Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super by było, gdyby się udało z tą wizytą.
Rozmawiałam z panią dwa razy przez telefon i zdaje się, że jedynym problemem i wielką niewiadomą jest to czy psy się zaakceptują. Jeśli tak, to dom dla Ajry będzie naprawdę fajny....

Posted

Co prawda nie jestem wolontariuszką w Kundelku, tylko w Orzechowcach ;) ale z racji mieszkania w Rzeszowie, podjedziemy z Majuską we wtorek sprawdzić domek :)
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i zdążymy, nim zjawi się chętny na TTB na łańcuchu... Żeby tylko się jeszcze psiska doszczekały :roll:

Posted

Neczka... wielkie dzięki !!!:loveu:
Dopytaj przede wszystkim co ona ma zamiar zrobić jak się psiaki nie zgodzą ...
W umowie adopcyjnej trzeba zaznaczyć, że psa w takim przypadku musi odwieźć z powrotem do naszego schroniska....

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Madziu a ta sterylka to będzie przed adopcją?

Myślę, że tak. Muszę jeszcze porozmawiać z Donvitowem..., bo u nas nie ma szans na taki zabieg...

Posted

No to co... Ajruś, szykuj się do jazdy :)
Problemów z dojazdem jako takich nie było, tylko wyjechałyśmy późnym popołudniem.
Od progu przywitał nas uroczy bullek Baster ze swoją Panią. Psiak kochany, niesamowicie liziasto-głasiasty, Ajra będzie miała super kolegę. Wizyta ogólnie bardzo pozytywna, Pani ma też maleńką, starutką sunię, która jest raczej izolowana od bullka, coby nie męczył zabawami i zaczepkami.
Psiaki mają do biegania ogródek, chodzą też ciągle na spacerki, a Baster ma nawet swój własny prywatny basen ogrodowy :evil_lol:
Dziewczyny, jak najbardziej pozytywnie :)

Posted

Syn Pani może podjechać do Krakowa, z racji, że jest młodym kierowcą i w dalsze trasy się jeszcze nie zapuszczał.
Musimy być dobrej myśli. Właściwie pewna jestem, że Baster nie zaatakuje, bo to przemiłe i przełagodne psisko wciąż zaczepiające do zabawy suczki.
Sprawdzałyście Ajrę do psiaków ? Czy wiadomo tylko, że warczy przy misce ?
Pani już szykuje dla suni kojec, który byłby jej jadalnią, w razie gdyby były problemy z jedzeniem.

Posted

neczko kochana! taki kawał drogi jechałaś! ale widzę że warto było!
mnie martwiło to ze jeden pies jest w domu a drugi w budzie ale widzę że ty nie masz zastrzeżeń.
jeszcze raz wielkie dzięki:loveu::loveu:

Posted

Do przechodzących koło jej kojca psów też nie jest zbyt miła, ... ujada nawet jak nie ma jedzenia. Może zachowuje się tak bo jest zamknięta w boksie i sfrustrowana .... sama nie wiem. Ja nie jestem w stanie jej sprawdzić a facet w schronisku nie jest normalny.
Postaram się jutro więcej dowiedzieć od faceta, który przywiózł ją z Trzebnicy.