Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i wyszło na moje - sunia była szkolona - właśnie przez Rude Zło... Sunia została nauczona siadania, warowania, przychodzenia do człowieka, brania jedzenia z ręki - to już jest bardzo dużo... To jest argument przy szukaniu domu.

• Like 3
Posted
Dnia 16.10.2023 o 00:04, Poker napisał:

Jak dobrze, że istnieje dobra duszka Rude ZŁO i jej podobne osoby

❤️👏

od razu pomyślałam, że pod tym nickiem kryje się DOBRO ❤️ 

Bardzo się cieszę, że sunia już opuściła schronisko i z nadzieją czekam na "ciąg dalszy"

• Like 1
Posted

Alaskan przekazała nam pierwsze wieści od Violi. Sama nie może napisać, bo jest w drodze.

Sunia przekochana, delikatna bardzo. Biorąc pod uwagę, że już w schronisku Lidla rozpoczęła jej odkarmianie, nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak wyglądała przed tym. Bo ona nadal  jest zagłodzona.

Viola ma doświadczenie w opiece nad takimi psiakami i z Alaskan ustaliły, że spróbuje jej podawać nutridrinki. Kupi na próbę 2 i jak kupy będą w porządku, to zamówimy jej ich jakąś ilość.

Posted
Dnia 16.10.2023 o 12:12, Ewa Marta napisał:

Alaskan przekazała nam pierwsze wieści od Violi. Sama nie może napisać, bo jest w drodze.

Sunia przekochana, delikatna bardzo. Biorąc pod uwagę, że już w schronisku Lidla rozpoczęła jej odkarmianie, nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak wyglądała przed tym. Bo ona nadal  jest zagłodzona.

Viola ma doświadczenie w opiece nad takimi psiakami i z Alaskan ustaliły, że spróbuje jej podawać nutridrinki. Kupi na próbę 2 i jak kupy będą w porządku, to zamówimy jej ich jakąś ilość.

ale chyba nie ludzkie? Miałaś na myśli Nutribound dla psów?

Posted
Dnia 15.10.2023 o 23:38, Rude ZŁO napisał:

Ja nie rozpamiętuje przeszłości. Ona miała swój czas.Teraz czas na teraźniejszość i starania, by jutro było lepiej. Wiele pracy jeszcze przed nami, ale zdecydowanie jesteśmy na dobrej drodze 💪

Ja nie rozpamiętuję. To było czyste porównanie, przed i po.

Posted
Dnia 16.10.2023 o 19:24, Sowa napisał:

A jak z pasożytami, sunieczka może mieć ciągle bogate życie wewnętrzne... to zdjęcie z góry dopiero ukazuje, jak bardzo jest zabiedzona.

Sunieczka  na dniach zostanie zabrana na pełną profilaktykę. Poprosiłyśmy o wszystko. P. Viola zbiera kał. 

Widać po niej stres...no serce się kraje....😥

• Like 1
Posted
Dnia 16.10.2023 o 14:21, Perełka1 napisał:

ale chyba nie ludzkie? Miałaś na myśli Nutribound dla psów?

Przepraszam, nie zauważyłam Twojego pytania. Oczywiście chodzi o nutribound. Kupowałam teściowi nutridrinki i  przez pomyłkę tak napisałam. Mam nadzieję, że do jutra przesyłka dotrze i sprawdzimy, czy to jej służy.

Sunia jest naprawdę zachudzona bardzo. Pokłon w pas dla Lidki, która i tak ją już odkarmiała w schronisku. Teraz kładzie się na miękkiej, grupo ułożonej kołderce i odpoczywa.  Spacery będą coraz dłuższe, ale nie można jej przeforsować teraz.  Badania krwi zrobimy zgodnie z sugestią weta za jakiś czas. Teraz odkarmianie, badanie kału i ewentualne ostrożne pod opieką weta odrobaczanie. 

Przyznam szczerze, że onki nie są w moim typie zupełnie. Najbardziej urzekają mnie zwykłe kundelki, niepodobne do żadnej rasy. No, ale ona, jej spojrzenie, jej postura wyzwalają we mnie ogromne wzruszenie. Przecież my naprawdę wzięłyśmy ją bardzo nadprogramowo, ale żadna z nas nie umiała udawać, że ona wygląda lepiej niż w rzeczywistości.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Rozmawiałam dzisiaj z p. Violą. Sunia ma apetyt, chętnie je. Dostaje małe porcje, często. Jest karmiona tak, jak się postępuje przy zagłodzonych psach. Dostaje puszki Rocco sensitive. 

Chętnie chodzi na spacery. W zgodzie z psami. Do ludzi anioł. 

Wizyta u weta umówiona na sobotę. 

• Like 4