ciapuś Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='starlet1']Podajcie, proszę, link do cegiełki. Umieszczę go na naszej klasie. Zawsze nam się udawało ściągnąć ludzi na aukcje charytatywne dla psiaków i zebrać trochę pieniążków. Link do cegiełek jest w pierwszym poście Podaruj mi szanse na życie, mam tylko 3 miesiące (620005867) - Aukcje internetowe Allegro tylko że ono juz jutro sie kończy Quote
Isadora7 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='ciapuś']Link do cegiełek jest w pierwszym poście Podaruj mi szanse na życie, mam tylko 3 miesiące (620005867) - Aukcje internetowe Allegro tylko że ono juz jutro sie kończy Miniatura dyplomu z podziękowaniem i link do hostingu gdzie jest plik w 1:1 (A4) SendSpace.pl - Darmowy hosting plików Quote
majqa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Coś przepięknego Isadoro. :loveu: Hm...poszło mało cegiełek. Przyczyny są dwie (te przynajmniej przychodzą mi do głowy) - zapchanie allegro psimi historiami (w tym i takimi jak ta, czyli odwołującymi się do portfela, a z pustego i Salomon itd...) lub tekst jest do dupy. Rozwiązania - dwa o wspólnymi mianowniku, czyli - kolejna edycja, na mniejszą ilość cegiełek, ze zmodyfikowanym tytułem lub obecnym (na dwoje babka wróżyła, jedni lubią wracać do rzeczy nowych, innym właśnie nowe przyciągają) ale i z dopiskiem u dołu strony o obecnym stanie Ciapusi - w jakiej formie jest, jak udały się operacje, co jest pod znakiem zapytania, jakie są dalsze plany (to działa). Rozwiązanie 1 - ten sam tekst Rozwiązanie 2 - inny tekst (lepszy, chwytliwszy). Może ktoś Wam przychodzi do głowy, kto mógłby go popełnić? Ja na ten moment mam np. na myśli marysię55. Quote
ciapuś Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ŁAŁ śliczna :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: Quote
Ra_dunia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Test super ale na allegro strasznie ciężko się czytało :shake: Chyba warto skrócić i uprościć, zrobić większą różnicę czcionek/pogrubienia/kolorów. Najważniejsze fragmenty na czerwono. A i tak jeśli się nie ma znajomych, którzy takie akcje wspierają to cegiełek mało pójdzie :( Teraz rzeczywiście takich aukcji sporo, oj sporo... kasa potrzebna wszędzie i na wszystko. Ale taka malutka, słodka i biedna sunieczka mimo wszystko powinna chwycić za serca (i portfele). Quote
mysza 1 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Rozesłałam znajomym, jesli nie przez allegro to mam nadzieję, że wpłacą na konto. Quote
Ra_dunia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Nie skazujcie psiego dziecka na kalectwo… Pisk opon. Klakson. Małe ciałko rzucone na pobocze. Kierowca jednak zatrzymał samochód. Nie pojechał dalej obojętnie. Podniósł nieprzytomne psie dziecko i zawiózł do lecznicy. Tak rozpoczęła się historia Ciapusi - 3 miesięcznego szczeniaczka potrąconego przez samochód. Historia, gdzie rozpacz przeplata się z nadzieją, gdzie życie zależy od pieniędzy, gdzie determinacja garstki ludzi nie pozwala się poddać w walce o bezdomnego szczeniaka. Ciapusia ma zgruchotaną miednicę i połamane tylne łapy. Czeka ją wiele operacji i długa rekonwalescencja. Na razie koszty wyceniono na 1 200 – 1 500 zł, ale nie można się łudzić, że jedynie na tym skończą się wydatki. Obecnie mała jest już po pierwszej operacji. Ma poskładane i nastawione nóżki. Za tydzień okaże się, czy będzie potrzebna jeszcze jedna operacja. Ciapulka bardzo chce żyć, chce być zdrowa, chce biegać… Pomóż nam spełnić jej marzenia… To tak na szybko, najkrócej jak mogłam. Może się przyda... Quote
ciapuś Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Bardzo ładnie Rzeczowo i krótko może to sie bardziej sprawdzi Jedyne co bym zmieniła to to że ma zoperowaną miednicę bo tego nie ma zrobionego.wystarczy wyciąć te n kawałek i jest super Quote
Ra_dunia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Poprawione. Cieszę się, że może się przydać :oops: Quote
Isadora7 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='majqa']Coś przepięknego Isadoro. :loveu: Hm...poszło mało cegiełek. Przyczyny są dwie (te przynajmniej przychodzą mi do głowy) - zapchanie allegro psimi historiami (w tym i takimi jak ta, czyli odwołującymi się do portfela, a z pustego i Salomon itd...) lub tekst jest do dupy. Rozwiązania - dwa o wspólnymi mianowniku, czyli - kolejna edycja, na mniejszą ilość cegiełek, ze zmodyfikowanym tytułem lub obecnym (na dwoje babka wróżyła, jedni lubią wracać do rzeczy nowych, innym właśnie nowe przyciągają) ale i z dopiskiem u dołu strony o obecnym stanie Ciapusi - w jakiej formie jest, jak udały się operacje, co jest pod znakiem zapytania, jakie są dalsze plany (to działa). Rozwiązanie 1 - ten sam tekst Rozwiązanie 2 - inny tekst (lepszy, chwytliwszy). Może ktoś Wam przychodzi do głowy, kto mógłby go popełnić? Ja na ten moment mam np. na myśli marysię55. Tekst według mnie jest dobry, moze z deczka bym zmieniła "pod drugą edycje". Wprowadziła coś na ksztalt np "dzięki Allegrowiczom" - takiej wazelinki trochę. Nadal uważam że w sensie stricto marketingowym wystawiane 500 cegiełek nie jest dobre. Nawet gdyby to był temat gdzie klrew sie leje po monitorze. Tak to działa. To czysty marketing. Zobaczcie jak sie ludziska biora na hasła "ostatnie sztuki", "zostało tylko". Poczucie ze uczestniczę w czymś wyjatkowym, w czymś gdzie nie zginę w tłumie sprawdza się w 90%. Edycja: Teraz zobaczyłam że Ra_dunia dała tekst. Bardzo fajny. Powracając do tamtego to jak wspomniałam takie długie teksty tzreba urozmaicać nie tylko przerywnikami w postaci zdjęć, ale wielkością, grubością, kolorem czcionki. A nawet układem: np pomieszanie akapitów: do lewego, do środka, wyrównane itp. Ja naprawde nie mam i nie chcę mieć monopolu na allegro. Naprawdę bardzo chętnie pomogę, doradzę. Quote
starlet1 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Wrzućcie link do aukcji i link do historii psiuni na wasze profile na naszej klasie. Potem polećcie to znajomym. Każdy z nas ma ich co najmniej kilkudziesięciu. Wierzcie mi, to skutkuje. Ja przed chwilą wrzuciłam to do siebie, zobaczymy co będzie. Quote
niemand89 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Tesktu na chwilę obecną nie można już edytować, co najwyżej dodawać. Według mnie tekst jest dobry, a prawidłowość zazwyczaj jest taka, że im mniej dni do końca tym więcej kupujących. Problem polega po prostu na tym, że mnóstwo jest aukcji promowanych i nim nasza znajdzie się na pierwszej stronie tamte muszą się skończyć. Na chwilę obecną sprzedanych jest 69 cegiełek czyli na kwotę 345 zł. Pojutrze mogę wystawić następne allegro, problem w tym, że niezbyt jestem przy kasie, a jeszcze muszę zapłacić za obecną aukcję... Quote
madziamn Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 cioteczki a ja trochę z innej strony jak sie Ciapulka miewa? Quote
Leyla Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 starlet1 napisał(a):Wrzućcie link do aukcji i link do historii psiuni na wasze profile na naszej klasie. Potem polećcie to znajomym. Każdy z nas ma ich co najmniej kilkudziesięciu. Wierzcie mi, to skutkuje. Ja przed chwilą wrzuciłam to do siebie, zobaczymy co będzie. ja swojego podopiecznego wirtualnego wyłowiłam z naszej klasy:razz: Quote
zuzka Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='majqa']Coś przepięknego Isadoro. :loveu: Hm...poszło mało cegiełek. Przyczyny są dwie (te przynajmniej przychodzą mi do głowy) - zapchanie allegro psimi historiami (w tym i takimi jak ta, czyli odwołującymi się do portfela, a z pustego i Salomon itd...) lub tekst jest do dupy. Rozwiązania - dwa o wspólnymi mianowniku, czyli - kolejna edycja, na mniejszą ilość cegiełek, ze zmodyfikowanym tytułem lub obecnym (na dwoje babka wróżyła, jedni lubią wracać do rzeczy nowych, innym właśnie nowe przyciągają) ale i z dopiskiem u dołu strony o obecnym stanie Ciapusi - w jakiej formie jest, jak udały się operacje, co jest pod znakiem zapytania, jakie są dalsze plany (to działa). Rozwiązanie 1 - ten sam tekst Rozwiązanie 2 - inny tekst (lepszy, chwytliwszy). Może ktoś Wam przychodzi do głowy, kto mógłby go popełnić? Ja na ten moment mam np. na myśli marysię55.[/quote :oops::oops::oops:WEDŁUG MNIE TEKST BYŁ TROCHĘ ZA DŁUGI.:oops::oops::oops: Quote
zuzka Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='Ra_dunia']Nie skazujcie psiego dziecka na kalectwo… Pisk opon. Klakson. Małe ciałko rzucone na pobocze. Kierowca jednak zatrzymał samochód. Nie pojechał dalej obojętnie. Podniósł nieprzytomne psie dziecko i zawiózł do lecznicy. Tak rozpoczęła się historia Ciapusi - 3 miesięcznego szczeniaczka potrąconego przez samochód. Historia, gdzie rozpacz przeplata się z nadzieją, gdzie życie zależy od pieniędzy, gdzie determinacja garstki ludzi nie pozwala się poddać w walce o bezdomnego szczeniaka. Ciapusia ma zgruchotaną miednicę i połamane tylne łapy. Czeka ją wiele operacji i długa rekonwalescencja. Na razie koszty wyceniono na 1 200 – 1 500 zł, ale nie można się łudzić, że jedynie na tym skończą się wydatki. Obecnie mała jest już po pierwszej operacji. Ma poskładane i nastawione nóżki. Za tydzień okaże się, czy będzie potrzebna jeszcze jedna operacja. Ciapulka bardzo chce żyć, chce być zdrowa, chce biegać… Pomóż nam spełnić jej marzenia… To tak na szybko, najkrócej jak mogłam. Może się przyda... O TO JEST TO O DUŻO KRU TRZY A TEŻ ŁAPIĄCY ZA SERCE :loveu: Quote
ciapuś Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Ciapulka już u mnie przyznaję że mam niezłego stracha jak dam sobie z nią rade :oops: Quote
madziamn Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Ciapuś pewnie dasz sobie świetnie radę ale gdyby potrzebna była pomoc pisz może damy radę coś pomóc Quote
zuzka Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Ciapuś na pewno dasz sobie świetnie rade z Ciapuleńką :lol: Quote
Energy Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Ciapuś, a jak miednica malutkiej? Bo łapki się ładnie zrastają, tak? Jakie są dalsze plany odnośnie leczenia? Quote
Recommended Posts