Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

1. Kupująca z hodowli, która z przyczyn osobistych odsprzedała psa, ale bez papierów
2. Pani Paulina, która kręciła i po miesiącu psa oddała dalej
3. Pani Magda z córką Weroniką.

Mi wychodzą trzy.

Posted

[quote name='mozarcik']Zrozumiałam, że nie licząc hodowcy drugiego. ;)
A poza tym, to trochę dziwnie rozmawiać na forum z psem, co innego ze swoim własnym:lol:
Ja policzyłam hodowcę też.
A potem

trafiłam wraz z dokumentami do mojej Pani

musiała mi poszukać nowego domu i odezwała się Pani Paulina

znudziłam się Pani Paulinie i tak trafiłam do Pani Magdy

Teraz mam kochającą Panią Weronike
- to ostatnie byćmoże tak jak napisałyście ;)

Tylko dlaczego piszą dwie różne osoby z dwoma różnymi nickami że są właścicielami psa?Who is who i where...

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

witam serdecznie:p
od 2tyg jestem najszczęśliwszą w świecie przyjaciółką suczki, wyłapana, wysterylizowana, i oddana w moje ręce :loveu:
i tu niespodzianka , w prawym uchu (po kąpieli) znalazłam wyraźny tatuaż MR53 i diabli wiedzą skąd go ma .
Nie mogę w necie nigdzie znaleźć w którym schronisku mogą robić takie tatuaże.
Czy ktoś może coś podpowiedzieć ??

Posted

Piesek, który przybywał ze schroniska najprawdopodobniej pochodził z hodowli. Mógłby to być pies z innego kraju, kto wie?
Dobrze mógłby być to oddział w innej miejscowości. Na twoim miejscu zgłosiłabym się o pomoc do specjalistów.

Posted

Witam wszystkich.
Bardzo pilnie proszę o pomoc w zidentyfikowaniu owczarka niemieckiego krótkowłosego z tatuażem.
Może to być R lub B, wcześniej liczba 3 cyfrowa(nie jestem pewna, czy powinnam pisać na ogólnodostępnym forum), w razie czego wyślę na PW.
Szukam już min. od tygodnia i docierają do mnie bardzo sprzeczne informacje!
Bardzo bardzo proszę.

Posted

3 cyfry przed literą ma Kraków, może to stamtąd. Bo ja mam pinczerkę średnią z Krakowa i ma taki tatuaż. Bo u mnie w Warszawie jest najpierw litera a potem numer.

Posted (edited)

[quote name='gryf80']domyślam sie że dzwoniłas do potencjalnych związków kynologicznych....sprawdzałaś czy ma chip?[/QUOTE]Tak, dzwoniłam do ZK Bydgoszcz(w przypadku B), do ZK Wałbrzych(R) oraz do ZK Wrocław. Czip ponoć był sprawdzany w schronie- brak.
Do ilu hodowców z tych rejonów to nie zliczę...
Pies wyłapany z Ziębic koło Wałbrzycha.
Szczerze powiem, nie wiem co mam robić. Nie mogę go nawet wykastrować, skierować do adopcji...masakra.

Edited by madziakato
Posted

[quote name='dwbem']3 cyfry przed literą ma Kraków, może to stamtąd. Bo ja mam pinczerkę średnią z Krakowa i ma taki tatuaż. Bo u mnie w Warszawie jest najpierw litera a potem numer.[/QUOTE]Z tego, co ktoś mi powiedział, tatuaże mogą się powtarzać, ale w obrębie ras.