Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwuletnia bulkowata AjraPilnie potrzebny jest dom stały lub tymczasowy dla suni, gdyż czai się na nią facet żeby zabrać ją na wieś do budy !!!!!!!!! :shake:
Ajra ma około 2 lata, trafiła do schroniska z Trzebnicy, gdzie biegała bez opieki po ulicach. Nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi, grzeczna i zadbana. Prawdopodobnie była wcześniej psem domowym, potrafi też grzecznie siedzieć w samochodzie podczas jazdy. Podaje łapę i umie aportować.
W schronisku jest od czterech dni więc jeszcze nie była testowana jej reakcja na inne psy, ale wydaje się opanowana i spokojna. Jak każdy młody pies ma mnóstwo energii i uwielbia zabawę, zwłaszcza z piłką, którą przynosi z powrotem… co ważne ODDAJE i czeka na ponowny rzut :lol:
Jest niesamowicie ładna, jednobarwna, dobrze zbudowana, wysoka. Ma prześliczne, czarne, zalotne oczy. Mam nadzieję, że zaczaruje nimi kogoś odpowiedzialnego. W schronisku nie czeka ją nic dobrego, prawdopodobnie wyląduje przy budzie... :-(:-(

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie coś więcej na temat jej charakteru?
Jak toleruje inne psy, suczki, koty, no i oczywiście dzieci?
Krótko jest w schronie więc pewnie wiele wiedzy na jej temat nie ma ale może ktoś coś już zaobserwował.

Posted

Sama mieszkam na wsi i mają nas za dziwaków-wiem- bo moje psy biegają po podwórku, mają swoje miski, kupuję karmę i szczepię:crazyeye:takież to dziwne rzeczy wyprawiam!!!:angryy:
Tylko nie na wieś - 1metr łańcucha, zero wody- bo i po co:angryy::placz: Nie mówię że wszędzie - bo byłaby to nieprawda ale cóż.... większość...

Posted

Gonia13 napisał(a):
Sama mieszkam na wsi i mają nas za dziwaków-wiem- bo moje psy biegają po podwórku, mają swoje miski, kupuję karmę i szczepię:crazyeye:takież to dziwne rzeczy wyprawiam!!!:angryy:
Tylko nie na wieś - 1metr łańcucha, zero wody- bo i po co:angryy::placz: Nie mówię że wszędzie - bo byłaby to nieprawda ale cóż.... większość...

Przepraszam Gonia13, wiem, że na wsi psy też mają dobrze... przecież często lepiej niż w mieście w ciasnym mieszkaniu. Ale właśnie na Ajrę czai się mało rozgarnięty facet i mówi, że chce psa uwiązanego przy budzie !!!... bo nie ma ogrodzenia.... pies ma tylko szczekać jak ktoś przyjdzie:angryy:

Posted

pewna osoba napisała do mnie jak się sunia zachowuje wobec innych psów i dzieci-bo chcą adoptować sukę a mają już astka a dziecko jest chyba ok.6 letnie.da się to jakoś sprawdzić?
czy ona miała sterylkę?

Posted

agaga21 napisał(a):
pewna osoba napisała do mnie jak się sunia zachowuje wobec innych psów i dzieci-bo chcą adoptować sukę a mają już astka a dziecko jest chyba ok.6 letnie.da się to jakoś sprawdzić?
czy ona miała sterylkę?

Raczej do psów nie jest agresywna, ale dzisiaj zauważyłam, że jak ma jedzenie to warczy i na przechodzące koło jej kojca psy i na mnie. Ale jak zjadła jest super miziasta i łagodna.
Co do dzieci to nie mam pojęcia i nie wiem też co rozumiesz pod sprawdzeniem jej stosunku do dzieci. Mam ją spuścić na jakimś placu zabaw ??!!! :evil_lol:

Posted

agaga21 napisał(a):
czy miała sterylkę?

Nie, w tym schronisku suczki nie są sterylizowane. Miasto nie chce płacić za szczepienia a co dopiero za sterylizację. Ajra nawet szczepiona nie jest !!!

Posted

są chętni ludzie by ajrę zaadoptować ALE:

- mieszkają na końcu świata i nie mają transportu
- tengusia już próbowała znaleźć kogoś kto by im zrobił wizytę przedadopcyjną i nikt się nie znalazł
- mają niekastrowanego amstaffa mieszkającego w domu(trzeba by ajrę wysterylizować)
- mają 2 starsze kundelki podwórkowe, odgrodzone częściowo od podwórka po którym może biegać amstaff

oferują jak sami piszą miłość, pełną michę, oczywiście pies ma mieszkać w domu, chcą dla swojego bastera towarzyszkę zabaw.

i ja sama nie wiem co z tym zrobić...

Posted

agaga21 napisał(a):

- tengusia już próbowała znaleźć kogoś kto by im zrobił wizytę przedadopcyjną i nikt się nie znalazł

...

ja szukalam kogos w czasie swiat a wiadomo ze to dosc zakrecony czas, moze teraz ktos jednak by mogl tam podjechac ;) trzeba by mape dogo przeszukac i porozsylac pw raz jeszcze ;)

Posted

Z moich obserwacji wydaje mi się, że Ajra nie może mieszkać z innymi psami.... choć mogę się mylić... W każdym razie jak ma żarełko to warczy na wszystko co się rusza..

Posted

pani napisała:

(...)MIESZKAM ZA RZESZOWEM 60 KM KOŁO LEŻAJSKA.NIE CHCIAŁABYM ŻEBY SUNIA PIERWSZE DNI POBYTU U NAS KOJARZYŁA Z WIZYTĄ U WERERYNARZA I BÓLEM.A STERYLIZACJA MUSI BYĆ,BO BASTER NIE JEST KASTROWANY.MOGĘ ZAPŁACIĆ ZA STERYLKĘ.CHCĘ ŻEBY DOBRZE KOJARZYŁA NAS,A NIE Z BÓLEM.NAJDALEJ MOGLIBYŚMY WYJECHAĆ DO KRAKOWA.ZGADZAM SIĘ NA WIZYTĘ PRZED I PO ADOPCYJNĄ.POZ

Posted

Ja myślę, że warto dać szansę tej Pani. Oglądałam zdjęcia jej amstaffa na N-K, korespondowałam z nią – ten psiak to pupilek całej rodziny, piękny, szczęśliwy, kochany ... Pani go uwielbia :loveu:
A co do jedzenia, to większość psów nie toleruje innych przy misce, jedzenie dla psa to czynność najważniejsza, kiedy je, nikt nie powinien mu przeszkadzać, nawet człowiek, a co dopiero innego pies – to normalne zasady w stadzie :p.
Najważniejsze jest to, czy psiak tej pani zaakceptuje Ajrę i co się stanie, jeśli psy się nie będą zgadzały ... - ale takie niebezpieczenstwo istnieje przeciez przy kazdej adopcji... A wizytę przedadopcyjną warto zrobić, sunia ma szansę na fajny domek, a co najmniej na DT ... Nie zmarnujmy takiej okazji ...
Widać, że tej Pani zależy na suni, nawet sterylkę chce opłacić :cool3:, jest odpowiedzialną osobą, a nie jakimś tak podlotkiem ....

Posted

myślę ze pani bardzo zależy, pisze, dopytuje...też uważam że trzeba by szybko znaleźć osobę do wizyty przedadopcyjnej bo w tym schronie nic dobrego suni nie spotka:shake:

Posted

Jeśli mają doświadczenie i dom jest bez małych dzieci, to może warto spróbować.
Hmm
Z moich ogłoszeń odezwało się kilka osób, ale te domki są niesprawdzone.
Więc myślę, jak jest szansa nie ma na co czekać.;)