Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poczekamy :razz:
Żywiołek to dla aktywnych osób. Świetny trening i brzuszka nie będzie.
A dzieci lubi ?
A żywiołowy to dobrze chyba świadczy że pies zdrowy...:lol:

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieci.. hmm ... na pewno nie nielubi :evil_lol: ... tylko ze może je zmieść jak tornado :diabloti::loveu: ...

Ja go nie raz na silę do kojca wpychałam , ściągałam mu obroże jak jadł , wyrywałam z pyska patyczki, na siłe przytrzymywałam w miejscu, żeby go w szelki ubrać . dotykałam łap , ogona, szyi , uszu .. głaskałam jak gryzł swojego patyczka i NIGDY nie wykazał żadnej agresji w moim kierunku , Tak więc wydaje mi sie ze do dzieci spokojniemógłby iśc, z tym ze na pewno do ludzi którzy biorą pod uwagę to, ze pies ,moze wywrócić podrapać itd ;) .. no w koncu Zywioł :eviltong:

a wracając do obiecanych zdjęc .. przystojniak, no nie ? :cool3:

wyciąganie patyczka :evil_lol:

i zabawa w chowanego :evil_lol:

i juz mamy dwa patyczki :lol:

Posted

o jeszcze wyładniał? To psiak z krwi i kosci...Mocny....
Może do dużych dzieci i z czasem nauczy sie dobrych manier.
A gdzie miał się ich nauczyć ? tym schronie ? w tym piekle z ranami?
Fotki to już profesjonalne i koniecznie trzeba je wstawić
do ogłoszeń !!!!!!!!
:loveu:Taki piękny i mocny psiaczek !!!!!!!!!CUDOWNY!!!!!!!!!:loveu:

Posted

to jest tylko już blizna , i nie wiem czy zarośnie sierscią, czy tak zostanie, bo on miała prawie całą głowę ogoloną i reszta jak widać bardzo ładnie zarasta,m a to miejsce na razie nie ;)

Żywioł nie jest konfliktowym psem, do psów :) a to tez jest plus , tak delikatnie sprawdzałyśmy, jak reaguje na psy w swoim otoczeniu i jest ok . NIe wiem jakby to było w domu z drugim psem, ale z rozsadnymi ludzi drugie psisko raczej nie byłoby przeszk0odą w adopcji .Szczególenie jakby to była sunia ;)

Posted

chwila zadumy, pies czy zabawka ?

ale oczywiście wygrała zabawka :evil_lol:

z adopcjami chyba wszędzie zastój :shake:

a z linii frontu .. Żywioł jak zaznał spacerów coraz trudniej akceptuje zamknięcie w kojcu :-(, cały czas jak tylko mnie zobaczy robi awanturę, nawet gdy dopiero co wrócił ze spaceru.
Na spacerze chodzi na długiej lince, przydałoby się go uczyć chodzenia na krótkiej, ale ja nie mam sumienia ograniczać mu jedyny czas swobody jaki ma :oops: .
Za to przypomniał sobie komendę "waruj" i teraz już (oczywiście za aport :evil_lol: ) robi ja bez zarzutu .

Posted

Rita, zepsujcie suni ucho i będzie :evil_lol:

W krk schronisku jest Alga, sunia bez przedniej łapki która mogłaby uchodzić za siostrę Żywioła ;) z wyglądu i temperamentu ... Niestety z jej spacerami jest problem, bo jest w boksie najniżej w hierarchii ... czyli albo by trzeba cały boks zabrac na spacer ( a na to zawsze nas za mało jest .. albo jej powrót byłby zagrozony pogryzieniem ..buuu)

A tu z ostatniego spaceru pozdrowienia

Posted

Jest cudownym psem!!! ;)
Bardzo przypomina naszego Jaszkę, a na pewno jest w jego typie. Przede wszystkim ze względu na to podobieństwo zajrzałam do wątku Kudłacza.