Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moria napisał(a):

Powtarzam, przeniesienie Spajka to efekt naszego zatargu, nie myślałas o tym wcześniej ani ty ani martka.
Ciekawe, a jeżeli w wyniku stresu po przeniesieniu Spajk dokonczy swój żywot, to co ,ja bedę wtedy winna, bo zle sie psem opiekowałam, a może byc i taka ewentualność. Spajk jest żywym stworzeniem a nie rzeczą.
JAkiego naszego zatargu..??:o Moria..?:O Kiedy ja mialam z Toba zatarg..??:o Nigdy nawet nie dyskutowalysmy...zawsze wszystkie rozmowy grzeczne i szczere(mialam nadzieje) byly...Co Wy tu wkręcacie z Cajusem..??:O
PZreciez ja nie mam z Toba żadnego zatargu...
JA nigdy nie myslalam o przeniesieniu Spajka- to prawda...to martka myslała...bo ONa opiekowala się wirtulanie Mietuskiem..a Spajkus jest "jej " wczesniejszym psiakiem...z tego schronu co Mietusek...MIala porownanie...wieksze niz ja, bo ja tylko wpłacałam grosik na Mietuska...
Nie bede się za Nia wypowiadala...moze sama napisze wiecej- ale ja powtorze...to nie byl moj pomysl i nie powstal w oparciu o jakies zatargi...martka nie ma żadnego zatargu a i ja z nikim tu nie mam zadnego zatargu...zbiegło sie to w czasie- bo MIętusek znalazł DS...dlaczego tak trudno w to uwierzyc..??
A o SPajkusia jestem spokojna jakos dziwnie..NApisalam juz swoje zdanie na ten temat, napisala martka, napisala Marysia55...agata51...Cajus..nie ma Spajkus zbyt wielu darczyńcow niestety...ale domek Renaty każdy zna...i uważam, ze to wystarczy....

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cajus JB napisał(a):

5

Moria też zrozumiała jak została o tym uprzedzona. Hotelik planując wydatki musi je nagle zredukować chociaż pieniądze leżą u skarbnika na koncie. Wszystko w interesie Spajkusia?

gonia66 napisał(a):

Piszesz bzduty i klamstwo!
W dniu 15.09 na koncie Spajkusia mialam 82 zł-w interesie Sapjkusia własnie wysłalam nie 82 zł a 150 zł-dołożyłam ze swojej kieszeni- nic nie leżało, gdy przyszedł czas zapłaty.

gonia66 napisał(a):

2.09- Lidan- 10 ZŁ
3.09- Agata51- 10 zł'
6.09- Ihabe- 15 zł
7.09- marysia55- 20 zł
13.09- Frubka- 10 zł
14.09- Eski- 20 zł
17.09- Cajus- 150 zł
RAZEM WPŁAT:235 ZŁ- 3 ZŁ (DŁUG)= 232 ZŁ- 150 ZŁ HOTELIK= 82 ZŁ
Jestem po rozmowie z MArtą, mysle, ze Ona coś więcej tu napisze odnosnie leczenia i wpłaty na leczenie:) W każdym razie o to 100 zł nie musimy sie martwić- na leczenie pieniazki będą. Naszym zmartwieniem na dziś jest brakująca kwota do oplaty za hotelik. Mam nadzieję, ze po zakonczeniu bazarku taka kwota się uzbiera i bede mogla dokonac pozostalej, brakującej wpłaty:)

Czyli ile jest na koncie Spajkusia i gdzie?

gonia66 napisał(a):

pkt3
MArta nie dzwonila do Morii bo dzwonial ja i przekazywalam wieści...wszystkie, jakie otrzymywalam...nie bylo ich wiele...ale nie bylo tez nigdy nic niepokojącego..

martka1982 napisał(a):

3. o każdej ważnej i mniej ważnej sprawie dotyczącej Spajkiego będę informowana telefonicznie

gonia66 napisał(a):
...tak, jak pisalam- nie gwarantuje, ze jutro bede mogla rozmwaiac- jesli- to pewnie tak jak dzis- w godzinach nocnych...

Strasznie to skomplikowane. martka1982 nie dzwoni do Moria, gonia66 często podkreślasz, że możesz rozmawiać tylko w godzinach nocnych.
Bezpośredni i szybki kontakt to podstawa.

gonia66 napisał(a):

Odnośnie pkt 6
Znowy klamstwo i pomowienie..prosze- zacytuj- gdzie ja odmowilam wplaty 40 zł na hotel..?? Napisalam, jaka jest moja propozycja ale dodalam, ze jesli otrzymamy rzeczywiscie to 40 zł to wspolnie zadecydujemy...nigdy nie napisalam, ze nie dam tych pieniedzy na hotelik!!To nie sa moje pieniadze....jak w ogole mozesz tak klamac i byc zaślepiony??

gonia66 napisał(a):

Zaproponowalam tez na wątku Kubusia, ktory pojechal do domku, zeby z pozostalej u mnie kwoty 100zl na ogloszenia- sprezentowac dla Spajkusia 40 zl z tej kwoty. Na razie nikt sie nie sprzeciwia, wiec jesli nikt dalej nie bedzie mial nic przeciw- to mamy 40 zł(ale te pieniazki chcialabym przeznaczyc osobno- tylko na ogloszenia dla Spajkusia- znaczy na wyróznienie Allegro)
Nie wiem wiec, czy MArtusi przeslac poki co 20 zl na wyroznienie, czy niech u Ciebie zostanie zwykle a Ketunia niech zrobi wyroznione..??JAk myslicie dziewczyny..??BO tak zawsze "podwoja" szansa, ze ktos SPajkusia dostrzeze...

gonia66 napisał(a):
CZyli Ty wyróżńij martus Allegro...tez myśle, ze to wazne...ja to 40 zł ktore mam tez wolalabym zostawic na Allegro, ale jesli zadecydujecie inaczej- to moge je wliczyc do skarpety..poki co jednak jeszcze poczekam kilka dni na decyzje darczyncow:) Nikt tam spzreciewu nie wnosil, ale wiecie jak to jest- moze jeszzce nie wszyscy byli na wątku:)

Cajus JB napisał(a):
Nie będę owijał w bawełnę.

Spajkuś potrzebuje wizyty u weterynarza. Jego ząbki są w opłakanym stanie. Niech Go obejrzy. W tej chwili najważniejsze jest zebranie dodatkowych funduszy.

gonia ile Spajkuś ma teraz na koncie? 82 zł? Proszę przelej 80 zł do Moria. Nie ma co czekać na resztę. Poczekamy aż zakończą się bazarki i zobaczymy ile jest. Proszę też wyjaśnij sprawę z tymi 40 zł. One też mogą przydać się Spajkusiowi na hotel i na weta. Allegro wystawia martka1982. Ma na wyróżnienie. Prze półtora tygodnia nie ma co trzymać tych pieniędzy na następne.

gonia66 napisał(a):
Nie Cajus..Pozwol, ze zrobię "po swojemu"...:)Spajkus ma zaplacone do konca miesiaca...reszte wysle, jak sie uzbiera cala kwota 150 zł...mam nadzieje, ze do konca miesiaca tak bedzie..tak zawsze robilam, jak nie mialam pelnej kwoty do zaplaty za miesiac...nie bede wplacala po grosiku, bo się pogubie...
Jutro bede rozmawiala z martką (mam jej numer, czekam na gluchego, bo dzis nie mogla rozmawiac), i ustale co z ogloszeniami i z bazarkiem...POza tym 40 zł jest na wątku zaproponowane- to nie sa moje pieniazki- musze odczekac jakis czas, czy nikt sie nie sprzeciwi...mysle, ze jeszzce z 3 dni musze się wstrzymac..dlatego tez nic nie moge na dzis "doliczać" do stanu Spajkusia...
A jesli chodzi o leczenie...mysle, ze razem z Martką uda nam się "znaleźc" jakies pieniazki...Nie wiem, czy na wszystko...musze wiedziec co Spajkusiowi trzeba zrobić...znac koszta i uzgodnic pewne sprawy z martką- wtedy napisze...

Najpierw decydujesz, że przelewasz 20 zł na allegro. Potem, że nie możesz. Prosiłem abyś zapytała darczyńców. Bez echa. Nie widzę też informacji o wspólnym decydowaniu tylko Ty doliczasz jak chcesz i do czego.
I znów jakieś problemy z kontaktem telefonicznym.

gonia66 napisał(a):

Gdyby nawet Twojego zrywu nie bylo- Spajkus mial zostac przeniesiony...to wcale nie ostatnie "wydarzenia" spowodowaly taki zwrot...

Tak po prostu bez informowania darczyńców o tym. Nawet Moria. Wiesz w jakim świetle stawie to Ciebie i martka1982. Wszyscy jesteśmy bezwiednymi marionetkami bez możliwości nawet porozmawiania.

Kto decyduje o Spajkusiu? gonia66 bo tak wynika z postów. martka1982 raczej jest informowana o podjętych przez Ciecie decyzjach.

gonia66 napisał(a):
Teraz w odpowiedzi na post Cajusa- ktory rzeczywiscie ma wspolny mianownik- gonia66- ale wynika on, ajko wspolny tylko i wylacznie z jednego powodu- o ktorym nie bede tu pisala, bo jak dla mnie jest smieszny...
Otoz...
odnośnie pkt3
MArta nie dzwonila do Morii bo dzwonial ja i przekazywalam wieści...wszystkie, jakie otrzymywalam...nie bylo ich wiele...ale nie bylo tez nigdy nic niepokojącego..
ZGadzam się, ze nie wszystkie hoteliki maja czas na medialną stronę psa- DOMEK RENATY ma czas..i robi to systematycznie...nikt o to nawet nie zdązy poprosić..
Odnosnie pkt 4
Chyba jednak nie znasz dokladnie wszystkich watkow psow Morii...i nie do konca wiesz, jak to jest z fakturami...
odnosnie pkt 5
Piszesz bzduty i klamstwo!
W dniu 15.09 na koncie Spajkusia mialam 82 zł-w interesie Sapjkusia własnie wysłalam nie 82 zł a 150 zł-dołożyłam ze swojej kieszeni- nic nie leżało, gdy przyszedł czas zapłaty. Za Afika mialam więcej (nie mialam pełnej kwoty na wpłate)na koncie, wysłalam więcej niż połowe kwoty do Morii...
Odnośnie pkt 6
Znowy klamstwo i pomowienie..prosze- zacytuj- gdzie ja odmowilam wplaty 40 zł na hotel..??:o Napisalam, jaka jest moja propozycja ale dodalam, ze jesli otrzymamy rzeczywiscie to 40 zł to wspolnie zadecydujemy...nigdy nie napisalam, ze nie dam tych pieniedzy na hotelik!!To nie sa moje pieniadze....jak w ogole mozesz tak klamac i byc zaślepiony??
i teraz cytat ostatni

Jak ja to widzę.

To jest kolejna rozgrywka. Według mnie ma na celu ukaranie Moria. Za co? Za to ze opiekuje się psem, że ma wydatki, że wiedząc iż są fundusze na koncie śmie o nie prosić. Ujawniają się tu zadawnione konflikty i zatargi. I to ma służyć psu. Spajkusiowi? Jedyny powtarzający się mianownik to gonia66. Kto ośmieli się Jej przeciwstawić natychmiast jest atakowany na dogo.
Wystarczy poznać wątek Światusia http://www.dogomania.pl/threads/1751...ochanej-Ivette

Czas z tym skończyć.

martka1982. To kieruję bezpośrednio do Ciebie.

Spajkuś to pies który ma już swoje lata, ale nadal bardzo żywiołowy. U Moria może się spełniać bo ma do dyspozycji nie tylko dom, ale i spory teren. Renata5 w pewien sposób ograniczy Mu te możliwości i ma u siebie psiaki znacznie starsze i spokojniejsze. Spajkuś nie będzie tam pasował. U Moria ma bezpośrednie wyjście na teren. U Renata5 kilkanaście schodów do pokonania. U Renata5 jest blisko do weta, ale jak trzeba gdzieś nagle jechać to trzeba to organizować. U Moria jest dalej, ale nie ma problemu z nagłym wyjazdem. Istotne jest też to, ze zawsze podkreślamy, że jeśli psu nie dzieje się krzywda to im mniej jest przenoszony tym lepiej dla Niego. Spajkusiowi nie dzieje się krzywda.
Moria prawdopodobnie nie przyjmie już kolejnego pieska na miejsce Spajkusia, a Renata5 straci jedno miejsce i nie będzie mogła przyjąć kolejnego. Jakiś starszy piesek straci przez to szansę. Przez ambicje ludzi. Powiesz to temu pieskowi. Może to będzie jakiś z Waszego schroniska.

To wszystko dla ambicji ludzi. Chyba zapominamy po co tu jesteśmy.

JAki konflikt i zatargi się ujawniaja..??:o O czym TY w ogole piszesz..??:o JA z Moria nigdy nie bylam w konflikcie...a na wątku Spajkusia nie ma nikogo, z kim kiedykowliek bylam w konflikcie...
DO czego i po co cytujesz tu wątek swiatusia??Przeciez osoby ktore tu są- darczyncy- wszyscy są do Swiatusia zaproszeni przeze mnie stąd własnie...znasz dobrze ich zdanie...
Dlaczego mieszasz mnie do tego, co sie stało..??
Czy malo wyraźnie napisalam, ze POMYSŁ Z PRZENIESIENIEM SPAJKUSIA nie był moim pomysłem..??Zadzwonilam do Martki w sparwie przelania pieniazkow na leczenie..i padl ten pomysl, o ktorym Martka myslala juz od dawna...i marzyla zeby Sapjkus mogl tam mieszkac, zanim cokolwiek sie tu pojawiło...Marzyla o takim miejscu dla Spajkusia nie dlatego, ze Moria jest zła, ale dlatego, ze ma ogromne zaufanie do Renaty i bardzo Jej się podoba sposob prowadzenia swojego DT...mnie długo przekonywac nie musiala...MOj stosunek do DT u Renaty tez wszyscy znaja...
Jedyne, co zrobilam w tym temacie- to po rozmowie z Martka zadzwonilam do Renaty, czy byłaby taka mozliwośc..(powod prozaiczny-dlatego, ze mam darmowe do Niej)..
O czym Ty CAjus tu piszesz..??
MILAES DO MNIE ZADZWONIC- DOTALAM 3 ALBO 4 PW z informacją, ze zadzwonisz dzisiaj...moze zamiast wypisywac bzdur i insynuacji- najpierw bys mnie zapytal a nie mieszal wszystkiego jak groch z kapusta>>
TAk CI się nudzilo bardzo, ze musiales ten wątek zniszczyc, rozruszac..??:o
Gdyby nawet Twojego zrywu nie bylo- Spajkus mial zostac przeniesiony...to wcale nie ostatnie "wydarzenia" spowodowaly taki zwrot...Mietusek odszedl do DS tydzien temu...i stad to zbieglo sie w czasie...
Jak mozesz byc taki zaślepiony...???:o
TO nawet nie jest smieszne...to tragiczne...

Mój post, który zacytowałaś był skierowany do martka1982. Więc dlaczego wypowiadasz się za Nią?

Edit

gonia66 napisał(a):

JA nigdy nie myslalam o przeniesieniu Spajka- to prawda...to martka myslała...bo ONa opiekowala się wirtulanie Mietuskiem..a Spajkus jest "jej " wczesniejszym psiakiem...z tego schronu co Mietusek...MIala porownanie...wieksze niz ja, bo ja tylko wpłacałam grosik na Mietuska...
Nie bede się za Nia wypowiadala...moze sama napisze wiecej- ale ja powtorze...to nie byl moj pomysl

A za chwilę już zmieniasz zdanie i piszesz, że nie będziesz wypowiadać się za Nią.

martka1982 Moria powinna być poinformowana o takich przenosinach, dlaczego tak się nie stało skoro planujesz to według gonia66 od dawna?

Posted

Nie rozumiem tego całego zamieszania...:crazyeye:
Moria...:shake: skoro nigdy nie było żadnego długu u Spajkusia,jeżeli Gonia zawsze wpłacała pieniądze,które miała wpłacac(tylko nie tak jak Ty sobie tego życzysz) za jego pobyt to nie mam pojęcia o co Ci chodzi?
Jeżeli bierze się do hoteliku psa z dogo należy zrozumiec,że czasem jest trochę ciężej z uzbieraną kwotą ,,na czas'' .I należy pamietac ,że tak samo jak Ty i my chcemy jak najlepiej dla psa.
Jeszcze raz zapytam dokładnie:
Czy Spajki ma u Ciebie jakiś dług za hotel??

Posted

Cajus JB napisał(a):
Czyli ile jest na koncie Spajkusia i gdzie?

Strasznie to skomplikowane. martka1982 nie dzwoni do Moria, gonia66 często podkreślasz, że możesz rozmawiać tylko w godzinach nocnych.
Bezpośredni i szybki kontakt to podstawa.

Najpierw decydujesz, że przelewasz 20 zł na allegro. Potem, że nie możesz. Prosiłem abyś zapytała darczyńców. Bez echa. Nie widzę też informacji o wspólnym decydowaniu tylko Ty doliczasz jak chcesz i do czego.
I znów jakieś problemy z kontaktem telefonicznym.

Tak po prostu bez informowania darczyńców o tym. Nawet Moria. Wiesz w jakim świetle stawie to Ciebie i martka1982. Wszyscy jesteśmy bezwiednymi marionetkami bez możliwości nawet porozmawiania.

Kto decyduje o Spajkusiu? gonia66 bo tak wynika z postów. martka1982 raczej jest informowana o podjętych przez Ciecie decyzjach.

Mój post, który zacytowałaś był skierowany do martka1982. Więc dlaczego wypowiadasz się za Nią?

Edit

A za chwilę już zmieniasz zdanie i piszesz, że nie będziesz wypowiadać się za Nią.

martka1982 Moria powinna być poinformowana o takich przenosinach, dlaczego tak się nie stało skoro planujesz to według gonia66 od dawna?
NIe mam teraz czasu, bo za chwile ide do pracy..
NApracowales sie bardzo...siedziales chyba ze 3 godz zeby "napisac" ten post..a tak naparwde- wszystko, co wkleiles z cytatow potwierdza tylko to, ze albo nie umiesz czytac ze zrozumieniem, albo jestes "nakrecony" i slepy0 czytasz, a nie widzisz co...Normalnie aż śmiech bierze...
Tak szybko:
ad1- no pisalam cghyba ze 100razy- pienade przelewalam 14go a jak sam widzisz- w cytowanym poście- Twoja wplata wplynęla 17go!!!!w dniu przelewu nie mialam zadnych pieniedzy!!!Dolozylam ze swoich. Teraz jest 82 a brakuje 150, wiec czekam, az bedzie potrzebna kwota...DO Ciebie coś dociera..??:o
Wystarczyloby spojrzec na pierwsza strone- w czerwcu np by;ly 2 wplaty- ale 15go i 21go-, bo 21go mialam juz potrzebne 150 zl i tak wplacilam...
Ale TY oczywiscie piszesz sobie, ja sobie...
odnosnie pkt2
Zwariowales, prawda..??:o Kiedy ja CZESTO podkreslalam, ze moge rozmawiac tylko w nocy..??:o WCzoraj!!!BIO wczoraj nie bylam w zasięgu..zreszta nie musze sie tlumaczyc!Na telefonie wisze non stop!! Zreszta bardzo pisales mi PW i tu na watku..a nie zadzwoniles, mimo, ze od 22 czekalam na telefon, nawet rpzmowy przerywalam z ludźmi, bo mowilam, ze czekam na telefon od kogoś...zeby nie byl zajęty
ad3.
O nieczym nie decydowalam!!Nie napislaam ze przelewam, napisalam, ze chcialabym...Martka napisala potem, ze ma 20 zł po Mietusku i ze chce wyroznic ALlegro...wiec ja napisalam, ze ok..w takim razie...itp- cytat sam znalazles..I sam sobie przeczysz- napisales w poprzednim poście, ze na hotelik tych 40 zl nie dam- a zacytowales post,w ktorym napisalam co bym chciala, ale co zrobie, jesli zdecydujemy inaczej...Normalnie kręka chyba masz juz....???:o
AD4
Naparwde myslisz, ze bez decydowania i czymkolwiek Spajkus pojechalby do renaty..??:o
Ze MArta nie napisalaby tego na watku..??:o
TO juz najlepiej o Tobie świadczy, jesli tak sadzisz...
Z jakich postow wynika, z eja decyduje o SPajkusiu a Marte informuje o decyzjach..??SZkola podstawowa sie klania- i czytanie ze zrozumieniem..
To tyle..bo o reszcie nawet pisac mi sie nie chce...

Posted

Ale zamieszanie :( weszłam z wątku Miętuska ale widzę że tu jakaś burza. Też nie do końca rozumiem o co taka afera jeśli pieniążki były płacone w 2 ratach. Przecież wiadomo jaka jest sytuacja na dogo i ile nerwów czasem kosztuje osobę zbierającą uzbieranie całej kwoty w momencie kiedy ludzie się wykruszają :shake: I wpłacane pieniądze to nie jest żadna "jałmużna" tylko ciężko zebrane środki. Nie rozumiem takiego podejścia :shake:

Posted

Plicha napisał(a):
Ale zamieszanie :( weszłam z wątku Miętuska ale widzę że tu jakaś burza. Też nie do końca rozumiem o co taka afera jeśli pieniążki były płacone w 2 ratach. Przecież wiadomo jaka jest sytuacja na dogo i ile nerwów czasem kosztuje osobę zbierającą uzbieranie całej kwoty w momencie kiedy ludzie się wykruszają :shake: I wpłacane pieniądze to nie jest żadna "jałmużna" tylko ciężko zebrane środki. Nie rozumiem takiego podejścia :shake:

Cieszą mnie nowe osoby na wątku. Na pewno śledzą Jego losy od początku. Prawda?
Może coś zadeklarują?

Posted

Nie śledzę losów Spajkiego od początku, weszłam z wątku Miętuska który trafił do domku bo cioteczki poprosiły o przeniesienie deklaracji na niego. Całego wątku nie dam rady przeczytać niestety...

Posted

Plicha napisał(a):
Ciężko przeczytać prawie 100 stron na raz :) Co do deklaracji mam ciężką sytuację ponieważ muszę wybrać między Spajkim a dwoma starszymi suniami, które jeszcze są w schronisku: http://www.dogomania.pl/threads/182122-Abra-i-Magnatka-dwie-weteranki.-Abra-pogryziona!!!-Czy-zd%C4%85%C5%BCymy-j%C4%85-uratowa%C4%87/page17
Nie cierpię takich sytuacji bo jak tu wybrać któremu psiakowi pomóc :(

WItaj cioteczko:) Cieszę się, ze jestes:) MAsz racje- wybrać zawsze jest mega trudno...ja zawsze w takich sytuacjach "idę za głosem serca"..:)Nie, zebym Cię "nagabywała" oczywiście;);):)Ale mozesz tez podzielić swoją deklaracje na 3 psiaki- ja mysle, że tak, jak wspomnialaś w swoim wpisie-żaden wplacony pieniadz dla psiaka, nawet 5zł nie jest jałmuzną, wrecz przeciwnie...wiedza o tym tylko Ci, ktorzy wplacają..i Ci ktorzy walcza o każdą złotówke dla psiaka...I wiedzą, jaki to trud ale tez jakie szczescie, gdy się uda:):)Skoro Spajkuś mialby byc "nastepcą" Miętuska, to może warto sie pokusic o grosik;):)

Posted

Anula napisał(a):
Poproszono mnie o przeniesienie deklaracji z Miętulińskiego na Spajkusia-oczywiście przenoszę-jest to kwota 50 zł.-deklaracja stała.

Hurrrra !!! :multi::multi::multi:
Wielkie dzięki cioteczko. Jesteś aniołem :)

Posted

Lidan napisał(a):
:crazyeye: Jejku :-o Wreszcie coś pozytywnego :multi:

No...nawet bardzo, bardzo pozytywnego:):)
BArdzo dziękuje wszystkim cioteczkom, ktore juz tu są i zechcialy wesprzec Dziadzia swoim serduszkiem i kaską:)

Posted

Dziękuję za deklaracje.

Cajus JB napisał(a):

Spajkuś to pies który ma już swoje lata, ale nadal bardzo żywiołowy. U Moria może się spełniać bo ma do dyspozycji nie tylko dom, ale i spory teren. Renata5 w pewien sposób ograniczy Mu te możliwości i ma u siebie psiaki znacznie starsze i spokojniejsze. Spajkuś nie będzie tam pasował. U Moria ma bezpośrednie wyjście na teren. U Renata5 kilkanaście schodów do pokonania. U Renata5 jest blisko do weta, ale jak trzeba gdzieś nagle jechać to trzeba to organizować. U Moria jest dalej, ale nie ma problemu z nagłym wyjazdem. Istotne jest też to, ze zawsze podkreślamy, że jeśli psu nie dzieje się krzywda to im mniej jest przenoszony tym lepiej dla Niego. Spajkusiowi nie dzieje się krzywda.
Moria prawdopodobnie nie przyjmie już kolejnego pieska na miejsce Spajkusia, a Renata5 straci jedno miejsce i nie będzie mogła przyjąć kolejnego. Jakiś starszy piesek straci przez to szansę. Przez ambicje ludzi. Powiesz to temu pieskowi. Może to będzie jakiś z Waszego schroniska.

Nadal nie mam odpowiedzi. Czyli jak byłby nadkomplet deklaracji to po co Spajkusia przenosić?

Dzwoniłem dziś do schroniska w Koninie. Odebrała Pani, która powiedziała mi, że jest kierownikiem i poinformowała, że Spajkuś jedzie do DS. Jednocześnie zapytała czy podtrzymuję swoją deklarację. Bardzo to dla mnie dziwne. Po co psu w DS deklaracja?

Proszę o wyjaśnienie tej sprawy.

Jeśli chodzi o moją deklarację to jest ona przypisana do psa w potrzebie. Skoro Spajkuś jedzie do DS to pozwolicie, że się zastanowię co z nią zrobić do czasu jakiś konkretnych odpowiedzi i ustaleń przez odpowiedzialne za Spajkusia osoby. Tym bardziej, ze na wątku jest napisane:

martka1982 napisał(a):
czy Spajki zostanie tu gdzie jest czy pojedzie do nowego dt dla wplacających nic sie nie zmieni. mysle ze gonia66 nadal bedzie pelnic funkcje skarbnika.

Więc naprawdę nie wiem czy Spajkuś jedzie na DT czy DS?

Zawsze też osoby odpowiedzialne za Spajkusia mogą stwierdzić, że moja deklaracja jest Mu zbędna.

Posted

Domek Renaty nie jest DS a DT, wiec deklaracje są potrzebne, bo jeśli TY sie wycofasz Cajus, Spajkuś nie bedzie mial kompletu deklaracji. Jesli jednak zdecydujesz pozostawić deklarację przy SPajkusiu, to bedzie mial nadkomplet, ktory zapewne bedzie bardzo potrzebny do wizyty kontrolnej u weta, czy leczenia Spajkusia.
DLatego własnie SPAjkuś jest cały czas w potrzebie...i dlatego martka pisala PW do darczyńców.
Gdy chodzi o zbieranie kasy- to jeśli Spajkuś pojedzie do Renaty, poprosilam Martkę, aby to ona przejela finanse SPajkusia (bo wówczas bedzie miala wiekszosć funduszy juz u siebie i darczyńców "od Miętuska", ktorzy mają juz Jej numer konta. ZGodziła się, więc prawdopodobnie lada dzień darczyńcy, ktorzy wpłacają pieniazki na moje konto, otrzymaja ode mnie PW z numerem Martki i poprosze Ich, aby na to własnie konto wysylali pieniązki, a ja na watku zrobie rozliczenie z pozostalych u mnie pieniazkow Spajkusia:):)

Posted

gonia66 napisał(a):
Domek Renaty nie jest DS a DT, wiec deklaracje są potrzebne, bo jeśli TY sie wycofasz Cajus, Spajkuś nie bedzie mial kompletu deklaracji. Jesli jednak zdecydujesz pozostawić deklarację przy SPajkusiu, to bedzie mial nadkomplet, ktory zapewne bedzie bardzo potrzebny do wizyty kontrolnej u weta, czy leczenia Spajkusia.
DLatego własnie SPAjkuś jest cały czas w potrzebie...i dlatego martka pisala PW do darczyńców.
Gdy chodzi o zbieranie kasy- to jeśli Spajkuś pojedzie do Renaty, poprosilam Martkę, aby to ona przejela finanse SPajkusia (bo wówczas bedzie miala wiekszosć funduszy juz u siebie i darczyńców "od Miętuska", ktorzy mają juz Jej numer konta. ZGodziła się, więc prawdopodobnie lada dzień darczyńcy, ktorzy wpłacają pieniazki na moje konto, otrzymaja ode mnie PW z numerem Martki i poprosze Ich, aby na to własnie konto wysylali pieniązki, a ja na watku zrobie rozliczenie z pozostalych u mnie pieniazkow Spajkusia:):)

Rozumiem to oficjalna odpowiedź schroniska?

Posted

Cajus JB napisał(a):
Rozumiem to oficjalna odpowiedź schroniska?

JA tego nie napisalam...o oficjalnej odpowiedzi napisze MArtka..ona jest przedstawicielką schroniska i moze przekazywac oficjalne wiadomości...JA napisalam to , co wiem odnośnie Domku u Renaty5...i odnosnie sytuacji finansowej Spajkusia na dziś...
Za wiadomośc oficjalna można uznac to, co napisalam odnosnie mojej osoby i roli skarbnika SPajkusia:)Napisalam to jednak w czasie przyszłym.."jeśli"...:)

Posted

gonia66 napisał(a):
JA tego nie napisalam...o oficjalnej odpowiedzi napisze MArtka..ona jest przedstawicielką schroniska i moze przekazywac oficjalne wiadomości...JA napisalam to , co wiem odnośnie Domku u Renaty5...i odnosnie sytuacji finansowej Spajkusia na dziś...
Za wiadomośc oficjalna można uznac to, co napisalam odnosnie mojej osoby i roli skarbnika SPajkusia:)Napisalam to jednak w czasie przyszłym.."jeśli"...:)

Cajus JB napisał(a):

Te pogrubione słowa są dla mnie istotne. Jak również dla Innego psa, który nigdy nie trafi do Renata5 bo być może będzie tam Spajkuś. Wchodząc do schroniska i patrząc na małego, starego pieska zawsze będziemy się zastanawiać. Czy jego życie jest mniej warte niż życie Spajkusia? Czy warto odmówić godnej starości i szansy jednemu psu dla drugiego? Wiedząc, że mogę pomóc dwóm psom, a tego nie zrobiłem ciężko mi będzie nazwać się człowiekiem.

Można uratować drugiego psa. Tu na tym wątku. Czy tylko ja to widzę?

Druga sprawa to podziękowanie dla Moria za rok opieki nad Spajkusiem. Jak Ona to widzi? Jak się z tym czuje?
Rok ze Spajkusiem. Wspólne bycie z Psim Przyjacielem. Nikt mi nie powie, że człowiek przez ten okres nie wiąże się z podopiecznym. Każdy kto prowadzi hotel, dt powie to samo. I takie pożegnanie. Wręcz odebranie.

Jedno psie życie, za drugie psie życie. A można uratować obydwa.

Posted

cajus przestan tu wypisywac klamstwa o jakims ds bo nic takiego nie mialo miejsca. nie bede odpowiadac na zadne twoje pytania bo ja zadalam ci jedno i jakos nie raczyles na nie odpowiedziec do tej pory...........

mamy zalatwiony na dzis transport. zadzwonilam do Morii zeby poprosic ja o przygotowanie Spajka do drogi. Jeszcze dobrze nie skonczylam zdania a tak jak sie wydarla..............ogolnie powiedziala ze SPAJKI JEST JEJ I ZE GO NIE WYDA(coś wam to przypomina? bo mi historie Farta kiedy chciala zataic,ze go nie wykastrowala w porę mimo iz wziela za to 300zl.

poprosilam Prezeskę TOZ o interwencję. jesli Moria psa nie wyda rozumiem, ze postanowila go przygarnac do siebie na stale i wtedy zadne deklaracje nie beda juz potrzebne.

Poprosilam rowniez moderatora o przejecie watku i oczyszczenie go. jesli Spajki zostanie wydany, zostane jego skarbnikiem.bylo to jednak przed deklaracja Morii, wiec nie wiem co bedzie teraz.

Informuje rowniez,ze te osoby, do ktorych pisze Pw z prosba o przekazanie swoich deklaracji Spajkowi sa informowane,ze on jedzie do Renaty.

a zatem czekamy czy info Morio. zostawiasz psa u siebie na stale jak mi mowilas i jestes jego prawnym opiekunem a zatem zobowiazujesz sie go utrzymywac z wlasnej kieszeni?

do tej pory nie pisalam na twoj temat i na temat twojego hoteliku nic zlego. jednak po rozmowie z toba doszlam do wniosku ze prawdopodobnie cos ukrywasz skoro nie chcesz wydac psa. I nasuwaja mi sie pytania: Czy Spajki jest zdrowy? Czy ma jakieś widoczne rany na ciele, ktore od razu zauwazylby kierowca a potem nowy dt gdybys go wydala? czy jest w gorszej kondyncji? co ukrywasz tym razem Morio?

postawilas na szale własną dobra opinię. co takiego sie dzieje ze wolalaś ja stracić niż wydac psa???????????????

Posted

Kierowniczka schroniska w Koninie była zmuszona interweniować telefonicznie u Morii w związku z informacją o przywłaszczenie przez Morię psa należącego prawnie do schroniska.
W czasie rozmowy Moria wycofała swoje słowa jakoby Spajki należał do niej. Zgodnie z prawem nie może nim dobrowolnie rozporządzać a wszelkie decyzje mają być podejmowane po wcześniejszym uzgodnieniu ze schroniskiem. Spajki zostanie u niej jeśli będzie spełniać następujące warunki, do których zobowiązała się podczas rozmowy telefonicznej:
1. będzie regularnie przesyłać na maila schroniska zdjęcia i informacje o Spajkim (ja je przekleję na wątek)
2. wyraża zgodę na niezapowiedziane wizyty osób postronnych w swoim hotelu, które skontrolują stan Spajkiego i zrobią mu zdjęcia a także będą miały wgląd w jego książeczkę zdrowia. Szczególnie interesują nas regularne szczepienia i odrobaczenia. Adnotacje z książeczki wkleję na wątek.

Ponadto wszelkie zabiegi weterynaryjne będą uzgadnianie między schroniskiem a weterynarzem i to schronisko otrzyma fakturę za zabieg. Pieniądze zostaną przesłane bezpośrednio do weterynarza, żeby nie było powtórki z historii Farta.

Jeśli Moria będzie stosować się do powyższego pies będzie mógł u niej zostać.

Posted

Coraz ciekawiej tu się robi i coraz dramatyczniej :niewiem: W tej dziwnej sytuacji jestem jak najbardziej za zmianą miejsca pobytu Spajkiego. Wcześniej sama zadawałam sobie pytanie czy przeprowadzka nie najmłodszego już psiaka do kolejnego dt nie będzie dla niego zbyt wielkim przeżyciem ale teraz już nie mam wątpliwości że jest konieczna. Nie podoba mi się zachowanie Mori. Jak ktoś podejmuje się opieki nad psem powinien budzić zaufanie, tym bardziej gdy ten ktoś bierze za to pieniądze.