Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, mam problem mój borysek zaczął się strasznie drapać po uszkach. Strasznie przy tym piszczy, a ja nie mogę mu pomóc:placz: York nie ma pcheł jest pod stała opieką weterynarza, a mimo to coś go tam drażni. Ma ktoś jakiś pomysł?
Z góry dziękuję

Posted

Koniecznie idż z nim do weta niech obejrzy psulka i napewno mu pomoże.Mój Faduś jak był mały to codziennie mu wpuszczałam do uszu takie kropelki i masowałam uszka,bo kupiliśmy go z grzybem w uszach (o czym pani która go sprzedawała nic nie powidziała a pewnie wiedziała bo psiakowi strasznie śmierdziało z uszek).Pozdrawiamy i napisz co psakowi było jak wrócisz od weta.:lol:

Posted

dzieki bardzo.

bylam u lekarza, dał mu kropelki i juz borysek ma sie lepiej;) Okazało się że to był świerzb i prawdopodobnie miał go z hodowli:placz:

Posted

ala89 napisał(a):
dzieki bardzo.

bylam u lekarza, dał mu kropelki i juz borysek ma sie lepiej;) Okazało się że to był świerzb i prawdopodobnie miał go z hodowli:placz:

No to super że psiaczek już zdrowy :multi::multi::multi:.Pozdrawiamy

Posted

Hejj... :cool1:
Kiedyś mnie to samo spotkalo...Zuzia cały czas się drapała , a jak czyscilam jej uszy to ciągle były nbardzo brudne :-o okazało się ,że ten brud zawiera swierzbowce ...oglądalam to u weta przez mikroskop .Naszczęscie Zuzia dostala krople i juz wszystko ok :)

• 3 weeks later...
Posted

Witam :) Jestem tutaj pierwszy raz na forum! Mam do Was juz doświadczonych pytanie ;) Mam yorka sunie roczek, pies miał chore uszy, miał robiony wymaz no i okazało sie, że jednak jest jakiś problem dostał Otisan, immunodol, i oczywiscie zastrzyki. Uszy się ślicznie zagoiły ale teraz pojawił sie problem bo skóra w środku ucha schodzi takimi płatkami i znow się drapie czy spotkał ktoś się z czymś takim?

Posted

Tak idę w poniedziałek z Zuzaa do weterynarza. Nie nie zmieniałam jej nic. Myślałam, ze moze ten Otisan jej jakoś tak wysuszył, że w środku uszka ta skórka tak schodzi. eh juz sie boje :( Mam nadzieje, że to nic poważnego

Posted

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby udać się do weterynarza. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem żałować. A nie zmieniałaś może pieskowi szamponu, odżywki albo czegoś takiego?? Bo może to uczulenie??

Posted

Wponiedziałek byłam u weterynarza i wszystko w porządku z uszkami skóra chodzi po tym leczeniu. Zalecił ja natłuszczać Otisanem i oczywiście czyścic uszka 2 razy w tygodniu to podstawa, żeby nie było już więcej problemów z nimi. Jestem spokojniejsza