Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto z Was wybiera sie w maju na wystawe do Szilvasvaradu ?? W koncu tam jest swieto terierowe czyli INTERRA !! :)
1- INTERRA JUDGE LIST

David Scawthorn (England - Saredon kennel) : races jugées Airedale, Lakeland terrier

Harry O' Donoghue (Ireland - Blackdale kennel) : Fox Terrier wire & smooth, Norwich terrier

Judith Averis (England - Saredon kennel) : Welsh terrier, West Highland White terrier

Elke Peper (Germany - Peppermint kennel) : Yorkshire, Norfolk terrier

Janice Braithwaite : (Australia - Optimo kennel) : Jack Russel, Parson Russel, Silky terrier

Gertrud Hagström (Sweden - Merry Mac kennel) : Cesky, Glen of imaal, Scottish, Dandie-Dinmont, Sealyham, English Toy, Japanese terrier

Monique v. Brempt (Belgium - Limecourt kennel) : Cairn,- Border terrier

Margarete Huber (Austria - v. Larchenbruch kennel) : Bedlington, Manchester, Brazilian, Jagd-Skye terrier

David M Del Rio (USA - Gold Rush kennel) : American Staffordshire Terrier

Paula Heikinen Lehkonen (Finland - Wolfheart kennel) : Irish, Kerry Blue, Soft Coated Wheaten terrier

David Harrison (South-Africa - Sandawana kennel) : Bull, Minibull, Staffordshire Bull Terrier

Posted

mala dygresja..patrzac na sklad sedziowski od razu mozna domyslic sie dlaczego u nas coraz mniej sie chce jezdzic na wsytawy.Bez obrazy ale ile razy mozna ogladac tych samych sedziow i z gory przewidywac "wyroki" na ringu.Hodowla rusza do przodu gdy ktos na psy spojrzy innym okiem..vide Krajowa Terrierow RAciborz badz Klubowa Glogow 2004.
Pozdrawiam.

Posted

Mam namiar na przyzwoity i niedrogi hotel w Szilvasvarad, dawali pyszną kiszkę na śniadanie. Są też na terenie domki campingowe.
Na wystawie tam byłam raz jeden, odbywała się w samą Wielkanoc, w sobotę była klubowa a w niedzielę CACIBowa. Nagrodą za BISa był ogierek rasy lippizaner. W poniedziałek wielkanocny miała być tam aukcja koni tej rasy i zwycięzca BISa jeśliby swojego ogierka nie chciał, to mógł otrzymać połowę kwoty uzyskanej z jego sprzedaży.
Ale CACIBa przysłali dopiero po roku z okładem.

Posted

ja jestem chetna na ta wystawe.,...ale z Ponami i grzywaczką...mam takie pytanie gdzie bym mogła znalezc obsade sedziowska na miedzynarodowke pozostałych grup..i czy sa moze w tym czasie inne klubówki w Szilvasvarad.

Posted

Popieram opinie, że dobrzy, zagraniczni (czyli niewyeksploatowani
ufff!) są motywacją dla wystawców.

Słyszałem o amerykańskiej praktyce ankiety powystawowej wśród wystawców nt sędziowania i ustalaniu kolejnej obsady na podstawie
takiego rankingu.

Posted

Podaje obsade sedziowska na teriery :) Macie tam jeszcze dwie wystawy CACIBOWE - czyli, kazdy kto wystawia psy w klasie mlodziezy ma szanse zrobic Mlodziezowego championa Wegier :)
CACIB Saturday:

FCI III.fajtacsoport

Kenneth J. Campbell (AUS) : Airedale, Welsh, Lakeland,Soft Coated Wheaten, Ausztrál, Silky terrier

Harry O' Donoghue (Irl) : Bedlington, Manchester, Brazil, Jagd, Border, Cesky, Kerry Blue, Jack russel, Parson russel

Elke Peper ( D ) : West Highland White, Glen of imaal, Sealyham, Toy, Japán, Norwich, Staffordshire bull terrier

Gertrud Hagström (S) : Cairn, Yorkshire terrier

Judith Averis (GB) : Sky, Dandie dinmont, Skót, Norfolk

Rui Oliveira (P) : Bull, Minibull, Amerikai Staffordshire terrier

Dr.Carola Möhrke (D) : Foxterrier

CACIB Sunday:

FCI III.fajtacsoport

Janice Braithwaite Campbell (AUS) : Fox-,Welsh,- Bedlington, -Norfolk,- Norwich, Border terrier

Judith Averis (GB) : Kerry Blue,- Ír,- Manchester,- Lakeland,- Airedale terrier

Gertrud Hagström (S) : West Highland White,- Sky,- Ausztrál,- Silky terrier

Margarete Huber (A) : Soft Coated Wheaten,- Cesky,- Jack Russel,- Parson

Russel,- Glen of Imaal,- Sealyham,- Toy,- Japán,- Dandie

Dinmont,- Cairn terrier

Monique van Brempt (B) : Brazil,- Jagd,- Yorkshire,- Skót terrier

David M. Del Rio (USA) : Bull,- Minibull,- Staffordshire Bullterrier

Kenneth J.Campbell (AUS) : Amerikai Staffordshire terrier

Posted

Cóż, ja najpierw powiedziałam nie, ale jak zaczęłam czytać, 2xCACIB, Interra, super sędziowie, i jeszcze jak wyczytałam miły camping znacie, czyli i chałupka i towarzystwo by się znalazło- nagle zaczęło do 'tak' przechodzić 8) .

Mam pytanko, może niedoczytałam, zgłoszenia 3 wysyłam, czy 1 i piszę na nim, że to na 2xCACIB i Interra? A płacicie na miejscu czy przelewem?

• 3 weeks later...
Posted

Sajko, ja bym napisała 3 zgłoszenia - strzeżonego.....
W każdym razie tak bede pisac, inna rzecz, że ja chyba rozne psy bede w rozne dni pokazywać.
Tak sie zastanawiam - a moze bysmy zrobili wspolna wycieczke - taniej i przyjemniej :D Wstępnie jesteśmy umówione z Nitencja, jeszcze do końca nie wiem z czym pojade, ale tak mysle, że może by sie znalazło miejsce jeszcze dla jednej osoby z psem :roll:

Posted

Ja się jeszcze waham, bo Drago będzie dopiero w młodzieży, więc ewentualne zwycięstwo we wszystkie 3 dni da nam Mł.Ch.W., ale z drugiej strony sędziowie znani, cenieni, niezapraszani do Polski. Ale 2 tygodnie później jest europejska, na którą też chcę jechać... a płacicie przelewem z Polski, czy na miejscu?

• 1 month later...
Posted

Jeśli ktoś się wybiera na Wegry, a jeszcze nie wie gdzie nocuje,
polecam rezerwację on-line pod adresem:
http://www.hegyicamping.com/eng/home_eng.html

UWAGA Od 25.03 są kłopoty z domeną (choć adres jest poprawny) - więc ze strony rezerwować się nie da, ale z pewnością odpowiedzą na maila hegyi.camping@axelero.hu

31.03.2005 - W/w adres już działa.

Wczoraj zarezerowałem pokój 2-osobowy w domku.
Wieczorem dostałem mailowe potwierdzenie o przyjęciu rezerwacji.

Cena - 2 osoby i pies - 5800 HUF (czyli ok. 100 PLN) za noc.

Wg mapy kamping jest o rzut aportem o stadionu wystawowego.
(przy Egri Ut)

Polecem też informacje o okolicy:
http://www.egeronline.com/country/village.php?location=szilvasvarad&lang=en