Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poprosiłam cioteczki od naszej Lusienki, czy z posagu dziewczynki, ktora juz ma swoj domek, mogłabym przekazać dla Spajkusia 50 zł i oczywiscie sie zgodziły:) Dlatego do skarpetki chłopaka wrzucam 50 zł i juz zamiast 27 zł, mamy 77 zł (a 7 to liczba szczęsliwa- coż dopiero 77:D:D)
Wyjeżżam cioteczki i wujaszkowie:) MAm nadzieję, że jak wrócę, to zastanę niespodziankę(w zeszłym roku dokladnie podczas pobytu w tym samym miejscu, stal się cud i "mój" Kubuś- jeden z "moich" pierwszych psiakow, ktorego pomagalam wyciagac ze schronu, znalazł przecudowny dom....juz jest tam parwie rok- a wydawalo sie, ze adopcja jest niemozliwa:) Dlatego wierze, ze i Spajkusiowi, a moze i ALfisiowi sie powiedzie:) BArdzo bym chciala i serdecznie życze przed odjazdem tegoz wlasnie i sobie i Wam i przede wszystkim naszemu cudownemu chłopakowi:):):)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Pusto tu i cicho...Wszyscy wyjechali i zapomnieli o Spajkusiu. Skoro tak krucho z kasą to wpłaciłam w tym miesiącu podwójną deklarację. To kropla w morzu, ale u mnie też krucho :niewiem:

Posted

Wszyscy remontują, malują, odnawiają...;-) Ja malowanie zakończyłam w piątek i jeszcze nie posprzątałam wszystkiego. W tym upale wszystko idzie gorzej niż krew z nosa. Tak więc nie zazdroszczę i doskonale rozumiem wszelkie opóźnienia i ewentualne zaniedbania.

Posted

Lidziu kochana...:):) BArdzo Ci dziekuje w imieniu Spajkusia , za podwójna wpłatę- to już jest niespodziaka:)Jeszce wparwdzie nie doszła, ale dojdzie:)
JA tu wpadlam, aby napisać "sprawozdanie" z wplat lipcowych(dzis, korzystając z tego, ze mam neta i nie musze szukac kawiarenki, uporzadkowalam finanse, wpisalam wszystko w swoj kajecik i wyslalam za hotelik 150 zł , do konca lipca- i Spajkus na dzis ma minus 8 zł:(
Oto wpłaty:
1.07- ihabe- 15 zł
12.07- Frubka- 10 zł
12.07- Eski- 20 zł
12.07- marysia55- 20 zł
BArdzo bardzo dziękujemy wszystkim cioteczkom za wplaty:)
Stan konta po wpłatach wynosil 142 zł ( 77 zł + 65 zł= 142 zł), po oplacie hotelikowej (150 zł) zostało na minusie 8 zł:(...
Spajkuś..chłopaku..gdzie ten domek..?????

Posted

gonia66 napisał(a):
Nikt juz prawie nie odwiedza naszego Spajkusia:( TO jak ma chlopak domek znaleźć, keidy nawet na dogo nie wzbudza zainteresowania..:(:(

gonia, dogomania mu nie pomoże, tylko ogłoszenia dają mu jakąś szansę

Posted

NO tak..ale ogloszenia z nieba ie spadaja, tylko robia je spece z dogmoanii...ja do nich nie należe niestety:( ale brak zaiteresowania i ludzi tutaj, to rowniez brak ogloszen:(

Posted

martka1982 napisał(a):
masz rację. poproszę koleżankę ze schronu, wiem że ona czasem robiła jakieś ogłoszenia naszym psiakom
ja mu cały czas odnawiam allegro ale skutek żaden:(

Byłoby cudownie:) Tylko ogloszenia daja szansę Spajkusiowi...na zakup nas niestey nie stać..:(
AAAaaaaa...wpłyęła kaska od Cajusa:) BArdzo, bardzo dziekujemy:):):)

Posted

Dziekujemy ślicznie za ogłoszenia Karolinko :-) . Tak mi sie marzy, żeby ktoś zauważył tego naszego Spajkusia i podarował mu kawałek podłogi ( a może i łóżka) w swoim domku.

• 2 weeks later...
Posted

martka1982 napisał(a):
Jak finanse Spajka?

Jestem poza domem, na walizkach (dzis juz mialam byc w domku na 100% i wlasnie okazalo się, ze Leśna zalana- nie mam dojazdu:(...
MAm wszystko zapisywane w zeszyt(kazda wplate), ale zeszyt mam w aucie i jak tylko wroce, na spokojnie spisze wszystkie wplaty(ktorych jak zawsze mamy niewiele- z tego, co pamietam). Do 15-go Spajkus ma zaplacone:)
Mam nadzieje, ze jutro bede juz u siebie i jak tylko rozpakuje się i zaczne "mieszkac", to wszystko zapisze.

Posted

gonia66 napisał(a):

JA tu wpadlam, aby napisać "sprawozdanie" z wplat lipcowych(dzis, korzystając z tego, ze mam neta i nie musze szukac kawiarenki, uporzadkowalam finanse, wpisalam wszystko w swoj kajecik i wyslalam za hotelik 150 zł , do konca lipca- i Spajkus na dzis ma minus 8 zł:(
Oto wpłaty:
1.07- ihabe- 15 zł
12.07- Frubka- 10 zł
12.07- Eski- 20 zł
12.07- marysia55- 20 zł
BArdzo bardzo dziękujemy wszystkim cioteczkom za wplaty:)
Stan konta po wpłatach wynosil 142 zł ( 77 zł + 65 zł= 142 zł), po oplacie hotelikowej (150 zł) zostało na minusie 8 zł:(...
Spajkuś..chłopaku..gdzie ten domek..?????

To moje ostatnie zestawienie- z dnia 15.07:)
Od tamtego dnia, kiedy Spajkuś był na minusie-8 zł, do skarpety chlopaka wplynęlo:
16.07- Cajus- 150zł
22.07- Wioletat- 40 zł
22.07- margoth- 5 zł
22.07- agata51- 10 zł
2.08- Lidan- 10 zł
4.08- Marysia55- 20 zł
Razem wpłat 235 zł- dziękuję bardzo:):)
W dniu 31.07- wpłaciłam drugą ratę za hotelik(do 15-go VIII)- 150 zł, pozostalo więc na koncie chlopaka obecnie 77 zł:)
Dziś juz nie dam rady- ale postaram się zrobić remanent- czyli zestawienie wszystkich wplat i wydatkow, jakie byly dokonane dla Spajkusia...ponieważ zaraz będzie rok= to sporo czasu- rowniez więc sporo wplat- a wiec i pisania a musze jeszce zrobic przelewy na moje "wirtualne" pieski:) Jesli zrobie wszystko i nie bede senna- byc moze i dzis mi się uda:)
Pozdarwiam serdecznie:)

Posted

Dzięki za wrzucenie na pierwszą stronke:)
Zrobię dokladne rozliczenie wpływów i wydatków na dniach(znaczy na nocach;)), ponieważ widzę, ze moj sposob liczenia (nikt wczesniej mnie nie uczyl ale tez nie poprawial), nie byl zbyt dobry. JA po prostu począłwszy od pierwszej wplaty- dodawalam każdą do siebie i zliczalam, odejmowalam wplaty "po drodze", potem dalej dodawalam..a teraz widze, że łatwo można się pomylić i cos przeoczyć- a potem się tego nie zauważy, bo się po prostu do tego nie wraca..:(
Dlatego zrobie zestawienie dochodow i wyplat, zeby juz bylo wszystko uporzadkowane i bardziej przejrzyste- tak, jak sie nauczylam:)
BArdzo prosze Cajus, dopisz jeszcze do lipcowych wplat i sierpniowej, wplate cioteczki madcat:) (lipiec- 10 zł i sierpien 10 zł). Nie ujęlam jej w lipcu dlatego, ze tej kwoty cioteczka mi nie wplaca- a doklada do konta Gabi- na ktorą ja zadeklarowalam 10 zł (takie małe uproszczenie). Wczoraj robilam wplaty na swoje pieski i przypomnialam sobie o tej "podmiance", chcąc wpłacic na Gabi:):)