ala89 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 witam, mam problem mój borysek zaczął się strasznie drapać po uszkach. Strasznie przy tym piszczy, a ja nie mogę mu pomóc:placz: York nie ma pcheł jest pod stała opieką weterynarza, a mimo to coś go tam drażni. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuję Quote
benkul Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Koniecznie idż z nim do weta niech obejrzy psulka i napewno mu pomoże.Mój Faduś jak był mały to codziennie mu wpuszczałam do uszu takie kropelki i masowałam uszka,bo kupiliśmy go z grzybem w uszach (o czym pani która go sprzedawała nic nie powidziała a pewnie wiedziała bo psiakowi strasznie śmierdziało z uszek).Pozdrawiamy i napisz co psakowi było jak wrócisz od weta.:lol: Quote
ala89 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 dzieki bardzo. bylam u lekarza, dał mu kropelki i juz borysek ma sie lepiej;) Okazało się że to był świerzb i prawdopodobnie miał go z hodowli:placz: Quote
benkul Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 ala89 napisał(a):dzieki bardzo. bylam u lekarza, dał mu kropelki i juz borysek ma sie lepiej;) Okazało się że to był świerzb i prawdopodobnie miał go z hodowli:placz: No to super że psiaczek już zdrowy :multi::multi::multi:.Pozdrawiamy Quote
darunia96 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Hejj... :cool1: Kiedyś mnie to samo spotkalo...Zuzia cały czas się drapała , a jak czyscilam jej uszy to ciągle były nbardzo brudne :-o okazało się ,że ten brud zawiera swierzbowce ...oglądalam to u weta przez mikroskop .Naszczęscie Zuzia dostala krople i juz wszystko ok :) Quote
Zuzkaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Witam :) Jestem tutaj pierwszy raz na forum! Mam do Was juz doświadczonych pytanie ;) Mam yorka sunie roczek, pies miał chore uszy, miał robiony wymaz no i okazało sie, że jednak jest jakiś problem dostał Otisan, immunodol, i oczywiscie zastrzyki. Uszy się ślicznie zagoiły ale teraz pojawił sie problem bo skóra w środku ucha schodzi takimi płatkami i znow się drapie czy spotkał ktoś się z czymś takim? Quote
Zuzkaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Tak idę w poniedziałek z Zuzaa do weterynarza. Nie nie zmieniałam jej nic. Myślałam, ze moze ten Otisan jej jakoś tak wysuszył, że w środku uszka ta skórka tak schodzi. eh juz sie boje :( Mam nadzieje, że to nic poważnego Quote
ola46 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby udać się do weterynarza. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem żałować. A nie zmieniałaś może pieskowi szamponu, odżywki albo czegoś takiego?? Bo może to uczulenie?? Quote
Zuzkaa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Wponiedziałek byłam u weterynarza i wszystko w porządku z uszkami skóra chodzi po tym leczeniu. Zalecił ja natłuszczać Otisanem i oczywiście czyścic uszka 2 razy w tygodniu to podstawa, żeby nie było już więcej problemów z nimi. Jestem spokojniejsza Quote
Recommended Posts