Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

... czy tez może ktoś Ci troszkę przypomniał;) Tak szczerze, to kiedyś chciałam sprawdzić, czy są odnotowane moje wpłaty u Spajkiego i kompletnie nie mogłam się odnaleźć. Teraz to może będzie czytelniejsze:)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madcat1981 napisał(a):
... czy tez może ktoś Ci troszkę przypomniał;) Tak szczerze, to kiedyś chciałam sprawdzić, czy są odnotowane moje wpłaty u Spajkiego i kompletnie nie mogłam się odnaleźć. Teraz to może będzie czytelniejsze:)
Hehehh:) Tak, tak- na PW mi przypomniałaś,pamiętam teraz, ale byl to czas "zaganiania" i mi PW umknęło (wykasowalam nawet niechcący)..;) A tak w ogole, to bardzo sie cieszę, ze sprawdzacie swoje wplaty kochani:)u Spajkusia cioteczko, są wszystkie Twoje wplaty odnotowane- sa na pierwszej stronce- mozna sparwdzić:) CAjus jak przybedzie, dopisze wplaty za lipec i sierpień oczywiscie:) Gdyby cos po drodze się przytrafilo- to wstrzasac mną na PW od razu prosze:):);) Rozliczenie postaram sie dokończyć i wkleić w nocy:)W dzień troche trudno, bo ciągle "coś obok";)

Posted

Uporałam się z remanentem nareszcie (ciągle "coś" mi przerywało;))
Wklejam tutaj- a Ciebie Cajus proszę o przeniesienie na pierwszą stronkę tego przeniesienia (tamto możesz wykasować, żeby było wiadomo, o co chodzi:))
Zrobilam pomyłkę na 10 zł- to po prostu był "czeski błąd" przy dodawaniu:oops:, ale juz wszystko, mam nadzieję, gra:lol:
Prosze wszystkich darczyńców, żeby zerknęli oczkiem i gdyby cos było nie tak- piszcie proszę. Od tej pory tak juz tylko będę zliczała i dodawała- w ten sposob o pomyłkę będzie dużo trudniej. Zauważyłam na watku (jakoś na początku), że Marysia55 probowala mi wytlumaczyć, jak powinnam robić rozliczenia- ale ja kompletnie nie zakumalam wtedy:oops:...teraz juz wiem, o co chodzilo:);)

WRZESIEŃ 2009-WPŁYWY
-307 zł od Kajetanka
Frubka- 10
Eski- 20
Ihabe- 30
Malicja- 5
Nikus- 135
Terra- 35
ŁĄCZNA KWOTA WPŁAT ZA WRZESIEŃ 2009=535 zł
WPŁATA ZA HOTEL- 15.IX- 300zł
PAŹDZIERNIK- WPŁATY:

Marysia55- 20
Ewatonieja- 35
Ihabe- 30
Eski- 20
Madcat81-20
Lidan-20
Negri-30
Ihabe-30
Madcat-10
Ewatonieja-35
ŁACZNIE WPŁYWY ZA M-C X 2009= 250 ZŁ
OPŁATA ZA HOTEL W DN. 15.X- 300 ZŁ
LISTOP
AD 2009-WPŁYWY:
Agata51-10
Marysia55-20
Frubka-10
Negri-15
Eski-20
Wioletat-40
Cajus-150
Madcat81-10
WPŁYWY ZA LISTOPAD- 275 ZŁ
WPŁATA ZA HOTEL- 15.XI= 300ZŁ
GRUDZIEŃ- WPŁYWY:
Ihabe-30
Lidan-10
Marysia55-20
Agata51-10
Eski-20
Cajus-150
Madcat81-10
Lidan-10
Agata51-10
WPŁYWY ZA GRUDZIEŃ- 270 ZŁ
OPŁATA ZA HOTEL- 15 XII- 300 ZŁ
STYCZEŃ 2010-WPŁYWY:
Marysia55-20
Ihabe-20
Frubka-10
Wioletat-40
Cajus-150
Eski-20
Madcat81-10
WPŁYWY ZA M-C STYCZEŃ=270 ZŁ
OPŁATA ZA HOTELIK 15.01- 300 ZŁ+ OPŁATA ZA SZCZEPIENIA- 30 ZŁ= ŁĄCZNIE 330 ZŁ
LUTY 2010- WPŁYWY:
Lidan-10
Agata51-10
Ihabe-30
Marysia55-20
Frubka-10
Eski-20
Cajus-170
Ewatonieja-35
Wioletat-50
ŁĄCZNIE WPŁYWY ZA M-C LUTY- 355 ZŁ
OPŁATA ZA HOTELIK W DN.15.02- 140 ZŁ (do konca lutego ze względu na brak funduszy w dn. 15.02)
MARZEC- WPŁYWY:
Madcat81-10
Lidan-10
Marysia55-20
Agata51-10
Eski-20
Frubka-10
Ihabe-20
Cajus-150
WPŁYWY ZA MARZEC=250 ZŁ
WYDATKI: 1.03- OPŁATA ZA HOTEL (do 15- marca)-150 ZŁ+ 14.03- OPŁATA ZA HOTEL- 300 ZŁ= 450 ZŁ
KWIECIEŃ- WPŁYWY:
Madcat81-10
Lidan-10
Frubka-10
Ihabe-15
Wioletat-40
Cajus-150
Agata51-10
Marysia55-20
Eski-20
WPŁYWY-KWIECIEŃ=285 ZŁ
WYDATKI-HOTELIK- 17.04- 300 ZŁ
MAJ- WPŁYWY:
Madcat81-10
Lidan-10
Marysia55-20
Ihabe-30
Frubka-10
Eski-20
Cajus-150
Agata51-10
WPŁYWY –MAJ- 260 ZŁ
WYDATKI- OPŁATA ZA HOTEL- 300 ZŁ
CZERWIEC 2010- WPŁYWY:
Madcat81-10
Lidan-10
Marysia55-20
Wioletat-20
Eski-20
Ihabe-20
Frubka-10
Agata51-10
Margoth37-10
Cajus-150
WPŁYWY ZA M-C CZERWIEC=280
WYDATKI- OPŁATA ZA HOTEL W DN. 15.06 (150 ZŁ) i 21.06(150 ZŁ)=300 zł
LIPIEC- WPŁATY:
Madcat81- 10
Lidan-20
Ihabe-15
Frubka-10
Darczyńcy Lusieńki- 50
Eski-20
Marysia55-20
Cajus-150
Wioletat-40
Margoth37-5
Agata51-10
WPŁATY W M-CU LIPCU=350 ZŁ
WYDATKI- HOTELIK-WPŁATA-300 ZŁ
SIERPIEŃ-WPŁATY
Madcat81-10
Lidan-10
Marysia55-20
ŁĄCZNE WPŁATY SIERPIEŃ- 40 ZŁ
ROZLICZENIE WPŁAT OD IX.2009- VIII.2010
535(IX)+250(X)+275(XI)+270(XII)+270(I)+355(II)+250(III)+285(IV)+260(V)+280(VI)+350(VII)+40(VIII)=3427 zł
WYDATKI- IX.2009- VIII.2010
300(IX)+300(X)+300(XI)+300(XII)+330(I)+140(II)+450(III)+300(IV)+300(V)+300(VI)+300(VII)=3320zł
STAN KONTA SPAJKUSIA NA DZIEŃ 10.08.2010:
3427 zł – 3320 zł= 107 zł

Posted

Lidan napisał(a):
Super! Teraz widzę moje lipcowe 20 zł bo już się zaczęłam zastanawiać czy przypadkiem na obiecankach nie zakończyłam ;-)
Lidziu-też bardzo sie ciesze, ze pojęłam o co biega i sie z tym uporałam jakoś:) jak widac- nauka nie idzie w las;) NA błedach sie uczymy- ale zwykle to wychodzi na dobre:):)
Donoszę z radością, że wpłynęla kolejna wpłata od cioteczki Ihabe- 15 zł
Od tej pory- bede tu oczywiscie wpisywala naplywające pieniazki, ale na koniec miesiaca , wzglednie z początkiem nowego- bedę robila misieczne rozliczenie, tak, jak być powinn, a Cajusa prosze o ewentualne sparwdzenie czy korektę i przeniesienie na pierwszą:) Nie będę juz "używała" swojego sposobu ,liczenia- teraz dopiero widze, jak bardzo urtudnialam sama sobie ksiegowanie:)
Niebawem wpłata za hotelik i chyba poprosze Morie, żebym mogla wysylac z jedno- dwudniowym opóźnieniem- całośc kwoty, bo do tej pory wysylalam ostatnimi czasy na dwie raty, gdyz wujek Cajus nie ma mozliwosci przesylania 150 zl przed 15-tym...myslę, że to nie zrobi Wioli różńicy, a mnie bedzie łatwiej:)
NAjlepiej byloby jednak, gdyby ten nasz Słodziaczek domeczek znalazł..tylko jak to zrobić..??

Posted

Dziękuję za remanent gonia. Przejrzę wszystko. Na razie pierwszy będzie podwójny.

Będę się starał wpłacać dwa dni prędzej, ale nie obiecuję, że za każdym razem mi się uda. Najlepiej jak znajdziemy wspólnie domek. Trzeba wyrobić jakąs nadwyżkę i zainwestować w allegro i płatne ogłoszenia.

Jeśli mogę prosić to poproszę, jeszcze o daty przy bieżących rozliczeniach.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Dziękuję za remanent gonia. Przejrzę wszystko. Na razie pierwszy będzie podwójny.

Będę się starał wpłacać dwa dni prędzej, ale nie obiecuję, że za każdym razem mi się uda. Najlepiej jak znajdziemy wspólnie domek. Trzeba wyrobić jakąs nadwyżkę i zainwestować w allegro i płatne ogłoszenia.

Jeśli mogę prosić to poproszę, jeszcze o daty przy bieżących rozliczeniach.
Iesz co Cajus..??Mam oczywiscie daty wszystkie w swoim kajecie- ale to dużo więcej pisania:)Nie zapisywalam więc- bo nie myślalam, ze to aż tak istotne:)
Zrobmy tak, ze od tej pory bede wpisywala juz na bieżąco daty- moze być..??:)

Posted

Cajus JB napisał(a):
Właśnie o bieżące prosiłem. Za dużo liczenia i zmęczenie Tobie wychodzi.
Hhehehe...nie...spoko...to nie od liczenia i nie ze zmeczenia...
inne sprawy, bardziej przyziemne zaprzataja mi właśnie głowę..prognozy pogody..:(
Ale póki co- jest ok...:)

Posted

Cajus JB napisał(a):
Skoro rozliczenie i jego sposób mamy już opracowany. Czas wymyślić jak Spajkusia wysłać do domu.
BArdzo bym chciala...czas nie dziala niestety na Jego korzyść..:( Tylko, ze ja nie mam pomysłu...tzn pomysły moze by sie i znalazły- tylko predyspozycji chyba nie mam:(

Posted

Napisz jakie masz pomysły. Spajkusiowi brak reklamy, a ja jeszcze mam kilka zaległych psiaków do ogłaszania więc to trochę potrwa. Chciałbym aby miał allegro i ogłoszenie w MP.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Napisz jakie masz pomysły. Spajkusiowi brak reklamy, a ja jeszcze mam kilka zaległych psiaków do ogłaszania więc to trochę potrwa. Chciałbym aby miał allegro i ogłoszenie w MP.
NO moje pomysły są typowe- nie różńia sie od twoich..Allegro, jak najwiecej ogłoszeń, NK (chociaz juz coraz mniej popularna), moznaby jakies plakaciki- ale to wszystko wymaga umiejetności i nakladow finansowych..a tak naprawdę, umiejętności u mnie praktycznie zadne w tej kwiestii, a jesli chodzi o finanse- nie mamy w zasadzie zadnych możliwości- z miesiaca na miesiac "ledwo pchamy wózek...:(

Posted

Przejrzałam rozliczenie, wszystko się zgadza oprócz tego, że moja styczniowa wpłata (poszła 02.01.) została przesunięta na grudzień. Ale to chyba nie ma większego znaczenia

Posted

[quote name='agata51']Przejrzałam rozliczenie, wszystko się zgadza oprócz tego, że moja styczniowa wpłata (poszła 02.01.) została przesunięta na grudzień. Ale to chyba nie ma większego znaczenia Spojrzałam w zeszyt- faktycznie Agatko, Twoja wpłata i Lidzi są zapisane bez daty, pod wpłata cioteczki Madcat z dn.29.XII, dlatego przepisując, pewnie pomyślałam, ze skoro 3 osoby- jedna, pod drugą, są pod jedną datą- to byly wpłaty z tego samego dnia:)Nawet nie zauważyłam, że i Twoja i Lidzi sa w grudniu podwójne, a w styczniu nie ma żadnej:)Finansowo- to akurat nie ma znaczenia- wszystko się zgadza:)
Bieżace wpłaty będą wpisywane juz z datami wpływów, wiec juz do takich "przesunięć" nie dojdzie:) Ale dzięki serdeczne, że zwróciłaś na to uwagę:)
Podobnie jest u cioteczki madcat81- ale tu juz zwrócilam od razu uwagę, bo nie chcialo mi sie wierzyc, że w lutym nie wpłaciła...spr konto i rzeczywiscie w lutym wpłaty nie było, ale doszlam od razu o co biega:) W Październiku są dwie wpłaty. Jedna z 14.X, a druga- z 28X- i ta zapewne byla juz na listopad. W listopadzie, tez wpłata jest pod koniec miesiaca- a to pewnie byla na grudzien, potem w grudniu- rowniez na koniec miesiaca- pewnie to byla styczniowa:) W styczniu- wpłynęła 29.01- i to zapewne lutowa wpłata-dlatego w lutym nie bylo żadnej:) następne wplaty-od marca- jak widac, są zawsze pierwsze- bo przychodzily 1-go, lub 2-go każdego miesiaca:) Heheh..ciekawe, czy ktoś rozumie, to co nabazgroliłam;):eviltong:

Posted

martka1982 napisał(a):
Ludziska! Spajki ma u mnie allegro od bardzo dawna....zanim jeszcze trafił do Morii.........................
MArtuś..a czy to jest wyróżnione allegro? MOże warto zainwestowac w wyróżńienie..?? Nie wiem, jak teraz, ale keidyś, bardzo duzo psiakow znajdowalo domek przez Allegro..ale faktem jest, ze obecnie Allegro, tak, jak NK juz nie są aż takie popularne..

Posted

martka1982 napisał(a):
to jest zwykle allegro, mam 40 psiakow co miesiac na allegro,więc nie wyróżniam ze swoich..........life is brutal:(
Rozumiem Martuś doskonale..
A jak myślisz o tym wyróżnieniu../?Jest sens w to inwestować..?Jasli tak- to na "gwałt" trzeba szukac pieniązków...

Posted

No to trzeba w takim razie pomyślec o wyróżnieniu alllegro..
Aaaaa....dziś jeszcze po południu, wpłynęła deklaracja Cajusa- 150 zł:):) Bardzo dziękuje- w takim razie na 15-go może się uda zebrać całą kwote i będe mogla wpłacić całość:)

Posted

Cajus JB napisał(a):
Może jakiś bazarek? Ma ktoś troszeczkę czasu aby pisać pw o deklaracje jednorazowe?
BAzarek- świetna mysl...tylko kto go zrobi..?
JA czas mam Cajus, niestety poki- co musze zrobic sobie przerwę w zapraszaniu darczyńców...po prostu wstydzę się przed "swoimi" darczyńcami za niektore watki, na ktore ich zapraszam a potem są narazeni na stresy i nerwy:(
Może jak troche ochłonę...zresztą tak naparwdę ja o Spajkusiu nie zapominam...za każdym razem, gdy pojawiaja się niespodziewane "prezenty" albo "spadki", pierwsza myślą, jest własnie Spajkuś, bo on ma najwieksze "tyły":(