marysia-loria Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Cześć Mam kilka pytań dotyczących karmieniu suchą karmą labradora 11 miesięcznego (już prawie 12 ;D ) No więc w tym problem że nie wiem czy dobrze karmię swoja sunie gdyż daję jej około 2 razy dziennie (jak jest głodna) i czasami jeszcze do tego saszetkę pedigree junior z vitaminami w proszku a te dwa razy jedzenie co podaję to... gotowane porcje rosołowe. W hodowli gdzie kupywałam moją sunię powiedzieli ze to jak najbardziej ich przysmak ale ja sie boję ze mogą one miec mało witamin i moze miec potem jakieś choroby np. stawów Oczywiście mam suchą karmę gdzieś w szafce ale prawie wogle jej nie wyjmuje gdyż mój labek nie chce jej jeśc. Ponadto jak mój tata karmi ją tymi porcjami rosołowymi to daje jej kawałki z ręki a nie kladzie do miski i znowu est taki problem że gdy daję jej te suche to z ręki troszke zje ale z miski nawet nie ruszy. Mam prośbe podajcie jakieś przykłady żeby nauczyć ją bardziej z miski jeść i chciałabym własnie zeby ona te suche jadła ale nie mam pomysłu jak ją do tego zachęcić...;/ Prosze o rady z góry dzięki Quote
Recommended Posts