gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Ag_konin napisał(a):Gdzieś tu widziałam taki post Marek Kowalkowski Lecznica Weterynaryjna 82-300 Elbląg ul. Robotnicza 190 55-234-27-58No jest taki adres..ale to nie jest ten...swoja droga ciekawe dlaczego...Moria cos zmienia tych lekarzy jak rekawiczki...ja mam numer jeszcze innej wetki...tez sobie z nia zamierza porozmawiac...TO juz trezci wet ktory sie pojawia... Quote
malibo57 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Trzeci raz piszę, że ten biedny chętny do adopcji nie ma pojęcia o istnieniu kogoś takiego, jak Moria. Chciał adoptować psa bezdomnego z ogłoszenia schroniska. Nie podejmuję się rekomendować mu adopcji od Morii. Choćby z tego powodu, że jasno widać z tego wątku, jak się wychodzi na umowach z Morią. Skoro dla niej schronisko nie jest stroną do rozmowy, to ona na pewno nie jest odpowiednią stroną do adopcji. Quote
kamilawa Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Podaję mój nr telefonu : 606-502-865 W każdej chili mozna do mnie dzwonic, tym bardziej, ze teraz bede zadziej zagladac na dogo. Quote
malibo57 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 gonia66 napisał(a):No jest taki adres..ale to nie jest ten...swoja droga ciekawe dlaczego...Moria cos zmienia tych lekarzy jak rekawiczki...ja mam numer jeszcze innej wetki...tez sobie z nia zamierza porozmawiac...TO juz trezci wet ktory sie pojawia... Goniu, widzę jednak, że cosik tam doczytałaś przez te "mazanki";-) Ale nie pytam, nie pytam... Quote
martka1982 Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 kamilawa napisał(a):Podaję mój nr telefonu W każdej chili mozna do mnie dzwonic, tym bardziej, ze teraz bede zadziej zagladac na dogo. oj to się wkopałaś, każdy kto podał tutaj lub gdzie indziej na dogo swój nr telefonu zaraz był a właściwie nadal jest atakowany przez...wiadomo kogo :) prawda dziewczyny? :)) hehe. dobrze,że jeszcze humoru nie tracę mimo tej całej tragedii Spajka ale prawda górą! prawda zwycięży! musi tak być! ja w to wierzę! Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 malibo57 napisał(a):Goniu, widzę jednak, że cosik tam doczytałaś przez te "mazanki";-) Ale nie pytam, nie pytam...Niestety, jak napisalasm zamazanie- to pelna profeska...ale male co nieco widac, co pozwala stiwerdzic jednoznacznie, ze to na pewno nie chodzi o tego samego weta co dr Marek Kowalkowski Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 martka1982 napisał(a):oj to się wkopałaś, każdy kto podał tutaj lub gdzie indziej na dogo swój nr telefonu zaraz był a właściwie nadal jest atakowany przez...wiadomo kogo :) prawda dziewczyny? :)) hehe. dobrze,że jeszcze humoru nie tracę mimo tej całej tragedii Spajka ale prawda górą! prawda zwycięży! musi tak być! ja w to wierzę!NO tak...choc dziwnym trafem Moria doskonale zna moj numer telefonu (dzwonila kiedy byla w potrzebie zawsze), ale jakos do mnie do tej pory nie zadzwonila...straszy innych..Czyta dokladnie kazdy post....to wiemy na 100%..ale chyba źle trafila...myslę, ze tutaj juz wszyscy dawno przestali sie jej bac...Morio, a moze jednak do mnie zadzwonisz i mnie tez postraszysz prokuratorem??Chetnie zamienie z Toba kilka slow... Quote
kamilawa Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [quote name='martka1982']oj to się wkopałaś, każdy kto podał tutaj lub gdzie indziej na dogo swój nr telefonu zaraz był a właściwie nadal jest atakowany przez...wiadomo kogo :) prawda dziewczyny? :) Szczerze? Dla mnie lepiej, bo kasy na koncie nie mam, hihi. Trochę wyluzowałam już :) Mogę spokojnie myśleć :P Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 kamilawa napisał(a):Szczerze? Dla mnie lepiej, bo kasy na koncie nie mam, hihi. Trochę wyluzowałam już :) Mogę spokojnie myśleć :Pa ja ciągle nie moge sie uspokoic..:( Quote
IVV Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 to moze ta osoba sie raczej prokurator zainteresuje i Izba Skarbowa ;) Quote
malibo57 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Strona nieaktualna? Jakoś nie widzę w ofercie hotelu miejsc domowych. http://hotel.amicus.prv.pl/uslugi.html Quote
kamilawa Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 gonia66 napisał(a):a ja ciągle nie moge sie uspokoic..:( Wiesz, spacer z psem dużo daje :) Nie chciałbyś mnie widzieć przed... Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 IVV napisał(a):to moze ta osoba sie raczej prokurator zainteresuje i Izba Skarbowa ;)Jesli nie otrzymamy swoich psow, to z cala pewnoscia...na razie chccemy "tylko"dostac nasze psy i spadamy....ale jesli to się nie uda, to na pewno tak się nie skonczy... Quote
marysia55 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver'] ( .... ) ---- Czy poruszając tu kwestię innych psów u Mori chcecie powiedzieć iż mają złe warunki i opiekę? [quote name='kamilawa']Tak jak myslalam... umowa zawarta miedzy schroniskiem a moria, a dokladnie jej corka, bo to ona miala tylko dowod osobisty w trakcie podpisywania... Złej opieki psy nie maja u Morii, maja dobra opieke i weta, ale... jesli to sa jej psy, to dlaczego my za to placimy kupe kasy? niedugo bede dzwonic do morii, musze wszystko przemyslec... ide z psem na spacer. pomijając sprawę finansową ( na razie! ) to przede wszystkim widać z postów na wątku,że te psy stały się dla Morii źródłem dochodu. Stałego dochodu. Dlatego nie była zainteresowana ich adopcją. Mówię w tym momencie o psach , które pomimo mnóstwa ogłoszeń (z podanym tel. do Morii) siedzą u niej już bardzo długo .... Spajki, Kamień, Kładka. Stały się swoistymi zakładnikami. Być może się mylę ( trudno ocenić to co nie nastąpiło), ale odnoszę wrażenie że Moria odebrałam tym psom to co w życiu najcenniejsze ... własny dom, własna rodzina. Quote
magda222 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Czy ktoś może pojechać do Morii i sprawdzić co z psami? Quote
eski Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 magda222 napisał(a):Czy ktoś może pojechać do Morii i sprawdzić co z psami? pojechac pewnie ktos mógłby. tyle tylko, ze raczej nie będzie wpuszczony przez Morię... :( Quote
magda222 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Może spróbować powiadomić jakąś organizację prozwierzęcą, policję... ? Ktoś musi pomóc w takiej sytuacji. Przecież są dowody wpłaty na psy... Można chyba udowodnić, że to psy dogomaniackie?! Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 magda222 napisał(a):Czy ktoś może pojechać do Morii i sprawdzić co z psami?Przeciez byla osoba....byla sprawdzic...poświecila swoj czas...zostala potraktowana jak intruz, nie wpuszczono jej na teren i poczestowano niecenzuralnym słownictwem... eski napisał(a):pojechac pewnie ktos mógłby. tyle tylko, ze raczej nie będzie wpuszczony przez Morię... :(NO wlasnie...Moria wpuszcza na swoj teren tylko te osoby, ktore zna i o ktorych wie, ze wydadza pochlebna opinie...szkoda czasu... Quote
magda222 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Tylko jaki będzie teraz miała interes w przetrzymywaniu psów jak skończą się pieniądze z nich?! Bo przecież nikt nie będzie płacił za nie ani też żaden pies z dogo już tam nie pojedzie?! Quote
IVV Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 upewnijcie sie ,ze zaden pies tam nie pojedzie !!! czy jest taki watek z ostrzezeniem o zlych hotelach? trzeba ten koniecznie tam wprowadzic. Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 magda222 napisał(a):Tylko jaki będzie teraz miała interes w przetrzymywaniu psów jak skończą się pieniądze z nich?! Bo przecież nikt nie będzie płacił za nie ani też żaden pies z dogo już tam nie pojedzie?! Z dogo to juz dawno nikt Morii psa nie dawal... Oczywiscie, ze zysku nie bedzie miala niebawem i wtedy byc moze chetnie odda wszystkie psy...chociaz jest tam jeszcze troche mozliwosci wyciagniecia kasy na psy "bezdomne"...Na razie kasę ma...dlatego psy tam są zatrzymane... Oczywistym jest, ze na Spajka nie dostanie juz ani złotowki i bedzie musiala do tego zwrocic spora częśc kasy...i tak zdązyla sie wykłocic o wplate drugiej raty (150 zł), choc Spajki mial oplacone do 1-go października...to niby maja byc wplaty dobrowolne..??Hahaha...dobre.... Przyslowie mowi: "Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie"....nie życze Morii nic złego...absolutnie..ale mysle, że sama sobie wykopala dół...watpię, ze uda jej się z niego wydostać... Wiem jedno- jesli odda nam Spajkiego, Alfa i inne psy- sparwy moga potoczyc sie inaczej..ale jeśli nie...to tak jak napisalam gdzies...nie bede miala hamulcow... Quote
kamilawa Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Wpłaty dobrowolne, ale płacić trzeba do któregoś tam dnia miesiąca, tak? ;) Quote
gonia66 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 kamilawa napisał(a):Wpłaty dobrowolne, ale płacić trzeba do któregoś tam dnia miesiąca, tak? ;) DOkladnie i jeszcze nazwane JAŁMUŻNĄ....to mnie ruszylo chyba najbardziej...jak Moria to napisala, to odblokowaly mi sie wszelkie blokady.... Quote
IVV Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 czy mozecie poprosic jakiegos prawnika o porade ? sa przeciez dziewczyny prawniczki na dogo . wszystko sprawniej pojdzie z odebraniem pieniedzy i psow i ewentualnym ukaraniem... Quote
RenW Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Czytam i oczom nie wierzę.:crazyeye: Przewertowałam chyba ostatnich 30 stron i szok, duży szok, w głowie się nie mieści.:shake: Może ja z naiwnych jestem i łatwowiernych, ale tu na dogo przechodzę przyspieszony okres 'dojrzewania'. No właśnie, jaki sens przetrzymywania psów przez Morię skoro przychodu z nich nie będzie - trafne spostrzeżenie przez Martę. Przecież osoba nastawiona na generowanie zysków nie będzie chyba trzymać 'darmozjadów'...? Ale tu chyba chodzi o coś innego.. Najgorsze jet to, że w tym wszystkim kartą przetargową są niewinne i tak już sponiewierane przez życie psy. Jak można je tak upodlić? Nie, to stanowczo wykracza poza moje morale i wyobraźnię...A gdzieś tu mowa była o szachach i pionkach...:roll: Kto rozdaje teraz karty..? Tylko to już inna gra.. Quote
Recommended Posts