Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy ogłaszałam Fuksa zadzwoniła kobieta i ponformowała mnie, że na posesji, na której nikt nie mieszka (kiedyś mieszkali jej rodzice) pojawił się pies. Duży, w typie owczarka niemieckiego, prawdopodobnie potrącony przez samochód. Jest głuchy, stary a ona panicznie się go boi. Pies wegetował tam już dwa miesiące a ona łaskawie rzucała mu jedzenie bywając tam od czasu do czasu. Krakowskie schronisko po psa nie przyjechało za względu na rejonizację. Poprosiłam karusiap o pomoc (dziękuję :loveu:) i pojechałyśmy po psa. Ma miejscu zobaczyłyśmy bardzo wychudzonegi staruszka, tylne łapy plątały się , widać było problemy ze stawami. Psina na widok kobiety warknęła, do nas podeszła i pozwoliła się pogłaskać. Bari jest skrajnie zaniedbany, głuchy, na szyi ma domowym sposobem skleconą obrożę, zapiętą na stałe skręconymi śrubami. Wielkie kolucho zdradza, że był trzymany na łańcuchu. Jest brudny, śmierdzący, z powbijanymi kleszczami. Nigdy nie zrozumiem jak można patrzeć na taką nędzę i nie zabrać psa do weterynarza.:angryy: Z Karolinką wpakowałyśmy go do samochodu a on położył siwą mordkę na moich kolanach i cichutko postękiwał. Żalił się, za całe swoje dotychczasowe życie. Musimy sprawić, żeby jego los się odmienił. Jest kochany, kiedy wysiadlyśmy z samochodu cieszył się i usiłował podskakiwać na tych slabych, plączących się nogach. Wyadoptowałam szczęśliwie Fuksa, więc Bari zajął jego miejsce w hotelu. Podobało mu się, wszedł do budy i rozglądał się z ciekawością. Jest ciepło więc boks zewnętrzny, nasłoneczniony jest przyjemniejszy dla niego niż boks w budynku. Teraz trzeba zająć sie sprawami wetrynaryjnymi od podstaw, po koleji. W poniedziałek pierwsza wizyta. Trzeba też go ogłaszać i szukać domu, idealnego. Jeśli ktoś może partycypować w kosztach leczenia, będę wdzięczna. Koszty hotelowe będą moim problemem. Karolinka wstawi dzisiaj zdjęcia.

Wpłaty:
Bari dostał z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/f1075/superowa-nowa-skorzana-smycz-dla-porzuconego-staruszka-ka-koniec-dziekujemy-136249/ 200zł. Bardzo dziękuję. Z tej kwoty 155zł przeznaczam na Diankę bo Bari od 12 maja jest w nowym domu.:multi:

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dajcie znać gdybym była potrzebna z aparatem . Kochany staruszek :loveu:
Dziś pani Ola i AgaG tez zabrały z opuszczonej po śmierci własciciela posesji psiaka , stał na łańcuchu .

Posted

Tamaro, Ty to zawsze jakąś biedę wyszukasz. Jednej znajdziesz super dom, pojawia się następna. Patrząc na Twoje wątki można przypuszczać, że Bari też znajdzie super domek:lol:. Zwłaszcza, że tyle osób chce pomóc.
Ja też zaznaczam wątek.

Posted

Na zdjęciach nie widać jak bardzo jest wychudzony bo z przodu jest masywny. Zastanawia mnie fakt, dlaczego obcy pies nie odchodził jeśli posesja nie była ogrodzona i dlaczego warczał na tą kobietę a do mnie i Karoliny przytulał się. Zastanawiałyśmy się z Karoliną czy nie był to niechciany spadek. Ale nie wiemy tego. Ważne , że biedak jest już bezpieczny.

Posted

Biedaczysko :shake: ale teraz już będzie lepiej.
Pomóc mogę tylko ogłoszeniami ale poczekam jak juz będzie po wizycie u weta żeby ew. coś więcej można było napisać.

Posted

tamb napisał(a):
Na zdjęciach nie widać jak bardzo jest wychudzony bo z przodu jest masywny. Zastanawia mnie fakt, dlaczego obcy pies nie odchodził jeśli posesja nie była ogrodzona i dlaczego warczał na tą kobietę a do mnie i Karoliny przytulał się. Zastanawiałyśmy się z Karoliną czy nie był to niechciany spadek. Ale nie wiemy tego. Ważne , że biedak jest już bezpieczny.

też sobie tak pomyślałam :shake:

psisko cudne :loveu:

Posted

Patia napisał(a):
Dajcie znać gdybym była potrzebna z aparatem . Kochany staruszek :loveu:
Dziś pani Ola i AgaG tez zabrały z opuszczonej po śmierci własciciela posesji psiaka , stał na łańcuchu .

Bardzo dziękuję, jesteś wręcz niezbędna.:loveu:Nikt nie zrobi takich zdjęć jak Ty,