Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciapuś napisał(a):
tak brano ale nic z tego na razie nie wyszło,zaczynam sie przyzwyczajać do posiadania trzech psów i oswajać z myślą że tak już zostanie :oops:

no ale gromadka 3 psów to całkiem rozsądna ilość :evil_lol:
Podobno po 5-tym już wszystko jedno ile ich jest, więc jeszcze dużo przed Tobą;)

Posted

feliksik napisał(a):
no ale gromadka 3 psów to całkiem rozsądna ilość :evil_lol:
Podobno po 5-tym już wszystko jedno ile ich jest, więc jeszcze dużo przed Tobą;)

No ja mam trzy suczydła, Ciapuś 3 to świetna ilość:loveu::loveu::loveu:
A na Twoją kręgosłupową rehabilitację zawsze jakiś bazarek można zrobić:evil_lol:

Posted

Dzisiaj spadł u nas pierwszy śnieg.Troszkę sie obawiałam jak ten maluch z króciutkimi nóżkami da sobie radę ,ale jak zawsze mnie zaskoczyła.Szalała jak nakręcona zupełnie nie miała problemów z pokonywaniem zasp.Będzie trudniej jak śnieg zrobi się mokry i zacznie sie przylepiać ale i z tym damy sobie radę ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ewatonieja']mam namiar na bezpłatna lub co łąska :) Panią która zajmuje się nastawianiem kręgosłupów :) [/QUOTE]

A Pani nastawia kręgosłupy ludziom czy psom:evil_lol:, bo nieraz w obu przypadkach to potrzebne

Posted

[quote name='ewatonieja']mam namiar na bezpłatna lub co łąska :) Panią która zajmuje się nastawianiem kręgosłupów :) a na razie jeszcze podnosimy Ciapulke wirtualnie i szukamy domu[/QUOTE]
A pani nastawia czy też wykonuje masaże lecznicze ? Bo jeśli pani jest dla ludziów :evil_lol: to ja bym się pisała

Posted

raczej obsługuje ludzi :) masażem to bym tego nie nazwała chyba, że ktoś za normalne uważacie kiedy ktoś wrzeszczy i płacze przy masowaniu :)) moja siostra i jej narzeczony korzystali z tych tortur ale po 2 dniach odczuli wyraźna poprawę
np moja siostra dowiedziała sie ze miała 6 kregów wypadnietych super co?

Posted

Na tortury sie nie pisze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
U mnie zapowiada sie super sylwester bo okazało się że Ciapulka to cykor i boi się wystrzałów
Więc w tym roku mam Ciapka i Ciapulkę dwa cykory :diabloti: myślę że noc zapowiada sie super bo już jest "wesoło":mad:

Posted

feliksik napisał(a):
to ja tak skromnie zaproponuję przeniesienie wątku na "znalazły dom":evil_lol:

Głośno tego nie mów, bo Cię Ciapuś:mad::evil_lol:
Ja napisałam dużo wcześniej to trochę zebrałam:cool3::evil_lol:A Ciapulka pięknie pacuje do stada Ciapuś:loveu:

Posted

No więc tak :mad:
Ciapulka ma u mnie miejsce do momentu znalezienia wspaniałego domu ,ale takiego najwspanialszego w którym będą ją szanować i traktować jak członka rodziny.Nie będziemy niczego przyspieszać i szukać za wszelką cenę żeby ją tylko wypchnąć bo nie po to ją ratowałam.
Jeśli się taki domek nie znajdzie to trudno będzie u mnie siedzieć - krzywda jej sie nie dzieje :evil_lol: a że zainteresowanie jest praktycznie zerowe więc powoli oswajam sie z myślą że u mnie zostanie .
Ale tak bardzo powoli :diabloti:

Posted

ewatonieja napisał(a):
a czy sa jakies przeciwskazania do przeprowadzenia sterylki? co mówią weci?

Rozmawiałam z weterynarzem i poradził mi aby poczekać ze sterylizacją do 2 cieczki ponieważ podobno wytwarzane są jakieś hormony które mają wpływ na rozwój i gęstość kości ,a w jej przypadku to bardzo ważne.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj u mas spadło tyle śniegu że praktycznie zasypało wszystkie drogi którymi spacerujemy.
Śnieg na nich był po kolana więc Ciapulki praktycznie nie bylo widać,ale to szałaput i nic nie jest jej straszne,no prawie nic bo sanek panicznie się boi i obszczekuje je już z daleka a jak sie zbliżają to robi szybki odwrót .Więc mój szałaput mimo że śnieg ją zakrywał nie miała ochoty zrezygnować z zabawy.Jak kret poruszała się pod śniegiem i co jakiś czas było jej widać tylko czubki uszu.Co jakis czas musiałam ją wykopywać jak już nie dawała sobie sama rady ale radzi sobie super:evil_lol:.
Po powrocie do domu całe stado padło jakby spacer trwał 3 razy tyle co zwykle.:crazyeye: