Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikki']No okey, osoba nieznająca się na psach może pomylić staffika z amstaffem, ale na litość, staffika z bulterierem???:shake:
coz, skoro osoby teoretycznie znajace sie moga pomylic, to co dopiero laicy
w spisie wystawcow na Grudziadz bylo:
Anna Winiarska - TTB
A. Waszkowski - staffiki
Po jakism czasie sprecyzowano
Anna Winiarska - TTB
A. Waszkowski - bullterier miniatura (staffik)
I nie wiadomo, czy smiac sie czy plakac :p
Ba, nawet na te chwile wciaz to wisi Wystawy
http://www.zkwp-grudziadz.webpark.pl/plans.rtf - ring 3

Posted

A co Wy tak się czepiacie, skoro tak jak napisałam wcześniej, autor-laik mógł zaczerpnąć z nazwy staffordshire bull terriera po prostu tę drugą część nazwy rasy.
No chyba, że niektórym tu wydaje się, że staffik to całościowa nazwa rasy.:evil_lol:

Posted

to tak samo jak z tym gościem z kabaretu Ani mru Mru :eviltong:
napisali w Fakcie że ma westika... a co na zdjęciu.. ? maltańczyk czy coś podobnego :lol:

• 3 months later...
Posted

[quote name='Saite']A co Wy tak się czepiacie, skoro tak jak napisałam wcześniej, autor-laik mógł zaczerpnąć z nazwy staffordshire bull terriera po prostu tę drugą część nazwy rasy.
No chyba, że niektórym tu wydaje się, że staffik to całościowa nazwa rasy.:evil_lol:
Nie czepiamy się:loveu:Mnie szlak trafia,że pismacy,którzy nie potrafią odróżnić jednej rasy od drugiej,w gazetach jako znawcy np.amstaffów opisują z fanatyzmem ich mordercze upodobania:diabloti:A osły,które to czytają święcie w to wierzą.Bo przecierz tak było napisane i niewarzne,że autor ledwo odróżnia jamnika od baseta,on się zna:mad:

Posted

To nie tylko w Polsce, ostatnio na Animal Planet w programie typu "policja dla zwierząt" był pit bull, w dodatku z ciętymi uszami, a narrator dzielnie komentuje że "funkcjonariusze uratowali bullteriera szkolonego do walk" :cool3: