Rybc!a Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Nie lubię wschodów słońca, nie chcę opuszczać Krainy Moich Snów, bo tylko tam znajduję ukojenie. W moich snach Ktoś głaszcze mnie po głowie, którą składam z oddaniem na kolanach tego Ktosia, ganiam z Ktosiem po wybujałych trawach płosząc motyle, wystraszone żaby podnoszą wrzask słysząc moje wesołe szczekanie, a dzikie ptaki zrywają się z furkotem, żebym przypadkiem nie znalazł ich gniazd. Wieczorem Ktoś szepcze mi ciepłe słowa kiedy siedzimy razem w domu wtuleni w siebie, ja słyszę bicie serca Ktosia, serca, które należy też do mnie. Nie lubię wschodów słońca, otwieram oczy i widzę moją ciasną, ciemną klatkę. Słyszę głosy ludzi, którzy obojętnie przechodzą obok mnie… Płaczę żywymi łzami, skomlę z rozpaczy, próbuję wykrzyczeć moje cierpienie i tęsknotę… No, cóż kogo obchodzi zwykły pies i jego sny… Lubię zachody słońca, wtulam się w kąt mojej klatki, znów mogę zapuścić się do Krainy Moich Snów gdzie czeka na mnie mój Ktoś. Co można więcej powiedzieć o Tomaszku.. To niewielki, około 11 kilogramowy, szorstkowłosy piesek. Został znaleziony, na torach, gdzie leżał i czekał.. na kogo? Tego nie wiadomo.. Pies bardzo cierpiał, gdy trafił do schroniska. Teraz jest lepiej, Tomaszek odnalazł się w tej sytuacji, choć nadal jest bardzo smutny.. Tomaszek ma marne szanse na adopcję .. Może ty to zmienisz? Kontakt: Rybc!a GG 5722414 email rybcia122@tlen.pl GSM 691364660 Tomeczek Quote
Miśka84 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Charly napisał(a):sliczny kochany Tomaszek No :placz::placz: Dużo macie Elbląskich wątków i jakoś trudno je ogarnąć. Quote
Rybc!a Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 To chyba dobrze, że dużo. Czym więcej psiaków pokażemy, tym więcej ma szansę na dom. Quote
Charly Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 rybciu, zbierzmy wszystkie wątki do kupy i wstaw je w pierwszy post elbląski. tak będzie wszytko na miejscu ok? ja zbiorę jeszcze raz wszystkie moje i wstawię na elbląski do wstawienia w pierwszy:) Quote
Miśka84 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Charly napisał(a):rybciu, zbierzmy wszystkie wątki do kupy i wstaw je w pierwszy post elbląski. tak będzie wszytko na miejscu ok? Dobry pomysł :p Quote
Charly Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Miśka84 napisał(a):Dobry pomysł :p to Rybci pomysl:). Tylko ostatnio trochę to zaniedbałysmy:) Quote
Rybc!a Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Przecież tak właśnie jest, jakich psów brakuje? Quote
Charly Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Rybc!a napisał(a):Przecież tak właśnie jest, jakich psów brakuje? nie widzę np. moich. toffik, nero, grubciu- juz kilka razy wstawialam linki na elbląski nowe to: gadulka i kociołek i Pachydera tez chyba nie ma. wyszukam linki pozniej i wstawie Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Faktycznie... nikt go nie chce... :shake: Quote
Charly Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Tomaszka nikt nie widzi, bo on nie wychodzi z psiarni na zewnątrz. siedzi caly czas w srodku. Quote
Vitka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Biedny... widziałam dziś go, jak szłam po Burkę... :roll: Quote
Charly Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 dobrze by było i jego wziąść czasem na spacer. Jest b. smutny. Quote
Vitka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Niestety... Tomaszek jak tylko mnie ujrzał to uciekł... Gdyby jeszcze chciał chodzić na te spacerki! :-( Quote
Charly Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Vitka napisał(a):Niestety... Tomaszek jak tylko mnie ujrzał to uciekł... Gdyby jeszcze chciał chodzić na te spacerki! :-( oki. zobaczymy następnym razem. Quote
Rybc!a Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Dorota, pamiętasz? On był kiedyś z nami na długim spacerze. Z Linusem, Largo, Gandim . Aportował w wodzie, szczekał, bawił się jak szczeniak . Quote
kordonia Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Jest bardzo wrażliwym psem- pamiętam go, kiedy trafił do schronsu, w lutym czy marcu. BYł mróz, on położył sie na betonie i tak leżał. NIe chciał nic, nie ruszał się, chyba marzył o smierci. Przeniosłam go do izolatki na pierwsze dni- smutny sopelek lodu :placz: . Cieżko mu u nas :( Quote
Charly Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Trzeba go zabrać na spacerek, rozruszać i może da się zrobić ładne zdjęcia. ogłosimy go potem. Tomaszek to najsmutniejszy pies w schronisku. Quote
Vitka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ok. Następnym razem idzie ze mną i z Burką. ;) We wtorek może. :) Quote
Recommended Posts