**Villemo** Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ostatnio oglądałam jakąś gazetę Show czy coś podobnego o gwiazdach;) Było o pupilach sławnych osób.Między innymi wyczytałam,że Magda Shejbal ma bullteriera a mi jakoś on na Staffika wyglądał-ale może ja się nie znam:D Jego zdjącie jest tu(troszke powyżej połowy strony): Zobacz temat - Newsy - bez komentarzy Quote
Shetanka Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Tak, to jest staffik. Niestety terriery typu bull w mediach często są mylone ze sobą... Quote
Saite Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Owszem na fotce jest staffik, ale może autor zasugerował się drugim członem nazwy rasy czyli bull terrier i odrzucił staffordshire.;) Quote
Nikki Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 No okey, osoba nieznająca się na psach może pomylić staffika z amstaffem, ale na litość, staffika z bulterierem???:shake: Quote
strumyk Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 [quote name='Nikki']No okey, osoba nieznająca się na psach może pomylić staffika z amstaffem, ale na litość, staffika z bulterierem???:shake: coz, skoro osoby teoretycznie znajace sie moga pomylic, to co dopiero laicy w spisie wystawcow na Grudziadz bylo: Anna Winiarska - TTB A. Waszkowski - staffiki Po jakism czasie sprecyzowano Anna Winiarska - TTB A. Waszkowski - bullterier miniatura (staffik) I nie wiadomo, czy smiac sie czy plakac :p Ba, nawet na te chwile wciaz to wisi Wystawy http://www.zkwp-grudziadz.webpark.pl/plans.rtf - ring 3 Quote
Saite Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 A co Wy tak się czepiacie, skoro tak jak napisałam wcześniej, autor-laik mógł zaczerpnąć z nazwy staffordshire bull terriera po prostu tę drugą część nazwy rasy. No chyba, że niektórym tu wydaje się, że staffik to całościowa nazwa rasy.:evil_lol: Quote
Joy106 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 to tak samo jak z tym gościem z kabaretu Ani mru Mru :eviltong: napisali w Fakcie że ma westika... a co na zdjęciu.. ? maltańczyk czy coś podobnego :lol: Quote
kendo-lee Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 [quote name='Saite']A co Wy tak się czepiacie, skoro tak jak napisałam wcześniej, autor-laik mógł zaczerpnąć z nazwy staffordshire bull terriera po prostu tę drugą część nazwy rasy. No chyba, że niektórym tu wydaje się, że staffik to całościowa nazwa rasy.:evil_lol: Nie czepiamy się:loveu:Mnie szlak trafia,że pismacy,którzy nie potrafią odróżnić jednej rasy od drugiej,w gazetach jako znawcy np.amstaffów opisują z fanatyzmem ich mordercze upodobania:diabloti:A osły,które to czytają święcie w to wierzą.Bo przecierz tak było napisane i niewarzne,że autor ledwo odróżnia jamnika od baseta,on się zna:mad: Quote
pinkmoon Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 To nie tylko w Polsce, ostatnio na Animal Planet w programie typu "policja dla zwierząt" był pit bull, w dodatku z ciętymi uszami, a narrator dzielnie komentuje że "funkcjonariusze uratowali bullteriera szkolonego do walk" :cool3: Quote
Recommended Posts