agata51 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 goniu, sorry, jestem w mniejszości - nie zmieniam zdania o Cajusie. marysiu, bardzo sobie cenię wypowiedź Lilianny i osób, które "podczytywały tylko i nie odzywały się" (ja też tak zaczynałam). Świeże spojrzenie osób nieuwikłanych w towarzyskie układy - bezcenne. Proszę, przeczytaj wypowiedź Lilianny jeszcze raz, bez uprzedzeń - ona ma wiele racji. A jeśli o przepraszanie chodzi, to niech już każdy wedle własnego sumienia. Jednakowoż: Mówi AgaiTheta Jak Moria otwierała hotel, to jej radziłam, żeby uważała na dogo. Potem nasze drogi się rozeszły. Teraz jest mi jej szkoda, bo wpakowała się, przez dobroć swojego serca, w kilka psów, które pewnie u niej zostaną. Będąc jeszcze w fundacji, zawsze umieszczaliśmy psy, tylko w takich hotelach, gdzie mogli bywać wolontariusze. To chyba dość rozsądne, wtedy są wieści z pierwszej ręki, a nie jakieś chore domniemania? Bardzo szanuję konińskie schronisko, przez Radka, który dzielnie walczył i zawsze był pomocny zwierzętom. Zamiast pisać takie dłuuugie posty w tym czasie można ogłaszać psa!!! emila_e wstąpcie na festynie do stoiska schroniska, połączymy siły. Też uważam, że skoro padł bez przyczyny zły cień na Morię powinna zostać przeproszona. Quote
gonia66 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Poniewaz martka ma cos z netem i nie moze się zalogować prosiła, zebym przekazała, ze obecnie w skarpecie SPajkusia ma zgromadzone 45 zł z bazarku cioteczki Lidan:) U mnie jest 8 zł na minusie wiec ja na koncie nie mam juz zadnych pieniazkow chłopaka. Jak martka będzie miała net, rozesle darczyńcom swoj numer konta do wpłat dla Spajkusia, do tego czasu prosze darczyncow o wstrzymanie się z wpłatami . Poki co, SPajki ma opłacony hotelik- czyli do , 15-go października. Mam nadzieje, ze net martki jak najszybciej "wyzdrowieje" i martka wróci do nas prędko:):) Quote
gonia66 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 BArdzo proszę o kontakt na PW osobę,(KATARZYNA I BARTOSZ B. Z KATOWIC) ktora wplacila pieniazki na moje konto, ale nie podala swojego nicka ani nazwy pieska, dla jakiego wpłaciła pieniążki..Nie mam takiego nazwiska we wcześniejszym rejestrze wpłat, dlatego kompletnie nie mam pojęcia, dla jakiego pieska mam dopisac ta wplate.. Spajkusia pozdrawiam i przytulam do serduszka:) Quote
EsteraH. Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='AgaiTheta']Jak Moria otwierała hotel, to jej radziłam, żeby uważała na dogo. Potem nasze drogi się rozeszły. QUOTE] Szkoda, że Moria nie posłuchała tych słów. [quote name='AgaiTheta'] Teraz jest mi jej szkoda, bo wpakowała się, (...) w kilka psów, które pewnie u niej zostaną. QUOTE] 0_0 ???Prorocze słowa? Trochę czasu trwało, zanim dotarłam i tutaj. Chwała wujkowi googlowi. Jestem głeboko przekonana, iż osoba, która zarabia na zwierzętach, która utrzymuje się z hotelowania zwierząt musi być przejrzysta, a zaufanie TYLKO względne. Życzę spokojnych i słodkich snów wszystkim tym, którzy płacą i wierzą, że istnieją ludzie tylko dogłębnie dobrzy lub dogłębnie zli. Swego czasu zainteresowała mnie historia konia Diagonala. W TV kilka miesięcy temu. Google google i pojawiła się dogomania, wątek konia oraz zainteresowani. Google więc elbląg, hotelik, moria i pojawia się wątek psa Farta. Google google telefon do weterynarza. Szok juz bez googla. Google google dalej i jest wątek Spajka. No i jest powtórka z rozrywki. (Diagonal i Fart na poniższym wątku) http://www.dogomania.pl/threads/135386-UWAGA!-Hotel-nie-chce-nam-wydać-psa.-Czy-tak-można-POMOCY!!!/page100? I to wszystko. Spokojnych snów życzę. Szacunek tym, którzy dla zwierząt stali się niewygodni. pozdrawiam Estera H. Quote
zachary Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Goniu66, zostaw tę funkcję skarbnika Spajkiego, szkoda Twojego zdrowia i nerwów! Szczerze Ci radzę, wiesz o tym! A innym utrzymującym Spajkiego u "cudownej" morii napiszę tylko tyle,że jak przestaną płacić na niego, to nic się nie stanie pieskowi, bo pozostanie u morii na stałe.Ona nikomu tego psa nie wyda!!! Tak jak nie wydała Farta ciotkom, które chciały go zabrać do innego hotelu. O sposobie postępowania tej osoby nie wspomnę, można wejść na wątek Farta założony przez zulugulę. Quote
basia0607 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Wszystkim , ktorzy zarzucają Morii nieuczciwość, proponuję otworzyć hotel dla psów z taką opłata jak u Morii. Przy dziesiejszym bezrobociu jest to zajęcie bardzo dochodowe. A ja i całe Dogo po pewnym czasie zaczniemy Was opluwać, tak sobie dla zasady. Co do Diagonala, cień padł nie na Morię a na organizację. Byłam u Jaworowicz. EOT Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 basia0607 napisał(a):Wszystkim , ktorzy zarzucają Morii nieuczciwość, proponuję otworzyć hotel dla psów z taką opłata jak u Morii. Przy dziesiejszym bezrobociu jest to zajęcie bardzo dochodowe. A ja i całe Dogo po pewnym czasie zaczniemy Was opluwać, tak sobie dla zasady. Co do Diagonala, cień padł nie na Morię a na organizację. Byłam u Jaworowicz. EOTZa Diagonala odpowiada organizacja..ok..a na kogo padł cien za Farta..??Ten pies jak kula u nogi siedzi u Morii...bo go nie wydala....Moria się wszystkim skarży, jaka jest biedna przez dziewczyny od Farta...A one byly po farta....wszystko, jak u Spajkusia bylo dla niego zalatwione...nowy hotelik, transport...kto jest temu winien..??NA kogo pada cie Basiu..?? Quote
basia0607 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Goniu, bylaś u Morii ? Jeżeli nie to przyjedż, zobacz , ja Cie z przyjemnością przenocuję. Quote
EsteraH. Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='basia0607'] Co do Diagonala, cień padł nie na Morię a na organizację. Byłam u Jaworowicz. EOT Dobrze wiedzieć Linki do sprawy Diagonala na stronie fundacji: http://www.pegasus.org.pl/index.php?page=aktualnosci&id=1254333330 na dogomanii: http://www.pegasus.org.pl/index.php?page=aktualnosci&id=1254333330 Napisała AgaiTheta: "(..) Ja jestem kierownikiem elbląskiego schroniska. Skoro to jest pies bezdomny, proponuję darmową wizytę u naszego schroniskowego weta. Szkoda tracić pieniążki." Po pierwsze: czy ten pies jest bezdomny? To pytanie zadane na tym wątku pozostało bez odpowiedzi. Jak skonstruowana jest umowa? Czy pies przebywa u Morii na stałe? Czy jest to tylko tymczasowe miejsce? Po drugie: Niezależnie od statusu Spajka jest on praktycznie w domu. Są darczyńcy, wirtualni opiekunowie. Dla jednego psa. Spajk dostanie nawet miseczki od "cioci" z Niemiec. Ile zwierząt przebywa w schronisku dla zwierząt w Elblągu i w jakich warunkach mieszkają? Czy weterynarz ma tyle czasu, aby każdego psa rutynowo przebadać, zdjąć kamień? Czy schronisko ma tyle pieniędzy, żeby beztrosko pisać: "szkoda tracić pieniążki?"!!!??? Ja się pytam: czyje??? Czyje pieniążki szkoda tracić? Podatników? Czy zwierząt w elbląskim schronisku? Czyimi "pieniążkami" i czyim czasem pani kierownik na tym wątku tak swobodnie dysponuje? Tu oszczędzimy "pieniążki", a tu poprosimy o "pieniążki" ? http://www.dogomania.pl/threads/134693-JAK-BARDZO-I-JAK-DŁUGO-CIERPIAŁ-Wygłodzony-chory-PACHYDER-prosi-o-POMOC!/page180? napisała Basia0607 Aga i Theta zaproponowała przebadnie psa u nas w schronisku i można go przywieść ale czy nam można zaufać ? odp. wobec powyższego: średnio.... Moria zgodziła się na warunki pani kierownik schroniska w Koninie. Tzn. pies miał zostac zbadany przez niezależnego weterynarza, miała się odbyć niezależna wizyta. Kiedy to nastąpi? Quote
AgaiTheta Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 EsteraH zostałam poproszona o sprawdzenie co się dzieje u Spajka i to zrobiłam. Uważam, że nie dzieje mu się tam krzywda. A Ty nie rozporządzasz ani moim, ani czasem naszej wet, która wiele robi dla zwierząt w potrzebie, również po pracy w schronisku! Czy Spajk nie jest psem w potrzebie? Jeżeli nie, to nie rozumiem, dlaczego zbierane są przez rok pieniądze na niego. Widzę, że dla Ciebie robienie coś za darmo i z potrzeby serca jest nie do zrozumienia. Quote
martka1982 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Słuchajcie! Odezwał się do mnie pan z Warszawy, które chce zaadoptować Spajka!!!!!!!!!!!!!!!! Dostał namiary na schron a mnie poproszono o poszukanie kogoś do wizyty przed adopcją!!!!!!!! Zabieram się za poszukiwania! Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 basia0607 napisał(a):Goniu, bylaś u Morii ? Jeżeli nie to przyjedż, zobacz , ja Cie z przyjemnością przenocuję. Basiu...nie odpowiedzialas na moje pytanie... I w związku z tym kolejne pytanie: czy jestes pewna, ze Moria mnie wpuści..??? Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 martka1982 napisał(a):Słuchajcie! Odezwał się do mnie pan z Warszawy, które chce zaadoptować Spajka!!!!!!!!!!!!!!!! Dostał namiary na schron a mnie poproszono o poszukanie kogoś do wizyty przed adopcją!!!!!!!! Zabieram się za poszukiwania!Co..???:o:o O jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! No prosze Cię Martuś!!Co TY Gadasz..?? A gdzie ten domek?? Pisz, jak pomoge szukac...akurat mam wolne... Ale jaja..nie wierzez!!!!:):):):) EDIT: Z wrazenia nie doczytalam, ze to pan z Warszawy!!:):):multi::multi::multi: Kurcze....malibo57 jest z W-wy, zaraz do niej pisze, moze nam kogos poleci;):) Ale sie ciesze..a Ty tez w razie czego szukaj Martus... No nie moge z wrazenia:):):multi::multi::multi: Quote
martka1982 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 ok, to szukajmy razem, domek jest na Pradze. Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!! Quote
sonikowa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dowiedzcie sie w ktorej czesci Warszawy, to znacznie ulatwi szukanie kogos do wizyty. Sleeping by Day, mru - to osoby z wawy, ktore moze mogłyby zrobić wizytę. Logowanie nie działa gos -- również. Quote
sonikowa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 martka1982 napisał(a):ok, to szukajmy razem, domek jest na Pradze. Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!! Piromanka mieszka niedaleko Pragi, takie mam wrażenie. No, ja w sumie też. Quote
ihabe Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Na jakie konto przelać pieniążki na Spajkusia za październik? Czytam i czytam i włos mi się zaczyna jeżyć.... Czemu mają służyć te oskarżenia w kierunku Morii? Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 ihabe napisał(a):Na jakie konto przelać pieniążki na Spajkusia za październik? Czytam i czytam i włos mi się zaczyna jeżyć.... Czemu mają służyć te oskarżenia w kierunku Morii? Iwonko...wpłacamy do Martki1982 ale chwilkę poczekaj proszę:) JUz napisalam do malibu57:) Na pewno znajdziemy kogos szybko:)...oby to byl ten domek...oby ten... Quote
obraczus87 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Małgosia mieszka zupełnie nie w tych rejonach. Z Okolic Pragi są: Sleepinbyday, Awit, Piromanka ( Ona na Bródnie. zalezy którą część pragi), Abrakadabra (Targówke, ale to samo co u Piromanki) Quote
mala_czarna Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ja na Woli mieszkam, ale gdyby co to ew. mogę w przyszłym tygodniu. Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dziewczyny,kochana cioteczka malibu oddzwonila do mnie, zdaje sie, ze juz kogos ma...jeszcze teramin...zaraz napisze więcej konkretow. Marta, zadzwonie do Ciebie w celu omowienia szczególów, jesli uda się wszystko dograc...:):) Ale cudnie...jesli by się udało, i to bylby ten domek, to byłby hit roku!!:):):) Quote
EsteraH. Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 AgaiTheta napisał(a): A Ty nie rozporządzasz ani moim, ani czasem naszej wet, która wiele robi dla zwierząt w potrzebie (....) Po co takie dziecinne przekręcanie moich słów? Czemu to ma służyć? Ale skoro tak ma być: ja nie rozporządzam ani Pani czasem, ani Waszej wet. Ale moje pytanie brzmiało: Dlaczego rozporządza Pani pieniędzmi elbląskich psów? AgaiTheta napisał(a):Czy Spajk nie jest psem w potrzebie? Proszę Pani, na dogomanii jest kilkaset, kilka tysięcy psów w potrzebie. W całej Polsce jeszcze więcej. Bardzo proszę im pomóc. Ale raz jeszcze: nie dysponować "pieniążkami", które do Pani nie należą. Chyba, że chciała Pani opłacić badania tego konkretnego psa z własnej kieszeni? AgaiTheta napisał(a):Widzę, że dla Ciebie robienie coś za darmo i z potrzeby serca jest nie do zrozumienia. Nie znamy się, więc proszę trzymać się faktów. Czegoś za darmo i z potrzeby serca ja tutaj nie widzę. Ale spytam raz jeszcze: kto wedle Pani miał opłacić badanie Spajka w elbląskim schronisku? Pani? Czy schroniskowy weterynarz? AgaiTheta napisał(a):która wiele robi dla zwierząt w potrzebie, również po pracy w schronisku! Po pracy? A gdzie leczone są te zwierzęta i czym?To bardzo ciekawa wypowiedz. Naprawdę to rzadkośc spotkać tak zaangażowanego weterynarza. Czy udzieli mi Pani informacji, gdzie Wasz weterynarz urzęduje po godzinach pracy? (Jestem pewna, że informacji udzieli mi także Izba Weterynaryjna). Przecież jako kierownik schroniska jest Pani zapewne świadoma, iż weterynarz zatrudniony w schronisku nie ma prawa praktykować prywatnie. Więc pies mógł być badany tylko w elbląskim schronisku. A przepraszam kto miał za to zapłacić? Cieszę się, że Spajk ma szansę na domek. Następny ruch należy do Morii. Quote
Recommended Posts