Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Czarodziejka']Otwieram wątek, ale proszę o kulturalne wypowiedzi i uszanowanie zdania interlokutorów ;) Czarodziejko zgodnie z regulaminem pwp oraz regulaminem dot. bazarków zabroniona jest zbiórka funduszy na psy przebywające w DS- za wyjątkiem wątku pt" mają dom, ale potrzebują pomocy", gdzie w wyjątkowych przypadkach mozliwa jest pomoc finansowa. Ten pies ma właściciela- został oficjalnie zaadoptowany przez Morię. Cytowac chyba nie musze. Ale jesli trzeba zaraz zacytuję. Wedle regulaminu wątek psa, który ma wlasciciela, który tak jak tutaj powoluje się na swoje prawa wlasnosci, a na którego zbiera pieniądze powinien zostac zamknięty. Dlaczego to nie nastąpiło? Bardzo dziękuję za odpowiedz. Zaraz wstawię odpowiednie cytaty. Quote
Czarodziejka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Dziękuję Charly za uświadomienie mi jak się sprawy mają. Nie znam tej sprawy, myślałam, że problemem są tu obraźliwe wypowiedzi a nie kwestia finansów. Jeżeli to, co piszesz jest prawdą, to jak najbardziej masz rację. Bazarki na psy mające dom są zabronione ze względów oczywistych, a wątek ten powinien znaleźć się w dziale "Już w nowym domu". Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Czarodziejka']Dziękuję Charly za uświadomienie mi jak się sprawy mają. Nie znam tej sprawy, myślałam, że problemem są tu obraźliwe wypowiedzi a nie kwestia finansów. Jeżeli to, co piszesz jest prawdą, to jak najbardziej masz rację. Bazarki na psy mające dom są zabronione ze względów oczywistych, a wątek ten powinien znaleźć się w dziale "Już w nowym domu". Problemów tu jest więcej, ale one teraz nie będą rozpatrywane na tym wątku. Natomiast mnie w tym momencie interesuje tylko kwestia regulaminu dogomanii. Wkleję odpowiednie cytaty i zaprosze ponownie na wątek Quote
Czarodziejka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jeżeli regulamin jest łamany, to tylko i wyłącznie z powodu niedopatrzenia. Mamy zbyt wiele bazarków. Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Nie chodzi mi o bazarki. Z bazarków tylko wywodzi się jasno, że na psa w DS nei można zbierac funduszy. Z regulaminu pwp tyle, że jesli pies znajdzie dom, a nadal potrzebne jest wsparcie finansowe ( w wyjątkówych sytuacjach) wątek zostaje przeniesiony na inny dział. Spajk jest wlasnością Morii- została podpisana umowa adopcyjna. Dlaczego ten wątek jeszcze tutaj jest? Quote
Cajus JB Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Czarodziejka']Dziękuję Charly za uświadomienie mi jak się sprawy mają. Nie znam tej sprawy, myślałam, że problemem są tu obraźliwe wypowiedzi a nie kwestia finansów. Jeżeli to, co piszesz jest prawdą, to jak najbardziej masz rację. Bazarki na psy mające dom są zabronione ze względów oczywistych, a wątek ten powinien znaleźć się w dziale "Już w nowym domu". Czarodziejka, a co z innymi psami, które mają takie umowy? Z wielu schronisk psy mogą wyjść tylko z taką umową. Czy to oznacza, że każda osoba, która wyciągnie psa ze schroniska nie ma prawa Mu szukać domu? Takich psów są tysiące. One też zostaną tam przeniesione. Właścicielem każdego psa w schronisku jest natomiast schronisko. Czy wątki tych psów, które siedzą w schroniskach też zostaną przeniesione. Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Cajus JB']Czarodziejka, a co z innymi psami, które mają takie umowy? Z wielu schronisk psy mogą wyjść tylko z taką umową. Czy to oznacza, że każda osoba, która wyciągnie psa ze schroniska nie ma prawa Mu szukać domu? Takich psów są tysiące. One też zostaną tam przeniesione. Właścicielem każdego psa w schronisku jest natomiast schronisko. Czy wątki tych psów, które siedzą w schroniskach też zostaną przeniesione. W schronisku pies jest bezdomny. Moria zadoptowała psa i nie wydała przedstawicielom schroniska w Koninie- (skąd pies oryginalnie pochodzi), kiedy w zeszlym tygodniu przyjechali go odebrac. W asyscie policji powolywala się na umowę adopcyjną oraz to, ze pies nalezy do niej. W urzędzie miasta zarejestrowala tego psa jako swojego. Co ten wątek robi w tym dziale? Gadam i gadam zamiast wklejac cytaty. Bądz tak dobra czarodziejko i zajrzyj tu za kilka minut, one zaraz sie pojawią. Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 martka1982 napisał(a):W dniu dzisiejszym pracownicy schroniska pojechali do Elbląga w celu odzyskania Spajka. Niestety nie udało się. Ze względu na dobro sprawy nie mogę ujawnić szczegółów. Należy się spodziewać wpisów od cajuska itp zawierających treści niezgodne z prawdą, a dotyczące wydarzeń z dzisiejszego dnia. Nie będę ich dementować. Mam nadzieję,że rozumiecie. Trzymajcie kciuki,bo będą nam potrzebne! Spajki trzymaj się! Będziemy nadal o Ciebie walczyć!!!! ---------------------------------------- Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Cajus JB napisał(a):Prawnym opiekunem psa Spajka jest Moria. Taką informację otrzymałem od Niej. na tej podstawie Moria nie wydala psa do DS, który pojawil się kilka tygodni temu z ogloszenia schroniska w Koninie (dom byl sprawdzony, transport zalatwiony). Także na tej podstawie Moria nie wydała psa przedstawicielom schroniska w Koninie. zaraz wkleję następne cytaty. Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Cajus JB napisał(a):Czarodziejka, a co z innymi psami, które mają takie umowy? Z wielu schronisk psy mogą wyjść tylko z taką umową. Czy to oznacza, że każda osoba, która wyciągnie psa ze schroniska nie ma prawa Mu szukać domu? Takich psów są tysiące. One też zostaną tam przeniesione. Właścicielem każdego psa w schronisku jest natomiast schronisko. Czy wątki tych psów, które siedzą w schroniskach też zostaną przeniesione. Poza tym, masz racje Cajus, ze jest wiele hoteli i DT na dogomanii, ktore maja podpisane takie umowy, o jakich jest tu mowa..ale wiemy, ze sa to umowy fikcyjne, bo inaczej wyjscie psa ze schroniska nie byloby mozliwe..w takich przypadkach, zaden hotel nie robi problemow z przeniesieniem psa w inne miejsce, a juz na pewno nie robi problemow z oddaniem psa do DS. Spajki miał mieć DS o ktorym Moria nie chciala nawet słyszeć od nikogo, wciskając nieprawde o tym, jakoby to byl dom fikcyjny. NAwet gdyby tak bylo-to Moria zgodnie z tym co robimy na dogomanii- nie miala prawa odmowic wydania psa.Wykorzystala jednak fakt, ze ma podpisana umowę adopcyjną i na tę się powołała, pozbawiając Spajka DS .Zrobiła to jednak nie po raz pierwszy (Przypomnę watek Farta), obecnie nie ma zamiaru (jej córka- ktora jest oficjalną wlascicielka hotelu), mimo oczekiwan ze strony darczyńców, zrzec sie praw wlasności do Kladki, aby ta stała się psem bezdomnym.Byla przygotowana umowa na hotelowanie(przechowywanie) i umowa na zrzeczenie sie psa, jako własciciel...Niestety najpierw Moria tlumaczyla sie, ze jej nie podpisze, bo ja ją wyslalam do kamili, potem, ze Kamila jest niepełnoletnia a wreszcie po wielu tygodniach oczekiwania, okazało się, ze taka opcja w ogole nie jest mozliwa- nie wchodzi w grę, więc Kladka ma prawnego opiekuna i jest własnością córki Morii.Ale dalej na nią są zbierane deklaracje. Czyli kolejna podobna historia.CZy to niue daje nam wszystkim wiele do myślenia?? Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Cajus JB'] (...) Właśnie urząd miasta zapoznał się z umową i stwierdził to samo co funkcjonariusze policji. Twój wpis to zaprzeczenie publicznie przeciwko prawnemu dokumentowi urzędowemu. Wiem, że nie powinienem tego pisać dla dobra sprawy, ale nie chcę by wchodziły tu nowe osoby z nowymi bezpodstawnymi pomówieniami. dokument na podstawie którego "urzad miasta stwierdzil to samo co funkcjonariusze policji" jest własnie umową adopcyjną między schroniskiem w Koninie a Morią (dot. adopcji Spajka przez Morię), o której mówi tutaj zacytowana osoba. Na podstawie tej umowy pies nie zostal wydany do DS oraz schronisku w Koninie (jak pisałam powyżej) Czarodziejko bardzo prosze o decyzję odnośnie tego wątku. Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Cajus JB']Wpłaty dla Spajka. Październik / Listopad do Moria anonimowa - 50 zł do Moria anonimowa - 30 zł Cajus JB ( X , XI ) - 300 zł ( 10.11 ) Razem: 380 zł Wpłaty będą aktualizowane. [quote name='Czarodziejka']Dziękuję Charly za uświadomienie mi jak się sprawy mają. Nie znam tej sprawy, myślałam, że problemem są tu obraźliwe wypowiedzi a nie kwestia finansów. Jeżeli to, co piszesz jest prawdą, to jak najbardziej masz rację. Bazarki na psy mające dom są zabronione ze względów oczywistych, a wątek ten powinien znaleźć się w dziale "Już w nowym domu". Zgodnie więc z tym, co napisala Czarodziejka i Charly, chcialabym wiedziec, na co i dlaczego zbierane są pieniadze dla Spajka? Skoro ma własciciela, to zbieramy na psa pieniazki tylko w wyjatkowej potrzebie i wyjątkowych przypadkach. Skoro Moria psa nie chciala oddac i wykorzystala podpisaną umowę adopcyjną do tego, to uważam, ze stać ja na zapewnienie opieki i pielęgnacji Spajka. Jesli ją nie stac- to niech odda psa do DS w ktorym mial miec wszystko zapewnione z kieszeni wlasciciela... Skoro więc pieniązki juz jednak wpłynęly- Moria chyba powinna się z nich rozliczyc. JA bym bardzo nie chciala, zeby wątek Spajkusia był zamknięty- bo uwazam, ze jest przykładem mojej i nie tylko mojej naiwności i wiary, ale jest tez ostrzeżeniem dla innych, ktorzy podobnie jak ja, mierząc swoją miarą, ufają często slepo, że wszyscy jednakowo mocno i bezinteresownie kochaja tu zwierzeta. Jest tez przykładem tego,że powinnismy od poczatku jasno precyzować nasze wymagania i oczekiwania w stosunku do hoteli, jakie powinnismy podpisywac umowy. Moim zdaniem watek powinien byc jedynie przeniesiony póki co, do innego działu, bo chyba kazdy z nas chce wiedziec, co aktualnie dzieje sie u dziadziusia, jak jego zdrowie i kondycja. JAK wiemy, schronisko w Koninie sparwy nie odpuszcza i pewnie przyjdzie czas na dokladne wyjasnienie, poki co- pies jednak ma własciciela...:( Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Tak. O tym myslalam- o przeniesieniu wątku do innego działu. Psy "mają dom, ale potrzebują pomocy" otrzymują pomoc w naglych, wyjątkowych przypadkach. z pieniędzy trzeba się rozliczyc. Quote
martka1982 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 cajusek w którymś poście oficjalnie nawołuje do wpłacania pieniędzy na Spajka po tym gdy już było wiadomo,że jest Morii ( nie mogę znaleźć tego postu) czy to nie jest złamaniem regulaminu? Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='martka1982']cajusek w którymś poście oficjalnie nawołuje do wpłacania pieniędzy na Spajka po tym gdy już było wiadomo,że jest Morii ( nie mogę znaleźć tego postu) czy to nie jest złamaniem regulaminu? Moria nie wydała psa przedstawicielom schroniska powolując się na umowę adopcyjną, podkreslając jej legalność odpowiednimi wypowiedziami funkcjonariuszy policji oraz urzędników z UM (patrz wyżej). Ja nie mam zamiaru czepiać się formalności. Ale nie o nie tutaj chodzi. Faktycznie osoby "adoptujące" psa ze schroniska często robią to tylko pro forma. Przekazują psa dalej do DT, do hotelu do DS. Nikt poważnie myślący nie będzie wmuszał w nich praw do zwierzęcia wbrew ich woli. Tutaj Moria nie tylko powoluje sie na umowę, ale na jej podstawie nie wydała psa przedstawicielom schronisko z którego psa otrzymała. Wedle umowy oraz wykazanej woli Moria jest właścicielką Spajka. Spajk ma więc DS- zbieranie funduszy na psa w DS jest lamaniem regulaminu. Kiedy zakwestionowałam ważność tej umowy Cajus zakwalifikował moją wypowiedz jak poniżej [quote name='Cajus JB'] Charly Twój wpis cytuję tylko z jednego powodu. Właśnie urząd miasta zapoznał się z umową i stwierdził to samo co funkcjonariusze policji. Twój wpis to zaprzeczenie publicznie przeciwko prawnemu dokumentowi urzędowemu. Wiem, że nie powinienem tego pisać dla dobra sprawy, ale nie chcę by wchodziły tu nowe osoby z nowymi bezpodstawnymi pomówieniami. Mimo tego wątek nadal na pwp. Nie mam w tej kwestii nic więcej do dodania. Naprawdę. Quote
martka1982 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Charly napisał(a): Wedle umowy oraz wykazanej woli Moria jest właścicielką Spajka. Spajk ma więc DS- zbieranie funduszy na psa w DS jest lamaniem regulaminu. i właśnie o łamaniu regulaminu jest mój post powyżej czy faktycznie powinnam prosić moda o przeniesienie wątku do psów w ds? uważam,że wątek powinien póki co zostać tu gdzie jest, więcej ludzi dowie się dzięki temu o działaniach matki właścicielki tego hotelu, poza tym miejmy nadzieję,że wkrótce coś się zmieni dla psa na lepsze. Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 martka1982 napisał(a):i właśnie o łamaniu regulaminu jest mój post powyżej czy faktycznie powinnam prosić moda o przeniesienie wątku do psów w ds? uważam,że wątek powinien póki co zostać tu gdzie jest, więcej ludzi dowie się dzięki temu o działaniach matki właścicielki tego hotelu, poza tym miejmy nadzieję,że wkrótce coś się zmieni dla psa na lepsze. nie wiem. Wiem natomiast, ze na psa w DS zbieranie funduszy jest zabronione. A to wlasnie się dzieje. Quote
Cajus JB Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Od dawna rozumiałem czemu tyle osób wycofało się z portalu. Ja dam sobie radę z tą nagonką na mnie. Czarodziejka według tego co zostało napisane. Jedna suczka, ta która miała zostać uśpiona ma dom. Ja nim jestem. W dokumentach schroniska właścicielem jest ilon_n ponieważ miała przy sobie dowód. Ale to ja miałbym podpisywać umowę dalej. Mało to istotne dla suczki, której życie miało się zakończyć. Czy mam przestać szukać Jej domu. Czy innym psom pod moją opieką mam przestać szukać domu. Wiele tu o mnie napisano. Tylko ilon_n mnie zna i tylko Ona może napisać jak złym jestem człowiekiem. Mam gdzieś pozostałe opinie. Mam gdzieś zaufanie czy jego brak do mnie. Liczą się dla mnie psy. Kładka o krzywych zębach, mało urodziwy Kamień, zapomniany Fart, czy staruszek Spajk. Do którego podobno obecna na ostatniej wizycie osoba pokazana jako chcącą Go adoptować nawet nie wyszła z samochodu. Czy myślicie, że łatwo o domy dla Nich. Ile jest takich psów. Loluś, Bianka, Świat, dwupaki, psy z deformacjami, psy wycofane, staruszki. Ile z Nich ma szansę. Śmiejecie się, że Spajk drepcze za Moria. Czemu nikt się nie śmiał jak Amik zasnął przed bramą czekając na powrót Czarodziejka. On też miał mieć dom. Została nim Czarodziejka. To na Nią czekał. Kara dla mnie za łamanie regulaminu będzie moim wybawieniem od głupoty i absurdu. Quote
martka1982 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 jaka wazelina........... znam przyczyny wiec wiem jaki jest twoj tok rozumowania.........chętnym mogę wytłumaczyć na pw Spajki! wytrzymaj! tak wiele osób walczy o Ciebie psino, musi się udać! Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Cajus JB napisał(a):Od dawna rozumiałem czemu tyle osób wycofało się z portalu. Ja dam sobie radę z tą nagonką na mnie. Czarodziejka według tego co zostało napisane. Jedna suczka, ta która miała zostać uśpiona ma dom. Ja nim jestem. W dokumentach schroniska właścicielem jest ilon_n ponieważ miała przy sobie dowód. Ale to ja miałbym podpisywać umowę dalej. Mało to istotne dla suczki, której życie miało się zakończyć. Czy mam przestać szukać Jej domu. Czy innym psom pod moją opieką mam przestać szukać domu. Wiele tu o mnie napisano. Tylko ilon_n mnie zna i tylko Ona może napisać jak złym jestem człowiekiem. Mam gdzieś pozostałe opinie. Mam gdzieś zaufanie czy jego brak do mnie. Liczą się dla mnie psy. Kładka o krzywych zębach, mało urodziwy Kamień, zapomniany Fart, czy staruszek Spajk. Do którego podobno obecna na ostatniej wizycie osoba pokazana jako chcącą Go adoptować nawet nie wyszła z samochodu. Czy myślicie, że łatwo o domy dla Nich. Ile jest takich psów. Loluś, Bianka, Świat, dwupaki, psy z deformacjami, psy wycofane, staruszki. Ile z Nich ma szansę. Śmiejecie się, że Spajk drepcze za Moria. Czemu nikt się nie śmiał jak Amik zasnął przed bramą czekając na powrót Czarodziejka. On też miał mieć dom. Została nim Czarodziejka. To na Nią czekał. Kara dla mnie za łamanie regulaminu będzie moim wybawieniem od głupoty i absurdu.CAjuz..na litośc boską...zapomnij na chwilke o sobie...NIe odwracaj kolejny raz uwagi od sedna sparwy- czyli od sytuacji, w jakiej znalazł sie starutki Spajkus, ktorego pozbawiono DS a za to dla ktorego wciąz szukane i zbierane sa pieniadze... a kto tu ciebie chce ukarac??Gdzie ty widzisz nagonkę na siebie? Opanuj się, bo nie jestes "pępkiem świata" i nikt nie zarzuca ci, ze nie kochasz zwierząt...A ty za kazdym razem tlumaczysz zawzięcie, po co tu jestes...NA tym wątku najwazniejszy jest Spajkus.. NApisales w swoim poście, ze osoba chcaca adoptowac Spajka nawet nie wyszła z samochodu... Wiele razy na watku Spajka byla informacja, ze owa osoba nie zamierza miec z Moria nic wspólnego i jeśli adoptuje psa, to tylko ze schroniska...ja uwazam, ze i tak bardzo się ten czlowiek poświęcił, tracąc swoj czas (tak- tracąc) i jadąc po psa osobiscie...jestem i tak pełna podziwiu, ze zechcial jechac...JA osobiście jestem pewna, ze gdyby przekazanie Spajka wyglądało normalnie- jak w każdym normalnym, szanującym się hotelu..osoba chcąca Spajkusia adoptowac- najnormalniej i najzwyklej w świecie wyszłaby z auta do SPAjka...i podpisala umowę tak, jak sobie zyczyła-czyli ze schroniskiem...nie z Moria... Dziesiatki osob straciło swój cenny czas, siły, energię i zapał, aby odzyskac starutkiego psa...a ty nam piszesz psiakach wyczekujących pod brama..??O Farcie, ktoremu Moria zgotowała podobny los...??O Kladzi, ktorej nie chcce się zrzec jej córka- wlascicielka hotelu..??O swojej suni i Ilon_n, ktora moze nam o tobie cos napisac?? Skupmy się na Spajkusiu...bo ja ciagle wierze i mam nadzieje, ze jego los moze się odmienic...i, ze sie odmieni... Quote
Florentynka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Cajus JB'] Kładka o krzywych zębach, mało urodziwy Kamień, zapomniany Fart, czy staruszek Spajk. Do którego podobno obecna na ostatniej wizycie osoba pokazana jako chcącą Go adoptować nawet nie wyszła z samochodu. Czy myślicie, że łatwo o domy dla Nich. Te słowa działają na mnie jak płachta na byka. Czy zadałeś sobie chociaż trud przeczytania wątku Farta? Czy po prostu bez względu na fakty powtarzasz sformułowania przez kogoś podsunięte? Przeczytaj wątek Farta i odpowiedz na pytanie: przez kogo niby ten pies został porzucony? Quote
Cajus JB Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Przepraszam. W poprzednim poście obraziłem osoby, które być może jeszcze mi ufają. Może jeszcze są takie. Nie wiem. Zostałem sam. Samotna walka jest zawsze walką przegraną. Tylko to nie jest walka ani zabawa. Jestem tu dla każdego żywego, czującego stworzenia. Żywej istoty. Dla Nich. I będę nawet jakbym miał być nadal sam. Quote
Charly Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Charly napisał(a):Moria nie wydała psa przedstawicielom schroniska powolując się na umowę adopcyjną, podkreslając jej legalność odpowiednimi wypowiedziami funkcjonariuszy policji oraz urzędników z UM (patrz wyżej). Ja nie mam zamiaru czepiać się formalności. Ale nie o nie tutaj chodzi. Faktycznie osoby "adoptujące" psa ze schroniska często robią to tylko pro forma. Przekazują psa dalej do DT, do hotelu do DS. Nikt poważnie myślący nie będzie wmuszał w nich praw do zwierzęcia wbrew ich woli. Tutaj Moria nie tylko powoluje sie na umowę, ale na jej podstawie nie wydała psa przedstawicielom schronisko z którego psa otrzymała. Wedle umowy oraz wykazanej woli Moria jest właścicielką Spajka. Spajk ma więc DS- zbieranie funduszy na psa w DS jest lamaniem regulaminu. Kiedy zakwestionowałam ważność tej umowy Cajus zakwalifikował moją wypowiedz jak poniżej Cajus JB napisał(a): Właśnie urząd miasta zapoznał się z umową i stwierdził to samo co funkcjonariusze policji. Twój wpis to zaprzeczenie publicznie przeciwko prawnemu dokumentowi urzędowemu. Wiem, że nie powinienem tego pisać dla dobra sprawy, ale nie chcę by wchodziły tu nowe osoby z nowymi bezpodstawnymi pomówieniami. Mimo tego wątek nadal na pwp. Nie mam w tej kwestii nic więcej do dodania. Naprawdę. Czy moderator ustosunkuje się do tego? Oraz do tego, że użytkownik Cajus kilkakrotnie na wątku powolywal się na zawartą między Morią oraz schroniskiem w Koninie umowę adopcyjną legitymizując tym samym działania Morii, które sprzeczne są z wolą schroniska dla zwierząt w Koninie, a które to Moria podejmuje na mocy wlasnie owej umowy adopcyjnej, według której jest prawnym opiekunem psa? Psa o którego wydanie walczy schronisko dla zwierząt w Koninie. A którego Moria nie wyda, bo wedlug wlasnych słow jest jego własicicielką. Użytkownik o niku Cajus mimo tego nadal organizuje na wątku zbiórkę pieniężną na wyżej wymienionego pieska. Quote
hecia13 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Cajus JB'] Jestem tu dla każdego żywego, czującego stworzenia. Żywej istoty. Dla Nich. :???: A nie dla siebie? W twoich postach przewija się jedna śpiewka "ja, ja, ja, ja"... gonia66 podziwiam twoją cierpliwość i zaangażowanie :modla: Quote
Cajus JB Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Charly napisał(a):Czy moderator ustosunkuje się do tego? Oraz do tego, że użytkownik Cajus kilkakrotnie na wątku powolywal się na zawartą między Morią oraz schroniskiem w Koninie umowę adopcyjną legitymizując tym samym działania Morii, które sprzeczne są z wolą schroniska dla zwierząt w Koninie, a które to Moria podejmuje na mocy wlasnie owej umowy adopcyjnej, według której jest prawnym opiekunem psa? Psa o którego wydanie walczy schronisko dla zwierząt w Koninie. A którego Moria nie wyda, bo wedlug wlasnych słow jest jego własicicielką. Użytkownik o niku Cajus mimo tego nadal organizuje na wątku zbiórkę pieniężną na wyżej wymienionego pieska. Informuję, że żadna z kwot nie przeszła przez moje konto. Wpłaty anonimowe to wpłaty o jakich zostałem poinformowany i umieściłem je tutaj. Moja wpłata jest świadoma i dobrowolna. Tak jak na pozostałe ponad 20 psów. Żadne prawo nie zabrania mi składania darowizn. Edit Jacek Barczak Quote
Recommended Posts