Nitencja Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Kto z Was wybiera sie w maju na wystawe do Szilvasvaradu ?? W koncu tam jest swieto terierowe czyli INTERRA !! :) 1- INTERRA JUDGE LIST David Scawthorn (England - Saredon kennel) : races jugées Airedale, Lakeland terrier Harry O' Donoghue (Ireland - Blackdale kennel) : Fox Terrier wire & smooth, Norwich terrier Judith Averis (England - Saredon kennel) : Welsh terrier, West Highland White terrier Elke Peper (Germany - Peppermint kennel) : Yorkshire, Norfolk terrier Janice Braithwaite : (Australia - Optimo kennel) : Jack Russel, Parson Russel, Silky terrier Gertrud Hagström (Sweden - Merry Mac kennel) : Cesky, Glen of imaal, Scottish, Dandie-Dinmont, Sealyham, English Toy, Japanese terrier Monique v. Brempt (Belgium - Limecourt kennel) : Cairn,- Border terrier Margarete Huber (Austria - v. Larchenbruch kennel) : Bedlington, Manchester, Brazilian, Jagd-Skye terrier David M Del Rio (USA - Gold Rush kennel) : American Staffordshire Terrier Paula Heikinen Lehkonen (Finland - Wolfheart kennel) : Irish, Kerry Blue, Soft Coated Wheaten terrier David Harrison (South-Africa - Sandawana kennel) : Bull, Minibull, Staffordshire Bull Terrier Quote
Flaire Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Nitencja, my chyba nie, ale napisz coś więcej - co, gdzie, jak i kiedy. Może jakiś link jest? Quote
Ramir Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Oj kusisz Nitencja ale propozycja interesująca bardzo.Skład sędziowski o jakim można pomarzyć. Quote
Aluzja Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 mala dygresja..patrzac na sklad sedziowski od razu mozna domyslic sie dlaczego u nas coraz mniej sie chce jezdzic na wsytawy.Bez obrazy ale ile razy mozna ogladac tych samych sedziow i z gory przewidywac "wyroki" na ringu.Hodowla rusza do przodu gdy ktos na psy spojrzy innym okiem..vide Krajowa Terrierow RAciborz badz Klubowa Glogow 2004. Pozdrawiam. Quote
sortis Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Mam namiar na przyzwoity i niedrogi hotel w Szilvasvarad, dawali pyszną kiszkę na śniadanie. Są też na terenie domki campingowe. Na wystawie tam byłam raz jeden, odbywała się w samą Wielkanoc, w sobotę była klubowa a w niedzielę CACIBowa. Nagrodą za BISa był ogierek rasy lippizaner. W poniedziałek wielkanocny miała być tam aukcja koni tej rasy i zwycięzca BISa jeśliby swojego ogierka nie chciał, to mógł otrzymać połowę kwoty uzyskanej z jego sprzedaży. Ale CACIBa przysłali dopiero po roku z okładem. Quote
flashka-g Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 ja jestem chetna na ta wystawe.,...ale z Ponami i grzywaczką...mam takie pytanie gdzie bym mogła znalezc obsade sedziowska na miedzynarodowke pozostałych grup..i czy sa moze w tym czasie inne klubówki w Szilvasvarad. Quote
foxydoxy Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Wersja angielska serwisu wystawy: http://www.szilvasvaradcacib.hu/interra/nev_eng.htm PONa chyba nie przyjmą... 8-) Quote
foxydoxy Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Popieram opinie, że dobrzy, zagraniczni (czyli niewyeksploatowani ufff!) są motywacją dla wystawców. Słyszałem o amerykańskiej praktyce ankiety powystawowej wśród wystawców nt sędziowania i ustalaniu kolejnej obsady na podstawie takiego rankingu. Quote
Nitencja Posted January 11, 2005 Author Posted January 11, 2005 Podaje obsade sedziowska na teriery :) Macie tam jeszcze dwie wystawy CACIBOWE - czyli, kazdy kto wystawia psy w klasie mlodziezy ma szanse zrobic Mlodziezowego championa Wegier :) CACIB Saturday: FCI III.fajtacsoport Kenneth J. Campbell (AUS) : Airedale, Welsh, Lakeland,Soft Coated Wheaten, Ausztrál, Silky terrier Harry O' Donoghue (Irl) : Bedlington, Manchester, Brazil, Jagd, Border, Cesky, Kerry Blue, Jack russel, Parson russel Elke Peper ( D ) : West Highland White, Glen of imaal, Sealyham, Toy, Japán, Norwich, Staffordshire bull terrier Gertrud Hagström (S) : Cairn, Yorkshire terrier Judith Averis (GB) : Sky, Dandie dinmont, Skót, Norfolk Rui Oliveira (P) : Bull, Minibull, Amerikai Staffordshire terrier Dr.Carola Möhrke (D) : Foxterrier CACIB Sunday: FCI III.fajtacsoport Janice Braithwaite Campbell (AUS) : Fox-,Welsh,- Bedlington, -Norfolk,- Norwich, Border terrier Judith Averis (GB) : Kerry Blue,- Ír,- Manchester,- Lakeland,- Airedale terrier Gertrud Hagström (S) : West Highland White,- Sky,- Ausztrál,- Silky terrier Margarete Huber (A) : Soft Coated Wheaten,- Cesky,- Jack Russel,- Parson Russel,- Glen of Imaal,- Sealyham,- Toy,- Japán,- Dandie Dinmont,- Cairn terrier Monique van Brempt (B) : Brazil,- Jagd,- Yorkshire,- Skót terrier David M. Del Rio (USA) : Bull,- Minibull,- Staffordshire Bullterrier Kenneth J.Campbell (AUS) : Amerikai Staffordshire terrier Quote
Fuka Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Zostaję doma, obrabiam piesy i jeżdze WSZĘDZIE!!!!!!!!!! Albo prawie :roll: Zresztą z tego co wiem Nitencjo - na Interre jedziemy razem? Quote
Sajko Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Cóż, ja najpierw powiedziałam nie, ale jak zaczęłam czytać, 2xCACIB, Interra, super sędziowie, i jeszcze jak wyczytałam miły camping znacie, czyli i chałupka i towarzystwo by się znalazło- nagle zaczęło do 'tak' przechodzić 8) . Mam pytanko, może niedoczytałam, zgłoszenia 3 wysyłam, czy 1 i piszę na nim, że to na 2xCACIB i Interra? A płacicie na miejscu czy przelewem? Quote
Fuka Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Sajko, ja bym napisała 3 zgłoszenia - strzeżonego..... W każdym razie tak bede pisac, inna rzecz, że ja chyba rozne psy bede w rozne dni pokazywać. Tak sie zastanawiam - a moze bysmy zrobili wspolna wycieczke - taniej i przyjemniej :D Wstępnie jesteśmy umówione z Nitencja, jeszcze do końca nie wiem z czym pojade, ale tak mysle, że może by sie znalazło miejsce jeszcze dla jednej osoby z psem :roll: Quote
bo Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 carragan napisał(a):A ta 2xCACIB to kiedy ? :oops: 14 i 15 maja. Quote
tunio Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 bo napisał(a):carragan napisał(a):A ta 2xCACIB to kiedy ? :oops: 14 i 15 maja. Bardzo dziekuje. Quote
Sajko Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Ja się jeszcze waham, bo Drago będzie dopiero w młodzieży, więc ewentualne zwycięstwo we wszystkie 3 dni da nam Mł.Ch.W., ale z drugiej strony sędziowie znani, cenieni, niezapraszani do Polski. Ale 2 tygodnie później jest europejska, na którą też chcę jechać... a płacicie przelewem z Polski, czy na miejscu? Quote
Nitencja Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Sajko my chba bedziemy placic na wystawie...ale podobno mialy byc zmniejszone oplaty za przelewy...... ale jeszcze nie sprawdzalam Quote
Marcino1978 Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 zglosiliscie juz psiaki? czas najwyzszy chyba sie za to zabac :wink: ilu nas będzie? :D Quote
foxydoxy Posted March 25, 2005 Posted March 25, 2005 Jeśli ktoś się wybiera na Wegry, a jeszcze nie wie gdzie nocuje, polecam rezerwację on-line pod adresem: http://www.hegyicamping.com/eng/home_eng.html UWAGA Od 25.03 są kłopoty z domeną (choć adres jest poprawny) - więc ze strony rezerwować się nie da, ale z pewnością odpowiedzą na maila hegyi.camping@axelero.hu 31.03.2005 - W/w adres już działa. Wczoraj zarezerowałem pokój 2-osobowy w domku. Wieczorem dostałem mailowe potwierdzenie o przyjęciu rezerwacji. Cena - 2 osoby i pies - 5800 HUF (czyli ok. 100 PLN) za noc. Wg mapy kamping jest o rzut aportem o stadionu wystawowego. (przy Egri Ut) Polecem też informacje o okolicy: http://www.egeronline.com/country/village.php?location=szilvasvarad&lang=en Quote
Recommended Posts