Cajus JB Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Myślę, że już wszystko jasne. Dziękuję Moria. gonia skoro moje 150 zł nie dotarło do Ciebie na czas i założyłaś ze swoich. To u Spajkusia są deklaracje sprzed mojej wpłaty i Twoje założone. Moje 150 zł powinno być u Ciebie. Minus na ten miesiąc powinien wynieść - 33 zł z deklaracji. To w sumie na razie niewiele wiedząc, że są bazarki i 40 zł od innego pieska. Dlatego nie rozumiem czemu Spajki ma przelane tylko 150 zł. Proszę o rozliczenie kto wpłacił w tym miesiącu i kiedy. Zbieramy na wizytę Spajkusia u weta ok 100 zł Edit Uzupełniłem pierwszy o deklaracja stałe tak jak to wynika z wpłat. Wyślę wieczorem do wszystkich pw z zapytaniem o potwierdzenie ich. Quote
Moria Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dodam, że Spajk nie ma długu jako takiego ale uzgodnilysmy oplate za Spajka 300zl miesiecznie płatne z góry każdego 15 dnia miesiaca. w sporadycznych przypadkach zgadzałam sie na to że w kryzysie Gonia wpłaca po polowie, ale nie chciałabym aby to bylo normą, taka jest zasada w moim hotelu tak sie zgodziliście i prosze bardzo umowy sie trzymac. Ja ze swojej strony Spajka hoteluję w warunkach domowych i karmie go normalnie nie na "na połowy" z umowy sie wywiazuje i prosiłabym aby w kwestii finansowdej rownież wszystko sie zgadzało, w przypadku, gdyby Spajk znalazł dom przed uplywem miesiaca i byłaby nadpłata tak jak w przypadku innych psów, bylaby ona zwrócona lub przeznaczona na innego psa. Quote
Cajus JB Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Moria kiedy mogłabyś jechać ze Spajkusiem do weta? Zadbam o to aby koszt wizyty w ciągu kilku dni został Tobie zwrócony, niezależnie od opłaty na hotelowanie. Edit gonia te 40 zł od innego psa byłaś gotowa przeznaczyć na wyróżnienie allegra, a nie możesz hotel? Skoro jesteś skarbnikiem na tamtym wątku to proszę wyślij pw do darczyńców z zapytaniem. Nie każdy wraca i zagląda na wątki. Chcę mieć klarowną sytuację finansów Spajkusia. Quote
gonia66 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Moria napisał(a):Cały czas mówie że Spajk jest psem starym i jest mu potrzebna wizyta weterynaryjna, na początek mozna przeznaczyc na to dodatkowe 100zl, z kótrych i tak sie przeciez rozliczę, nie bedę przecież chodziła z psem do weterynarza i pytala ile za wizytę i co za co trzeba mu zrobic, a potem podziekuję przyjde do domu napisze ile potrzeba pieniedzy i potem po przelewie znowu z nim pojde do weterynarza, jest to bez sensu i nie mam na to czasu. Rzeczywiscie dzielisz mi czasami pieniadze na poł ale przyznam że wolałabym jednak dostawać całą kwote za psa, stawki za Spajkiego i Alfa są tak niskie, że nie ma tutaj co i jak dzielic, a ja niestety tez i mam zobowiazania i hotel prowadzę przede wszystkim dlatego aby utrzymać również swoje zwierzęta, które utrzymuje tylko z dochodu hoteliku, toteż kiedy liczę na przyplyw 300 zl, to wolałabym miec te 300zl, przykro mi ale taka jest rzeczywistość. Też jestem zdania, że psy sie u mnie zasiedziały, ale niestety zawsze trzeba sie liczyc z taka ewentualnościa, tak jak i z faktem, że po wizycie u weta, koszt jakiejkolwiek terapii Spajka też może byc wiekszy. W sprawie zdjęc umowiłam sie telefonicznie z Cajusem i prześle mu zdjecia na jego maila.MOria- z Toba rozmawialam i mowilam w jakiej jestesmy kondycji finansowej, ze mam na koncie 82 zl i tyle Ci wysle..(na koniec ostatniego okrezu rozliczeniowego- czyli na koniec sierpnia Spajki mial na koncie minus 3 zl- ale nie u Morii tylko u mnie)...Zgodzilas się bez problemu- wyjasnialam Ci dlugo co sie dzieje i dlaczego.Nie mowilas nic do mnie nigdy o koniecznosci wizyty a juz na pewno nie o fatalnym stanie ząbków... Wyslalam nie 82zł, jak sie umawialysmy a 150- zalozylam ze swojej kieszeni, zeby juz choc troche wiecej bylo. NA pol miesiaca. MAsz racje- w sporadycznych sytuacjach tak dzielilam- dokladnie 2 razy (wczesniej), bo wlasnie wtedy byly sporadyczne sytuacje i Spajki nie mial funduszy. Tak stalo sie i teraz. Nie mial- musialam podzielic- z nieba 300 zl nie wytrzasne...zgodzilas się- ustalalysmy to telefonicznie. Powiedzialam tez, ze jak wplynie reszta pieniazkow- to wplace. tez sie zgodzilas. Nie rozumiem wiec o co chodzi..??teraz jakies dziwne pretensje? Przeciez nie bede Ci wysylala po 10 czy 15 zl jak beda wplywaly na moje konto, bo jesli tak ma byc- to moze od razu niech ludzie do Ciebie wplacaja??Wplacilam za pol miesiaca...Potem doszla wplata Cajusa- 150 zł- czyli z tej kwoty juz wyslane bylo 68 zł...na dzis więc u Spajkusia na koncie jest 82 zl. Nie ma nic innego- a to sa pieniadze na hotelik..nie na badania..Moze jutro coś wpłynie..Spajki ma zaplaccone do konca miesiaca...jak uzbieram kwote 150 zł wczesniej- wysle wczesniej...ale teraz nie mam tej kwoty..co mam zrobic..???:o Mam wysylac po 10 razy pieniadze do Ciebie..??teraz 82 zl , potem ktos wplaci 10zł to znow i tak do konca..??Jak TY to sobie w ogole wyobrazasz..?? Cajus JB napisał(a):Myślę, że już wszystko jasne. Dziękuję Moria. gonia skoro moje 150 zł nie dotarło do Ciebie na czas i założyłaś ze swoich. To u Spajkusia są deklaracje sprzed mojej wpłaty i Twoje założone. Moje 150 zł powinno być u Ciebie. Minus na ten miesiąc powinien wynieść - 33 zł z deklaracji. To w sumie na razie niewiele wiedząc, że są bazarki i 40 zł od innego pieska. Dlatego nie rozumiem czemu Spajki ma przelane tylko 150 zł. Proszę o rozliczenie kto wpłacił w tym miesiącu i kiedy. Zbieramy na wizytę Spajkusia u weta ok 100 zł Edit Uzupełniłem pierwszy o deklaracja stałe tak jak to wynika z wpłat. Wyślę wieczorem do wszystkich pw z zapytaniem o potwierdzenie ich.CAjus..plissssssss...juz nie pisz co powinno byc...z poprzednich deklaracji Spajkus na koniec miesiaca byl na minusia..sam wklejales na pierwsza stronke...nie rob zamieszania...prosze...do tej pory jakos sobie ze wszystkim radzilismy świetnie..nie bylo pretensji, mimo, ze Spajki od dawna jest w zlej kondycji...kazdego miesiaca gdzies "wyszperlalam" jakies pieniazki na uzupelnienie..Spajki u Morii nigdy= powtarzam nigdy nie mial dlugu nawet złotowki!!!skad teraz takie zamieszanie i po co..??? Moria napisał(a):Dodam, że Spajk nie ma długu jako takiego ale uzgodnilysmy oplate za Spajka 300zl miesiecznie płatne z góry każdego 15 dnia miesiaca. w sporadycznych przypadkach zgadzałam sie na to że w kryzysie Gonia wpłaca po polowie, ale nie chciałabym aby to bylo normą, taka jest zasada w moim hotelu tak sie zgodziliście i prosze bardzo umowy sie trzymac. Ja ze swojej strony Spajka hoteluję w warunkach domowych i karmie go normalnie nie na "na połowy" z umowy sie wywiazuje i prosiłabym aby w kwestii finansowdej rownież wszystko sie zgadzało, w przypadku, gdyby Spajk znalazł dom przed uplywem miesiaca i byłaby nadpłata tak jak w przypadku innych psów, bylaby ona zwrócona lub przeznaczona na innego psa.Ale Moria- to nie jest norma- szkoda ze tego nie napisalas...w ubieglym miesiacu pieniazki byly i wplacilam calosc, podobnie wczesniej...tak sie dzieje tylko wtedy- gdy pieniedzy nie ma...ja nie jestem bankiem...i o tym Ci mowilam... JAk prosimy tu o zdjęcia albo wiesci o Spajkusiu(chocby o tym, ze trzeba z nim do weta,. ze zabki zle), to Ciebie nie ma...rozumiem- malo czasu, roboty sporo...to normalne- dlatego systematycznie dzwonilam co jakis czas i wypytywalam o Spajkusia,. Alfika...ale nigdy nic nowego nie mowilas,..nawet nie bylo o czym pisac tutaj...ale jak mowa o finansach- jestes i z dziwnymi pretensjami...na dodatek wszystkie nasze ustalenia jakos dziwnie się zmienily..bardzo mnie to smuci..zawsze stawalam po twojej stronie- wiesz o tym dobrze..ale teraz jesstem bardzo zdziwiona Twpoja postawa... Cajus JB napisał(a):Moria kiedy mogłabyś jechać ze Spajkusiem do weta? Zadbam o to aby koszt wizyty w ciągu kilku dni został Tobie zwrócony, niezależnie od opłaty na hotelowanie. Edit gonia te 40 zł od innego psa byłaś gotowa przeznaczyć na wyróżnienie allegra, a nie możesz hotel? Skoro jesteś skarbnikiem na tamtym wątku to proszę wyślij pw do darczyńców z zapytaniem. Nie każdy wraca i zagląda na wątki. Chcę mieć klarowną sytuację finansów Spajkusia.CAjus- zrobmy tak- Moze, jesli Ciebie to tyle emocji i zlosci kosztuje, Ty się juz nie martw o finanse Spajkusia- bo zaczyna mnie to wkurzac- piszesz tonem rozkazującym niemal- co mam robić, kiedy i po co i dlaczego...MOja w tym glowa- nie pierwsze 40 zl od darczyncow pozyskuje i nie ostatnie zapewne- i wiem dobrze, jak to sie zalatwia..i uwierz-raz jeszce pisze- Spajkus jest tak samo w mojej glowie, jak i w Twojej i w Martki i epwnie w innych glowach i sercach tez...nie zapominam o Nim i staram się zeby pieniazki mial.. NA leczenie napisalam juz, ze jesli jest to kwota 100 zł- pieniazki będą...zaraz dzwonie do Marty i uzgodnie wszystko...wtedy napisze dokladnie..ale ta nerwowa atmosfera nie dziala na mnie zachecająco... Do tej pory świetnie sobie radzilam z Martką...SPajkus nie ma dlugu...i poki co nie bedzie mial...jest drugi, śliczny bazarek, jest skonczony jeden... Quote
gonia66 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Stałe deklaracje dla Spajkusia: Negri -15 zł ( nieaktualna ) Lidan - 10 zł Madcat81 - 10 zł ( wstrzymana ) malicja - 5 zł(wpisana pomyłkowo- wpłaca swoją deklarację na innego psiaka-Swiatusia) ihabe - 30 zł agata51 - 10 zł eski - 20 zł Frubka - 10 zł marysia55 - 20 zł Cajus JB - 150 zł Wioletat - 20 zł Margoth37 - 5 zł DEKLARACJI STAŁYCH MAMY NA DZIŚ:275 ZŁ, z tego jedna z deklarujacych osob wpłaca regularnie, ale kwoty rózne- 15, 20 czasem 30 zł - bo niestety ma taką sytuację życiową, natomiast cioteczka wioletat, jest to osoba mieszkająca za granicą, wplaca nieregularnie- ostatnia wpłata w lipcu- 40 zł. Zgodnie z wpłaconymi w tym miesiacu deklaracjami, czekam na wpłaty od cioteczek wioletat i margoth (razem 25 zł), a do 150 zł brakuje na dziś 68 zł, wiec nawet, jesli te osoby wpłacą pieniazki- będzie brak na ten miesiac. Za bazarki nie mam zadnych wpłat poki co... WPŁATY WE WRZESNIU: 2.09- Lidan- 10 ZŁ 3.09- Agata51- 10 zł' 6.09- Ihabe- 15 zł 7.09- marysia55- 20 zł 13.09- Frubka- 10 zł 14.09- Eski- 20 zł 17.09- Cajus- 150 zł RAZEM WPŁAT:235 ZŁ- 3 ZŁ (DŁUG)= 232 ZŁ- 150 ZŁ HOTELIK= 82 ZŁ Jestem po rozmowie z MArtą, mysle, ze Ona coś więcej tu napisze odnosnie leczenia i wpłaty na leczenie:) W każdym razie o to 100 zł nie musimy sie martwić- na leczenie pieniazki będą. Naszym zmartwieniem na dziś jest brakująca kwota do oplaty za hotelik. Mam nadzieję, ze po zakonczeniu bazarku taka kwota się uzbiera i bede mogla dokonac pozostalej, brakującej wpłaty:) Quote
Moria Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Nawet nie przeczytalam do konca tego gonia co napisałas zgodzic sie nie zgodziłam, ponieważ postawiłas mnie przed faktem dokonanym. Natomiast na temat ząbków była mowa od początku kiedy Spajk p[rzyjechal do mnie i tylko ze wzgledu na dobra wolę weterynarza, wyczyścil mu ząbki gratis, mówie cały czas o tym, że Spajk jest psem starym i musi miec zapas finansowy na weta. Nikt nigdy nie wplacał mi w ratach i po prostu chciałabym aby to sie zmieniło.ponieważ opłaty za Spajka są bardzo niskie, więc wolałabym jednak dysponować całą kwotą w danym terminie. Po za tym goniu ty psa opłakujesz przez rok, a nie pozwalsz mi mojej mamy opłakiwac przez 4 miesiace. Pozdrawiam. Quote
gonia66 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Moria napisał(a):Nawet nie przeczytalam do konca tego gonia co napisałas zgodzic sie nie zgodziłam, ponieważ postawiłas mnie przed faktem dokonanym. Natomiast na temat ząbków była mowa od początku kiedy Spajk p[rzyjechal do mnie i tylko ze wzgledu na dobra wolę weterynarza, wyczyścil mu ząbki gratis, mówie cały czas o tym, że Spajk jest psem starym i musi miec zapas finansowy na weta. Nikt nigdy nie wplacał mi w ratach i po prostu chciałabym aby to sie zmieniło.ponieważ opłaty za Spajka są bardzo niskie, więc wolałabym jednak dysponować całą kwotą w danym terminie. Po za tym goniu ty psa opłakujesz przez rok, a nie pozwalsz mi mojej mamy opłakiwac przez 4 miesiace. Pozdrawiam.MOria...postawilam Cie przed faktem dokonanym- bo co mialam zrobic..??Wytrzepac z nieba..??I tak wplacilam więcej, niz powiedzialam...teraz tez nie mam calej kwoty jeszcze...zapewniem Cię, ze jak bede miala, to wpłace brakującą kwote, jak zawsze... Piszesz, ze ja oplakuje swojego psa przez rok- masz racje- niedalej jak dzis plakalam za Ciapunia..ale nie pozwalam sobie przy okazji tego oplakiwania na zaniedbywanie swoich obowiazkow...ja wiem, ze sa lepsze dni, moze i tygodnie...sa gorsze- to normalne- ja tez tak mam i chyba kazdy...dlugp nie prosilam o zdjęcia i wiadomosci na wątku- sama do Ciebie dzwonilam i pytalam o wszystko- rozumialam..wiec prosze, nie pisz takich rzeczy...ale skoro wchodzisz tu jak burza, kiedy mowa o kasie, a wczesniej kilku zdan o Spajkusiu nie mialas czasu napisac- to troche dziwne mi się wydalo- tym bardziej, ze inaczej rozmawialysmy,a inaczej Ty tu piszesz...czy Ty myślisz, ze ja nie wolalabym wplacac Ci na raz calej kwoty..???:o Zawsze tak robię, kiedy mam...nigdy nie podzielilam na raty oplaty, jesli Spajkus mial w skarpecie cala kwote potrzebną...nawet jesli brakowalo mu pare zlotych...podzielilam w sumie trzy razy odkad Spajkus jest u Ciebie...a jest poltora roku ponad...i zauwaz, ze nigdy Spajkus nie mial u Ciebie dlugu, pomimo tego, ze sytuację finansowa juz od dawna ma kiepską bardzo...Piszesz, ze powinien miec zapas..a myslisz, ze ja bym nie chciala zapasu..??On nie ma na hotelik..byloby super...tylko skąd..???Z ledwościa latam dziury, jakie ma prawie kazdego miesiaca od dawna... Nie pisz, ze oplata za Spajka jest niska- jest normalna...Wiele hotelikow ma dokladnie taka sama oplate- 300 zł za psa tej wielkosci, niektore mniej nawet a niektore więcej.....Spajkus to maly pies, nieklopotliwy, jak sama wilokrotnie pisalas...je i śpi...poza tym nie kazdy hotelik bierze oplate z góry za miesiac- w hotelu zwykle placi sie za wykonana usluge...ale ok- tak ustalalysmy- i tak robie...place z gory...znam wiele miejsc, w ktorych dziewczyny maja braki i wplacają bardzo nieregularnie, robia bazarki, uzupelniaja braki...ale nikt im za to "jazdy" nie robi, mimo, ze maja dlugi nawet kilkusetzłotowe....a Spajkus nie ma dlugu, za to my mamy "jazde"... Jest mi bardzo przykro czytajać takie posty i bedac zmuszana do pisania tego, co leży mi "na watrobie"...i dobrze wiesz,ze daleko bylam zawsze od tego... Teraz mam pytanie: jak to w koncu jest z tymi ząbkami..??Cajus napisal, ze Spajki ma zęby w oplakanym stanie...a sama napisalaś, ze mial przeciez czyszczone...to trzeba te zabki robić, czy nie..??Jesli nie ząbki, to co konkretnie trzeba..??Tylko wizytę kontrolną..?? Wlasnie tego mi brakuje- dokladnych informacji o zachowaniu i stanie Spajkusia- co się dzieje, co mu potrzeba, jakie ewentualnie ma dolegliwosci...czy coś Cie niepokoi w jego zachowaniu czy zdrowiu..tego nie ma juz od dawna...za to nagle dowiadujemy sie, ze nie dbamy o Spajkusia...tak sie po prostu nie robi,..Pozdrawiam... Quote
Cajus JB Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Czyli na koncie są 82 zł. Więc proszę o przelanie 80 zł na konto Spajkiego do Morii bo to reszta z mojej deklaracji. Czyszczenie ząbków było dawno. Dla swojego bezpieczeństwa Spajkuś będzie miał też zrobione badania. Co do emocji to ich nie mam. Tylko jedna osoba wzbudza u emocje i na pewno zgodzi się z Tobą, że skarbnik możne zarządzać funduszami psa / darczyńców według własnego uznania. Ale jej tu nie ma. A to nie jest prawda. Jeśli pies ma potrzeby lub opłaty to tyle ile można i jest powinno do Niego trafić. Quote
Cajus JB Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Spajkuś martka1982. Czekam na Twoją wypowiedź na wątku. Quote
martka1982 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 a już podjąłeś decyzję Cajus? Quote
Cajus JB Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Tak. Czekam na opis sytuacji. Edit Na Twój opis sytuacji martka1982 Wieczorem napiszę co i jak. Quote
martka1982 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 opis sytuacji będzie zależał od Twojej decyzji. moje zdanie już znasz Quote
Cajus JB Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Widzę, że gramy w szachy. Twój ruch, mój ruch. Dobrze. Szachownica – wątek Czarny król ( nie ma ) Czarna królowa ( Moria ) dom Spajkusia Czarna wieża ( Cajus JB ) broni królowej Biały król ( gonia66 ) chce decydować o wszystkim Biała królowa ( ? ) Biały goniec ( martka1982 ) goniec króla „Pionki” to darczyńcy i osoby czytające wątek O co gramy? Spajkuś jest bezpieczny w domku u Moria. Więc nie o to? W takim razie o ludzkie ambicje, chęć decydowania o wszystkim i postawienie na swoim. Tylko dla mnie to nie jest gra. Jako prowadzący wątek mam dbać o Spajkusia i staram się to robić. Została mi przedstawiona propozycja. Dobrze. Tylko czemu „pionki” nie mogą jej poznać. Skoro wyszła od Ciebie martka1982 to Ty powinnaś ją przedstawić. Gdybym ja miał jakąś propozycję chętnie bym się z nią podzielił z innymi bo są dla mnie równi. gonia66 bardzo proszę o Twój numer na pw. Quote
marysia55 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 no ta jako ten "pionek" poproszę aby mnie uświadomiono tutaj na wątku czy faktycznie gramy w szachy ?? wolałabym aby to nie były szachy ponieważ w nich dochodzi czasami do sytuacji patowej. A taka sytuacja gdy chodzi o życie lub zdrowie jest nie dopuszczalna ... przynajmniej jeśli chodzi o moją hierarchie wartości. Quote
gonia66 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 CAjus...ja na szachach sie nie znam w ogole..ale mam prośbe...odpimpaj się od Goni...Napisales swoje, co myslisz wczesniej- ok..przyęłam do wiadomości...Na watku nie rzadze ja...TU za Spajkiego w głownej mierze odpowiedzialna jest Martka, jako przedtawicielka schroniska..Z nia się konsultowalam od początku istnienia tego watku w większości sparw dotyczących Spajkusia...i w kwestii zdrowia i zycia SPajkusia-to Jej słucham- nie Ciebie...Skoro piszesz z Martą- z Nia załatwiaj sprawy do konca- ja sobie nie życze takich tekstów.. A moze to TY jestes gońcem...tylko nie krolowej...a kogos innego..???I nie mam na mysli nikogo, kto jest, lub BYł tu na watku...jak widzisz...znow wszystkich z watku wymiotło..??Powtórka z rozrywki..??:o Ciekawe, dlaczego mnie to nie dziwi...CZy to, ze wszyscy zamilkli, jak co niektorzy na innym watku sadzili- znow przeze mnie..???:o Otóż nie...powiadam-nie przeze mnie...Przez cały czas na watku Spajkusia był spokój i cisza...dawaliśmy radę i było tu "normalnie"...na pewno nie bylo nerwowej atmosfery..i jeśli juz kogos gońcem nazywac przyszło- to nie jest nim Marta- zapewniam Cię... MOj nr na PW Ci prześle za chwilę-jeszcze nie idę spać.. choć jakbys swojej krolowej podpytał, to juz dawno bys go mial... Quote
Cajus JB Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 martka1982 darczyńcy pytają co planujecie? Należy Im się odpowiedź. Wspólnie opłacamy Spajkusia. Wszyscy mamy prawo do wiedzy. Ja ja mam. Dlaczego Im tego odmówiono? Edit marysia55 napisał(a):no ta jako ten "pionek" poproszę aby mnie uświadomiono tutaj na wątku czy faktycznie gramy w szachy ?? wolałabym aby to nie były szachy ponieważ w nich dochodzi czasami do sytuacji patowej. A taka sytuacja gdy chodzi o życie lub zdrowie jest nie dopuszczalna ... przynajmniej jeśli chodzi o moją hierarchie wartości. Wskoczył mi post gonia66 dlatego cytuję. Dziękuję gonia66 za pw. Odezwę się jutro. Quote
gonia66 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Cajus JB napisał(a):martka1982 darczyńcy pytają co planujecie? Należy Im się odpowiedź. Wspólnie opłacamy Spajkusia. Wszyscy mamy prawo do wiedzy. Ja ja mam. Dlaczego Im tego odmówiono? A dlaczego do martki piszesz "planujecie"..???CZyzby Ona byla w kilku osobach..???:o Quote
Cajus JB Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Pytanie gonia66 napisał(a):A dlaczego do martki piszesz "planujecie"..???CZyzby Ona byla w kilku osobach..??? Odpowiedź gonia66 napisał(a):...Na watku nie rzadze ja...TU za Spajkiego w głownej mierze odpowiedzialna jest Martka, jako przedtawicielka schroniska..Z nia się konsultowalam od początku istnienia tego watku w większości sparw dotyczących Spajkusia...i w kwestii zdrowia i zycia SPajkusia-to Jej słucham- nie Ciebie... Ja konsultuję potrzeby Spajkusia z Moria. Ona zna je najlepiej. Reaguję dla dobra i potrzeb Spajkusia. Czekam na martka1982 gonia66 skrzynka pełna. Jutro zadzwonię. Quote
gonia66 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Cajus JB napisał(a):Pytanie Odpowiedź Ja konsultuję potrzeby Spajkusia z Moria. Ona zna je najlepiej. Reaguję dla dobra i potrzeb Spajkusia. Czekam na martka1982 gonia66 skrzynka pełna. Jutro zadzwonię.Skrzynke opróznilam- przeciez wyslalam Ci PW z informacja:) Prosze przeslij swoje PW ponownie...tak, jak pisalam- nie gwarantuje, ze jutro bede mogla rozmwaiac- jesli- to pewnie tak jak dzis- w godzinach nocnych...:) Quote
Cajus JB Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Dodawanie postu zajmuje chwilę. Odebrane i odpowiedziane. Czekam na martka1982 Quote
martka1982 Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 cajus prosiłam Cię o odpowiedź na pw lub telefonicznie, widzę,że źle mnie zrozumiałeś. chciałabym aby Spajki zmienił dt i pojechał do Renaty5, u której jest miejsce. Dlaczego? Ponieważ 1. będziemy systematycznie otrzymywać informacje o jego zdrowiu, samopoczuciu itp. nawet kilka razy w tygodniu 2. będziemy systematycznie otrzymywać zdjęcia na wątku 3. o każdej ważnej i mniej ważnej sprawie dotyczącej Spajkiego będę informowana telefonicznie 4. jeśli zajdzie konieczność przeprowadzenia jakiegokolwiek badania, już nie wspominając o operacji będziemy wiedzieć z góry ile to będzie kosztować, dlaczego weterynarz uznaje,że zabieg jest konieczny, a na wątku pojawi się tuż po zabiegu faktura 5. Renata5 zrozumie,jeśli czasem gonia66 będzie przelewać 150+150 zamiast całość kwoty od razu 6. mam ogromną nadzieję,że zmiana dt przyczyni się do znalezienia nowych osób deklarujących. te osoby, które prosiłam o przekazanie swoich deklaracji dla Spajkiego wchodzą na wątek, czytają i zwyczajnie im się odechciewa. Nie dziwię się. Chodzi mi tylko i wyłącznie o dobro psa. To co napisałam w punkcie 1 i 2 może w znaczący sposób wpłynąć na to,że Spajki znajdzie w końcu dom. Pytałam cajusa telefonicznie czy zostanie ze Spajkim jeśli pies zostanie przeniesiony do nowego dt. Oczywiście mam na myśli jego deklarację w kwocie 150zł, która jest dla mnie bardzo ważna, bo to w końcu aż 150zł. Nadal czekam na odpowiedź. Quote
marysia55 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 martka1982 napisał(a):cajus prosiłam Cię o odpowiedź na pw lub telefonicznie, widzę,że źle mnie zrozumiałeś. chciałabym aby Spajki zmienił dt i pojechał do Renaty5, u której jest miejsce. Dlaczego? Ponieważ 1. będziemy systematycznie otrzymywać informacje o jego zdrowiu, samopoczuciu itp. nawet kilka razy w tygodniu 2. będziemy systematycznie otrzymywać zdjęcia na wątku 3. o każdej ważnej i mniej ważnej sprawie dotyczącej Spajkiego będę informowana telefonicznie 4. jeśli zajdzie konieczność przeprowadzenia jakiegokolwiek badania, już nie wspominając o operacji będziemy wiedzieć z góry ile to będzie kosztować, dlaczego weterynarz uznaje,że zabieg jest konieczny, a na wątku pojawi się tuż po zabiegu faktura 5. Renata5 zrozumie,jeśli czasem gonia66 będzie przelewać 150+150 zamiast całość kwoty od razu 6. mam ogromną nadzieję,że zmiana dt przyczyni się do znalezienia nowych osób deklarujących. te osoby, które prosiłam o przekazanie swoich deklaracji dla Spajkiego wchodzą na wątek, czytają i zwyczajnie im się odechciewa. Nie dziwię się. Chodzi mi tylko i wyłącznie o dobro psa. To co napisałam w punkcie 1 i 2 może w znaczący sposób wpłynąć na to,że Spajki znajdzie w końcu dom. Pytałam cajusa telefonicznie czy zostanie ze Spajkim jeśli pies zostanie przeniesiony do nowego dt. Oczywiście mam na myśli jego deklarację w kwocie 150zł, która jest dla mnie bardzo ważna, bo to w końcu aż 150zł. Nadal czekam na odpowiedź. Przeczytałam uważnie post martki1982. Wszystkie 6 punktów, które wymieniła są bardzo ważne zarówno z punktu widzenia psa jak i jego darczyńców. Tak się złożyło, że jestem na wątkach psów zarówno tych, które są u Morii jak i tych które są u Renata5 więc mam porównanie co do formy prowadzenia wątków. W tym miejscu nie mogę i nie porównuje opieki nad nimi ponieważ nie byłam i nie widziałam ani hotelu u Morii ani hotelu u Renaty5. Jednakże pamiętam wątki psiaków u Morii gdzie trzeba było stoczyć prawdziwą batalię aby zobaczyć aktualne zdjęcie psa lub uzyskać jakąś konkretną informację, a i zabranie psa od Morii również skończyło się fiaskiem. Natomiast wątki Renaty obfitują i w bieżące informacje i zdjęcia psa. Na te wątki chce się po prostu wchodzić. Może to jest spowodowane tym , że Renata ma poparcie w swojej rodzinie. Może jest to spowodowane tym, że ma mniej psów pod opieką. Może jest bardziej zaangażowana w życie swoich podopiecznych. Może jest lepszy przepływ informacji i kontakt z darczyńcami ..... nie wiem, ale wiem że z domu od Renaty psy szybciej wychodzą do swoich domów. Nie piszę tego wszystkiego aby umniejszyć zaangażowanie Morii lub podważyć jej reputacje na Dogo. Uważam, że to nie jest zły hotel w porównaniu do innych hoteli, których działalność na dogo kończy się mego aferą (chociaż wiele wątków po drodze budziło czasami moje wątpliwości). Są psy , które są tam szczęśliwe. Jednak tak jak mając kontakt ze 'złem' musimy czasami "wybrać mniejsze zło", tak przy wyborze 'dobra' analogicznie mamy możliwości wyboru "większego dobra". Dlatego odnoszę wrażenie, że w przypadku Spajkiego ( jestem również jego darczyńcą) 'lepszym dobrem' będzie dom u Renaty. To jest moje zdanie.Jednakże skoro mamy demokrację uszanuję decyzje pozostałych osób opłacającym hotelowanie Skakiego i bez względu jaka będzie decyzja moja deklaracja pozostanie przy psiaku. Quote
agata51 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Wracam z wakacji, odwiedzam wątki swoich podopiecznych, coby uregulować płatności, wiem, że zalegam (2 tygodnie robi swoje) i znów jakieś "dyskusje" zastaję. Ciotki, wujki, ja nie mam na to ani czasu, ani chęci. Spajki jest jednym z wielu, na którego łożę. Ani mi on bliższy do, ani dalszy od innych. Mnie jest wszystko jedno, gdzie on jest, ja mam płacić i chcę wiedzieć komu. Czy mam doczytać 2-tygodniowe zaległości, a może ktoś mi w skrócie opowie, o co znów chodzi. PW będę mogła odebrać dopiero późnym wieczorem. Mój tel. 506 170 230. Quote
martka1982 Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 czy Spajki zostanie tu gdzie jest czy pojedzie do nowego dt dla wplacających nic sie nie zmieni. mysle ze gonia66 nadal bedzie pelnic funkcje skarbnika. Quote
Recommended Posts