Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No bo nikt nie napisał, ze dzwoniłas do pani Prezes, że jest zgoda, ze Moria wyjedzie po Spajkiego:eviltong::eviltong::eviltong:

Dziewczyny, na kolana przed Gonią, naszą królową:loveu: To ona jest matką tego sukcesu. Spajki serduszko, ciotka Gonia tak się wzięła za eobotę, że już lada chwila czeka Cie nowe życie:loveu::loveu::loveu:

No ale dalej do dzieła: deklaracje!!!!!
Wysyłajcie i proście kogo się da:loveu::loveu:

Bazarki? Kto zrobi dla tego niechcianego na dogo przez nikogo psiaka?
Ja zrobię ale jak tylko zdejmą mi szlaban z kompa:diabloti: zalecenie lekarza:angryy:

Spajki uhuuuuuuu, udało się!!!

Posted

NO prosze Cie Ihabe..na kolana..:razz:nie widze w tym zadnej mojej zaslugi naprawde...wszystko sie tak slicznie poukladalo- to wg mnie Boza Opatrznosc zadzialala- bo jak wczoraj pisala o transporcie do w-wy- to robilam to "drewnianymi palcami"..nie wierzylam ze w ogole to mozliwe i myslalam, ze pisze bez sensu..a jak jeszcze zobaczylam mape i odleglosc od Konina- do w-wy...na dogo mi sie dzis nie chcialo wchodzic normalnie:razz:myslalam ze bez sensu..ze nic z tego...no i co???a Pani prezes teg schronu to KROLOWA..osobiscie jestem w szoku..czy wy wiecie...MUSZE TO NAPISAC...ze to koninskie schronisko placi samo od siebie za transport psiaka, ktory znajdzie domek na terenie Polski?????:-o:-o:-oWlasnie dlatego nasz Spajkus moze jechac cudem- bo do Wejherowa jedzie piesio- trojłapek, ktry znalazl dmek i Iwonka kochana wiezie Go taki kawal- na koszt schronu....TO JEST DOPIERO CUD I O TYM POWINNISMY PISAC I ROZGŁASZAC WSZEM I WOBEC....tylko..ja to za bardzo nie wieczy tu jest w ogole ktos kto jeszcze to czyta..???:shake::shake::shake:MAm wrazenie ze jestesmy na watku we 3...:-(:-(:-(CIOTECZKI!!!!!!!!!!!!!!!PUUUUUK PUUUKKKKK!!!!!!

Posted

Ja jestem kochana, Ty jesteś i ......:-(:-(:-(

Ale nic to, Spajki nie musi o tym wiedzieć, że takie wredne ciotki:diabloti:

Śpij słodko Spajki:loveu::loveu:

Posted

ihabe napisał(a):
Ja jestem kochana, Ty jesteś i ......:-(:-(:-(

Ale nic to, Spajki nie musi o tym wiedzieć, że takie wredne ciotki:diabloti:

Śpij słodko Spajki:loveu::loveu:

NO I JEST MARTKA!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:ONA TO DOPIERO JEST PRZEJETA SPAJKUSIEM..NAPRAWDE...(nie tylko zreszta Nim)Ale tak nie moze byc...musimmy cos zrobic...dzis jestem strasznie zmeczona...ale jutro nowy dzien i nowe pomysly....

Posted

Jeszcze zapomnialam przed przyjazdem kajtusia pani prezes schroniska Konińskiego dzwonila do mnie czy w pelni swiadomie zgadzam sie przyjąć ślepego psa na hotel. Totez tez muszę napisac że schronisko Konin jest wspaniale i chyba bierze udzial w glosowaniu w Krakvecie. Oddam glos.

Posted

Moria napisał(a):
Napisalam już Goni że Spajki jest jużu mnie i wszystko w porzadku bardzo miły spokojny pies.

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:..lalalaaaa.....teraz zcekamy na wiadomosci od Czarusia i zawijamy rękawy..i do roboty....(gdyby Czarus poszedl do domku- byloby jej znacznie mniej:eviltong:)..ale w przypadku Spajkusia sprawdzilo sie powiedzenie- 'OSTATNI BEDĄ PIERWSZYMI"...Spajkus byl brany w ogole pod uwagę na samym koncu...i co???Szczęsciarz mały normalnie..ale się cieszę:multi::multi::multi:

Posted

No Gonia, ja juz wiem,ze Czarus pojechal dzis do domku :multi: hurraaaa
a teraz napisze jak nam uplynela podroz
Spajki byl bardzo,bardzo grzeczny. Spał prawie cały czas. W ogole sie nie wiercil i zachowywal sie jakby wiekszosc swojego zycia spedzil w aucie;)
O 11 zostal przekazany na rece Morii, i zanim Moria odjechala to Spajki juz zdazyl przejsc z tylu samochodu na przod na siedzenie kierowcy:cool3: siedzial sobie tam spokojnie i czekal co dalej. Tyle z wiesci z podrozy.

Posted

Hihihihi..no tak tak....pojechal ja tez dowiedzialam sie przed chwila- zadzwonilam do Ani(red)...w takim razie deklaracje od Kajetanka przepiszemy dla Spakusia...zajme sie ty najszybciej jak bede umiala zeby wyslac do cioteczek prosbe o wplaty...niektore cioteczki na sierpien wplacily..no ale wobec tego na pierwszy miesiac tak czy siak- mamy kaske po Kajetanku..(dokladna kwote napisze po dokladnym uzgodnieniu)...mamy tez 20 zł u Morii(bylo 50 zl po Kajtusiu ale 30 zl za dzisiejsza podroz)...no i trzeba teraz dozbierac deklaracje na pewno...dzis zrobie zestawienie ale nie teraz:p
Najwazniejsze ze Spajkus w domku...Moria pisala ze ma okropny kamien na zabkach- tzrebaby cos z nim zrobic, wiec jak bedzie kasa- to koniecznie:lol:
No i MOria napisala ze tak sie zauroczyla schronem w Koninie-ze pomyslala, ze od tej pory zawsze bedzie rezerwowala jedno miejsce dla pieska z tegoz schronu...co Wy na to???

Posted

Spajkuś ładnie przespal noc, wpakowal sie do koszyczka po Kajetanku, jest ten koszyczek troche dla niego mały bo miesci sie tak na scisk ale jest mu tam wygodnie i jest to jego miejsce. Poznal sie z psami, biegal wczoraj z kładką Frotką i wielką bernardynka. Mam zdjęcia corka mam nadzieje że wklei. Zjadł dzisiaj i jest takim psem jak Kajtek bezproblemowym. Mysle że jak wszystko pozna i sie zadomowi to bedzie wędrowal dalej. Nie słyszałam żeby szczekal.

Posted

gonia66 napisał(a):
Hihihihi..no tak tak....pojechal ja tez dowiedzialam sie przed chwila- zadzwonilam do Ani(red)...w takim razie deklaracje od Kajetanka przepiszemy dla Spakusia...zajme sie ty najszybciej jak bede umiala zeby wyslac do cioteczek prosbe o wplaty...niektore cioteczki na sierpien wplacily..no ale wobec tego na pierwszy miesiac tak czy siak- mamy kaske po Kajetanku..(dokladna kwote napisze po dokladnym uzgodnieniu)...mamy tez 20 zł u Morii(bylo 50 zl po Kajtusiu ale 30 zl za dzisiejsza podroz)...no i trzeba teraz dozbierac deklaracje na pewno...dzis zrobie zestawienie ale nie teraz:p
Najwazniejsze ze Spajkus w domku...Moria pisala ze ma okropny kamien na zabkach- tzrebaby cos z nim zrobic, wiec jak bedzie kasa- to koniecznie:lol:
No i MOria napisala ze tak sie zauroczyla schronem w Koninie-ze pomyslala, ze od tej pory zawsze bedzie rezerwowala jedno miejsce dla pieska z tegoz schronu...co Wy na to???

Super się wszystko ułożyło:) Czaruś znalazł dom,kaski już nie będzie potrzebował a Spajkuś już u Morii:)) Takie zakończenia lubię:)
ok, to jak już będziesz po wywiadzie kto ile i dla kogo, to daj znać ile trzeba uzierać.
No tak, Spajkuś pewnie nigdy nie miał zębów czyszczonych, więc nie ma się co dziwić. Mam nadzieję,że nie ma jakiegoś stanu zapalnego, bo kto wie czy go coś nie boli...
No i najlepszy news - że będzie miejsce dla naszych psiaków:)) Super:multi: Zawsze jakiegoś podsunę (właściwie to ja już myślę o jednym takim....)

Posted

Moria napisał(a):
Spajkuś ładnie przespal noc, wpakowal sie do koszyczka po Kajetanku, jest ten koszyczek troche dla niego mały bo miesci sie tak na scisk ale jest mu tam wygodnie i jest to jego miejsce. Poznal sie z psami, biegal wczoraj z kładką Frotką i wielką bernardynka. Mam zdjęcia corka mam nadzieje że wklei. Zjadł dzisiaj i jest takim psem jak Kajtek bezproblemowym. Mysle że jak wszystko pozna i sie zadomowi to bedzie wędrowal dalej. Nie słyszałam żeby szczekal.

Ostatnimi czasy ulubionym miejscem, w którym spał Spajki był......kubeł na śmieci! Wchodził sobie do niego i spał powyginany ale najwyraźniej to mu odpowiadało. Najwidoczniej Spajki lubi jak mu ciasno podczas snu....każdy ma swoje fanaberie. W schronisku zdarzało się,że szczeknął gdy inne psy szczekały.

Posted

Hurra Spajkuś szczęśliwy.:loveu::loveu:
Ale Czaruś juz wrócił do schroniska:-(

Spajkusiu tak bardzo się cieszę:loveu::loveu:
Ząbki szybko wyczyścimy.

Wioleńko, a może pobralibyśmy mu krew i zrobili badania tez próby wątrobowe itp? Ja pokryję koszt wizyty u weta. Tak bardzo się zawsze boję, że tym psiakom można pomóc ale trzeba wiedzieć czy cos się dzieje, a często nie ma oznak a choroba już jest:-(

Buziaki dla najwpsnialszego Hoteliku na świecie i cudownych psiaków:loveu::loveu:

Posted

Wet zawsze robi badania takie między innymi ma Gufi, miał zrobione przed zabiegiem.
No i Spajkuś ma szczepienie przeciwko wsciekliżnie do grudnia tego roku.
Czekamjak śledzik przyjezie to zapakuję dwa psy prawdopodobnie we wtorek i zawiozę do weta.

Posted

Moria napisał(a):
Wet zawsze robi badania takie między innymi ma Gufi, miał zrobione przed zabiegiem.
No i Spajkuś ma szczepienie przeciwko wsciekliżnie do grudnia tego roku.
Czekamjak śledzik przyjezie to zapakuję dwa psy prawdopodobnie we wtorek i zawiozę do weta.

Jesteś kochana :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

WCzoraj robilam zestawienie deklaracji i jak juz wszystko zrobilam i chialam wyslac- dogo mnie wywalilo...:mad::mad:No ale mam to skopiowane na szczescie- wiec wklejam raz jeszcze:
No wiec tak..deklaracje przedstawiaja sie nastepujaco:
Negri-15 zl
Lidan- 10 zł
Madcat81- 10 zł
malicja- 5 zł
ihabe- 30 zł
agata51- 10 zł
eski- 20 zł
Frubka- 10 zł
ewatoonieja (do konca roku) 35 zł
Mamy więc na dzień dzisiejszy 145 zł deklaracji stałych i w spadku po Kajetanku 200 zł na pewno(jest troszkę wiecej- dokładnie 317 zł ale myślę, że jakąs stówką to powinniśmy się podzielic z bardzo potrzebująca bidulinka- jeśli taka się pojawi oczywiscie, no i częśc tych pieniążkow to wpłaty kajtusiowych dziewczyn za m-c sierpien- wiec juzz teraz nie wplaca..choc w zasadzie to za Spajkusia bedziemy wplacac tak samo jak zza Kajetanka - czyli od 15-go kazdego miesiąca, wiec powinno sie wszystko zgadzac we wplatach:roll:)No ale tak- czy siak- brakuje nam ok 150 zł deklaracji stalych, wiec trzeba zakasac rekawy i do dziela...pieniaki musza sie znaleźc koniecznie..i sie znajdą, chocby spod ziemi- prawda cioteczki?????Tylko ta cisza na watku..tu prawie juz nikt nie zaglada..:-(:-(Mało kto się z nami cieszy....

Posted

Natusia to teraz prośba do Ciebie o uaktualnienie pierwszego postu.
Napisz przede wszystkim,że Spajki jest w DT u Morii i potrzebujemy 150 zł deklaracji stałych.
Czy ktoś mógłby zrobić banerek z napisem,że potrzebujemy funduszy?

Posted

Brysio napisał(a):
Wspaniale!!!!:loveu::loveu::loveu:
Hihihi..jasne ze wspaniale alejeszcze wspanialej bedzie jak bedziemy mieli deklaracje na cala kwote...bo jeszzce na weta nam bedzie potrzebna..ale na to to chyba trzea bedzie jakis bazaarek zrobic....