potrzebuje właściciela , posiadającego odpowiednie podejście i cierpliwość do tego typu psów. Zdarzają się sytuacje, kiedy staje się zazdrosny o opiekuna. Scoobi jest nieufny do nowo poznanych osób , jednak każde spotkanie zwiększa jego ufność.

Scoobi bardzo prosi o dom, o normalne życie przy boku kochanego człowieka, o własną miskę i rękę która przytuli i pogłaszcze. To tak nie wiele, a jak dużo może zmienić. Dla nas, ludzi to drobiazg, dla niego to życie, normalne życie kochanego psa, bez obawy o niepewne jutro. Co sobotę wolontariusze wychodzą ze Scoobim na długi spacer, gdzie ukazuje się „uśmiech” psiaka , i szczęśliwy hasający pies. Jednak te spacery się kończą i Scooby wraca do klatki…

Aż trudno uwierzyć, że po tym jaką krzywdę wyrządził mu człowiek, on nadal jest ślepo zapatrzony w ludzi.
Czy pies, który tyle lat wiernie służył człowiekowi teraz spędzi resztę życia w schronisku? Nie pozwól, by ten pies marnował się w schroniskowym boksie, daj mu szansę na nowe, lepsze życie, daj mu dom i miłość do końca jego dni!

Przygarnij go, pozwól mu uwierzyć w człowieka, zapomnieć o przeszłości...
Jest kochanym psem, który swojemu nowemu Panu odwdzięczy się swoim przywiązaniem i psią miłością, pokocha prawdziwie i bezinteresownie, odda całe swoje psie serce...

Posted

agaga21 napisał(a):
dostałam też inny, krótszy tekst na pw. na razie wstrzymuje się ze zmianą, może nie będzie takiej potrzeby......jeśli jednak nie wypali, zmienię allegro.

Agata to też koleżanka ze schroniska. :)
Dobrze wkleiłam na razie ten może a nóż się przyda kiedyś. ;)

Mogłoby się w końcu udać Scoobiemu, tyle już czeka...

Posted

pisałam, że się wstrzymuję ze zmianą tekstu w ogóle, gdyż odezwał się do mnie chłopak/pan(?) zainteresowany scoobim i jest z olsztyna. wypełnił ankietę przyzwoicie więc przekazałam namiary do Jagoda1. trzymam kciuki, może akurat uśmiechnie sie do czarnuszka szczęście...

Posted

CornflakeGirl napisał(a):
ten pan od allegro.. chyba się rozmyślił ;] nie odpowiedział ani na mojego maila ani na telefon...

eh....widać scoobi nie dla niego :(
ale wiecie co, z takimi ślicznymi zdjęciami myślę że dom w końcu się znajdzie. na ostatnich fotach scoobi wygląda cudownie!

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Canaveral-staff napisał(a):
o znalazłam pięknisia tutaj - własnie wypatrzyłam go na stronie schroniska ,na zdjęciu wydawał sie taki bardziej staffikowy ale jednak on amstaffowaty :):)

czy cos sie zmieniło - czy piesek nadal w schronisku?

Psiak nadal w Schronisku czeka na odpowiedzialny dom.

• 1 month later...
Posted

Pisałam z Wojtkiem chwilę, (on od czasu Scoobiego w schronisku z nim wychodzi) w sobotę będzie raczej i jak da radę porobi parę fotek. ;) Oby pogoda dopisała !
Scoobi potrzebuje na pewno osoby konsekwentnej , nie pierwszej lepszej. Jak Wojtek pisał - Scoobek jest rewelacyjny, się ładnie słucha, wystarczy go zawołać i jest obok , jak zacznie coś robić to trzeba powiedzieć "przestań" i jest Ok.
Jak w sobotę Wojtek będzie na dogo to na pewno więcej napisze. :)