mala_czarna Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 gonia66 napisał(a): Wolno, ale w sytuacji wyjatkowej...Kiedy adoptowałam psa, ale nagle zabrakło mi kasy na jego leczenie..albo, kiedy adoptowałam psa, bo nie bylo innego wyjscia, aby wyciagnąć go ze schronu, a nikt inny nie chciał... Mylisz sie, nie wolno. Aga (jedna z Dogomaniaczek), wyciągnęła z przytuliska z Klembowa szczeniaka, Lapiego. Gdyby nie ona, pies nie dożyłby tam nawet tygodnia. Co ja mówię, 2-3 dni. Byłam tam razem z nią i innymi dziewczynami. Była piekielna zima, więc szczeniak nie miał najmniejszej szansy. Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak, że Lapuś ma juz drugą operację łapki, Agnieszka jest w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej, a nam zabroniono zorganizować bazarek na pokrycie kosztów i pomoc Agnieszce. Owszem, ludzie zbierają pieniądze żeby pomóc, ale nie rozumiem jakimi intencjami kierują się modzi, że zabraniają zbiórki na taki przypadek? Quote
Charly Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 mala_czarna napisał(a):Mylisz sie, nie wolno. Aga (jedna z Dogomaniaczek), wyciągnęła z przytuliska z Klembowa szczeniaka, Lapiego. Gdyby nie ona, pies nie dożyłby tam nawet tygodnia. Co ja mówię, 2-3 dni. Byłam tam razem z nią i innymi dziewczynami. Była piekielna zima, więc szczeniak nie miał najmniejszej szansy. Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak, że Lapuś ma juz drugą operację łapki, Agnieszka jest w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej, a nam zabroniono zorganizować bazarek na pokrycie kosztów i pomoc Agnieszce. Owszem, ludzie zbierają pieniądze żeby pomóc, ale nie rozumiem jakimi intencjami kierują się modzi, że zabraniają zbiórki na taki przypadek? mała czarna można jak najbardziej! tylko Aga musi wątek przenieśc do działu "mają dom, ale potrzebują pomocy" Nie rozumiem, dlaczego mod, który zabronil zbiórki pieniędzy nie poinformował o tym. Zresztą..ach. Przenieście wątek! Quote
obraczus87 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Charly napisał(a):mała czarna można jak najbardziej! tylko Aga musi wątek przenieśc do działu "mają dom, ale potrzebują pomocy" Nie rozumiem, dlaczego mod, który zabronil zbiórki pieniędzy nie poinformował o tym. Zresztą..ach. Przenieście wątek! Watek jest w tym dziale. Nie można robic bazarków na psy które sa w DS! Pieniądze można zbierać, ale bazarków robić nie wolno. Quote
Charly Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 obraczus87 napisał(a):Watek jest w tym dziale. Nie można robic bazarków na psy które sa w DS! Pieniądze można zbierać, ale bazarków robić nie wolno. tak, pomyslalam pózniej, że może o to chodzić. Slabe to jest bardzo, bo kiedys nie bylo działu "mają dom, ale potrzebuja pomocy". Dział został dodany, ale ta zmiana nie została wpisana do regulaminu bazarków, który zostal jaki był. A logicznie patrząc powinna. No przynajmniej ja nie widzę róznicy. Jak dla mnie admin/modzi nie pomysleli o tym. Może otworzyć taki temat w dziale administracja i zapytac. Zrobię to pózniej. Quote
mala_czarna Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Charly napisał(a):tak, pomyslalam pózniej, że może o to chodzić. Slabe to jest bardzo, bo kiedys nie bylo działu "mają dom, ale potrzebuja pomocy" Pewnie, że słabe, ale jak to mówia, ten kto ma miękkie serce, musi mieć twardą duuuupę. Gdyby Agnieszka załozyła na Dogo topik, że Lapi jest w dt, potrzebna jest pomoc, wtedy nie byłoby problemów. Wiecie, dla mnie to czysta paranoja. Fanty pochodziłyby przecież od ludzi chcących je oddać, i nie byłoby żadnych wątpliwości, które pojawiły sie tam na wątku. W sensie, że jak ktoś ma ładny kibel to ma też na operację. Quote
agata51 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='obraczus87']Watek jest w tym dziale. Nie można robic bazarków na psy które sa w DS! Pieniądze można zbierać, ale bazarków robić nie wolno.[/QUOTE] obraczus, pieniądze na psy w DS można zbierać? Na pewno? Quote
martka1982 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 trzymajcie kciuki! walka trwa............. Quote
eski Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='martka1982']trzymajcie kciuki! walka trwa.............[/QUOTE] Trzymamy. I o Spajkim pamiętamy.... Quote
gonia66 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='eski']Trzymamy. I o Spajkim pamiętamy....[/QUOTE] Dzięki cioteczko:) Kciuki bardzo potrzebne...wszystko jest , mam nadzieje, na dobrej drodze;) No i jak tu nie wierzyć w ludzi..??;) Quote
marysia55 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='gonia66']Dzięki cioteczko:) Kciuki bardzo potrzebne...wszystko jest , mam nadzieje, na dobrej drodze;) [B]No i jak tu nie wierzyć w ludzi[/B]..??;)[/QUOTE] w ludzi 'trza' wierzyć bo w nich potęga wielka leży. Cos mi sie zrymowało, ale to dobry znak:cool1: Quote
Szamanka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ja zmoderowałam posty nie mające związku z wątkiem. Szamanka P.S. Hopanie niepotrzebnie nabija setki stron wątków. Quote
Charly Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Martka napisala, ze nadal walczą. to informacja, ze sprawa sie rozwija, jest w prokuraturze itd itd. Jak dla mnie jak najbardziej ma to związek z wątkiem. Ale to jest obojętne w sumie. Kogo to obchodzi ten i tak wie, gdzie i kogo pytać. edit: o! post przywrócony:) Quote
agata51 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Szamanka']Ja zmoderowałam posty nie mające związku z wątkiem. Szamanka P.S. Hopanie niepotrzebnie nabija setki stron wątków. Hopać już nie będę, ale podziękować za interwencję chyba mogę, Szamanko. Quote
Charly Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Chcialam poinformowac zainteresowanych, że dzisiejsza sprawa, która odbyła się w sądzie w Elblągu, a w której Moria oskarżyła Gonie66 oraz mnie o pomówienie, które jakoby miało miejsce na tym wątku, została po wysłuchaniu obu stron wedle sugestii sędziego wycofana w trakcie posiedzenia przez Morię. W przeciwnym wypadku sprawa zostałaby umorzona. Nam sędzia zalecił nieco lagodniejsze wypowiedzi (przynajmniej do zakończenia sprawy Konin-Moria) Przeciwko Morii toczy się sprawa w prokuraturze dot. Spajka- wniesiona przez Konin. Po zakończeniu tej sprawy (w zależności od wyniku) Moria będzie miała możliwość zadecydować, czy ponownie chce wytoczyć nową sprawę o pomówienie przeciwko mnie i Gonia66 (a teraz idziemy na drinka. Aloha) Quote
Florentynka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Dzięki, Charly. Byłam ciekawa jak to się rozwinie. Quote
irenaka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Charly']Chcialam poinformowac zainteresowanych, że dzisiejsza sprawa, która odbyła się w sądzie w Elblągu, w której Moria oskarżyła Gonie66 oraz mnie o pomówienie, które jakoby miało miejsce na tym wątku, została wedle sugestii sędziego wycofana przez Morię. W przeciwnym wypadku sprawa zostałaby umorzona. Nam sędzia zalecił nieco lagodniejsze wypowiedzi (przynajmniej do zakończenia sprawy Konin-Moria) Przeciwko Morii toczy się sprawa w prokuraturze dot. Spajka- wniesiona przez Konin. Po zakończeniu tej sprawy (w zależności od wyniku) Moria będzie miała możliwość zadecydować, czy ponownie chce wytoczyć nową sprawę o pomówienie przeciwko mnie i Gonia66 (a teraz idziemy na drinka. Aloha) Brawo dziewczyny!!!! Gonia właśnie dzwoniła:multi::multi: Już znam radosne nowiny!!!:multi::multi: Quote
laikinia Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 agata51 napisał(a):Hopać już nie będę, ale podziękować za interwencję chyba mogę, Szamanko. A dlaczego tu trzeba interweniowac?...:confused: Bo ktos sie odezwal i poinformowal nas o rozwoju sprawy? :shake: Spajki - mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i jeszcze zdazysz pocieszyc sie domkiem... Charly- na drinka szlyscie czy na grzanca w taka pogode? ;):evil_lol: Quote
mala_czarna Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Czy ten domek, który był chętny na adopcję jest nadal aktualny? Czy ten pan czeka na Spajka? Quote
Cajus JB Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Przelałem dziś darowiznę dla Spajka w wysokości 100 zł. :lol: Quote
gonia66 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Chciałam tylko poinformować, że grzecznie zapytałam Morię, czy mogłabym odwiedzić Spajka, bo miałam nadzieję że przemierzając ponad 600km będzie mi dane pogłaskać przynajmniej naszego Kochanego Dziadziusia. Łatwo się domyślić odpowiedzi Morii. Krzyknęła tylko głośne NIE!!Podziękowałam i odeszłam, bo cóż miałam robić. Quote
malibo57 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Gonia, Charly - gratuluję! Strona przeciwna wykonała manewr, który uwielbiam - strzał we własną stopę:diabloti: Quote
zachary Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Charly i gonia66:multi:. I zobaczcie jak bezdusznie zachowała się miłośniczka zwierząt, właścicielka hotelu....Osobie utrzymującej i walczącej o lepszą starość psa nie pozwoliła go zobaczyć, pogłaskać....Jakie to.....:mad:.....niezrozumiałe....:shake: Quote
malibo57 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Jeśli ktoś sądzi.......................................................................................................................................................i NIC nie zarabia, to komentarz jest zbędny:cool3: Może być? Idę na ustępstwa:p Quote
gonia66 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 zachary napisał(a):Charly i gonia66:multi:. I zobaczcie jak bezdusznie zachowała się miłośniczka zwierząt, właścicielka hotelu....Osobie utrzymującej i walczącej o lepszą starość psa nie pozwoliła go zobaczyć, pogłaskać....Jakie to.....:mad:.....niezrozumiałe....:shake: Mi jest bardzo przykro, ze nie mogłam zobaczyć Spajkusia.Mysle, że to była jedyna okazja...nie wiem, kiedy dane mi będzie jeszcze raz odwiedzic Elbląg...to naprawde daleka droga:) Już przed wyjazdem ustaliłam z męzem(ku jego zdziwieniu;)), ze po sprawie pojedziemy do Spajkusia, nawet aparat mialam... Tak w ogole to mialam zapytać o tą mozliwośc przed sądem, ale było tam poruszanych tyle spraw, że najnormalniej wyleciało mi z głowy...:( Byłam tak blisko Dziadziusia...a okazuje sie, że tak daleko:( Strasznie mi żal... Ale z jednego się cieszę...pierwszy raz w życiu dane mi było stanąc przed Sądem...miałam kiedyś różne zdania, ktore brały się z róznych opinii...ale od wczoraj wierzę naprawde w Sprawiedliwośc...:loveu: Niebawem będę pewnie wezwana na swiadka do Prokuratury...nie wiem, gdzie bedzie to przesłuchanie.. Ale jakby co, to do Konina mam połowę drogi;):D Kto wie??Moze jeszcze zobaczę kiedyś tego naszego galganka:):) Quote
Cajus JB Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 baster i lusi napisał(a):sama usunę chciałam tylko pokazac ,że schronisko w Koninie też nie jest idealne .tak walczy o Spajkusia a samo nie zachowało się lepiej. Szkoda, że dziewczyny przejechały tyle kilometrów i nawet nikt Im nie powiedział prosto w oczy, że nie mogą zabrać psa w lepsze miejsce. Bo chyba każde sprawdzone jest lepsze od schroniskowego. Nie mnie sądzić decyzji schroniska. Na pewno w takim kurorcie nie mają problemu ze zbyt dużą ilością psów na utrzymaniu. Mizianko dla Spajkusia. Quote
Recommended Posts